Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Üdvözlöm Önöket!
Kérdésem a következő lenne. LCA plasztikát, keresztszalag műtétet hajtottak végre rajtam 6 évvel ezelőtt. Múlt héten ugyanezt a térdemet arthroscopos műtéttel operálták porcleválás miatt. Továbbá: az LFC-n körülírtan II-fokú chondromalatiát találtak. A főorvos úr azt javasolja, hogy porc injekció kúrát folytassunk, ami 3 db injekcióból áll, ára 21.000 Ft/db, ami azért nem kevés sajnos.

38 éves vagyok és aktívan egyesületben sportolok, labdarúgás.
Csak porcerősítő szedése mennyire segíthet a továbbiakban?
Picit sokallom az összeget az injekcióra. Mennyire lehet hatásos? Nem tudom, hogy valóban megérné-e a kifizetett összeg az injekciókra, ha lehet inkább kerülném.

Köszönöm válaszukat!
üdv
Huszl Tamás
Tisztelt Uram ,

Az Ön kórtörteneteben LCA plasztikai , ill. porclevalas es LFC chondromalatia ( Gr . II .) szerepel, es Ön aktív sportoló .

Teljesen egyet értek az Önt operáló Kollégával , a hialuronsav - injekció - kúra ugyanis növeli az ízületi porc rugalmasságát , és a sérülésekkel szembeni ellenálló képességet .
Segíti továbbá a a nagy teherviselő ízületek ( térd ) normális és fájdalommentes funkcióját kenő és ütéselnyelő tulajdonságai miatt ( ún. Viszkoelaszticitás )
Azt a javaslom a "haszon / kockázat - elvét " kezelő orvosaval beszéljék meg.

A szájon át alkalmazott készítmények is hatásosak lehetnek hosszu tavon ( megfelelő felszivodas esetén ! ) de az Ön esetében -kórtörténet - egyesületi labdarúgó - az injekciós kúra hatékonyabb megítélésem szerint.


Tisztelettel ,

DR . ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fajdalomspecialita
Huszl Tamás

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Tiszteletem!

23 éves fiú vagyok. Több, mint 4 éve tartó jobb alhasi fájdalmakkal küzdök, amik hol felerősödnek, hol majdhogynem teljesen megszűnnek. A bőrfelszíne érzékeny.
Emellett krónikus székrekedésem is van. (Viszont székletem távozása után a panaszaim enyhülnek.)

VIZSGÁLATAIM:
UH: deformált terminalis ileum
Colonoscopia: terminalis ileumban néhány aptha-t találtak és a terminalis ileum területe enyhe gyulladásos jeleket mutatott, de a szövettan negatív lett.
CT enterographia (natív) : A mesenterium területén, főleg a terminalis ileum közelében néhány kb. 11-12 mm nagyságú nyirokcsomók ábrázolódnak, emellett több apró nyirokcsomó is megfigyelhető a mesenterium területén. Egyértelmű falmegvastagodás azonban kontrasztanyag hiányában nem különíthető el a vékonybelek területén. Vélemény: mesenterialis lymphadenomegalia susp.
A terminalis ileum megítélésére MR vizsgálat végzését javasoltak.
MR enterographia (natív, kontrasztos): A jenunum és ileumkacsok elhelyezkedése szabályos. A vékonybélkacsok részéről falmegvastagodással járó folyamat egyértelműen nem különíthető el. A terminalis ileum környezetében néhány normál nagyságú nyirokcsomó azonban megfigyelhető.

Itt tartok jelenleg. Most gyomortükrözésre készülök a közeljövőben, az ételallergia kizárása érdekében. Lehetséges, hogy a gyerekkori tejallergiám visszatért? Esetleg lisztérzékenység?
Az IBS lehetőségét is említette már orvos, de akkor miért vannak nyirokcsomó megnagyobbodásaim? És miért érzékeny a jobb alhasam bőrfelszíne? Lehet ez valóban IBS? (Mert az igaz, hogy pszichésen képes vagyok növelni a panaszaim, és stresszes helyzetekben is felerősödnek.)

