Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Boros De3zsőné
Üdvözlettel!

Már 3 hónapja fáj a bal térd hajlatban,de nagyon.Érsebész látta,orthopéd orvos látta ,de nincs semmi eredmény ,tovább fáj.. Ultrahang?Nem történt még. Kérdem mit csináljak.Menjek el MRI-re saját költségen és utána jó szakorvoshoz?Várom válaszát.
Tisztelet Hölgyem ,



Ön a leírtak alapján több szakorvos kezelése alatt is áll.

A fájdalom csillapitashoz tudni kell annak pontos okát ( sérülés , gyulladas , izom, ér, csont, szalag, ideg- eredetű ok ) , @ szukseg van ún. képalkotó eljárásokra is :

Röntgen / CT/ MR vizsgálat .

Az Önt kezelő Szakorvosok tudjak eldönteni , a klinikai kép alapjan, hogy

Önnél melyik vizsgálat szükséges a diagnózis - es a kezelési terv felállításához.





Tisztelettel ,





DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc

Sebesz szakorvos

Fájdalom specialista
Edvard
Jó napot kívánok Doktor Úr/Nő! Eléggé bonyolult kérdés előtt állok. A probléma édesanyámmal van. Ő 40 éves és migrénnel küzd tízenéves korától. Ezt még valahogy eltűrte, de a tegnapig vártam én is, tovább nem. Bevett fejfájására 2 db Saridont és elkapta egy gyógyszer allergia, elajult, a torka összedagadt, levegőt alig tudott venni, kiderült, a Paracetamol-tól. Az a baj vele, hogy ő ''mindig jol van, neki semmi baja'' , és orvoshoz nem akar menni soha. A tavalj ősszel volt egy mágneses rezonancián ahol megállapították, hogy van egy kis ''csomo'' az agyánál. Én megértem,hogy ott van,meg minden de fájhat attol s a migréntől a nap 24 órájából 24-et, és a 7 napból 7-et? Anya nagyon kemény, strapabiró..de a tegnap megíjeszett. Vérképet is csináltatott, az állitolag rendben van minden. Mit tudna ajánlani Őn? Kihez, milyen típusú orvoshoz tudjak/unk fordulni? Esetleg milyen erős fájdalomcsillapítot tudna szedni amiben nincs Parecetamol (nagyon erőset.. már a Saridon, Advil Ultra, semmilyen ehez hasonló erősségű nem hat.) Vagy milyen vizsgálatokat kéne elvégezzünk,hogy kiderítsünk valamit? Ha nagyon szépen megkérném, és válaszolna egy tehetetlen, aggodó gyermek számára nagyon boldog lennék. Félek! Előlre is köszönöm!
Tisztelt Edvard!



Arnold Főorvos Úr fejfájás ambulanciát, ideggyógyászati és szemészeti kivizsgálást javasol Önöknek.

Amennyiben a későbbiek során tudunk Önöknek segíteni, Arnold Főorvos Úr hétfő csütörtök délután rendel Központunkban

Üdvözlettel

Janicsek Zsuzsanna
Biro Eva
Tisztelt Doktor Ur! En mar egy eve kuzdök könyök fajdalommal ha mozgatom nagyfajdalmamvan mar oda jutottam munkamat sem tudom elvegezni.Sajnos ortoped orvoshoz fordultam aki elöször inekciot adot aztan kremet irt fel ezeksem segitettek. Ezek utan könyök röngen jöt nem latott semmit. nyaki csigolya röngen következet 3 csigolya kicsit elmozdult de nem komoly muteni nem kell fejem nem fajt soha csak a könyökömbe a csont.Ezekutan 3honapig röngen sugar kezelest kaptam 1perc volt Ez sem segitet csak rontott mert ha valami hozza er faj acsont.Ezek utan azt allapitotta meg az orvos hogy nyaki csigolya okozza a fajdalmat fizikoterapia kezelest kaptam 10alkalom volt ebbe elektro, masszas 7perc pakolas ,es nyakitorna. Ezen is tulvagyok de mintha nem is jartam volna kezelesre.Közbe a munkam elvesztettem,es itvagyok a bajba mert meg mindig faj pedig 2honapja nem dolgozok de szetretnek dolgozni de igy nemtudok Milyen megoldasvan meg mer mar nagyon elegem van nem tudnak erre semmit En meg fiatal vagyok hogy munkanekul legyek de igy nemtudom elvegezni En külföldön elek takaritasbol kellet meg elnem de most bajba vagyok Ha valaki meglat nemtudja mi faj mert ez nem latvanyos szinte mar en szegyeltem magam mert faj a kezem az orvos meg nem tud mitteni azt mondja. Nekem a csont faj a konyökömbe Nem lehet csonthatya gyulladas amit gyogyszerrel lehetne kezelni Szeretnek valaszt hogyan gyogyulhatok meg.Ha lehetne valastkapni az e.mail cimemre
Tisztelt Holgyem,



