Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr !
Kérdésem a következő: myeloma multiplex esetén alkalmazható a Bemer terapia?
Válaszát köszönöm
M. M.
Kedves Metzger Márta
A Myeloma multiplex a plazmasejtek daganatos megbetegedése. A beteg sejtek bárhol előfordulhatnak a testében, főleg a csontrendszer érintett.
A pulzáló mágneses mező (Bemer terápia) biostimuláló és a vérkeringést javító hatású – ezzel a sejtek működését serkenti. Ha azonban a daganatsejtek
működését segíti, akkor azzal a daganat terjedését fokozhatja. Tehát myeloma multiplex esetén a teljes testet érő biostimuláló hatású kezelések kerülendők.

Tisztelettel Dr. Pádi Éva
Onkológus
dr. Pádi Éva
dr. Pádi Éva onkológus
Tisztelt Doktor Úr!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy jobb csuklómban a sudeck-CRPS szindrómát diagnoztizáltak. A konzervatív kezelések már teljesen kimerítettem és a kezemet a fájdalmak ( mind érintésre mind mozdításra fáj) és csak egészen korlátozottan tudom használni. Jelenleg még gyógyszeres kezeléssel próbálkozom de az eddigi gyógyszerek mellékhatásai miatt nem alkalmazhatók. Ebben az esetben megoldás lehet e a fájdalmak (mind az érintésre mind a mozgatásos fájdalom) megszüntetésére az operatív neurotmesis a n. radialis sensoros ágában?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Polgár Márta

Fájdalomközpontunkban úgynevezett komplex konzervatív ( azaz nem műtéti ) beavatkozásokkal foglalkozunk.

Az Ön által leírt kórelőzmény alapján a csuklóban levő sudeck-CRPS szindróma megoldására többféle ínvazív ( műtéti ) megoldás is létezik .
Ennek további , egyénre szabott megbeszélése végett kérem szíveskedjék felkeresni a leleteivel az OKITI ( Amerikai úti Idegsebészeti Klinika) Neuro- Intervenciós Osztályát konzultáció céljából.

Tisztelettel ,

ARNOLD D. ARNOLD
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Fájdalomközpont, melyik szakterületre kell időpontot kérnem, ha fájdalmat érzek az egyik vállamban, ha a karomat magasra emelem, vagy ha ráfekszem alvás közben? Néha úgy érzem, a nyakamba is átsugárzik. Továbbá, kell-e valamilyen előzetes vizsgálatot (röntgen?) végeztetnem, mielőtt felkeresem önöket? kell-e vinnem magammal valami leletet?
Köszönettel, T Krisztina
Tisztelt Ternóczky Krisztina!

A vállban hirtelen, esetleg egy sérülés következtében lép fel a fájdalom, ajánlott a kart felkötni és bejelentkezni egy szakemberhez. Ilyen esetekben elsődlegesen a fájdalomcsillapításra koncentrálunk, helyi, gyorsan ható szerekkel. Amennyiben a fizikális vizsgálat és a képalkotás tanúsága alapján kiderül, hogy valóban a Rotátor-köpeny sérüléséről, esetleg szakadásáról van szó, szóba jöhet a műtét, de bizonyos határokon belül el is kerülhető, például lágyrész hialuronsav injekciókkalvagy Guna-terápiás injekciókúrával. Az eredmények tartóssá tehetők és a szabad mozgás is visszanyerhető hosszútávon, ha rendszeres gyógytornával erősítjük a váll izmait, regeneráljuk az esetleg elsorvadt izmokat, fokozzuk a szalagok rugalmasságát.

Javaslom Önnek, hogy dr. Páll Zoltán, sebész, traumatológus, sportorvoshoz kérjen időpontot.

Érdemes lenne előzetes vizsgálat elvégeztetni (MRI vagy RTG) mielőtt eljön rendelőnkbe.
https://www.fajdalomkozpont.hu/hirek/nappal-vagy-ejjel-faj-jobban-a-karemeles

Üdvözlettel:
Bojti Szilvia
Bojti Szilvia
Bojti Szilvia asszisztens
Szeretném kérdezni hogy Baranyában esetleg nincs központjuk? Férjem daganatos beteg és a fájdalmát szeretném kezeltetni! Előre is köszönöm válaszukat
Kedves Árvai Mónika!