Lehet ez éveken át tartó vakbélgyulladás? Vagy lehet crohn annak ellenére, hogy az ileumban ugyan van enyhe gyulladás, és nyirokcsomó megnagyobbodás, de falmegvastagodás nincs?

Kérem, segítsen!
Egy kétségbeesett fiú
Tisztelt Kiss András!

Sajnos kérdése nem tartozik a mi területünkre, így keresse fel háziorvosát, gasztroenterológusát. Kivizsgálása után dietetikai tanácsadásra be tud jelentkezni hozzánk, szükség esetén.
Üdvözlettel
Janicsek Zsuzsanna
Folyamatosan fáj a bal felső combom.Mi lehet az ok, és mit csináljak?
Tisztelt Hölgyem ,

A leírt fajdalom okának kideritese végett azt javaslom , hogy forduljon
körzeti orvosához , aki az Ön vizsgálata es kikérdezése alapján eldönti a fajdalom okát és azt is , hogy kell - e szakorvosi vizsgálat :

Rheumatologai/
Orthopaediai/
Ideggyógyaszati irányban.


Tisztelettel ,


DR . ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fájdalomspecialista
Veszelovszki Ferencné

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Van e Miskolcon Fájdalomközpont ?
Ha nincs ezt hol végzik a doktorok ?
".....Szerencsére ma már a szteroidokon túl más, igen hatékony és kíméletes gyulladás csökkentő hatású injekciók is léteznek. A kezelés kúraszerűen történik, általában 3-8 alkalmat vesz igénybe, és hatása évekig érződik a megfelelő életmódváltással és mozgással kiegészítve” - mondja Dr. Arnold Dénes Arnold, fájdalomcsillapítás specialista."
Köszönettel !
Réti Sarolta

Tisztelt Sarolta!

Budapesten az Ostrom utca 16 fszt3 as rendelőben végzik a kezeléseket orvosaink.

Üdvözlettel
Janicsek Zsuzsanna asszisztens
Üdvözletem Tisztelt Doktor Úr!

Telefonon már érdeklődtem ott mondták hogy jobb itt feltenni a kérdéseket.
Édesapámról lenne szó, a térdével vannak gondok, 78 éves, és valószínű, hogy nagyon elkoptak a térdei. Nehezen jár, nehezen áll fel, nem bírja a terhelést, és fáj.
Lehetséges ezt még ilyen korban injekcióval javítani? vagy más megoldás ajánlott?
Korábban sok évvel ezelőtt már egyszer kezelték injekciósan, és akkor bevált.

köszönettel várom válaszát.

F. Miklós
Tisztelt Uram,

Levele alapjan azt javaslom, hogy keszitessenek egy MR vizsgalatot Edesapja erintett terde(i)rol, ennek birtokaban egy orthopaed szakorvos a fizikalis vizsgalat es a kórtörténet alapján dontse el az egyeni kezelési tervet : műtet vagy ún. konzervativ kezelések : injekcios kurak, gyulladas - es fajdalomcsillapitok , biováz- erősitők, fiziko- terapia.

Általánossagban elmondhato,
hogy a konzervativ kezelesek esetben a porckopas mértéke, fenallasanak idotartalma es a Paciens életkora , általanos állapota, korabbi izuleti traumai ( serulesek) és a tarsbetegsegek befolyasolhatjak a kezeles hatekonysagat.
Sajat praxisomban tobb idos Paciensnel alkalmaztuk sikerrel az un. komplex konzervativ terapiat.

Amennyiben Edesapja fajdalmai tartosan fennállnak, kerem keressek fel Klinikankat konzultaciora az orvosi dokumentaciokkal a rendelesi idomben:

H, Cs: du.