A könyök izulet panaszait az alabbi gyakoribb korkepek okozhatják :



Izuleti Kopasi folyamatok

Un. Tenisz- konyok

Un. Golf- konyok

A nyaki gerinc szelvény eltérései ( pl. gerincsérv , csigolya es porckorong betegsegek)

Serulések( traumas - elvaltozasok )

Sérulesek utani állapotok ( post- traumas eltérérések )

Az ún. Környéki idegek eltérései

Az izuleti lagyreszek kórkepei ( szalagok, izuleti tok, )

Izuleti gyulladasos folyamatok ( heveny es idult )

A vazizomzat eltérései

Tartos egyoldali tulterhelés



A leirtak alapján Önnek valoszinusitheto egy kezdödő degenerativ ( kopasi ) eltérése amely a nyaki gerinc szelveny eltérésevel is kombinalodott.

Ezekre Ön Szakorvosok által elrendelt

un. kombinált kezelésben részesült.



A rendelkezésmre álló informaciok alapjan javasolnék Önnek olyan kiegészito képalkoto eljarast is , amely a lágyrészekről is informacoit ad : konyokizuleti ultrahang vagy MR vizsgalat.

Ezek diagnozisanak alapján ideggyogyaszati konzilium is szoba johet.



A pontos diagnozishoz es a kezelési terv felallitasahoz kerem faradjon be Klinikanra a leleteivel orvosi vizsgalatra es konzultaciora a rendelesi idomben :

H, Cs : du.



Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fajdalom specialista







Szokolay Adamne
Tisztelt Doktor Úr!

2013-ban a lábujjaiban a következőt diagnosztizálták: Mk. oldalon az I. MP ízületben durva arthrosis. Az izületi rés mk. oldalon jelentősen beszűkült. Az ízperemeken vaskos osteopyhtak.Jobb oldalon kölesnyi on tibiale externum.

Akkor azt mondták, ezzel már nem lehet mit kezdeni... azért próbálkoztak fizikoterápiával, de valóban nem használt.Sokszor begörcsöl a nagylábujjam, a csak gördülő cipőben bírok menni,mert a simában nagyon fáj a lábam. Azóta már gerincsérvem is van, s ez így együtt már borzasztóan megterhelő számomra. Jelenleg lyme kórral is kezelnek, és azt mondták, ezek az elváltozások mind lehettek ennek a következményei. Szeretném kérni véleményét, és hogy tudna-e valamilyen kezelést javasolni nekem.

Köszönettel, üdvözlettel: Szokolay Edina
Tisztelt Hölgyem ,



Az Ön esetében több mozgás szervrendszeri elváltozás is egyidejűleg fennáll.

A kétoldali nagy labujj elváltozasok ( I. MP arthrosis es osteophyta képződés ) miatt - amelyekre a Fizikotherapia nem használt- javaslom keressen fel Orthopaed szakorvost.



Klinikánkon alkalmazunk összetett fájdalomcsillapító, gyulladascsokkentő és egyéb eljárásokat ( ún. komplex konzervatív kezelések ) , ezért arra kérem, hogy fajdalmai fennallasa eseten a leleteivel fáradjon be hozzám a rendelési időmben vizsgálatra és konzultációra :



H, Cs: du.





Tisztelettel ,





DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész szakorvos

Fájdalom specialista
Gunics Jánosné
Tisztelt Doktor Úr!/ Doktornő!

