Híreink

A lábfájdalom oka sokszor a gerincben keresendő

A lábfájdalom oka sokszor a gerincben keresendő

A lábfájdalmak hátterében számtalan dolog meghúzódhat, ám kutatások szerint nem ritka, amikor csupán kisugárzó fájdalomról van szó- vagyis kiváltó okot nem ezen a területen kell keresni. Dr. Váradi Éva főorvosnő, a FájdalomKözpont aktív fájdalomcsillapítás specialistája szerint hasonló panasz esetén a gerincet is górcső alá kell venni, hiszen gyakran annak problémája okozza a kellemetlenséget.

Egérvállat és teniszkönyököt okozhat a túlzott egérhasználat

Egérvállat és teniszkönyököt okozhat a túlzott egérhasználat

Ha valaki meghallja azt a szót, hogy teniszkönyök, egyből a teniszezők fájdalmas mozgásszervi panasza jut az eszébe, és nem is gondolná, hogy olyan hétköznapi tevékenység, mint az egérhasználat is okozhatja a problémát. Hogy még milyen panaszokkal járhat az irodai munka, arról dr. Váradi Éva főorvosnőt, a Fájdalomközpont aktív fájdalomcsillapítás specialistáját kérdeztük.

Ezért fáj a váll a huzattól

Ezért fáj a váll a huzattól

Vállfájdalom sok mindentől kialakulhat: egy rossz mozdulat, rándulás, izomgörcs, gyulladás is állhat a hátterében, viszont előfordulhat, hogy erősebb huzat váltja ki a kellemetlen tüneteket. Dr. Váradi Évától, a FájdalomKözpont aktív fájdalomcsillapítás specialistájától megtudhatja, miért lép fel ilyenkor fájdalom, illetve mi lehet az oka annak, ha pár nap alatt nem múlna el a probléma.

Karzsibbadást is okozhat a nyaki gerincsérv

Karzsibbadást is okozhat a nyaki gerincsérv

Nem tudja mozgatni a nyakát? Éles fájdalmat érez nyakkörzésnél? Sokszor zsibbad a karja? Gyakori panaszok, melynek hátterében a nyaki gerinc sérve is állhat. Dr. Arnold Dénes Arnold főorvos, a FájdalomKözpont aktív fájdalomcsillapítás specialistája a probléma megelőzéséről és kezeléséről beszélt.

Fiatalon porckopással küzd? Ez lehet az oka!

Fiatalon porckopással küzd? Ez lehet az oka!

A porckopás jellemzően az idősebbek betegsége, ám egyre több fiatalnál is jelentkezhet a probléma. Bár a rendszeres mozgás megelőzheti az állapot kialakulását, ám tanulmányok szerint a megerőltető edzések akár fokozhatják is a porcréteg leépülését. Dr. Váradi Éva főorvosnőtől, a FájdalomKözpont aktív fájdalomcsillapítás specialistájától megtudhatja, hogy mégis mit lehet tenni, ha a porckopás miatt fájdalom kínozza, ám nem szeretne lemondani a testedzésről.

Ne legyen türelmetlen, ha le akar számolni az izomcsomókkal

Ne legyen türelmetlen, ha le akar számolni az izomcsomókkal

A testben kialakult izomcsomók számtalan kellemetlenséget okozhatnak. Sajnos az idők folyamán több helyen is megjelenhetnek, olykor komoly fájdalmakat okozva. Mivel keletkezésük hosszú idő alatt megy végbe, így eltüntetésük sem lehetséges egyik napról a másikra. Hogy milyen módszerekkel lehet mégis megszabadulni tőlük, azt dr. Váradi Éva főorvosnőtől, a FájdalomKözpont aktív fájdalomcsillapítás specialistájától tudtuk meg.

Ropognak az ízületei? Ez lehet az oka!

Ropognak az ízületei? Ez lehet az oka!

Mindenki számára ismerős, hogy ízületei olykor recsegnek-ropognak. Több elmélet kapcsolódik ahhoz, hogy vajon egészséges, vagy inkább káros, de bárhogy is legyen, nem árt tudni, hogy bizony porckopás is állhat a térd vagy a váll ropogása hátterében. A problémáról Dr. Páll Zoltán főorvost , a FájdalomKözpont ...

Zsibbad a lába ülés közben?

Zsibbad a lába ülés közben?

Mindenkivel előfordul olykor, hogy ülés közben elzsibbadnak a végtagjai. Amennyiben ez a kellemetlen tünet ugyanazon a területen, rendszeresen előfordul, akkor érdemes utánajárni a problémának, mivel akár porckorongsérv tünete is lehet. Dr. Váradi Éva főorvosnő, a Fájdalomközpont aktív fájdalomcsillapítás specialistája az állapot kialakulásáról és kezelési módszereiről beszélt.

Aktív fájdalomcsillapítással késleltethető a protézis szükségessége

Aktív fájdalomcsillapítással késleltethető a protézis szükségessége

Az évek előrehaladtával az emberi porcréteg folyamatosan csökken, ami fájdalmas mozgásszervi problémákat eredményez. Bár kezdetben sokan csak legyintenek a problémára és az időskor velejárójának tartják a nehézkes mozgást, ám ha ez súlyos méreteket ölt, akkor protézis válik szükségessé. Dr. Arnold ...

Kérdezzen orvosainktól!

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

Prima Medica Egészségközpontok