Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Kedves doktor úr!

Szeretném a véleményét és a segítségét kérni. 36 éves vagyok, teljesen egészséges. Nincs semmilyen ismert betegségem.
Két napja enyhe fejfájással kezdődött minden, ami azóta elmúlt, de a nyaktörzsemtől hátközépig illetve a vállamtól egészen a könyökömig ízületi fájdalmam van. Ha felállok és teszek pár lépést ez a fájdalom jön följebb a koponyámig. Ha lefekszem egyből elmúlik és megszűnik a koponyanyomás.
Fekve majdnem minden mozgás jól esik. Jóga pozíciók is. Állva lenni nem tudok. Mire gyanakszik?
Köszönettel, Boglárka
Tisztelt Hölgyem,

A leírt tünettan háttérben többfajta kórok is állhat , azt javaslom első lépésben , hogy vezessen Fajdalom Naplót , és mérje rendszeresen a vérnyomását.

Ha a panasz tartóssá válik, neurológus konzilium javasolt, ennek fényében nyaki ( C gerinc ) és koponya nativ ( N) MRI is szükséges lehet .

Ideggyógyász kollegáinkat a honlapunkon megtalálja.

Tisztelettel,


Dr. ARNOLD Dénes ARNOLD
Csemer Boglárka

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Tisztelettel kérdezném 1 hónapja hanyatt estem egy székről. Előszobába. 3 hétig a bal csípőm fájt de annyira, rá sem bírtam állni. Most 1 hete pedig a jobb felső combom belső részé a halat ba a vagina és a lágyékba közvetlen borzasztó fájdalom gyötör. Fájdalomcsillapító kaptam Kudexet de nem reagál rá. Pihentetem de mit tehetnék még? Kérem ezen az emailon : piroskakovacs1949@gmail.com -ra válaszoljon levelemre.. nagyon kérem. Röntgenezték többször is semmit nem találtak. Tishztelettel várom levelét.
Bálint Lászlóné
Tisztelt Hölgyem ,

A leírt esetben kiegészítő ún. Nativ - Csípő ízületi MRI , és nativ - ágyéki ( L - gerinc ) MRI javasolt , ennek fényében Traumatológiai ill . Ideggyógyász szak- konzílium .

Tisztelettel ,

ARNOLD Dénes ARNOLD
Bálint Lászlóné

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Tisztelt Fájdalomközpont, Kedves Doktor úr / Doktornő!

Nagyon el vagyok már keseredve: több, mint 13 éve ugyanazokkal a tünetekkel küzdök (29 éves leszek nemsokára), de még mindig nem tudom, hogy mi bajom van.
Állandó kimerültség, fáradtság gyötör (nem fáradékony vagyok, eleve úgy kelek fel, mint akit agyonvertek), amely pihenésre sem enyhül kicsit sem, de a legfőbb gondom mégsem ez, hanem a fájdalmak.
Olyan szinten érintett minden izmom, hogy a legáltalánosabb hétköznapi teendőket is csak kínkeservesen tudom elvégezni: ami mindig, erőltetés nélkül is fáj, az a nyakam-lapocka részem. A nyakam az egyetlen egyébként, ami már általános iskolában is fájt, és bizonyos gyakorlatokat ezért nem is tudtam elvégezni (a törzsemelést) emiatt, de nem találtak akkor semmit.
Sétálás közben a boka-sípcsont terület fárad el és görcsöl, lépcsőzés közben a térdem-combom fáj annyira, hogy meg kell állnom, ha a karomat vállmagasság felé emelem, akkor remeg és elviselhetetlenül fáj... de a leghihetetlenebb és elkeserítőbb, hogy nevetés és rágás közben maga az arcizmom is fáj, a rágóizmomat is érzem, és egy idő után zsibbadó fájdalom alakul ki.

Diagnosztizáltak már myasthenia-val, de aztán megcáfolták a negatív antitestek miatt, kaptam már fibromyalgia és krónikus fáradtság szindrómát is eredményként (nem definiálható izombántalmakat is...), de hiába voltam jógázni, úszni, gyógytornázni és triggerpont terápián is, hiába kaptam számos fájdalomcsillapítót és görcsoldót, semmi sem enyhített kicsit sem a fájdalmamon, sőt, a mozgástól sokszor hányásig és ájulásig elgyengültem és másnap csak még jobban fájt mindenem...

