Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Doktor Úr!
2018.02.22- én arthroscopia műtétet hagyottak a bal térdemen. A diagnózis ( Rupt lob men gen I.sin Chondropathia stad III-IV femoropat). A porckopásra ( Viscosupplemetátio injekció kezelést javasoltak). Az lenne a kérdésem hogy milyen hatással lesz a porckopásra, menyi ideig védi a porcokat, használ - e kezelés, tudni fogok utána fájdalom nélkül leguggolni, le ülni. Mit javasol?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdv: Garai István
Tisztelt Uram!

Az általunk javasolt ízületbe fecskendezett hyaluronsav injekciók általában 3/4 - 1 évig biztosítanak jó életminőséget az alapbetegség függvényében, utána valószínűleg ismételni kell őket.


Tisztelettel,
Dr. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Garai István

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Szép jó napot kívánok.Azt szeretném megkérdezni,hogy csípőprotézis műtét utáni fájdalom esetén van valami megoldás?Szíves válaszukat várom.Tisztelettel Tódor Ibolya.
Tisztelt Hölgyem!

Javaslatom szakember irányításával végzett rehabilitációs gyógytorna, akupunktúra, porcerősítők szedése.

Tisztelettel,
Dr. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Tódor Itbolya

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Tisztelt Doktor Úr!

2016. év tavaszán létrán állva, az edőlő létrával jobb térdre esve értem földre. Sajnálatos módon, többféle szakorvosi vizsgálat ellenére 2017. nyarán állapították meg, hogy porcgyűrű szakadás is volt az inszalagcsúszás mellett. 2017. szeptemberében arthroszkópos térdműtétemre kerúlt sor.
A műtét óta, még talán jobban, mint előtte, a térdem erősen duzzadt, ugyanígy a térdhajlatom is, fájdalmas, nehézkes minden lépés, a jobb lábamat csak kézzel segítve tudom behajlítani annyira, hogy lábamra zoknit, harisnyát húzzak.
Problémámat az ortopédián többször jeleztem.
Azt a magyarázatot kapom mindíg, hogy a porcfelszín a helyes műtét után is nyitott marad, porcdarabkák válnak le,amelyek az izületben, illetve ízületi tokban a fent jelzett mértékű folyadék állandó jelenlétét idézik elő. A válasz szerínt ebbe bele kell nyugodnom, ezzel a duzzadt térddel, térdhajlattal, kellemetlenséggel, sőt fájdalommal együtt kell élnem.
A teljesség kedvéért leírom, hogy rövidesen 70 éves leszek, koromnak állítólag közrehatása van abban, hogy nem tökéletes a gyógyulásom.

Kérem, szíveskedjék tájékoztatni, elfogadható-e a fenti magyarázat, semmilyen megoldás nincs arra, hogy a sérülésem előtti,térd- és térdhajlati duzzanat nélkül élhessen hátralévő éveimet?
Vàlaszát várom és ellőre is ködszönöm.


Tisztelettel: Tokajiné Edit
Tisztelt Hölgyem!

Az operáló osztályon javaslok kontroll konzíliumot. Ennek függvényében különféle injekciós kezelések (orvosi kollagén, hyaluron), akupunktúra is szóba jöhet a pontos diagnózis alapján.

Tisztelettel,
Dr. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Tokajiné Tréki Edit

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Tisztelt Doktor Úr!
59 éves nő vagyok. Mostanában sokat fáj a lábam. Főleg a bal, végig a csípőtől a bokáig. A jobb lábam kevésbé.Van, hogy éjszaka felébredek a fájdalomra. Lábam nem dagad. Volt 5 éve bursitisem, én úgy gondolom, hogy a több évtizedes ffi biciklire való fel-le szállás (ráterhelés, kifordulás) okozhatta. Plusz 3-4 éve olyan szerencsétlenül csúsztam le a lépcsőn, h a bal lábam magam alá került és a lépcső éle olyan sérülést okozott, hogy egy hét után felvágták a sípcsontom fölött a bőrt és kb 2 evőkanálnyi alvadt vért szedtek ki. A műtét után megszűnt az egy hete tartó lábdagadásom.
Van, hogy egyáltalán semmi bajom. Már arra gondolok, hogy a melegfront jövetelét érzem.
Kérem szíves válaszát, hogy Ön szerint ezt mi okozza!
Köszönettel: Mácsai Veronika
Tisztelt Hölgyem!