Hetek óta fáj a szeméremcsontom, leginkább bizonyos mozdulatokra. Nőgyógyászati vizsgalatra majd csak két hét múlva lesz időpontom. Rendszeresen szoktam járni. Most voltam has ultrahangon, vesehomokot állapítottak meg, más minden rendben volt. 62 éves vagyok , időnként a csípőm és a keresztcsontom is fáj. Kérdésem, hogy ezeknek a tüneteknek van e összefüggése, vagy valamilyen més betegség van kialakülóban. Tisztelettel várom válaszát.
Tisztelt Hölgyem ,



A rövid leírás alapján általános megközelítésből tudok válaszolni Önnek .



Szemérem csont körüli vagy ide sugarzó (irradialó ) fájdalmat sok kórkép okozhat , a gyakoribbak :



A vizeletképző- es elvezető rendszer betegségei ( Önnél vesehomokot állapítottak meg )

Nőgyógyászati eltérések ( vizsgálata folyamatban )

A Csontos medence es a csípő ízületek betegségei

Az also háti gerinc szakasz eltérései

A hasfal eltérései

Ezt a Terulet ért korábbi baleset / trauma vagy

Traumas eltérés utáni állapot

VázIzomzat eredetű okok



Azt tanácsolom , hogy a meglévő leleteivel fáradjon el házi - orvosához , aki megvizsgálja ,kikérdezi, összegzi a klinikai képet , és ennek alapján eldönti a kezelési iranyt es a szakorvosi elletas szükségességét .



Ha fájdalmai továbbra is fennállnak , kerem, hogy a rendelesi időmben keresse fel Klinikánkat a leleteivel.

H, Cs: du.



Tisztelettel ,





DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fájdalom specialista
helena
Tisztelt Cím ! Csipő és térdfájdalommal küzdők,tul vagyok mélyvízes gyogytornán,sulyfürdőn.Továbbra is nagyon fáj a jobb csipő térd,alig tudok menni,fájdalmas éjszaka. mr vizsgalatztra megyek,érdeklődnék ha a tulsulytól sikerulne megszabadulnom,megszünne e a fájdalom vagy mindenképpem műtétre lesz szűgség. köszönöm
Tisztelt Hölgyem ,



Ön a csípő es térd fájdalmai miatt Fizikoterapiaban részesült .

MR vizsgálata folyamatban , ennek eredménye alapján esetleges műtét indikaciojárol ( javaslat ) Othopaed szakorvosnak kell döntenie az Ön vizsgálata , a klinikai kép es a képalkotó eljárások egyuttes figyelembe vételével .



A túlsúlytol megszabadulnia mindenképpen érdemes, mert az :

a nagy teherviselő ízületekben is okozhat koros elváltozásokat ( ízületi porckopás )

de emellett számos egyeb kockázattal is jar :

Magas vérnyomás betegség

II. Tipusú cukorbetegség (diabéteszes)

Verzsirok eltérései

Szív- Errendszeri szövődmények



Bovebbet az Ön vizsgálata es leleteinek birtokában tudok mondani.

Ha fájdalmai fennállnak , kerem keresse meg Klinikánkat a leleteivel a Rendelesi időmben :

H, Cs : du.



Tisztelettel,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD. MSc.

Sebesz szakorvos

Fájdalom specialista



Enikő
Tisztelt Dr. Podlovics Ágota doktornő!



Egy negyven éves nő vagyok, aki igen igen el van keseredve. Már régebben is volt néhány ízületi fájdalmat, de nem tulajdonítottam neki semmilyen jelentőséget, ahogy jött el is múlt.

Pár hete, talán egy hónapja kezdődött viszont olyan fájdalom, ami nem akart elmúlni és szinte bolygó hollandi módon az összes ízületemet megtámadta.

Volt, hogy járni nem tudtam, volt, hogy a csuklóim fájtak iszonyatosan, volt, hogy a könyököm, majd a vállam és általában szimetrikusan. Általában egy egy helyről pár nap alatt tovább is állt máshová. Ekkor kértem egy vérvételi beutalót, amelynek az eredményét még várom. Valamiért két hetet mondtak rá, közben azonban megtaláltam, hogy van egy másik mérőfaktor az ANTI ccp, mely kimutathatja korai stádiumban is a RA betegséget.