Nyaki-váll röntgenek negatívak, CT negatív, MR negatív volt. EMG kétszer pozitív, egyszer negatív (bár az annyira nem mérvadó, mert akkor immunszupresszánst és szteroidot kaptam). A legtöbb autoimmun antitest ellen is negatív lettem.

Ami még felmerült, az a Sjögren-szindróma, legutóbb egy reumatológus is ezt adta meg, mert csökkent könnytermelésem van és a nyáltermelés is kicsivel ugyan, de pozitív értéket mutatott. Most várok egy vérvételeredményre ezzel kapcsolatban (antitest).

Van ötletük, hova indulhatnék ezzel el? Elviselhetetlen már az egész, lassan dolgozni sem vagyok képes, arról nem beszélve, hogy már lelkileg is ki fog hatni rám, nem lehet így élni a mindennapokban. Az orvosok pedig csak ugyanazt az általános kört futják, 120. sima vérkép és röntgen, egyszerűen nem veszik komolyan a súlyosságát.

Köszönöm szépen, ha adnak választ!
Tisztelet Uram ,

A leírtak alapján immunológiai ( autoimmun kórképek ) irányban ill. Neuro-immunológiai irányban torteno kivizsgálás javasolt , az elsőre javaslom Klinikánkon Dr Kádár Janos Foorvos Urat .
A tünettan alapján valóban felmerülhet MG ( Myasthenia Grav. ) vagy FM ( FibromyAliga ) diagnozisa , ahogy Ön is írta .

Lyme kor irányában is javaslok serologiat ( vérvétel : Borrelia IgG /IgM ).

A leírtak alapján a KFS ( Krónikus Fajdalom Syndroma ) miatt psychologiai és/ vagy Psychiatrai konzilium / kezelés , Eletmod Tanacsadas ( dietetikai tanácsok ! ) @ szakember irányításával végzett rendszeres GYT ( gyógytorna ) is javasolt .

Ha a fentiek sem visznek előre , kérem keresse fel a SE ( Semmelweis Egyetem ) Ritka Kórképek Tanszékét .

Ha a fájdalmai továbbra sem múlnak , a fenti javasolt friss leletekkel várom konziliumra Klinikánkon .

Tisztelettel ,

ARNOLD D . ARNOLD
Varga Viktor

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Csipő alatt, lent és oldalt, napok óta, főleg járáskor, fekvéskor, szúró, éles fájdalmak jelennek meg. Akár több csontból is egyszerre...Ma főleg a jobb oldalon.
Tisztelt Uram ,

Röviden leírt panaszai hátterében több kórok is állhat , melyek közül a gyakoribbak :

Csipo ízületi kopások @ gyulladások

Az ágyéki gerinc szelvény ( L- Szegmentum ) betegségei
Lagyresz @ izom eredetű elváltozások

Post-Covid Syndroma reszjelensege ?
Egyeb kórokok

Bovebbet mondani az Ön orvosi kikérdezése ,
@ a képalkotó vizsg. lelete ( nativ - MRI ) alapján tudok .
Kérem , fáradjon be Klinikankra konzultációra , vagy HO Kollegához ( Házi Orvosához ) is fordulhat .

Tisztelettel ,

ARNOLD Dénes ARNOLD
Bognár Béla

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
T.Doktor/Doktornő !Már több hónapja fáj a felsőkaromban az izom..Jobb karom állandóan dagadt.,fáj,És kb. 2 hete tömény izzadság szagom van a jobb hónaaljamban.Hiába mosom meg,Volt petefészek daganatom,.Ismeretlen eredetű.Teljesen kipakoltak.A jobb mellemben műtét régen terjmirigy gyulladás miatt.40 éva.Talán a nyirok folyadék gyülemlik fel.Milyen orvoshoz menjek ezekkel a tünetekkel Reumatológián kaptam kezelést,Ultrahang kezelés,elektro akármi.Nem használt.Gyógytornán.Sőt a jobb bokám-sarkam a kezelések után elkezdett fájni.Azóta is fáj.Tehát a kérdésem:Milyen orvoshoz menjek.Köszönöm a választ előre is!
Tisztelt Hölgyem ,


A Leírt tünetek alapján először Oncologus szakorvoshoz forduljon Panaszával .
Ennek fényében ideggyógyászati kivizsgálás is javasolt .

