Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt doktor úr!

Derék fájdalomra kaptam Depo Medrol szteroid injekciót a derekamba. Összesen 3 injekciót kaptam. A másodikat az első után 1 héttel, a harmadikat közel 4 héttel ezután. Némi javulást tapasztaltam az első kettő után, de a harmadik után nem igazán érzek pozitív változást. Továbbra is vannak fájdalmaim. Kicsit duzzadt is az az oldal. Most viszont a Depo Medrol lehetséges mellékhatásait olvasva, azt olvastam hogy a Depo Medrolt nem szabad több adagban beadni ugyanabból az üvegcséből. A kezelőorvosom viszont az első injekció után odaadta az injekciós üvegcsét, hogy tartsam hűtőben és a következő alkalommal hozzam magammal. Tehát ugyanabból kaptam mindhárom alkalommal. Fertőződhetett az ízületem? Vagy természetes hogy vannak fájdalmaim? Az MR vizsgálat eredményére még várok. Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Uram ,

A leírt inj . kezelésről a Kezelő Orvosa tud részletes felvilágosodást adni Önnek .

Az MRI vizsgálat @ a klinikum alapján ideggyógyász konzílium is szoba jöhet .


Tisztelettel ,


ARNOLD Dénes ARNOLD
Tibor

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
12.-én volt schevron +lapidus műtétem. Gipszbe van a làbam. 26.-àn megyek vissza varratszedésre. Fàjdalom szempontjàból nem érzek javulàst. Mennyire normàlis ez, valamint a làbzsibbadàs?
Kedves Judit!

Az INDIBA Innovatív sejtterápiás eszköz, amely gyorsabb gyógyulást tesz lehetővé törések, zúzódások, izomproblémák esetén, de jótékonyan hat különféle ízületi fájdalmak csillapítása esetén is. Az INDIBA kezelés fájdalommentes, kellemes meleg-érzet járja át a testet a kezelési területen.

Hogyan működik az INDIBA készülék?INDIBA_kezeles
A Fájdalomközpontban működő INDIBA CT8 készülék elektromos áramot alakít át 448 kHz-es fix, stabil frekvenciára, ami sejtszinten növeli az ioncserét, amely elősegíti a szövetek helyreállítását és segíti a fájdalomcsillapítást. A lemez, amit a kezelt terület alá kell helyezni, zárja az elektromos áramkört, lehetővé téve, hogy kezeléseinket a betegek és a fizikoterapeuta számára egyaránt biztonságos és hatékony módon végezzük.

A két működési mód, a CAP (kapacitív) és a RES (rezisztív), valamint az alacsony és a magas kimeneti teljesítmény integrálása megkönnyíti a szubtermikus és termikus hatások elérését. Ez teszi lehetővé a fizikoterapeuta számára, hogy a sérülés minden fázisában (akut vagy krónikus szakaszban) hatékony kezelést biztosítsunk pácienseink számára.
Az INDIBA eszköznek számos felhasználási területe van, de kifejezetten az alábbi indikációk esetén ajánljuk:

Osteoarthritis
Derékfájdalom
Nyaki fájdalom
Bursitis – nyáktömlő gyulladás
Ínysorvadás
Vérömleny
Törések
Izomszakadás
Rándulások
Húzódások

Tisztelettel:
Dr. Pál Zoltán
Traumatológus, Sportorvos
Judit

Dr. Páll Zoltán

Traumatológus, sportorvos
Kedves Doktor Urak,

van a carpal tunnel syndroma-ra olyan injekció ami megszünteti a betegséget operáció nélkül, vagy csak fájdalomcsillapitók vannak, mint pl. a cortison?
Válaszukat előre is nagyon köszönöm.
K.Mária
Kedves K. Mária!

