Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Darabos István
Tisztelt Doktor Úr!/Doktor Nő!



Több mint 20 éve küzdök súlyos fibromyalgiával és annak számtalan vegetatív tünetével. 58 éves férfi vagyok, 6 éve leszázalékolt. Jó néhány orvosnál, még elismert fájdalom-specialistánál is jártam.



Természetesen komplex kezelésben részesülök: életmód váltás,kognitív terápia, 45 éve jógázom, 25 éve foglalkozom meditációval, relaxáció különböző fajtáival, zene-terápiával. Profi étrend, és táplálék-kiegészítők.

A pszichés státuszom, az orvosok szerint az átlag feletti. Plusz a gyógyszerek egész tárházát teszteltük. Többnyire eredménytelenül.



A fájdalmaim ennek ellenére egyre súlyosabbak.

Sok esetben a kábító fájdalomcsillapítók sem hatnak.



Szeretném megkérdezni, hogy van-e Önöknek dokumentált férfi fibromyalgiás betegük, aki tartós fájdalomcsökkenésről számolt be.

Ha igen, milyen kezelés, gyógyszer hatására következett be?



Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelt Uram,





Leveléből kiderul , hogy Ön ismeri a betegségét es komplex therapiaban reszesul.

Engedje meg, hogy nehany Gondolatot leirjak - a teljesseg igenye nelkul -

a Fibromyalgiarol:

Rendkivul komplex eredetu @ sokszinu tunettcsoportban megnyilvanulo, nehezen diagnosztizalhato - es kezelhetö, igen heveny fajdalommal jaró korkép.

Ahogy a korkep latin neve is jelzi a kotoszovetek, szalagok, izuletek, vaz izomzat , heveny fajdalmai alakulnak ki az ebben szenvedo Betegeken es ehhez egyeb tunetek is csatlakozhatnak.

Eredetet tekintve :

Kozponti idegrendszeri erintettseg ( a bemeno -fajdalomimpulzusok agyi tudatosulasanak zavara )

Psyches vagy psychosomatikus eredetu ( a korkep felosztasa eszerint a megkozelites szerint tobb alcsoportra bonthato) .

Autoimmun eredetu korkepekhez csatlakozo fibromyalgia - szerteagazo tunetcsoporttal ( RA )

Rendszerbetegsegeghez tarsulo fibromyalgia

Egyeb okok



A fibromyalgia eseten - megitelesem szerint-

a fajdalomcsillapitas a kezelesnek egy fontos resze, de a psyches tuntetek ( depresszio, demotivatio, alvasproblemak , kezelese ) es az egyeb panaszok/ tarsbetegsegek kezelese ugyanilyen fontos.

Az agyi erintettseg miatt szukseg lehet neurologus ,

az autoimmun betegsegek eseten ( RA, IBS , SLE ) szukseg lehet belgyogyasz - immunologus , dietetikus, borgyogyasz tanacsira is.

Mivel a korkep minden Paciensnel sokszinu, es ezek adott dominanciaja jellemzo az adott Betegre, a kerdesere konkret therapias javaslattal valaszolni nem lehet.

Eddigi tapasztalataim alapjan egy orvos- psychologus Csapat kozultacioja menten alakult ki a szemelyre szabott kezelesi irany.



Javaslom, hogy a leleteivel faradjon be Klinikanra konzultaciora Dr. Kadar Janos Belgyogyasz Immunulogus Foorvos Urhoz, ill. hozzam a rendelesi idomben:



H, Cs: du.





Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fajdalomspecialista
György
Tisztelt Doktornő/Doktor úr!



Az a problémám, hogy egyébként is derékfájós vagyok (fizikai munkát végzek) szeptember elején volt egy nagyobb esésem, mely során a derekam azon részét ütöttem be, ami egyébként is szokott fájni. Voltam röntgenen, amin az áll, hogy L-S rés mérs. beszűkült. Kaptam rá gyógyszert, viszont nem használnak semmit, sőt az esés óta sűrűbben áll be a derekam, illetve folyamatos fájdalmat érzek. Van esetleg valami tanácsa, mégis hova fordulhatnék, mit tudok vele csinálni?



Köszönöm a választ előre is.



Tisztelt Uram ,



Önnek rendszeresen derek fajdalmai vannak , fizikai munkát végez, es a " fájós " teruletet par hete baleset is érte.

A Rontgen felvétel ún. mérsékelt degenerativ / kopasi folyamatot írt le az L- S résben.

Javaslom , hogy Rheumatologiai Szakrendelesen jelentkezzen.