Lymphoedema , nyirokelfolyasi zavar esetében forduljon Prof . Dr , Daroczy Judithoz .

Tisztelettel ,

ARNOLD Dénes ARNOLD
Bene Józsefné

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Üdvözletem
Soós Angéla vagyok édesapám diagnosztizált világossejtes veserákos beteg tüdő és gerincáttéttel,a sugár kezelés óta most kemoterápiát kap a sutent nevű gyógyszert,olyan fájdalmai vannak a gerincében amit már a napi 6 szem curidol sem es semmilyen fájdalomcsillapító nem enyhít az onkologus annyit mond dolgozik a gyógyszer es a fajdalimcsillapítás a háziorvos dolga!
Kérem bármilyen segítség lehetőség ami a szenvedését enyhíti van -e?
Köszönöm a választ
Tisztelettel Soós Angéla
Kedves Angéla!

Sajnálatos módon előrehaladott daganatos betegségben az elsődleges daganat áttétet adhat csontba, tüdőbe és más szervekbe.
Ilyenkor a kezelés két részből áll
- aktív onkológiai kezelésből, mely lehet kemoterápia, célzott terápia, immunterápia, sugár kezelés - a daganat szövettani leletétől függően.
A cél a daganat további terjedésének gátlása.
A kezelés másik része a
- palliatív, azaz tüneti terápia, mely fájdalom csillapítás, étvágyjavítás, roborálás, csont áttétek kezelése, segéd eszközök használata, stb..
A cél a beteg jobb életminőségének elérése, a betegséggel való megküzdés támogatása.

Daganatos betegségben a fájdalom krónikus, a gyógyszereket folyamatosan, "óra" szerint kell szedni. A WHO fájdalom csillapító lépcső iránymutatása alapján különböző kombinációjú gyógyszerek fokozatos felépítése szükséges a fájdalom mentesség eléréséhez. Nem mindegy, hogy maga a daganat, vagy annak áttéte helyileg okoz-e nyomási tüneteket, vagy ideggyököt nyom. Kisugárzik-e a fájdalom, és ha igen, hova. Milyen típusú - tompa, éles, hasító, stb, Sok kérdésre kell választ kapni, hogy megtaláljuk a legoptimálisabb gyógyszer kombinációt.
Előbbiek miatt a háziorvos sokat tud segíteni az onkológussal karöltve.

Készséggel várjuk rendelőnkben, hogy segíthessünk.

Üdvözlettel:

Dr. Pádi Éva
Soós Angéla

Dr. Pádi Éva

Onkológus
Jó estét kívánok nekem egy ojan problèmam lenne hogy már lassan 2 hete még maszirotam a fejem maszirozo párjával amibe 4 golyó van de a tarkomat maszirotam napról napra jobban fáj már az egész fejem elège èlesen semijen gyoszer nem veszi ki a fájdalmat voltam a sürgösègin 2 nappal ezelőtt ès csináltak CT vizsgálatot ès nem találtak semmit de èn úgy gondolom valamit ott a tarkomnál meg nyomhatot ès már el viselhetetlen a fájdalom maga szerint mi.lehet a baj?ès mit tegyek? Elöre is köszönöm a válaszát
Tisztelt Hölgyem ,

A panaszai hátterében sok kórok állhat , amennyiben a koponya vizsgálat negatív volt ,
kérem forduljon neurologushoz , ill. javasolt nyaki gerinc MRI , Ful orr Gegeszeti vizsgálat , és vérnyomás kontroll .

Szükség eseten a Fejfájás Ambulanciara is jelentkezhet .


