Karácsonyig minden péntek Brown Friday!

Karácsonyig minden péntek Brown Friday!

2020.12.11

A Prima Medica EgészségHálózat és páciensei ismét a ferencesekkel együtt segítenek a rászorulóknak.

Idén is jut segítség a nélkülözőknek

A tavalyi sikeres együttműködés után a FájdalomKözpont, a Prima Medica Egészséghálózat tagjaként idén is csatlakozik a Ferences Alapítvány Brown Friday nevű kezdeményezéséhez, amely az ünnepvárás idején a szegényekhez való odafordulás fontosságára hívja fel a figyelmet. A „brown” a ferencesek barna rendi ruhájára utal, és a „friday” pedig a Black Friday fricskájaként éppen arra szeretne rámutatni, hogy a nagy karácsonyi vásárlási lázban forduljunk egy kicsit a valóban rászorulók felé. Ugyanis a meleg étel, sőt a mindennapi étel nem mindenki számára természetes.
A Ferences Alapítvány ezért hirdette meg az Egytál – Melegétel rászorulóknak névre hallgató kampányt, amelynek célja, hogy kis összegű adományokat összegyűjtve karácsonykor ünnepi ebédre, vacsorára hívhassák meg a leginkább rászoruló embereket, amelyet a ferences testvérekkel közösen fogyaszthatnak el. 

Hogyan segít a Prima Medica Egészséghálózat?

A FájdalomKözpont mindig is fontosnak tartotta a társadalmi felelősségvállalást, legyen szó egészségkommunikációról vagy az Allergiamentes Életért Alapítvány tevékenységéről. Ezúttal – ahogyan tavaly is - a Brown Friday, a ferencesek kezdeményezése volt az a hívás, amelyre reagálva csatlakozunk az adventi gyűjtéshez. Ha decemberben érkezik vizsgálatra vagy kezelésre a FájdalomKözpontba, Ön is hozzájárulhat a jótékonysági akcióhoz.
Karácsonyig a FájdalomKözpont és minden Prima Medica EgészségHálózat tag

  • minden pénteki vizit díjából 1000 Ft-ot felajánl a Ferences Alapítványnak,
  • rendelőiben kihelyezett gyűjtőurnáival a páciensei számára is lehetővé teszi az adakozást.

A FájdalomKözpont vezetői és munkatársai abban bíznak, hogy ezzel a gesztussal valódi értékekben gazdagabbá tehetik az adventet.

Tegyük meg együtt, tegyük meg egymásért!

Téma szakértői

Kapcsolódó orvos válaszol bejegyzésünk

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! A következő problémával fordulok Önhöz, hogy ha hat hete volt teljes méheltávolításom, mehnyak és petevezetőkkel együtt, a székelés stb. Is rendben, has középső fájdalmaim is már szépen szinte el is múltak, a három hetes kontrollon is minden rendben ölt, ill az ötödik héten is voltam.. Itt is rendben volt minden.. A petefészkeim mitől fáj hatnak, ha az orvos se látott semmit az említett konzrollokon? A bal különösen, a jobb csak mintha akkor ha több kávét fogyasztanék.. A bal mindig is sokkal érzékenyebb volt, többször műtöttek endometriózis sál, a méh kivétele is az adenomyózis miatti fájdalom miatt története meg. 43 éves vagyok.Szövettan is rendben. Köszönöm válaszát! Szilvia
Tisztelet Hölgyem ,

Az Ön által leírt fájdalmak származhatnak az endometriosis ill . esetleges post - Operativ ( műtét utáni ) okokból is .
Első lépésben ezért javaslom konzultáció elvégzését az Önt operáló Kollégával .

Egyeb okok is szoba jöhetnek , a vastagbél megbetegedései , krónikus kismednencei gyulladás , vagy krónikus fajdalom Szindroma ( KFS ).

Amennyiben szükségét érzi , várom Fajdalom Központunkba konzultációra - a vonatkozó orvosi dokumentációval - ,
amelyet jelen helyzetben telefonon , vagy Skypon keresztül is kérhet .

A pontos diagnózis felállításában hasi - & kismedencei MRI segíthet .

További részletek a honlapomon .

Tisztelettel ,

ARNOLD Dénes ARNOLD
Kiss Szilvia

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista

Kapcsolódó oldalak