Általánosságban elmondható az otthoni Életmód kapcsán, hogy a fizikai kímélet, a szakember irányításával végzett rendszeres funkcionális gyogytorna ,és a testsúly kontroll egyuttesen alkalmazva jó hatású a derék fájdalmak kezelésében .



Amennyiben a panaszai tartósan fennállnak , kerem fáradjon be a Klinikánkra a leleteivel konzultációra es vizsgálatra a Rendelesi időmben :



H, Cs : du.



Tisztelettel ,





DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fájdalomspecialista
Tóth Szilvia
Üdvözlöm!

Az ügyben keresem Önöket, hogy kislányom aki jelenleg 6 éves, szinte születése óta migrénes fejfájással küzd, ami hányással is jár. Ez 2 hetente jelentkezett nála csecsemőkorban, majd a megfigyeléseim alapján rájöttem, hogy a tejfogyasztás, illetve a frontok állnak a háttérben. Az allergiavizsgálat alapján kiderült, hogy az kóros allergia szintet nem éri el, mérsékelt tejfogyasztás szükséges, illetve fél évente neurológiára viszem kontroll vizsgálatra. Amióta nem eszik joghurtot, tejet, pudingot, sajtot, túrót, csokit.... csak rejtett tejet, azóta a rohamok szinte csak frontnál jelentkeztek.

A problémám az lenne, hogy az óvodában és( majd jövőre iskolában megy) szakorvosi igazolást kérnek arról, hogy miért nem adok a kislánynak tejterméket. A gasztroenterológus azt mondta, hogy nem ad igazolást, mert a vizsgálata alapján nem allergiás, a neurológus pedig azt mondta, hogy ő nem adhat, mivel ez táplálkozási ügy. Olyan kérdésem lenne, hogy létezik e bármi vizsgálat, vagy bizonyítható vizsgálat arról, hogy a tejtől kap rohamot. Köszönöm.

Tisztetelt Holgyem ,



Az Ön kérdése nem tartozik Klinikank Fajdalom Központjanak profiljába, ezzel kérem keresse meg Budai Allergia Központot a 30-6319309es számon.



Tisztelettel,



DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fajdalom specialista
Bakonyiné dr Patyi Éva
T. Doktor Úr/ Nő!

Hét hónappal ezelőtt térdprotézisműtéten estem át, a seb begyulladt, nehezen gyógyult (sebszélelhalás) A műtét után súlyos vérszegénység is fellépett. Azóta is tornázom gyógytornásszal, a térdem jól mozog, de indőnként elviselhetetlen fájdalmaim vannak, a protézis feletti rész duzzadt meleg és tapintásra is fáj. Röntgen és izotopos vizsgálat készült, nem mutatnak eltérést. A sebész esetleges reumatológiai problámát lát, de konkrét kezelést nem mond.

Érdeklődőm Őnöknél van-e lehetőségem gyógyításra, ill. a fájdalom okának megállapítására, megszüntetésére?

Válaszukat várom, Tisztelettel Patyi Éva
Tisztelt Hölgyem ,



A leírt tünetek gyulladásos folyamatra utalnak. Azt tanácsolom konzultáljon az Önt operáló Kollegàval es történjenek meg az Általa javasolt konzíliumok is.

Először ki kell deríteni a fajdalom okát , hogy célzott kezeléssel csillapítani tudjuk.

Ismerni kell(ene) az esetleges kísérő betegségeket is.

Amennyiben fájdalmai továbbra is fennállnak , kerem a leleteivel fáradjon be a Klinikanra konzultációra es vizsgálatra .



Tisztelettel,





DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fájdalomspecialista

Gálicz Dóra
Üdvözlöm önöket!