Köszönjük szépen a megkeresést. Sajnos Budapesten kívül nincs máshol rendelőnk. Dr. Pádi Éva Főorvosnő foglalkozik ilyen kérdésben a páciensekkel és távkonzultációt is tart. Amennyiben így is megfelel Önöknek akkor be tudnak jelentkezni telefonon és a honlapunkon is tudnak időpontot rögzíteni.

https://www.fajdalomkozpont.hu/szakembereink/onkologus/dr-padi-eva

https://www.fajdalomkozpont.hu/tavkonzultacio-fajdalomkozpont

Üdvözlettel:
Bojti Szilvia
Vezető Asszisztens
Bojti Szilvia
Bojti Szilvia asszisztens
Kisfiamnak 2 éve fennálló szajzara van. Kattog az ízület . Olvastam, hogy a helyileg beadott hialuronnal csökkenthető a fájdalom. Hany éves kortól végezhető ez a kezelés? Köszönöm a válaszukat.
Tisztelttel : Fabók Szílvia
Tisztelt Fabók Szilvia

Fajdalom Központunkban kizárólag felnőtt Beteg ellátással foglalkozunk .
Kérem szíveskedjék gyermek fogorvos vagy sztomatologus szakemberhez fordulni kérdésével .

Tisztelettel ,

ARNOLD D. ARNOLD
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
A problémám tavaly nyáron alkalmanként visszatérő, pár napig, órákra felbukkanó szédülés volt. Különösebben semmihez nem köthető de többnyire a menstruációs napokon jelentkezett. Ügyelet, sürgösségi megjártam, kissebb kivizsgálás után azt mondták igyak több vizet. Valószínüleg a meleg stb. Volt a diagnózis. Utána mérséklődött, elmúlt.
2020.02.14. reggel a munkahelyemen extrém, erős szédülés végtag zsibbadás után elájultam, korházba kerültem ahol a neurológiai alap vizsgalatoknál az alsó végtagjaim nem éreztem nem tudtam mozgatni, nem tudtam megtartani, nem reagált a reflex vizsgalatokra sem. A papiromra megis azt irták minden rendben a korházbol nem tudtam saját lábon eljönni mert nem tudtam menni. Pár nap után otthonombol ismét korházba kerültem, de ismét semmi nem történt érdemben. A lábam már itt éreztem, de sokszor zsibbadt, és csak a nagyon erős szédülés volt a zavaró, félelmetes.Ezt még a következő hónapokban többször eljátszottuk, semmi eredménnyel. Saját kezembe vettem az irányítást házi orvosom segítségével és felkerestem mindenkit aki segíthet. Neurologust, endokrinologust, hormonális vizsgálatokat végeztettem,koponya ct, mri, inzulin terheles es hasonlo vizsgalatokat. Ahol minden irányba talátak eltéréseket. Mivel itt nem történt elörelépés pszichiatriara utaltak es kezeltek gyógyszerekkel, de ezek ellenére sem múlt,múlik a szédülésem. Nem folyamatos, nem megtartott, folyton változik az intenzitása, ideje. A kérdésem az lenne hogy 8 hónapja fennálló, már sok irányba vizsgált problémával is foglalkoznak? Tudnának segíteni? Előre köszönöm válaszát!
Alexandra
Tisztelt Holgyem ,


A szédülés hátterében az alábbi gyakori okok állhatnak :

Kozponti Idegrendszeri probléma
A nyaki gerinc szelvény eltérései ( Nativ MRI @ neurol konzilium javasolt )
Belszervi okok : magas vérnyomás , cukorbetegség ( T2DM ) , Lyme kor !
Full orr Gegeszet eltérések
Szemészeti problémák
(Levele alapján nogyogy . konzilium is javasolt )
Pszichés zavarok .
Ezeket a vizsgálatokat kérése elvégezzük Klinikánkon .

Az Ön által leírt komplex panaszokról személyes kortortenet felvétel , az Ön vizsgálata , és az említett leletek birtokában tudok nyilatkozni .

Amennyiben szükségét érzi , a fenti általam javasolt konzílium eredményekkel
várom konzultációra , amelyet telefonon vagy Skypon is kérhet a jelen helyzetben .

Tisztelettel,

ARNOLD Dénes ARNOLD

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!
A következő problémával fordulok Önhöz, hogy ha hat hete volt teljes méheltávolításom, mehnyak és petevezetőkkel együtt, a székelés stb. Is rendben, has középső fájdalmaim is már szépen szinte el is múltak, a három hetes kontrollon is minden rendben ölt, ill az ötödik héten is voltam.. Itt is rendben volt minden.. A petefészkeim mitől fáj hatnak, ha az orvos se látott semmit az említett konzrollokon? A bal különösen, a jobb csak mintha akkor ha több kávét fogyasztanék.. A bal mindig is sokkal érzékenyebb volt, többször műtöttek endometriózis sál, a méh kivétele is az adenomyózis miatti fájdalom miatt története meg. 43 éves vagyok.Szövettan is rendben.
Köszönöm válaszát!
Szilvia
Tisztelet Hölgyem ,

Az Ön által leírt fájdalmak származhatnak az endometriosis ill . esetleges post - Operativ ( műtét utáni ) okokból is .
Első lépésben ezért javaslom konzultáció elvégzését az Önt operáló Kollégával .