Enyhén elkeseredtem, hogy a véremben kimutatható ez az anyag, ami, ha jól olvasom kizárólag ebben a betegségben termelődik az immunrendszer által.

Az ANTI CCP szint most jelenleg 7 U/ml, ami tudom, hogy a még megengedett szint alatt van, de ha jól értem adhat okot aggodalomra, főként, hogy rengeteg másik tünetem is volt.

A legmarkánsabb és legfájdalmasabb az egyik ujjamon az utolsó perc volt begyulladva és bedagadva, ekkor kezdtem a neten nézelődni és találtam rá többe között Önre is.

Kérem segítsen, hogy mennyire kell elkeserednem, mennyire gyógyítható ma az RA betegség? Mit kéne tennem most vajon?

Időközben megérkeztek a leleteim és a süllyedésem 30,00mm/h , a reuma faktro 0,9 IU/ml. nem tudom ezek mennyire jó számok, de ami elkeserít, hogy tüneteim mind az RA betegségre utalnak, valamint az, hogy van a véremben ez az Anti CCp vegyület, mennyire kell elkeserednem? Vajon ez még visszafordítahtó?

Köszönöm,

Enikő
Tisztelt Enikő!



Sajnos az Ön által említett Doktornőt nem ismerjük.

Dr. Arnold Dénes rendel nálunk, akinek az alábbiak a specializációi:



Mozgásszervi fájdalomcsillapítás, asztma, allergia, bőr- és emésztőszervi elváltozások kezelése

Mozgásszervi elváltozások kezelése különböző alternatív terápiákkal a HKO/Hagyományos Kínai Orvoslás szerint

Test- és fülakupresszúra a megfelelő akupunktúrás pontkombinációk szerint



Fájdalmai csökkentésében tud segíteni hétfői és csütörtöki napon 14-19 óráig, előre egyeztetett időpontban.

Üdvözlettel

Janicsek Zsuzsanna

Ballai Márta
Azzal a kérdéssel fordúlok Önhöz,hogy már több mint 3.hete bedagadt a térdem és nagyon fáj.Elmentem a háziorvoshoz,de nem tudott mit kezdeni vele mondta kérjek idöpontott ortopédiára.Sajnos több mint egyhónapra kaptam idöpontott ami majd 11-én lessz.Sajnosjelenleg kórházba fekszem igy nem mehetek sehová,de mostmár térdtöl levan zsibbadva a lábam a talpam is bedagadva,Szinte nem tudok járni ésiszonyatos fájdalmaim vannak,Mi lehet a baj??
Tisztelt Leveliro!



Ennek alapján általanos megközelitesbol tudok valaszolni Onnek :

A terd izulet fajdalmát gyakran okozhatja:

az izuletben fellepő heveny ( acut ) és idult ( chronicus ) gyulladas folyadekgyulem

Az izuleti porcok kulonboző szintű kopasi folyamatai

Az izuletet ért friss sérulések vagy regi sérülésekbol adodo problémák

A mozgasszervrendszer egyeb eltérései



A korhazi kezelés alatt lehőtég van arra , hogy szakorvosi konzilium kereteben orthopaed szakorvos megvizsgalja és a megfelelő szakellátást biztositsa Önnek.



Tisztelettel



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD. MSc.

Sebesz szakorvos

Fajdalom specialista



József
Tisztelt Doktor úr/nő

Nálam rheumatoid arthritist állapítottak meg már 4 éve,amire medrollt és trexánt kaptam.Most már csak10mg trexánt szedek heti 1,5 tablettát.(We,CRP,CC,RFpozitívása miatt RA dignózisa felállítható,a leleten ez szerepel) Magas vérnyomásomra Coverex-As Kombi Fortét szedek(koleszterin csökkentővel együtt-Torvalipin).A koleszterinem folyamatosan emelkedik .jelenleg 6.7 LDL koleszterin 3,55 a GGT 130.A férfiasságommal is gond van pedig 44 éves vagyok.