Carpalis alagút szindróma (kéztő alagút szindróma)Alagút szindróma
Csukló táji alagút szindróma (vagy más néven kéztő alagút szindróma) - az összes alagút szindróma közül ez a leggyakoribb. Általában 40-60 éves kor között jelentkezik, a domináns oldali kézen gyakoribb. A csukló tenyéri felszínén jelentkező idegi károsodás okozza.

A kéztő alagút szindróma tünetei:

égő fájdalom, zsibbadás a hüvelyk, a mutató- és középső ujjban
a tünetek elsősorban éjszaka jelentkeznek
a fájdalom az egész karra kisugározhat, a hüvelykujj vonalán
a kéz ujjainak ügyetlenség, merevsége, hüvelyk alatti izompárna sorvadása

Alagút szindróma kezelése:
Az alagút szindróma kezelésének lehetőségei:

nyugalmi állapot
gyógyszerek, gyulladáscsökkentő szerek
fizikoterápia az adott területre
idegi műtét

Tisztelettel:
Dr. Prinz Géza
Neurológus
Mária K.

Dr. Prinz Géza

Neurológus
Kedves Doktor úr/Doktor nő ! 47 éves vagyok és április középen volt egy egészségügyi küretem és azóta szinte folyamatosan fáj a bal oldalon lévő derék rész . Derekamon érzem a fájdalmat ami le sugárzik a lábamba. Éjjel szinte nem is tudok aludni se a bal oldalon se hanyat mert nagyon fáj , sőt mostanában még kéz zsibbadás is van . Reggelente mire fel tudok kelni az ágyból az kész tortúra , utána ha elindulok már javul , de menés közben elég sűrűn bele nyilall . És állás közben is van hogy nagy fájdalmaim vannak , sőt mondhatnám hogy napi szinten (24ora) többet fáj mint nem . Kihez fordulhatnék ? Válaszát előre is köszönöm .
Tisztelt Hölgyem ,

A leírtak alapján kontrollt javaslok az Operáló Nogyogy . Osztalyon
@
Egy N ( Native ) Ágyéki gerinc MRI vizsgálatot ,
továbbá ideggyógyász konzíliumot is .

Tisztelettel ,

ARNOLD Dénes ARNOLD
Baloghné Fejes Szilvia

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Tiswztlet Doktor úr! A következő problémában kérném a tanácsát:/69 éves vagyok/ Pár éve -előbb enyhén,majd egyre erősebben fáj a jobb csípőm."enyhe kopásnak" minősítették még 2022 ben is.Felkerestem egy orthopéd orvost,aki viszont azt mondta,hogy erős kopás,műtét szükséges/protézis/,addig pedig a kollagén injekciókkal létezhetek/várólista kb.2 év,nyugdíjassként nem igazán tudom vállalni a privát megoldást/.Van friss rtg és mr leletem.Az mr egy cisztát is jelez a vápában,és az ív közepén teljes kopást,a szélek felé van némi porc.A fájdalom egyre rosszabb,felálláskor nagyon fáj,majd lassan bejáródik/"beállítom",akkor kicsit fáj,és tudok menni -de akkor sem fájdalommentes.A kollagén injekciókban reménykedem,és kérdezem,Doktor Úr javasolja -e??? Köszönettel Szakali Petra
Tisztelt Hölgyem ,

A kollagen inj kúra és egyeb kiegészítő kezelések ( PENS , Lezer , acupunctura ) szoba jöhetnek , de Bovebbet mondani csak személyes vizit @ a leletek áttekintése után tudok .

Tisztelettel várom konzultációra ,


ARNOLD Dénes ARNOLD

SZakali Petra

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Az elmúlt hetekbe édesapám kórházba volt.
Sajnos megállapították hogy 4-es stádiumú melanómája van.Áttéteket találtak az agyba,tüdőben gyomorban szinte mindenhol.Pestre kellene menni további vizsgálatokra és kezelésre amit Ő elutasít.
Kérdésem:így mire számíthatok?hova fordulhatok ha fájdalmai lesznek?
Köszönöm szépen
Kedves Kamilla!