Tisztelettel,

DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fajdalomspecialista



Flick Miklós

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Tisztelt doktor Nő / Úr;

Két hete vérnyomás kiugrásom volt. ( 170/107 ).
Ezt Tensiominnel levittük 150/90- es pulzus 90 körüli átlagra. Folyamatosan gyógyszert szedek a vérnyomásomra.
A vérnyomásom 130-145 / 75-95 között mozog.
Kb másfél hete, olyan nyomás, húzó- nyomó jellegű érzésem van a fejemben.
Voltam sürgősségin, ott fizikális vizsgálatokkal, az agyi történéseket nem valószínűsítették. A tarkómnál, izomcsomót érzek. Fejfordításkor ropogó hangot hallok a nyakamból, enyhén fáj, ha a fejemet jobbra döntöm.Ha hirtelen fordítom a fejemet jobbra és balra bizonytalan lesz az egyensúlyom, néhány pillanatra. A nyomás érzése fekvésre enyhül. A szemem olyan, mintha ki lenne száradva.
Hányinger , forgó jellegű szédülés nincs.
Zavar, hogy nem volt még csak koponya röntgen sem, a Romberg teszttel és vakjárással az agyi érintettséget "kizárták" az orvosok.
Mindkét vizsgáló sürgősségis orvos a vérnyomásomat tette felelőssé, a második orvos pánikzavart is valószínűsített. Vérnyomáscsökkentő gyógyszert váltott, Nebibeta 5 mg helyett Concor 5 mg 1 / napra. Mellette szedek még Covercard 5/5 1 / nap. Most xanaxot is adtak 0,25 2X1-et.

Ön szerint a panaszok miatt egy koponya CT / MR / vizsgálat nem lenne indokolt?

Várom válaszát.


Zoltán
Tisztelt Uram,

Az On altal leirt komplex elváltozasok nem az en szakteruletemhez tartoznak.

Levele alapjan javaslataim a kovetkezok :

A vernyomas kontrollra 24 oras ambulans vernyomas- monitorizalast javaslok ( ABPM vizsgalat ) ennek alapjan allithato fel a pontos kezelelési strategia megitelesem szerint.
A koponya MR vizsgalat javaslatat es szuksegesseget dontse el neurologus szakorvos az Ön vizsgalata , alapos kikerdezese es leleteinek egyuttes kiertekelese alapjan .
Erdemes a panik- szindromat is kivizsgaltatni es ebben psychiater szakorvos segitseget kerni.

A vernyomas kontroll - es beallitashoz javaslom a Klinikankon is dolgozo Dr. Kapocsy Judit FőorvosNo
szakmai segitseget igenybe venni.

Tisztelettel,

DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fajdalomspecialista
Zoltán

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Tisztelt Doktor/Doktornő/

Szeretném megtudni,mi áll az MR vizsgálati papíromon.

A c. lordosis diszharmónikus.A C.IV. szintben műtét utáni állapot figyelhető meg (discectomia),következményesen a C.III-C.V. szintekben ventral fixációs műtét utáni fémanyagok figyelhetők meg,amelyek műtermékek okoznak.Egyebütt a corpusok magassága megtartott,a C.V-VI. átmenetben blokk csigolya törés figyelhető meg.A discusok laposabbak,degeneratív jelvesztést mutatnak a T2 súlyozott méréseken. A C.III. szintben mindkét foramen szűkített,mindkét kilépő gyök dislocalt. A C.IV. szintben a foramenek szűkebbek,a gyökök megtartottak. A C.VI. discuson jelzett mértékű széles alapú előboltosulás látszik,amely azonban neurális érintettséget nem okoz. A myelon állományában jelzavar nem mutatkozik.A craniocervicalis átmenet stabil.
Vélemény:
Discectomia utáni állapot a C.IV. szintben.
Ventrál fixációs műtét utáni állapot a C.III-C.V. szintekben.
Foraminalis szűkítettség a C.III. szintben mindkét oldalon,következményes kilépő gyöki érintettség.
Protrusio disci C.VI.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdvözlettel:Ildikó
Tisztelt Holgyem,


Az MR-lelet a mutet utani allapotot irja le a nyaki gerinc szelveny szamokkal jelolt csigolyain ill. ún. degenerativ elvaltozasokat is.

Kerem, hogy kerdeseivel az Önt operalo Idegsebeszhez forduljon, aki ismeri az Ön részletes kórtörténetét, a klinikai képet ,annak dinamikáját, vizsgalta @ operalta
Önt.

