MD orvosi kollagén terápia sarokfájdalom kezelésére

Létrehozva: 2016.11.08 | Módosítva: 2017.07.12

Nem érdemes halogatni a szakszerű orvosi ellátást, ugyanis a gyulladás következtében meggyengült ínszalag könnyen elszakadhat, ilyenkor pedig már csak a műtéti rekonstrukció segít. 

Erre a problémára, a vény nélkül kapható fájdalom és gyulladáscsökkentők csak ideig-óráig hatnak, hiszen csak a tüneteket nyomják el, de nem adnak olyan végleges megoldást, mint az aktív fájdalomcsillapítás terápia.

Mi az az orvosi kollagén terápia?

Ez egy speciális hatóanyagokból álló célzott, szteroid-mentes injekciós kezelés, amely gyors és hatékony megoldást nyújt a regeneráció elősegítésében, a fájdalom és a gyulladás csökkentésében, ezáltal a mozgáskorlátozottság megszüntetésében. „A pontos hatóanyag kombinációt, a mennyiséget és a terápia hosszát, személyre szabottan határozzuk meg. A kezelést, az érintett terület körül helyileg, a fájdalom forrásánál végezzük, intenzíven, egyben hosszú távon támogatva a felépülést.

A fájdalom és gyulladás csökkentése után kezdjük el fokozatos terheléssel a funkcionális gyógytornát, szakképzett gyógytornász segítségével” – tudjuk meg a traumatológus-sportorvostól.

Fontos leszögezni, hogy traumatológiai eltérés (törések, repedések, rögzítő szalag és az ízületek sérülése) esetén traumatológiai ellátásra van szükségünk minden esetben a későbbi problémák elkerülése végett.

Sarokfájdalom kezelése kollagén terápiával:

Egyes sarokfájdalmakat a túlterhelés megszűntével elmúlnak. Ebben az esetben a javallott szakemberrel történő konzultáció, hogy funkcionális gyógytorna illetve jól ismert fájdalomcsillapító krémek kombinációjával, valamint a végtagok kímélésével gyorsabb regenerációt és ezzel egyidejűleg fájdalomcsillapítást érjünk el.

Amennyiben a sarokfájdalom nem múlik el 2-3 napon belül vagy nem javul a páciens állapota mindenképpen szükséges szakorvosi viziten megjelennie, hogy kivizsgálható legyen a fájdalom eredete. Ebben az esetben szakorvosaink már a vizt keretében megtudják kezdeni a fájdalom forrásának MD kollagén terápiáját ezzel is hozzájárulva a páciens mielőbbi gyógyulásához.

A kollagén alkotja a szervezet fehérje állományának 25-30%-t, a kötőszövet alkotóeleme. A kollagén nagy mennyiségben található az emberi szalagokban, ínakban, de szinte minden szövetünkben megtalálható. Az  izületek egyik legfontosabb alkotó eleme a kollagén.  A kollagén terápiák a mozgásszervrendszer elemeinek funkcionális támogatása, illetve erősítése révén hozzájárulnak a panaszok csökkentéséhez.

A kollagén tulajdonképpen rostos protein, amely meghatározó szerepet játszik a különböző kötőszöveti rostok struktúrájának és funkciójának a kialakításában. Az MD orvosi kollagén terápia az ízületek körüli területek erősítése révén segítheti a stabilitást, a kóros izomfeszülés, fájdalom enyhítéséből adódóan pedig a mozgékonyságot növel.

MD orvosi kollagén terápia előnye

Célzott, pontos, lokális fájdalomcsillapítás:

Az ízületek felépítésének és működésének alapos ismerete mellett precíz injekciózási technikát igényel. Ennek oka, hogy a legnagyobb fájdalmat is sokszor akár egy rettentően picike, pár milliméter átmérőjű szövetdarab gyulladása, vagy például egy ideg egy körülírt helyen való nyomatása okozza. Ezt a pontos helyet kell tévedés nélkül megtalálnia a szakorvosnak.

Kevés mellékhatás:

A szúrások helyén enyhe bőrpír, zsibbadás jelentkezhet a kezelést követően másnap esetleg fejfájás léphet fel, mely bő folyadékbevitellel megelőzhető.

Guna MD orvosi kollagén injekciók alkalmazásával kapcsolatban, amely hatékony fájdalomcsillapító hatással bír. fontos megjegyezni, hogy a Guna MD orvosi kollagén ampullák nem tartalmaznak szteroid készítményeket. A kezelés minimális fájdalommal jár – a probléma mértékének függvényében-, és rendszerint kúraszerűen egyéni igények szerint (általában 3-4 alkalommal) történik, de már az első alkalom lényeges javulást hozhat.

 

Kérjen időpontot kollégáinktól MD orvosi kollagénterápiára!

 

Telefonos, emailes, facebookos bejelentkezéshez KATTINTSON ide!

Budai FájdalomKözpont

 

Hírek

Gerincsérv – mozgás, akár műtét helyett is

Gerincsérv – mozgás, akár műtét helyett is

A porckorongsérv, avagy gerincsérv szinte népbetegségnek számít, és aki átélte, tudja, hogy megkeserítheti a mindennapokat. Kéri Zsófia, a FájdalomKözpont gyógytornász- manuálterapeutája az orvosi kezeléssel párhuzamosan, a műtéten kívüli segítség lehetőségeiről beszélt.

Mit lehet tenni, ha lumbágó okozza a derékfájást?

Mit lehet tenni, ha lumbágó okozza a derékfájást?

A derékfájdalom olyan gyakori tünet, hogy alig van felnőtt, aki ne élte volna át valaha, egyes felmérések szerint ötből négyen biztosan. Sokan ilyenkor felemlegetik a lumbágót, holott ez csak az egyik, bár nem ritka oka lehet az alsó háti szakasz fájdalmának. Dr. Páll Zoltántól, a FájdalomKözpont sebészétől, traumatológus, sportorvostól megtudhatjuk, mit is jelent pontosan a lumbágó és hogyan lehet kezelni a problémát. 

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica Egészséghálózat