MD orvosi kollagén terápia sarokfájdalom kezelésére

Létrehozva: 2016.11.08 | Módosítva: 2017.07.12

Nem érdemes halogatni a szakszerű orvosi ellátást, ugyanis a gyulladás következtében meggyengült ínszalag könnyen elszakadhat, ilyenkor pedig már csak a műtéti rekonstrukció segít. 

Erre a problémára, a vény nélkül kapható fájdalom és gyulladáscsökkentők csak ideig-óráig hatnak, hiszen csak a tüneteket nyomják el, de nem adnak olyan végleges megoldást, mint az aktív fájdalomcsillapítás terápia.

Mi az az orvosi kollagén terápia?

Ez egy speciális hatóanyagokból álló célzott, szteroid-mentes injekciós kezelés, amely gyors és hatékony megoldást nyújt a regeneráció elősegítésében, a fájdalom és a gyulladás csökkentésében, ezáltal a mozgáskorlátozottság megszüntetésében. „A pontos hatóanyag kombinációt, a mennyiséget és a terápia hosszát, személyre szabottan határozzuk meg. A kezelést, az érintett terület körül helyileg, a fájdalom forrásánál végezzük, intenzíven, egyben hosszú távon támogatva a felépülést.

A fájdalom és gyulladás csökkentése után kezdjük el fokozatos terheléssel a funkcionális gyógytornát, szakképzett gyógytornász segítségével” – tudjuk meg a traumatológus-sportorvostól.

Fontos leszögezni, hogy traumatológiai eltérés (törések, repedések, rögzítő szalag és az ízületek sérülése) esetén traumatológiai ellátásra van szükségünk minden esetben a későbbi problémák elkerülése végett.

Sarokfájdalom kezelése kollagén terápiával:

Egyes sarokfájdalmakat a túlterhelés megszűntével elmúlnak. Ebben az esetben a javallott szakemberrel történő konzultáció, hogy funkcionális gyógytorna illetve jól ismert fájdalomcsillapító krémek kombinációjával, valamint a végtagok kímélésével gyorsabb regenerációt és ezzel egyidejűleg fájdalomcsillapítást érjünk el.

Amennyiben a sarokfájdalom nem múlik el 2-3 napon belül vagy nem javul a páciens állapota mindenképpen szükséges szakorvosi viziten megjelennie, hogy kivizsgálható legyen a fájdalom eredete. Ebben az esetben szakorvosaink már a vizt keretében megtudják kezdeni a fájdalom forrásának MD kollagén terápiáját ezzel is hozzájárulva a páciens mielőbbi gyógyulásához.

A kollagén alkotja a szervezet fehérje állományának 25-30%-t, a kötőszövet alkotóeleme. A kollagén nagy mennyiségben található az emberi szalagokban, ínakban, de szinte minden szövetünkben megtalálható. Az  izületek egyik legfontosabb alkotó eleme a kollagén.  A kollagén terápiák a mozgásszervrendszer elemeinek funkcionális támogatása, illetve erősítése révén hozzájárulnak a panaszok csökkentéséhez.

A kollagén tulajdonképpen rostos protein, amely meghatározó szerepet játszik a különböző kötőszöveti rostok struktúrájának és funkciójának a kialakításában. Az MD orvosi kollagén terápia az ízületek körüli területek erősítése révén segítheti a stabilitást, a kóros izomfeszülés, fájdalom enyhítéséből adódóan pedig a mozgékonyságot növel.

MD orvosi kollagén terápia előnye

Célzott, pontos, lokális fájdalomcsillapítás:

Az ízületek felépítésének és működésének alapos ismerete mellett precíz injekciózási technikát igényel. Ennek oka, hogy a legnagyobb fájdalmat is sokszor akár egy rettentően picike, pár milliméter átmérőjű szövetdarab gyulladása, vagy például egy ideg egy körülírt helyen való nyomatása okozza. Ezt a pontos helyet kell tévedés nélkül megtalálnia a szakorvosnak.

Kevés mellékhatás:

A szúrások helyén enyhe bőrpír, zsibbadás jelentkezhet a kezelést követően másnap esetleg fejfájás léphet fel, mely bő folyadékbevitellel megelőzhető.

Guna MD orvosi kollagén injekciók alkalmazásával kapcsolatban, amely hatékony fájdalomcsillapító hatással bír. fontos megjegyezni, hogy a Guna MD orvosi kollagén ampullák nem tartalmaznak szteroid készítményeket. A kezelés minimális fájdalommal jár – a probléma mértékének függvényében-, és rendszerint kúraszerűen egyéni igények szerint (általában 3-4 alkalommal) történik, de már az első alkalom lényeges javulást hozhat.

 

Kérjen időpontot kollégáinktól MD orvosi kollagénterápiára!

 

Telefonos, emailes, facebookos bejelentkezéshez KATTINTSON ide!

Budai FájdalomKözpont

 

Hírek

Mit tegyek, ha daganatra gyanakszom?

Mit tegyek, ha daganatra gyanakszom?

Akár gyanús tünetek miatt, akár csak megnyugtatásul, bizonyos vizsgálatokkal meg lehet bizonyosodni arról, van-e daganatos betegségünk, vagy nincs. Dr. Pádi Éva, a FájdalomKözpont onkológusa, az onkológiai fájdalmak csillapításának specialistája azokra a lehetőségekre hívta fel a figyelmet, amelyekkel el lehet dönteni a kérdést. 

Az isiász komolyabb betegség következménye is lehet

Az isiász komolyabb betegség következménye is lehet

Az isiászt gyakran emlegetik ülőideg-gyulladás, ülőidegzsába néven – nem véletlenül, hiszen gyakorlatilag ez a rengeteget ülő ember betegsége. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint akár a derekunkban, akár a lábunkban érzünk fájdalmat, zsibbadást, mindenképpen érdemes orvoshoz fordulnunk, ugyanis az isiász mögött bizonyos esetekben súlyosabb betegség húzódik meg.

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica Egészséghálózat