Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Váradi Éva doktornő!
Több év óta szenvedek a térd,a csipő fájdalomtól. Ezek már elmultak,de a derekamba beállott egy rettenetesen kínzófájdalom ami csak addíg múlik el amig hat a fájdalomcsillapitó.(Apranax 550 mg)
A röntgenlelet alapján:A csontok mész-szegények (Spondylosis Th.et L., Osteoporosis, Coxarthrrosis 1.u. Az Ön írásaiban
olvastam, hogy a csigolyameszesedés is okozhat derékfájást.
Szeretném megkérdezni,ez nálam is megoldható lenne-e ? az injekciós kezeléssel,milyen hatóanyaggal?
Várom szives megnyugtató válaszát.
Tisztelettel:SzélTerézia
Tisztelt Szél Terézia!
Vizsgálat után dönthető el ,hogy mi a fájdalom lehetséges oka,valamint ,hogy steroidos vagy GUNA injekció adható.

Üdvözlettel dr. Váradi Éva
Évek óta küzdök arcidegzsábávall,2004-ben mütőttek is ,6-7 év mulva kiújult . Különböző tablettás kezelések hatására 2-4 hónapra elmúlt, utána kiújult.Ez így megy 4 éve.Jelenleg kiújult, tegretolt szedek rá napi 4-5 szemet, ez a fájdalmat csillapítja.
Van-e vmilyen megoldás erre a problémára?
Fekete István (70 éves)
Tisztelt Fekete Úr !

Friss ideggyógyászati leletek birtokában lézeres illetve tűvel végzett akupunktura valamint GUNA injekciós kezelések esetleg megpróbálhatóak . Tisztelettel dr. Váradi Éva
Tisztelt Doktornő!
Nagyon megörültem, amikor olvastam az Ön tevékenységét, hogy porckopással és izületi gyulladással foglalkozik, mert én ugyanazokat a tüneteket tapasztalom a jobb térdemnél. Az UH orvos azonban azt írja a leletben, hogy a jobb oldali fossa popliteában is látható6X10mm-es területen kevés folyadék - a bal oldali bursa suprapatellarisban 4-5 mm-nyi folyadék van a bal oldali condylusok mentén is megfigyelhető kevés folyadék -de tipusos Baker cysta jobb oldalon sem a bal oldalon nem látható.Szeretném megkérdezni, hogy van e valami megoldás, hogy a problémáim megoldódjanak és meggyógyulhassak. A térd gyulladása miatt már a visszereim a térd hajlatban is begyulladtak és a térdemet csak feszítő fájdalommal nehezen tudom behajlítani
Köszönettel Kovács Jánosné
Tisztelt Kovács Jánosné!
Személyes vizsgálata javasolt .

Üdvözlettel. Dr. Váradi Éva
Kedves Doktor(nö)!
A férjem nagymamája (90 éves) egy idős otthonban van már 2 éve, mert egyedül nem tudja magát ellátni. Sőt, sajnos már egyedül fel sem tud kelni, az ápolók pedig, mondván nagy a mama súlya, nem is nagyon veszik ki az ágyból. A család arra gondolt, hogy venne egy betegliftet, ezzel talán meg lehetne könnyíteni mindenki dolgát. Mivel ez igen drága, az érdekelne, lehetne-e erre valamilyen támogatást kapni, mi ennek a menete, illetve milyet érdemes egyáltalán venni? Sajnos az otthonban nem túl segítőkészek, tehetetlennek érezzük magunkat. Az kizárt, hogy a mama orvoshoz menjen, annyira nem tud mozogni. Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Urbancsokné Tóth Ildikó






Tisztelt Mónika !
A leírása alapján elsőként leginkább bőrgyógyászhoz kellene fordulnia - mégpedig minél hamarabb -aki a személyes vizsgálat és esetleges labor vizsgálatok után remélhetőleg el fogja tudni dönteni a tünetek jellegét illetve okát,ennek alapján a kezelést is. Mozgásszervi vizsgálat csak ez után jön szóba, ha még szükséges.Üdvözlettel dr. Váradi Éva reumatológus

Tisztelt Doktornő!!
Szeretnék tanácsot kérni kezelés ügyben!!!!
Kb 2 hete elkezdett fájni a talpam olyan szinten,hogy alig tudok rá állni. Elküldtek röntgenre ahol megállapították CALCANEUS SARKANTYÚM van. Kapok rá most fizikoterápiát Közben ajánlottak lökéshullám kezelést. Azt szeretném megtudni hogy amíg tart a fizikoterápia addig egyidejűleg lehet e lökéshullám kezeléseket kapni!!!!!
Köszönettel:Nagyné .
Tisztelt Hosszú Gizella!
Úgy gondolom,igen.