Sok ok állhat a háttérben: csípő/térd ízületi kopás, gerinc eltérés, csípőtáji bursitis. Háziorvosán keresztül kivizsgálását javaslom.

Üdvözlettel,
Dr. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Mácsai Veronika

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Anyukám tavaly februárban kapott egy gerinc blokád injekciót ami egy évig enyhítette a fájdalmat ,gerinc csatorna szűkülése stb,de sajnos most megint iszonyú fájdalmak gyötrik ha mozog es fekvő pozícióban is egyre nehezebb a létezés,erre keresek megoldást
Tisztelt Hölgyem!

Csak pontos diagnózis birtokában adható válasz. Segíthet a kollagén injekció kúra,akupunktúra, rehabilitációs gyógytorna. Kérem fáradjanak be központunkba konzíliumra a leleteikkel.

Üdvözlettel,
dr. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Balázs Laszlone

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Székelyudvarhely én Dr.Kurtos István megműtötte a terdemet 2 _foku meniscus serulessel.A tünetek a térd és a térd folotti rész duzzanata és mozgás korlátozottsag volt és sajnos egy évvel a műtét után is ugyanez a problema Szeretném felvenni a kapcsolatot és segítséget kérek a doktor úrtól,nagyon befolyásolja az életemet és sajnos már tanácstalan vagyok.Maradok tisztelettel Nagy Etelka Erdély ok.
Tisztelt Nagy Etelka!

A FájdalomKözpontba bejelentkezni az alábbi telefonszámon tud: +3670/621-2433, vagy akár online is tud időpontot foglalni. https://www.fajdalomkozpont.hu/online-bejelentkezes

Üdvözlettel,
Locherer Zita
jó napot az én kérdésem az volna hogy a jobb oldalamon az oldalbordam és elol nagyon faj de csak éjjel kérem segítsen de ez márt 4honapja és csak akkor mulik el a fájdalom ha felulok de ez mart nagyon faj
Tisztelt Hencsi!


Szakorvosi vizitre a +3670/621-2433-as telefonszámon tud bejelentkezni, hogy segíteni tudjunk a fájdalmának csillapításában.

Üdvözlettel,
Locherer Zita
jonapot kivanok tisztelt doktor ur mar egy parnapja elkezdett fajni a terdem es a csipom korul eros hasgatasok es fajdalmak mi lehet az oka
Tisztelt Erik!

Látatlanban, kivizsgálás nélkül sajnos nem tudjuk megállapítani fájdalmának okát, kérjük jelentkezzen be szakorvosi vizitre a +3670/621-2433-as telefonszámon.

Üdvözlettel,
Locherer Zita
Tisztelt West Health Kft!

Alulírott Riba Tamás vállfájdalom feltárása és kezelése / megszüntetése végett szeretnék időpont-javaslatot kérni Önöktől.

Szíves visszajelzésüket várva, üdvözlettel:

Riba Tamás
riba.tamas@gmail.com
Tisztelt Riba Tamás!

Szakorvosainkhoz bejelentkezni a +3670/621-2433-as telefonszámon tud, vagy kérjük, adja meg telefonos elérhetőségét a gördülékenyebb időpont egyeztetés végett.

Üdvözlettel,
Locherer Zita
asszisztens
Tisztelt Doktor Úr!

Inotai Ágnes vagyok.
3 hete nagyon fáj a jobb térdem és annak környéke,felmenő és lemenő ívben is.
Szúrós fájdalmat érzek több helyen is.
Honnan tudjuk biztosan azt látni,hogy biztosan kopásról és nem más,esetleg nagyobb bajról van szó?
Köszönettel,Inotai Ágnes
Tisztelt Inotai Ágnes!

Hogy kopásról van-e szó, vagy más problémáról, azt alapos szakorvosi kivizsgálás, illetve képalkotó eljárás készítése után lehet megmondani. Orvosainkhoz bejelentkezni a +3670/621-2433-as telefonszámon tud.

Üdvözlettel,
Locherer Zita

Kérdezzen orvosainktól!


Prima Medica Egészségközpontok