Tisztelettel ,

ARNOLD Dénes ARNOLD
Zsanett Herczeg

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Tisztelt Doktor Úr!
Lábszár fájdalom állandóan jelen van de, sajnos bizonyos időközönként roham szerűen elviselhetetlen fájdalmam van vagy egyik vagy mindkét lábszárban. Olyankor úgy érzem a csonttól az izomig mindenem
nagyon fáj nincs megduzzadva a lábam se kipirosodva mégis lehet-e az ok köszvény?
Milyen betegségre utalhatnak a tünetek? Ilyen fájdalomnál sem a séta sem a mozgás semmilyen formája nem segít nem csillapítja fájdalmam.
Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelt Hölgyem ,

A leírt tünettan mögött sokféle kórkép meghúzodhat :

Lehet ágyéki gerinc eredet ( porckorong eltérés ) , ez esetben ún . nativ ( N) lumbalis gerinc MRI @ ideggyógyász konzilium szükséges .
Lehet érrendszeri eltérés , az artériás és a vénas rendszer rendszer betegségei , ezt angiologus Kolléga tudja tisztázni .
Sok egyeb kórokok is lehet :
2 típusú cukorbetegség , neuropathia , izom eltérés , GÓC , Lyme - kor , régi trauma utáni állapot , anyagcsere - megbetegedések ill lehet post - Covid szindróma reszjelensege is .

A köszvény jellemzően ízületi panaszokat okoz , de annak is van több klinikai formája .

Kérem keresse fel háziorvosát a leleteivel - vagy FajdalomKozpontunkat - a továbblépéshez .

Tisztelettel ,

ARNOLD Dénes ARNOLD

Matolcsi Julianna

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Jónapot doktorúr!A neten találtam meg önt.Vajdaságban élek Szabadkán.A segítségére lenne szükségem.2 hete pntossan minden este fáj az alkaromon az izom.Szinte mindig fájdalom csílapitót szedek,de nem segít...nehèz fizikai munkát dolgozom,ahol emelek sokat.Örülnék,ha válaszolna.ÜDV Vajdaságból.
Tisztelt Hölgyem ,

A leírt panasz hátterében több ok is állhat :
lehet a fizikai Munka következtében kialakult izom húzódás / esetleg sérülés vagy Ínhüvely gyulladás , esetleg régi trauma későbbi következménye , keringési vagy egyéb ok , de lehet nyaki gerinc eredetű is Fajdalom .

Javaslom forduljon Rheumatologiara / vagy Orthopaedia ahol az Ön alapos orvosi kikérdezése @ fizikális vizsgálata alapján lehet pontos diagnózist @ személyre szabott kezelési tervet kialakítani .

Addig is fizikai kímélet , a fájdalmas terület zselés jég AKUval történő hűtése , a kar háromszögletű kendővel történő felkötése javasolt .

Tisztelettel ,

ARNOLD D. ARNOLD
Mizser Eleonóra

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Tisztelt Dr Úr! Kezdödö gerinc sérvem van. Fáj baloldalt a derekam és a fenekem a háziorvos mideton és donalgit irt fel de nem használ.A járásomat megnehezíti a fájdalom és a munkámat is. Mit tetszik ajánlani hova forduljak a panaszomék? 6hete kaptam orvosi kollagén inekciot az segíted. Mién sürün lehet kérni azt a kezelést.Tisztelettel Eszter!
Tisztelt Hölgyem ,

Javaslom készüljön a Lumbalis - gerinc szakaszról egy ún. nativ ( N ) MRI a pontos kórisme megállapítása miatt .
Az orvosi kollagén - Guna MD - injekció kúrát a protokoll szerint 6- 8 hétig kell alkalmazni , célzottan, heti 1 alkalommal, mi is így adjuk Fájdalomközpontunkban .

Nagyon fontos - az akut szak után - a szakember irányításával végzett Szegment stabilizáló gyógytorna is , addig fizikai kímélet @ de- kompressziós derék öv viselése javasolt.

Tisztelettel,

ARNOLD D. ARNOLD

Eszter

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista

Kérdezzen orvosainktól!

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!