Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Nagymamám,93 éves, hát és lábfájdalmaira keresek enyhítő módszert. Ha van esély, hogy ezekre bármelyik módszerük jó, kérem írjanak! (összeroppant csigolyák, érszűkület)
Tisztelt Hölgyem!



Komplex kezeléseinkről a honlapunkon talál részletes szakmai információt. https://www.fajdalomkozpont.hu/arak

Profilunkba főleg a mozgásszervrendszeri betegségek tartoznak.



Tisztelettel,

Dr. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Cím !





46 éves férfi vagyok, testnevelő tanárként dolgozom.



2015 szeptemberében térddel ráestem egy éles fémrúdra munka közben és két darabba tört a patellám.

Két tűződróttal és két húzóhurokkal rögzítették, amit ezév márciusában vettek csak ki. Nem volt komplikáció csak többször elhalasztották a kivételt különböző okok miatt.

Hajlitással nem volt gond, de szinte minden lépésnél fáj.

2 év alatt eléggé "kikészültem emiatt" úgyhogy jó lenne valami megoldás.

Válaszát előre is köszönöm !

Tisztelt Uram!



Szakember irányításával végzett komplex, funkcionális gyógytornát és porcerősítők szedését javaslom. Az általunk alkalmazott, úgynevezett komplex, konzervatív kezelésekről bővebb információt a honlapunkon talál.https://www.fajdalomkozpont.hu/arak

Kérem fáradjon be klinikánkra leleteivel konzultációra.



Tisztelettel,

Dr. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Kedves Doktor Úr !

Még októberben eldőltem a létrával.Bal oldalamra zuttyantam,nyekkentem egyet,nagyon megütöttem magamat,a bal keresztcsontot,felállni sem tudtam.Sok minden történt azóta,de a tavasz és nyár folyamán szinte teljesen rendbejöttem.Viszont kb. egy hónappal ezelőtt a kertben olyan munkát végeztem,amely kiújította a bal oldali keresztcsontom fájdalmait.Voltam idegorvosnál,aki ötszöri infúziót,öt Milgamma injekciót és Guajacuran tablettákat írt elő.Sajnos fájdalmaimat ezek nem szüntették meg.A legrosszabb az egészben,hogy a fájdalom a keresztcsontomból lehúzódik a combomon keresztül a térdem alá,s azután a sípcsontomon át egészen a bokacsontig,ahol sokszor égetően fáj.Gondolom hogy esetemben idegbecsípődésről van szó.Kérdésem :mit tegyek hogy ezek a fájdalmak megszűnjenek? Válaszát előre is köszönöm. Köles Vince Révkomáromból.
Tisztelt Uram!



Az akut szakasz után szakember irányításával végzett funkcionális gyógytornát javaslok. Ha panaszai nem múlnak, kérem fáradjon be klinikánkra a leleteivel konzultációra. Komplex kezeléseinkről információt a honlapunkon talál. https://www.fajdalomkozpont.hu/arak
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Üdvözlöm!A jobb lábam hajlatában régebb óta van 2 csomó az izmomnál,munkahelyet váltottam nehezeket emelek és azóta megnagyobbodott.Amikor dolgozok érintésre fáj egy kicsit de ha nem dolgozok akkor egyáltalán nem érzek fájdalmat.Mit lehetne tenni ellene?Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Uram!



Háziorvos és orthopaed, vagy sebészeti kivizsgálat javasolt leírtak alapján.



Tisztelettel,

Dr. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Doktor Úr , Ha ülök fáj a hátsom .mikor fel kelek merevek a lábaim ,olyan mint ha állandó izomláz lenne a hátsófelemen. gúggólásnál is fájdalmat érzek szúró égő fájdalmat érzek a combom hátsó reszébe és oldalt a forgóknál mintha szét akarna szakadni a lábam. Már hónapok óta fájdalmaim vannak . Szeretném kérni a tanácsát mi lehet a baj kihez fordulhatok segitségért. Válaszát előre is köszönöm
Tisztelt Uram!



Rheumatológiai és neurológiai vizsgálatot (ennek birtokában MR-t) javaslok panaszai tisztázására.



Tisztelettel,

Dr. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt doktor Úr (nő). Olyan kèrdèsem lenne önhöz hogy ülès,állás,reggeli felkelèsnèl nehezen tudok elindul,fáj a csípömtől a tèrdemig a lábam.A lèpcső ès a dombra felmenès is fájdalommal jár.Mi okozhatja ez?A napokban voltam általános orvosi vizsgálaton és a doktornő azt mondta hogy porckopásom van.Meg ijedtem.56 èves vagyok.Mit tanácsol szeretnèm elkerülni a műtètet.Tisztelettel Turza Károlyné
Tisztelt Hölgyem!



Javaslok MR vizsgálatot és orthopaed szakorvosi vizsgálatot, a továbbiak ezek alapján dönthető el.