Nagyon sajnálom, hogy édesapja ilyen súlyos állapotban van. Tünetileg lehet a fájdalmait csökkenteni, életminőségét javítani.
Ebben a háziorvos maximálisan tud segíteni. Erős fájdalom csillapító adására is jogosult, nem kell hozzá szakorvosi javaslat!
Amennyiben állapota megköveteli, akkor Házi Hospice Szolgálat is igénybe vehető, évi 136 óra ingyen jár.
Háziorvosa rendelheti el, nem kell hozzá szakorvosi javaslat!
Ha állapota romlana, otthoni ápolását nem tudják megoldani, akkor Hospice kórházban is el lehet helyezni édesapját.
Javaslom, hogy mielőbb keresse fel háziorvosát, beszéljék a lehetőségeket, hogy édesapja a legjobb ellátást kaphassa meg.

Tisztelettel dr Pádi Éva onkológus főorvos
KAMILLA

Dr. Pádi Éva

Onkológus
Testnevelő vagyok,gyakran sportolok magam is. Az Achilles-ínam fáj még mindig,pedig nemrég ért véget a kezelésem,10 alkalom volt lézeres terápia + galvánfürdő. Az MR szerint ciszta és ödéma van a fájós területen,ixmerős sportorvos írta ki a terápiát. Jobb a helyzet,de még mindig érzem,hogy nem jó,pedig sportolnék már újra. A műtétet nagyon szeretném elkerülni,mitévő legyek?
Kedves Szolnoki Csaba!

A lökéshullám terápia lényege, hogy a keletkezett hanghullámok útján a különféle szöveteket mechanikai stimulusnak vetjük alá, és ez a keringés fokozásával segíti elő a gyógyulást. A lökéshullám terápia (ESWT - Extracorporal Shock Wave Therapy) egy gyors és operációs beavatkozást nem igénylő konzervatív kezelés a mozgásszervi betegségekben szenvedőknek (sarokfájdalom, teniszkönyök, izomcsomók).

Hogyan működik a lökéshullám terápia?
A lökéshullámok energiával rendelkező hullámok, melyek valamilyen közegen (szilárd, folyékony vagy gáznemű anyagban) át terjednek. Amikor valamely áramlat gyorsabban halad, mint az érkezését megelőző „információ” – a közeg nem tud kitérni annak útjából. Így az érkező energia hirtelen, szinte azonnali változást idéz elő a közegben melyen áthalad, mely változás lehet nyomás, hőmérséklet, vagy akár denzitásváltozás is.

Azzal, hogy a lökéshullámok ingerlik a szöveteket, azok átalakulására, újrarendeződésére történik, ami egy alkalmazkodási reakció, azaz gyógyulási folyamat. Ez a természetes úton is végbemenő gyógyulási folyamat ideje is jelentősen lecsökkenthető, így a fájdalom és hamarabb múlik el. Az hang-és mechanikai ingernek köszönhetően a szövetekben új erek képződnek, ami csökkenti az esélyét a későbbi újrasérülésnek.

lökéshullám terápia kezelés. A lökéshullám-terápia pozitív hatásai:
vérkeringés fokozódás
új erek képződése
gyulladáscsökkentés
anyagcsere serkentés
izomlazítás
öngyógyító mechanizmusok beindítása a szervezetben
közvetlen, azonnali és hosszútávú fájdalomcsillapítás
mozgékonyság fokozása
kontrollált izomtónus normalizálása
sejtstruktúra javítása
szövetstabilitás javítása
kötött izomzat lazítása
A lökéshullám kezelés hatására a gyulladást okozó, hónapok, sőt évek alatt lerakódott anyagok a fájdalmas területről gyorsabban szállítódnak el a vérárammal. A radiális lökéshullámok a kezelt területet körülvevő izmokat is fellazítják, csökkentve az izomfeszülést, ezért mérséklődik a fájdalom is. A terápia a kezeléssel még nem ér véget: egyik legfőbb előnye, hogy a kezelt terület vérbősége a kezelés utáni hetekben is fennmarad, a szervezet öngyógyító folyamatai heteken keresztül zavartalanul dolgoznak tovább.

