Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

MICARDIS, BISOPROLOL-RATIOPHARM, PANTOPRAZOL KRKA, ASPIRINPROTECT, TROMBEX, MILURIT, FRONTIN,orvosságokat szedem, leírásukban jelzik az izomfájdalmat. De 3 év óta ezt csak néhány hete észlelem. Kizárólag a combomban jelentkezik ülés, fekvés után hosszabb-tövidebb ideig, de huzamosan bizonytalanul és érzékenyen mozgok. Egyébként rendkivül mozgás szegény az életmódom is gyerekkori Heine Medin miatt. Vajha melyik a fájdalom oka, a mozgáshiány, vagy a gyógyszerek, És mit tehetek, hiszen a szedésük, stent beültetés miatt vannak. Tisztelt Doktor úr/nő várom tanácsát.izgatottan
Tisztelt Barcsay Úr !



A felsorolt gyógyszerekre nem jellemző a gyakorlatban az izomfájdalom, legalábbis a reumatológiai gyakorlatban nem látjuk, erre inkább a kardiológus tud válaszolni.Egyébként az izomfájdalom ,bizonytalan járás miatt mindenképpen vizsgálat szükséges, önmagában a mozgáshiány ezt nem indokolja .

Üdvözlettel dr. Váradi Éva
Tisztelt Dr. Váradi Éva doktornő!

Nyak és vállfájás miatt a reumatológus doktornő elküldött röntgen vizsgálatra, melynek eredményéről a következő leletet kaptam.

"A vállizületi rés m.k. oldalon norm. tág. Jobb oldalon a tuberculum maiusnak megfelelően kissé egyenetlen kontúr látható diszkrét subchondralis sclerosissal. Lágyrész meszesedés egyik oldalom sem különíthető el. Az AC izületi rések norm. tágak. Kissé fokozottabb nyaki lordosis. A C.V.VI. csigolyán körülírtan kp. fokú spondylosis látható. A többi csigolyákon csak diszkrét dorsalis peremsarki megnyúlások láthatók. A kisizületekben caudal felé húzódó fokozódó mértékű arthrosis látható. Nyaki borda nem mutatható ki. Az V. porcrés kp. fokban meszűkült. Kissé fokozottabb háti kyphosis, minimális ívű jobbra konvex scoliosis. A csigolyákon mérs. fokú spondylosis figyelhető meg. A D.VII.-X. csigolyatestek kissé laposabbak, a VII. és VIII. minimálisan ék alakban deformált. Ugyanezen segmentumokban az intervertebralis rések is beszűkültek, a VII. vetületében és gyaníthatóan a VIII.-ban is vákumjel látható. Vélemény: a jobb vállizületben PHS lehetősége merült fel. Discopathia C.V. valamint D.VII-IX."

Fizioterápiás kezelést és masszást kapok. Fájdalmaim, nyaki kötöttségem fájdalomcsillapító és izomlazító gyógyszerek szedése ellenére sem múltak el.

Szeretném Doktornő véleményét kérni, hogy otthoni használatra a TENS elektroterápiás eszköz vagy infraterápiás ágybetét vagy mágnesterápiás eszköz használata jó, melyiket javasolja számomra.

Válaszát megköszönöm.

Tisztelettel

Pozsonyi Attiláné
Tisztelt Pozsonyi Attiláné !

Igen, a TENS és otthoni mágnestherápia megpróbálható a fenti panaszok miatt., de tartós panasz esetén keresse fel kontroll vizsgálatra orvosát !Üdvözlettel dr. Váradi Éva

Tisztelt Dr. Váradi Éva doktornő!

Nyak és vállfájás miatt a reumatológus doktornő elküldött röntgen vizsgálatra, melynek eredményéről a következő leletet kaptam.

"A vállizületi rés m.k. oldalon norm. tág. Jobb oldalon a tuberculum maiusnak megfelelően kissé egyenetlen kontúr látható diszkrét subchondralis sclerosissal. Lágyrész meszesedés egyik oldalom sem különíthető el. Az AC izületi rések norm. tágak. Kissé fokozottabb nyaki lordosis. A C.V.VI. csigolyán körülírtan kp. fokú spondylosis látható. A többi csigolyákon csak diszkrét dorsalis peremsarki megnyúlások láthatók. A kisizületekben caudal felé húzódó fokozódó mértékű arthrosis látható. Nyaki borda nem mutatható ki. Az V. porcrés kp. fokban meszűkült. Kissé fokozottabb háti kyphosis, minimális ívű jobbra konvex scoliosis. A csigolyákon mérs. fokú spondylosis figyelhető meg. A D.VII.-X. csigolyatestek kissé laposabbak, a VII. és VIII. minimálisan ék alakban deformált. Ugyanezen segmentumokban az intervertebralis rések is beszűkültek, a VII. vetületében és gyaníthatóan a VIII.-ban is vákumjel látható. Vélemény: a jobb vállizületben PHS lehetősége merült fel. Discopathia C.V. valamint D.VII-IX."