Egyeb okok is szoba jöhetnek , a vastagbél megbetegedései , krónikus kismednencei gyulladás , vagy krónikus fajdalom Szindroma ( KFS ).

Amennyiben szükségét érzi , várom Fajdalom Központunkba konzultációra - a vonatkozó orvosi dokumentációval - ,
amelyet jelen helyzetben telefonon , vagy Skypon keresztül is kérhet .

A pontos diagnózis felállításában hasi - & kismedencei MRI segíthet .

További részletek a honlapomon .

Tisztelettel ,

ARNOLD Dénes ARNOLD
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Üdvözletem! 1,5 éve fáj a vállam. Eleinte csak a lapockám környékén fájt, aztán fent a vállcsúcsnál, majd az egész vállam, és nyakam is. Épp ezért nyaki MR készült, ami sérvet állapított meg, így ehhez kötötték. 3 hétig voltam kórházban, de a vállfájdalmam nem múlt el. Az utolsó napon készült egy ultrahang, mely szerint jelentős ödéma van az AC izulet körül. Ezzel azonban már nem foglalkoztak, mert ekkor már a zárójelentésem is készen volt. Most 1 évvel később, saját költségre készítettem egy vállMr-t mert még mindig fáj a vállam annak ellenére, hogy 4 hónapja rendeszeresen járok masszázsra és gyógytornára. Ez lett az eredmény: A humerus szerkezetén belül a tuberculum majusnak megfelelõen kiterjedt zsíros degeneratio látható. A labrum glenoidale elülsõ peremében centralisan magas jeladás figyelhetõ meg, de szakadás nem észlelhetõ. A biceps ín környezetében 1-2 mm széles folyadéksáv ábrázolódik. A suspraspinatus ín a tapadásnak megfelelõen diszkréten magas T2 és PDFS jeladású, benne itt egy 3 mm-es, minden sorozaton csaknem jelmentes terület figyelhetõ meg. Az AC ízületben 3 mm rétegvastagságú folyadék látható.
Kérdésem az lenne, mivel orvoshoz nem jutok be (lényegében azt sem tudom milyen orvoshoz kellene mennem, de a rehabon ahol voltam ott nem fogadnak) a járvány miatt, hogy ez mégis milyen eredmény? Lesz még olyan, hogy nem fáj a vállam? Köszönettel!
Tisztelt Asszonyom!

Említett krónikus válltáji fájdalmai jellemzően lehetnek nyaki gerinc eredetűek, úgynevezett kisugárzó fájdalom (melyet okozhat pl gerincsérv) és/vagy vállízületi ill a környező lágyrész(gyakran az ínköpeny részleges szakadása, nyáktömlő gyulladása) eredetűek.
Betegvizsgálattal együtt értékelt morfológiai eltérésekkel mondható kórisme. Kezelési terv ennek megfelelően állítható fel.

Üdvözlettel
Dr.Sziy Tamás
FájdalomKözpont
Dr. Szily Tamás
Dr. Szily Tamás Ízületi specialista
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

2 hónapja a heti foci alkalmak egyikén egy hátra sarkazó mozdulatnál fájdalmat éreztem a jobb lábam hátsó térdhajlatánál, a mediális oldalon. Másnap alig bírtam lábra állni, de egy-két napom belül jobb lett. Jegeltem, pihentettem, kenegettem. Bevérzés nem volt, duzzanat se. Húzódásra gondoltam.
Rá három hétre úgy éreztem jobb a lábam, ismét focira mentem, de az egyik rúgásnál hirtelen fájdalmat éreztem újra ugyanott a térdhajlatnál hátul.
Menni tudtam, pici duzzanat keletkezett, bevérzés nem volt, és nem volt úgy fájdalmam sem.
Illetve másnap észrevettem, hogy valami ott mozog és lazábbak az inaim is, mint a másik lábamnál.
Az elmúlt 4 hétben 3-szor voltam sebészeten. Nem volt ultrahang, se röntgen, valószínű nem volt indokolt, mivel tudtam járni.
Diagnózis: Rándulás lehetséges, az inak nem annyira feszesek, mint a másik oldalon, illetve ami mozog hátul a térdhajlatomnál valószínű inak, izomrostok leszakadása lehet, ami majd újra odatapad.
Folyamatosan kenegettem, pihentettem, és most rendesen járok, nincs panaszom vele.
Egy dolog zavar még, és erre kaptam választ, meg úgy érzem nem is. Ez a mozgó dolog, mintha egy csomós, kemény dolog lenne a térdhajlatom hátsó, mediális oldala felett pár centivel, amit tudok a kezemmel mozgatni, de ahogy lépek, vagy erősen feszítem, érzem, ahogy mozog, pattog, kattog egyet, mintha valami nem lenne a helyén. Inkább idegesítő és kellemetlen ez a dolog, fájdalmam, duzzanatom már nincs.