A kezelés menete
A kezeléshez komolyabb előkészület nem szükséges, a FájdalomKözpontban két féle kezelés érhető el: orvosi vizit keretében vagy fizikoterapeuta által. A kezelt testtájék tökéletes eléréséhez a beteget megfelelően pozícionáljuk. A lökéshullám kezeléssel gyógyítandó testrészt nyugalomba helyezzük, biztonságosan megtámasztjuk, majd a bőrfelületet szabaddá tesszük. A kezelendő területre, illetve esetleg a kezelő fejre gélt helyezünk, mely a gyógyító lökéshullám áthatolását a bőrön nagyban segíti. A lökéshullám kezelés választott energiáját a testtájékhoz, az adott beteg anatómiai adottságaihoz igazítjuk. A kezelés előrehaladtával az energia sűrűség, azaz a kezelés erőssége fokozatosan emelhető.

Fájdalmas a kezelés?
A terápia erőssége a betegség típusától, a kezelt testrésztől és a páciens érzetétől függőn személyre szabható, de a lökéshullám kezelés minimális fájdalommal jár. Általában ahogy javul a fájdalom, úgy lehet a következő kezelések során emelni az erősséget, ami szükséges a mielőbbi gyógyulás segítéséhez. A lökéshullám kezelés rendszerint kúraszerűen (3-4 alkalommal) történik, de már az első alkalom lényeges javulást hozhat.

FONTOS! A kezelés megkezdése előtt a lökéshullám kezelésben járatos szakorvos vizsgálata szükséges a megfelelő indikáció megállapítása és orvosi konzultáció végett. Kezelést csak szakorvosi javaslat alapján végzünk.

Mire alkalmazható a fókuszált lökéshullám terápia?
Fájdalmas pontok és krónikus íntapadási problémák kezelése
Mélyebben levő fájdalmas pontok célzott kezelését is lehetővé teszik
Izmokban, kötőszövetekben levő fájdalmas csomók (ún. myofascialis trigger pont-szindróma) diagnosztizálása és kezelése
Milyen esetekben lehet hatékony a kezelés
Láb fájdalmainak kezelésére
Sarokfájdalom
Talpfájdalom
Saroksarkantyú kezelésére
Izomkeményedések, fájdalmas izom-kötőszöveti csomók
A lábszár izmaiban, vádliban (gyakori futóknál, labdarúgóknál)
Négyfejű combizomban, különösen a térkalács csúcsára lokalizálódó problémákkal együtt
Rotátorköpeny-sérülés esetén
Ínsérülések, letapadások esetén
Achilles ín fájdalma
Térdfájdalom
Patella ín gyulladása
Egyes csípőfájdalmak
Ugrótérd esetén, mely a térdkalács csúcsánál jelentkező fájdalom
Teniszkönyök, golfkönyök
Izomsérülések utókezelése: A kezelés 3 - 4 héttel az izomsérülés után végezhető, amennyiben vérömleny jelenléte ultrahanggal kizárásra került és az érintett terület még fájdalmas
FájdalomKözpont
Szolnoki Csaba

Bojti Szilvia

Asszisztens
Tisztelt Doktor Úr !
Kérdésem a következő lenne:
Tavaly 12.27-én derült ki, hogy a bal lábamba isiász van. Kaptam injekciókúrát, most pedig fizikoterápiára járok. Már öt alkalmat letudtam. Még van öt alkalom.