Tisztelettel,

DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fajdalomspecialista
Mikuláné Cs. Ildikó

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Tisztelt Dr nő/Doktor/úr. Nagyon nagy migrénes fejfájással küzdöm, 1 hónapja Azt diagnosztizálták. Anyria fej tetői görcsön van, nagyon labilis járással. Szavak nem jutnak a görcs alatt, Most Algopyrin + No-SPA 40 mg. Nem sok sikerrel.Szedek gyógyszereket pánik betegségre, és nyugtató, szívemre keringés javítót, Nagyon szépen kérnék segítséget, dolgozni sem bírok. hová forduljak, vagy gyógyszer javaslatot, már nem bírom. Készült C-t vérvétel, semmi többre nem jutottunk. Nagyon szépen kérek tanácsot egy 61 éves elkeseredő nőnek. Várom nagyon a válasz levelet. Tisztelettel Varga Ilona
Tisztelt Hölgyem ,

Javaslom , hogy először a fejfajas eredetét tisztázzák :
ideggyógyaszati ,
belgyógyászati : magas vérnyomás , verszegénység
szemészeti
egyeb ok/ eredet.

Első lépésként az ideggyógyaszati szakorvosi vizsgálatot javaslom , melynek soran az Ön fizikalis vizsgálata , kikerdezese, leleteinek ( képalkotó eljárások is) kiiertekelese alapján pontos diagnózis ill. ehhez illesztett egyéni kezelési terv állítható fel.

A fentiekkel párhuzamosan javaslom a pánik betegség pszichiátriai szakorvosi kezelését is.

Tisztelettel,


DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fájdalomspecialista
Varga Ilona

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Tisztelt Doktorúr! Kéedésem a leletemmel kapcsolatos vagyis mit jelentenek es milyen kezelések vagy gyogyszer szedes létezik ra ,mert ugyanis nagy fajdalmaim vannak! EREDMENYEM! dEGENERATIO MINDKÉT SACROILIACALIS IZULETBEN ENYHE BALOLDALI TÚLSULYAL. PROTRUSIC DISCHI INTERVERTEBRALIS L..IV. A CSONTOKBAN JELZETT ÖDEMA BAL OLDALON AZ ANTERIOR REGIOBAN IZULETI FOLYADEK TÖBBLET NINCS L.IV ES DISCUSON SZÉLES ALAPU KÖRKÖRÖS PROTRUSIO VAN! kÖSZÖNÖM A VÁLASZAT! somogyi judit
Tisztelt Holgyem ,

A csatolt lelet a keresztcsonti izuletek degenerativ ( kopasi ) eltereseit es a jelzett ágyéki gerinc- szelvenyben ( L-IV) a porckorong "kitüremkedését " irja le.
Ezek alapjan javaslok egy orthopaediai konziliumot.
" Latatlanban " a gyogyszertarakban veny nelkul kaphato fajdalom- es gyulladas csokkento, porcerosito keszitmenyeket javaslom szajon at szedni - kuraszeruen-, ill. localisan ( helyileg ) hasonlo hatasu kremeket, kenocsoket.

Amennyiben fajdalmai tartosan fenallnak , kerem keresse fel klinikankat a leleteivel konzultacira a rendelesi idomben :
H, Cs : du

Tisztelettel

DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fajdalomspecialista
SOMOGYI JUDIT

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Üdvözlöm! Érdeklődnék hogy mennyibe kerül önöknél a nyaki gerincsérv gyógyítása. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Ondok József
Tisztelt Uram ,


A PrimaMedica Egeszsegkozpont FajdalomKozpontjanak kezelesi árait megtalálja a honlapunkon.

Az általunk alkalmazott ún. komplex konzervativ kezeléseket kuraszeruen vegezzuk az adott Paciens klinikai állapotához illesztett egyéni kezelési tervek alapján.


Tisztelettel ,


DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fájdalomspecialista
Ondok József

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista

Kérdezzen orvosainktól!


Prima Medica Egészségközpontok