Fizioterápiás kezelést és masszást kapok. Fájdalmaim, nyaki kötöttségem fájdalomcsillapító és izomlazító gyógyszerek szedése ellenére sem múltak el.

Szeretném Doktornő véleményét kérni, hogy otthoni használatra a TENS elektroterápiás eszköz vagy infraterápiás ágybetét vagy mágnesterápiás eszköz használata jó, melyiket javasolja számomra.

Válaszát megköszönöm.

Tisztelettel

Pozsonyi Attiláné
Tisztelt Pozsonyi Attiláné !

Igen, a TENS és otthoni mágnestherápia megpróbálható a fenti panaszok miatt., de tartós panasz esetén keresse fel kontroll vizsgálatra orvosát !Üdvözlettel dr. Váradi Éva

Sarokcsontkinővésem van,és valami gyulladás is...most járok sugárkezelésre,mert nem használt a fizioterápia és az injekció sem...és már fél éve tart ez az egész...ez igy helyes???
Tisztelt Mezei Sándorné!

Igen, a sarkantyú okozta panaszok leggyakrabban csak röntgen besugárzással gyógyíthatók.A kezelés után kb 4-6 héttel várható a végleges eredmény. Üdvözlettel dr. Váradi Éva
Tisztelt Doktornő!

Párom kb.3 hete meghúzta a derekát a munkahelyén.A körzeti orvosa írt neki fájdalomcsillapítót és izomlazítót és azt javasolta hogy sétálgasson,a kezelés hatására átmenetileg enyhültek a panaszai.Pár nap mulva egy rossz mozdulat következtében megint becsípődött a dereka de akkor már meg sem tudott mozdulni,így mentővel korházba szállítottuk.Ott kapott isiászra infúziót,mydeton izomlazítót és Talvosilen Forte fájdalomcsillapítót,továbbá javasolja a mozgásszervi szakorvosi vizsgálatot.Következő háziorvosi rendelésre elvittem a korházban kapott ambuláns lapot, mivel párom lakáson belül is csak mankóval tudott közlekedni.A háziorvos adott egy beutalót az idegsebészetre.Mult hét péntekre kapott időpontot.Az idegsebészeti vélemény a következő:Lumbago.állapota javul,gyöki érintettsége nincs.Hétfő óta megint rosszabbodott az állapota, tegnap volt a körzeti orvosnál aki MRI-re küldte de mivel nem szakorvos küldi és nincs beutaló 70.000 Ft lenne a vizsgálat.Kérdésem a következő lenne: Ön szerint szüksége lenne e páromnak egy reumatológiai vizsgálatra és egy röntgenfelvételre?Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Ibolya
Tisztelt Galó Ibolya ! Úgy gondolom , mindenképpen reumatológiai vizsgálatra van szükség, ahol eldől az,hogy mi a következő teendő. Addig is szigorú tehermentesitett / felpolcolt lábbal / fekvés, és az eddigi gyógyszerei javasoltak. Üdvözlettel dr. Váradi Éva
Kb. 10 napja, hirtelen fájdalom nyilalt a bal térdembe, azóta egyre rosszabb, már alig tudok járni. Egy injekciót kaptam a külső, bal ordalra, de a belső oldalon szinte elviselhetetlen a fájdalom azóta is. Lefelé a vádlimba és fel a combba is kisugárzik. Szedek Cdondrosulfot, az se használ. Mit lehet még tenni a fájdalom csillapitására? Kszönettel: Kiss Mária
Tisztelt Kiss Mária! A Condrosulf nem fájdalomcsillapító, javasolt helyi és tablettás fájdalomcsillapítása, de mindenek előtt javasolt a kontroll vizsgálata annál az orvosnál, akitől az injekciót is kapta,mert csak személyes vizsgálat alapján lehet többet mondani.Üdvözlettel dr. Váradi Éva
Dr. Páll Zoltán
Dr. Páll Zoltán Traumatológus, sportorvos
Tc Cím kb 6 hónapja fokozódó fájadalmam van ami csípőből indul , ishiász , reumatológus csak Apranaxot, írt semmit nem használt heti 3 alkalomml megyek fürdeni harkányi gyóygvízbe, De javulni nem javulok , sajnos fájadlom csillapítókra sem reagálok %8 éves vagyok , most már tornázni sem bírok a fájdalmaktól