Sajnos időközben mindkét vállam, először a jobb váll könyökig, majd a bal vállam is megfájdult, most már mind a két vállam, azaz szinte az egész karom nagyon-nagyon fáj. Nem tudok hátra nyúlni, éjjel a takarót nem tudom magamra húzni, mert nincs bennük erő.
A fizikoterápián azt mondták, hogy várjam meg még letelik a mostani kezelés, menjek vissza a reumára, majd adnak mindkét vállamra új kezelést. Az a helyzet, hogy most már annyira fájnak a kezeim, hogy marék számra eszem a fájdalomcsillapítót. Nekem ugyanis a kezem a munkaeszközöm. Ügyvédi Irodában dolgozom, asszisztensként.
Várom szíves válaszát, hogy mit tehetnék most már minél hamarabb, mert a fájdalmat egyre nehezebben viselem.
Köszönettel: Nagy Jánosné
Tisztelt Hölgyem ,

Először kérem konzultáljon az Önt kezelő Kollégával .

A leírt rövid tunettan alapján a nyaki gerinc szelvény ( C - gerinc ) Nativ ( N ) MRI vizsgálat ill. neurológus konzilium is javasolt .

Bovebbet mondani csak személyes vizit , kortortenet felvétel , és fizikális vizsgálat alapján tudok .

Ezen leletek birtokában FK- ban többfajta biocompatibilis ( természetes hatoanyag tartalmú ) inj. @ egyeb kezelések is szoba jöhetnek , ezekről részletes információt a honlapunkon talál .
( Guna MD orvosi kollagen inj . kúra , PENS kezelés ).

Amennyiben a jelen kezelések nem hoznak eredményt , és úgy dönt , várom konzultációra .

Tisztelettel ,

ARNOLD Dénes ARNOLD
Nagy Jánosné

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Bocsánat , hogy most ìrok , fáj a talpam , fáj ha megyek , dolgozom de egyre rosszabb , nem múlik nem tudok aludni tőle , van amikor a tèrdemig fáj , ès már kèt hónapja ha nem több, a stresz nem hinnèm , hogy csinálná , esetleg még tudná ìrni mi lehet vagy esetleg melyik szer lehet ki hatással rá. Előre is meg köszönöm
Kedves Mosóczki Ilona

A talpi fájdalom egyik leggyakoribb oka lúdtalp, vagy egyéb láb statikáját érintő probléma. De okozhatja az erek betegsége, vagy akár cukorbetegség is. Szakorvosi vizsgálat javasolt, enélkül diagnózis, illetve kezelési terv nem állítható fel. Ortopédust és/vagy érsebészt keressen fel első körben.

Mosóczki Ilona

Dr. Magbade Gábor

ortopéd-traumatológus
Kedves doktor úr!

Szeretném a véleményét és a segítségét kérni. 36 éves vagyok, teljesen egészséges. Nincs semmilyen ismert betegségem.
Két napja enyhe fejfájással kezdődött minden, ami azóta elmúlt, de a nyaktörzsemtől hátközépig illetve a vállamtól egészen a könyökömig ízületi fájdalmam van. Ha felállok és teszek pár lépést ez a fájdalom jön följebb a koponyámig. Ha lefekszem egyből elmúlik és megszűnik a koponyanyomás.
Fekve majdnem minden mozgás jól esik. Jóga pozíciók is. Állva lenni nem tudok. Mire gyanakszik?
Köszönettel, Boglárka
Tisztelt Hölgyem,

A leírt tünettan háttérben többfajta kórok is állhat , azt javaslom első lépésben , hogy vezessen Fajdalom Naplót , és mérje rendszeresen a vérnyomását.

Ha a panasz tartóssá válik, neurológus konzilium javasolt, ennek fényében nyaki ( C gerinc ) és koponya nativ ( N) MRI is szükséges lehet .

Ideggyógyász kollegáinkat a honlapunkon megtalálja.

Tisztelettel,


Dr. ARNOLD Dénes ARNOLD
Csemer Boglárka

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista

Kérdezzen orvosainktól!


Prima Medica Egészségközpontok