Ez valóban az izomrostok vagy inak szakadása, és még nem került helyére? Illetve ezzel tudok már focizni? Vagy várjam meg míg minden olyan lesz, mint a másik lábam?

Köszönöm válaszát előre is.

Üdvözlettel:

Kondás Gábor

Tisztelt Kondás Gábor Úr!

A sérülés mechanizmusa, a jelzett tünetek és panaszainak időbeli alakulása alapján a térdhajlati régióban izom-ín szakadás valószínűsíthető. Pontos kórisme felállítása betegvizsgálat nélkül felelőtlenség lenne.
Képalkotó vizsgálatok közül az ultrahang ilyen jellegű panaszoknál informatív.
További terápiás terv,illetve sporthoz való visszatérés ütemezése ezen körülmények ismeretében határozható meg.

Üdvözlettel
Dr.Szily Tamás
FájdalomKözpont
Dr. Szily Tamás
Dr. Szily Tamás Ízületi specialista
Tisztelt Doktor Úr!

Derék alatti csípő fájdalommal mentem az ortopédiára. Gyaloglás után pár perc múlva már fájdalom van a derekamba és nem tudok lehajolni. Vizsgálat nélkül küldött gyógytornára és gyógymasszázsra az orvos. Már több mint egy heti kezelésen túl vagyok. A kezelések közvetlenül egymás után jönnek, masszázs és gyógytorna. Masszázs után egy ideig bizsergető érzést érzek a fájó területen és a fenék felső részén, és mióta kezelésekre járok a fájdalmam erősebb és a térdem zsibbad. Régebben volt problémám a térdemmel, de az megszünt,most pedig zsibbad. Hétvégén járáskor erős derékfájdalmam lett ami kisugárzott a csípőre comb oldalsó részére és zsibbadt a térdem és a csípő hátsó része. A derék hátsó részén a zsibbadás csak masszázs után jön elő az nagyjából megszünt, viszont a térdmnél nem, ha ülök a másik térdem és a combom is zsibbad utána. Idáig ilyen nem állt fent. Érdeklődni szeretnék, hogy a masszázs nem-e árt, okozhat-e ilyen tüneteket, járhatok-e továbbra is és a gyógytornára, még hátra van a 10 napból 4 kezelés. A masszőr szerint nem lehet problémám ha esetleg sérvem lenne akkor sem, mert ő csak az izomhoz ér. Nem igazán érzem magát a vizelési ingert, viszont ha wcre megyek el tudom végezni azt. Járáskor furcsa érzés, mintha hirtelen kellene illemhelyre menni, vagy már el is akarna indulni. Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Fazekas Dóra!
Elmondása alapján egy ágyéki gerinc porckorong problémáról van szó. Egy alapos klinikai vizsgálat és egy MRI lenne szükséges.
Tisztelettel:
Dr Páll Zoltán
Traumatológus, Sebész, Sportorvos, Hialuronsav specialista
Dr. Páll Zoltán
Dr. Páll Zoltán Traumatológus, sportorvos

Hírek

Az onkológiai fájdalomcsillapítás mellékhatásai is kezelhetők

Az onkológiai fájdalomcsillapítás mellékhatásai is kezelhetők

A daganat maga és annak kezelése is járhat fájdalommal, ezért számos fájdalomcsillapító módszer, kezelés áll rendelkezésre annak csökkentésére, az életminőség javítására. De mit lehet kezdeni a fájdalomcsillapítással járó esetleges mellékhatásokkal? Dr. Pádi Éva, a FájdalomKözpont onkológusa, az onkológiai fájdalmak csillapításának specialistája válaszolt.

Ülés után fáj a térde? Ezek a térdkalács porcbántalmának tünetei

Ülés után fáj a térde? Ezek a térdkalács porcbántalmának tünetei

A térdízület az egyik legnagyobb terhelésnek kitett ízületünk, lépcsőzéskor például a súlyunk 2-3-szorosa terheli. Nem csoda, ha sokakat érint a térdfájdalom, a mozgás beszűkülése. Dr. Szily Tamás, a FájdalomKözpont ortopéd-traumatológusa az egyik gyakori problémára, a térdkalácsot érintő porcbántalomra és kezelési lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica Egészséghálózat