Kihez forduljak?
Tisztelt Kovács Emőke ! Tartós panasza miatt mindenképpen kontroll vizsgálata szükséges reumatológus orvosánál, amennyiben tényleg ischiaszos a fájdalom, ideggyógyászati vizsgálata is szóba jön, valamint a gyógyfürdő felfüggesztése javasolt.Üdvözlettel dr. Váradi Éva
Kb. 10 napja, hirtelen fájdalom nyilalt a bal térdembe, azóta egyre rosszabb, már alig tudok járni. Egy injekciót kaptam a külső, bal ordalra, de a belső oldalon szinte elviselhetetlen a fájdalom azóta is. Lefelé a vádlimba és fel a combba is kisugárzik. Szedek Cdondrosulfot, az se használ. Mit lehet még tenni a fájdalom csillapitására? Kszönettel: Kiss Mária
Tisztelt Kiss Mária! A Condrosulf nem fájdalomcsillapító, javasolt helyi és tablettás fájdalomcsillapítása, de mindenek előtt javasolt a kontroll vizsgálata annál az orvosnál, akitől az injekciót is kapta,mert csak személyes vizsgálat alapján lehet többet mondani.Üdvözlettel dr. Váradi Éva
Tisztelt Szakértő Hölgy/Úr!



66 éves anyukámat 2014.06.12.-én térdkalács (patella) töréssel műtötték. Sajnos fájdalma azóta sem szűnt meg, Legutóbbi kontroll vizsgálaton megállapították, hogy a térdben folyadék nincs. Periférián KÉM zavar nincs. Jelenleg synocitis nincs. Viscosuplementationak jelenleg akadálya nincs.



A fájdalom kiküszöbölését szeretnénk elérni.

Kérem tájékoztatásukat, hogy mit, s hogyan tudnának nekünk segíteni.



Válaszukat előre is köszönöm.

Tiszteletettel:



Csernus Mária
Tisztelt Csernus Mária ! Egy vizsgálat után lehetne eldönteni / összes eddigi lelete birtokéban / hogy mi a további lehetséges teendő.Üdvözlettel dr. Váradi Éva
Tisztelt Doktornő!



Azért írok önnek, mert nagyon el vagyok keseredve. 32 éves férfi vagyok. Kb 3 éve becsípődött a derekam. Olyannyira, hogy el is voltam ferdülve majd 45 fokba. 3 hétig jártam injekcióra hogy ki tudjak egyenesedni. Majd egy csontkovácshoz is el mentem. Ezután szűnni nem akaró fájdalmam támadt, ami azóta sem múlt. Eleinte még annyira nem durván, de már az utóbbi időben eléggé fáj. Nem egy pontban,mikor-hol a gerinc mentén.Tudok sarkon járni, lábujjhegyen, minden irányba normálisan mozgok, Nem sugárzik a fájdalom és nem is zsibbad a lábam. Érzem hogy a csigolyáim el el csúsznak egymástól. Ilyenkor jobban fáj ezért ilyenkor úgymond megropogtatom apró körzéssel. Néha elég hangosan roppan. Ezt a mozdulatot több százszor is megcsinálom naponta mert úgy kicsit jobb. És ezt azóta mióta úgymond becsípődött. Voltam reumán, csináltak röntgent de nem találtak semmit. Jártam fizikoterápiára, gyógytornára, de mit sem ért. Látszólag teljesen egészséges vagyok jól mozgok, de mégis elég nagy fájdalmam van folyamatosan. Én úgy gondolom hogy csak az MRI felvétel mutatná meg mi a probléma, de oda nem akarnak küldeni, mert nem produkálom azokat a tüneteket, amik ezt indokolnák. Nem tudom mi tévő legyek, Ön szerint mi lehet a probléma?
Tisztelt Szurkos István!Szerintem is MR vizsgálat kellene a panaszok tisztázására.



Üdvözlettel,

Dr. Váradi Éva

Hírek

Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

A különböző okok miatti fájdalom komplex szemléletű kezelése mellett a FájdalomKözpont azzal is büszkélkedhet, hogy egy milliárdos árbevételű magánegészségügyi hálózat tagja. Dr. Babai László, a FájdalomKözpontot is magában foglaló Prima Medica Egészséghálózat alapítója-igazgatója a hálózat történetéről és jelenéről beszélt a portfolio.hu-nak.

Ízületi fájdalmat okozhat a koronavírus

Ízületi fájdalmat okozhat a koronavírus

A koronavírus legismertebb tünetei közé tartozik többek közt a láz, a köhögés, a légszomj, a kimerültség, ám a betegek egy része ízületi fájdalmakat is tapasztal. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa a pandémia alatti fájdalomkezelés lehetőségeiről beszélt.

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica

Prima Medica Egészségcsoport