Hallottam dr. prof Horváth koleszterin antigénről ami segítene az állapotomon.A prof szerint a trexán útközig az ő antigén oltóanyagával és hagyjam abba a szedését ,ha beadatom magamnak az antigént,A reumatológusom szerint nem hagyhatom abba mert tönkre mennek az ízületeim.Szeretnék meggyógyulni és a régi lenni ebben kérném a segítségét,mert már nem tudom,hogy hová forduljak. előre is köszönöm ha tud segíteni. Tisztelettel:József
Tisztelt Uram,





Levele alapján Önnek több, kezelest igenylő diagnosztizált elvaltozasa is van :

Rheumatoid Arthritise ( RA ) ill.

Magas vérnyomás Betegség ( Hypertonia ) és cholesterin - anyagcsere betegsége.

Mindhárom elváltozás gyógyszeres kezelést igényel , hogy a folyamatok ne induljanak el kedvezőtlen irányba .



A kérdés a gyógyszer- kolcsonhatások ( gyógyszer- interakciók ) tárgykörébe is tartozik , ebben Rheumatologusanak es a Önt kezelő Cardilogus / Lipidologus szakorvosnak kell döntenie , ill. kezelési stratégiát felállítania .



Ha a megkezdett Rheumatologiai kezelést - az állapot romlás elkerülése érdekében- leállítani nem lehet , és ez összeférhetetlenné teszi a Horváth - Prof . Úr - féle vaccina beadását , akkor ma már bőséges kezelési lehetőség van egyéb vér- zsirokat szabályozó készitmenyekkel történő kezelésre is.



Az utóbbi esetben fontos a testsúly kontroll , a megfelelő minőségű , mennyiségű és megfelelő időben történő táplálékfelvétel , a rendszeres napi testmozgás , a Rendszer az Életvitelben és az Életmodváltás is a gyógyszeres kezelések mellett, azokat mintegy kiegészítendő .





Tisztelettel ,





DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész szakorvos

Fájdalom specialista
Kádi Istvánné
lumbalis lordosii ive elsimult mérs foku jobbra ir. torsio Csigolyatestek magassaga megtartott ventalis peremein spondylophyta képz.Zárólemezek scleotikusakL.V..S I rés egészében beszükültvacumfenomen látható.A többi ív rés dorsalisan különböző mért. beszük.Caudal feléfokozódó kisizületi arthrozis.Bal old uretevet L III-Iv iv magass-ban kp vonaltól 4-5 cm relekerekített szélű meszesárnyék 1x0.6 cm. Eddig kevés tőlsőlyos aktiv sportos élet. mire számítsak ? Köszönet
Tisztelt Holgyem,



A csatolt képalkoto eljaras alapjan Önnek tartasi rendellenessegei, ill.

un. degenartiv elteresei ( kisizuleti-kopasok is)

vannak az érintett gerinszakaszon a két alsó regioban ( lumbo- sacralis rész).

Javaslom rheumatolugus felkerését.

Az ilyen tartasi rendelleneseggel kombinàlt degenerativ gerinc betegsegek eseten fontos az Életmódváltás, a testsulykontroll, a Rendszeresség,

a szakember iranyitasaval vegzett rendszeres funkcionalis gyogytorna( amennyiben nincs gyulladásos folyamat ), fizikoterapia, a megfelelő fekhely kivalasztasa.



Ha fajdalmai vannak , kerem keresse fel Klinikankat a rendelési idomben konzultaciora a leleteivel:

H, Cs du.



Tisztelettel,



DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fajdalomspecialista



Porckopás miatt fáj? 6 tipp a javulásért  Az életmód és a hialuronsav injekció is segít

Porckopás miatt fáj? 6 tipp a javulásért

A porckopás nem csak a térd fájdalmát okozhatja, de megakadályozhatja a nyak, a váll, az ujjízületek szabad mozgását is. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos a leghatékonyabb fájdalomcsökkentő módszereket ismertette. 

további részletek »
Baker ciszta is lehet az oka a térdhajlat fájdalmának A Baker ciszta kezelhető

Baker ciszta is lehet az oka a térdhajlat fájdalmának


további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel