Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Dr. Úr- Dr. Nő
Utóbbi 1 évben gyakran előforduló szív környéki szúrás, mk. kar , alkar zsibbadás, deréktáji fájdalom, idegbecsípődés, szédülés, tarkó fájdalom miatt több kivizsgáláson voltam. Legutóbbi MR vizsgálaton az alábbiakat írták: Th.II. corpusban 1,5 cm- es haemangioma.C.IV.- V discus egyenletesen előboltosul, CV._VI discus körkörösen bo. laterálisan kiszakadt, előboltusol 5 mm.-rel, myelonon benyomatot okoz, a kilépő gyököt eléri. Ez gyógyítható-e valamilyen injekcióval, milyen torna javasolt, szükséges -e műtét. Rosszat tehet-e ennek a futás, szobabicigli, meleg gyógyfürdő?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelt Hölgyem ,

Komplex tünet - csoportról számol be levelében.

A csatolt MR lelet alapján javaslom keressen fel egy Idegsebészet , aki az Ön vizsgálata @ a klinikai kép @ az MR alapján eldönti , hogy kell- e műtét, ill. ezek alapján egyéb kérdéseire is választ ad.

Az ún. Komplex Konzervatív kezelésekkel - amelyeket Klinikankon mi is végzünk - és megfelelo Életmóddal @ funkcionális gyogytornaval a kórkép progressziója ( előrehaladása , rosszabbodása) lasssitható, a tünetek is csökkenhetnek.

Amennyiben az érintett gerinc - szelvényekben gyulladásos folyamat is fenáll, a meleg gyógyfürdőt nem javaslom.

Tisztelettel,


DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fájdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista

Hírek

Ha a gyógyszer nem elég - lehetőségek az onkológiai fájdalomkezelésre

Ha a gyógyszer nem elég - lehetőségek az onkológiai fájdalomkezelésre

Az onkológiai fájdalomkezelés során adódhatnak helyzetek, amikor a szájon át adható gyógyszeres terápiák már nem tűnnek elégségesnek. Dr. Pádi Éva, a FájdalomKözpont onkológusa, az onkológiai fájdalmak csillapításának specialistája azok az eljárásokról beszélt, amelyek ezeken túl csökkenthetik vagy megszüntethetik a fájdalmat. 

Stressztől is fájhat a háta, hátfájástól is lehet stresszes

Stressztől is fájhat a háta, hátfájástól is lehet stresszes

Alig van ma olyan felnőtt, aki ne érezné stresszesnek magát a koronavírus okozta helyzet miatt. A stressz pedig nem csak a feszült tartás miatt vezethet hátfájdalomhoz. A legújabb kutatások szerint összefüggés áll fenn a nagyagy egy része, a stressz és a tartós fájdalom közt. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint a fájdalomcsillapítás megtörheti az ördögi kört. 

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica

Prima Medica Egészséghálózat