Üdvözlettel Dr. Váradi Éva
Tisztelt doktornő!
Van egy 15 éves lányom akinek 2éve folyamatossan fáj a dereka
az MRI sacroileitist mutat . Sok helyen voltam már vele orvosnál ,
de sajnos a felirt gyogyszerek nem használnak , sem a fájdalom csillapitó gyógyszerek. Sokszor annyira fáj a dereka hogy iskolába
sem tud elmenni. Olvastam önnél hogy van injekcios fájdalomcsillapitás ,érdekelne hogy ebben az esetben lehet -e alkalmazni.
Köszönettel. Zoltayné
A kora és a betegsége alapján inkább ORFI vagy BIK reumatológiai gondozását javasolnám.
Üdvözlettel
Dr. Váradi Éva
Nagyon fáj mindkét térdem. Közgyógyellátási jogosultságom van, kérdésem lenne nekem is kell fizetnem a kezelésért?
Válaszukat várom, tisztelettel: Németh Károly
Tisztelt Váradi Károly!
Mi magánrendelőként működünk, nincs OEP finanszírozásunk. Működésünk költségeit a páciensek által fizetett díjból tudjuk fedezni. Így - amennyiben megtisztel minket bizalmával - Ön esetében sem tudunk eltekinteni a díjak megfizetésétől.
Üdvözlettel
dr. Váradi Éva
Tisztelt Váradi Éva doktornő !
Az interneten olvastam a hialuronsav alkalmazásáról, amit a térd izületi kopásánál alkalmaznak. Édesnyám 85 éves, s nagy fájdalmai vannak mind két térdében. Várom szíves válaszukat, hogy valóban enyhíteni lehet e nála ( a korára való tekintettel) a fájdalmat. Ha igen, mennyibe kerül egy kezelés, s kb hányszor kell megismételni a hialuronsav beadását.?
MInd két térdéről Esztergályos János dr úr készített ultrahangos felvételeket, amít írásban is megadott.
Válaszát előre is köszönöm.
Kern Ernőné
Tisztelt Kern Ernőné!
A hialuronsav hatékonysága a porc állapotától függ. Igazi fájdalomcsillapító hatása közepes porckopás mellett érvényesül. Ahhoz, hogy válaszolni tudjak, édesapjánál hatásos lehet-e, látnom kell édesapját és leleteit.
A hialuronsav-kezelés 2-4 alkalmas kúrából áll.
Üdvözlettel
dr. Váradi Éva
A SAJÁTVÉR INJEKCIÓVAL LEHETNE-E ENYHÍTENI A CSÍPŐIZŰLETI FÁJDALMAMAT?

üdvözlettel: Molnár László
Tisztelt Molnár László!
Jelenleg mi nem foglalkozunk saját vér injekcióval.
A hatásosság megítéléséhez pontosan tudni kellene, hogy mi a csípőízület betegsége. Lehetséges, hogy akupunktúra, GUNA injekció lenne a választandó terápia.
Üdvözlettel
dr. Váradi Éva
Üdvözlöm! Szeretnék kérni tanácsot édesanyám betegségével kapcsolatban. A térdében nagyfokú porckopás van, amit ez év juniusában meg fogják müteni. Teljes protézis beültetése lessz. Viszont olyan nagy fájdalma van, hogy szinte már elviselhetetlen.Hallottam a hiauronsav injekcióról, ami állitólag nagyon jó.Adjon nekem legyen szives tanácsot, hogy érdemes-e beadatni az injekciót, vagy egyáltalán ezt hogy lehetséges megoldani? M i ennek a folyamata? És mennyibe kerül?
Kedves Csala Katalin!
A hialuronsav valóban igen hatékony porckopásos fájdalmaknál. Viszont fontos, hogy ez nem rövid távú kezelés, egy két hónapra adni nem sok értelme van. Valamint fontos még, hogy hatékonysága közepes fokú porckopásnál megfelelő. Ilyenkor nem csak a fájdalmat csökkenti de védi a porcot, és lassítja a kopását, kitolja a protézis beültetésének szükségességét. Előrehaladott kopásnál, ahol porc már nincs, más kezelést - pl. protézist - kell választani.
Üdvözlettel
dr. Váradi Éva

Kérdezzen orvosainktól!


Prima Medica Egészségközpontok