Tisztelettel,

Dr.ARNOLD Dénes ARNOLD MSC.
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Hölgyem/ Uram



Arra a kérdésre szeretnék választ kapni, hogy az alább részletezett diagnózis esetén véglegesen visszafordítható-e a folyamat, elkerülhető-e a csípőprotézis beültetés.

Status:bal csípőmozgások beszűkültek, ki: 15, berotatio 25 fok, véghelyzetben fájdalmas. Kisfokú AV rövidülés.

Rtg: bal csípő AP: csípőizület rés nagymértékben beszűkült, fej deformálódott, ízületi dysplásiás, súlyos coxarthrosis.

Diagnózis: Coxarthrosis 1.s.



Válaszukat köszönöm, tisztelettel.
Tisztelt Hölgyem!



Orthopaed szakorvosi konzíliumot javaslok, illetve kiegészítő natív csípő MR-t.



Tisztelettel,

Dr. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Doktor Úr!

2018.02.22- én arthroscopia műtétet hagyottak a bal térdemen. A diagnózis ( Rupt lob men gen I.sin Chondropathia stad III-IV femoropat). A porckopásra ( Viscosupplemetátio injekció kezelést javasoltak). Az lenne a kérdésem hogy milyen hatással lesz a porckopásra, menyi ideig védi a porcokat, használ - e kezelés, tudni fogok utána fájdalom nélkül leguggolni, le ülni. Mit javasol?

Válaszát előre is köszönöm.

Üdv: Garai István
Tisztelt Uram!



Az általunk javasolt ízületbe fecskendezett hyaluronsav injekciók általában 3/4 - 1 évig biztosítanak jó életminőséget az alapbetegség függvényében, utána valószínűleg ismételni kell őket.





Tisztelettel,

Dr. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Szép jó napot kívánok.Azt szeretném megkérdezni,hogy csípőprotézis műtét utáni fájdalom esetén van valami megoldás?Szíves válaszukat várom.Tisztelettel Tódor Ibolya.
Tisztelt Hölgyem!



Javaslatom szakember irányításával végzett rehabilitációs gyógytorna, akupunktúra, porcerősítők szedése.



Tisztelettel,

Dr. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Doktor Úr!



2016. év tavaszán létrán állva, az edőlő létrával jobb térdre esve értem földre. Sajnálatos módon, többféle szakorvosi vizsgálat ellenére 2017. nyarán állapították meg, hogy porcgyűrű szakadás is volt az inszalagcsúszás mellett. 2017. szeptemberében arthroszkópos térdműtétemre kerúlt sor.

A műtét óta, még talán jobban, mint előtte, a térdem erősen duzzadt, ugyanígy a térdhajlatom is, fájdalmas, nehézkes minden lépés, a jobb lábamat csak kézzel segítve tudom behajlítani annyira, hogy lábamra zoknit, harisnyát húzzak.

Problémámat az ortopédián többször jeleztem.

Azt a magyarázatot kapom mindíg, hogy a porcfelszín a helyes műtét után is nyitott marad, porcdarabkák válnak le,amelyek az izületben, illetve ízületi tokban a fent jelzett mértékű folyadék állandó jelenlétét idézik elő. A válasz szerínt ebbe bele kell nyugodnom, ezzel a duzzadt térddel, térdhajlattal, kellemetlenséggel, sőt fájdalommal együtt kell élnem.

A teljesség kedvéért leírom, hogy rövidesen 70 éves leszek, koromnak állítólag közrehatása van abban, hogy nem tökéletes a gyógyulásom.



Kérem, szíveskedjék tájékoztatni, elfogadható-e a fenti magyarázat, semmilyen megoldás nincs arra, hogy a sérülésem előtti,térd- és térdhajlati duzzanat nélkül élhessen hátralévő éveimet?

Vàlaszát várom és ellőre is ködszönöm.





Tisztelettel: Tokajiné Edit
Tisztelt Hölgyem!



Az operáló osztályon javaslok kontroll konzíliumot. Ennek függvényében különféle injekciós kezelések (orvosi kollagén, hyaluron), akupunktúra is szóba jöhet a pontos diagnózis alapján.



Tisztelettel,

Dr. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista

Hírek

Az „úszóváll” miatt is fájhat a váll mozgatása

Az „úszóváll” miatt is fájhat a váll mozgatása

Az úszóváll kifejezés nem kifejezetten egyetlen betegségre utal, sokkal inkább egy összefoglaló elnevezés, ami bizonyos mozgásszervi elváltozásokat foglal magában. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni, ha a kar felemelése fájdalmat okoz. 

Gyakori sportsérülések 40 felett - focitól a futásig

Gyakori sportsérülések 40 felett - focitól a futásig

40 fölött a testünk hajlamos másképp reagálni az edzésre, hiszen az izmok is veszíthetnek erejükből, és a szív és a tüdő sem feltétlenül képes maximum teljesítményre. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint az állóképesség és a teljesítmény is fokozható, ha megfelelően kezeljük a sportsérüléseket, amelyek rizikója a korral egyébként is növekszik.

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica

Prima Medica Egészségcsoport