Az volna a kérdésem hogy mit tegyek mert a vállaimba (trapéz

)nem múló fájdalom van ami semmire nem enyhül munka köuben fokozódik a fájdalom és mostanába nyaki fájdalom is társul hozzá ,emellett nem múló csukló fájdalmam is van . Reumatológiára utaltak be,nemkaptam egyértelmű választ hogy mi lehet a probléma csuklómról és a gerincemről készült röntgenfelvétel, a csukló felvételen nem látni semmit, a gerinc röntgen eredménye (nyaki lordosis íve csökkent . A csigolyatestek magassága,az intervertebralis rések tágsága szabályos.Nyaki borda nem látható.A háti kyphosis megtartott.jobra konvex scoliosis látható A csigolyatestek magassága, az intervertebralis réseg tágassága szabályos)ehez késöbb a reumatológus hozzátette hogy aaa háti görbületem az fokozott.Kezelésekre kiírtak amikre rendszeresen járatam elösször elektromos kezelést kaptam a csuklóimra vállamra nyakamra 10szer aztán elektromos a váll nyak hát a csuklómra ultrahang ez megint csak 10 alkalom most utoljára ultrahang a vállaimra 6szor és massage sajna nem használ emellett inyekciót is kaptam a vállaimba (trapézizomba) emellett folyamatosan gyógytornára is kell járnom de sajna semmi nem használ.a reumatológus vizsgálata alapján ez van írva (enyhe scoliosis, háti kyphosis fokozott. A nyaki lordosis mérsékelten elsimult,mko-i paracerv.és trapezius izomzat kötött,nyomásra diffuse érzékeny, a nyak mozgásai körkörösen 1/3 résszel beszűkültej. Vállakcrepitalna,mko. csukló alkar nyom.érz)(st. A trapezius felső széle mko-n feszes, fájdalmas.a csukló nem duzzadt .Az átlagosnál lazább izületek. A csuklónál,térdnél a is észlelhető. A reumatológus azt mondta hogy ő nem tud segíteni. Most tanácstalan vagyok mert a fájdalom ne múlik és nem tudom pontosan hogy is a problémám 23 éves vagyok sajna a térdeimmel is már problémák vannak a bal térdemen megnyúlt a szallag és a térdkalácsom koptatta a porcot így sajna az is.fáj.és mind a kettő recseg a lábszáram el is van.mozdulva ezzel sem csináltak sajna semmit Emiadt és a vállaim miadt a lovaglást és a sportolást abbakellett hagynom mert folyamatos a fájdalom ami most pihentetés hatására sem javul.Tanácsot kérnék önöktől hogy mit tehetnék mert sajna nem vizsgálnak ki és nemtudom mit tehetnék. Válaszukat előre is nagyon köszönöm.

Köszönettel Gálicz Dóra
Tisztelt Hölgyem ,



Levele szerint Ön Rheumatologiai kivizsgálás es kezeles alatt àll, összetett tünetekkel, vezető tünete a nyak - és a váll fájdalma.

A leírtak alapján Önnek ún. tartási rendellenességei vannak a röntgen által megnevezett gerinc szelvényekben.

Ezekre a megkezdett funkcionális gyogytorna szisztematikus folytatását javaslom szakember irányítása mellett, ill. fizikai kímélet is javasolt .

Amennyiben nyak/vall/ csuklo teruletét érintő tünetei továbbra is fennállnak , a nyaki gerinc szakasz MR vizsgálata es ennek lelete alapján ideggyógyaszati konzîlium is szoba jön .



Tisztelettel ,





DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fájdalomspecialista
Kaponya Éva
Tisztelt dr.Arnold Dénes Arnold!



Megerőltetésből adódóan erőteljesen romlott a lúdtalpam által jelentkező fájdalom. Két probléma okozza a legnagyobb gondot, az egyik a lábháton jelentkező állandó fájdalom, mely gyulladáscsökkentő krémek hatására sem sokat enyhül. A pihentetés sem javít, egy-egy hosszabb gyaloglás után pedig szinte nehezemre esik a járás. Érzetre olyan, mintha az egész lábháti rész "merev" lenne, és szó szerint minden egyes lépés fájdalmat okoz. Röntgen csak ízületi kopást mutatott ki, ill. nagyon kismértékű hallux vagust(ami nem is fáj). Megítélésem szerint a fájdalom jellege olyan, mintha minden ízület, ín be lenne gyulladva. Néha időszakos enyhülést hoz, ha kinesiotape-pel megragasztom. Talpnyomás vizsgálattal elkészített betét hordok, de most már az sem segít túl sokat. Másik aggodalomra okot adó dolog, hogy azt vettem észre, az eddig is X lábam elkezdett még jobban befelé fordulni., a combizmok pedig fájdalmasan feszesek. Ezzel együtt a jobb lábfejemen mintha elindult volna egy kifelé forduló szöveti csavarodás, ami már szemmel is látható. Annak ellenére, hogy betéttel a boltozatom meg van emelve, mégis külső élen terhelek.

Kérem, szíves válaszát, hogy az Ön által alkalmazott injekciós terápia alkalmas lehet-e erre a problémára, ill. milyen megoldást lát ezen kívül.

(A sors fintora, hogy természetgyógyász vagyok, AMM és és kinesiotape terapeuta, és mégis... )

Köszönettel: Kaponya Éva
Tisztelt Hölgyem ,



A precíz válaszhoz az Ön fizikális vizsgálata , kórtörténetek pontos rögzítése es leleteinek a kiértékelése együttesen szükséges .

Levele alapján Önnek ludtalpa ill. hallux valgusa és a lábizuleteiben rtg - vel igazolt ízületi kopasi folyamatai vannak.

Ezek mindegyike külön- külön is tud fájdalmat okozni , az Ön eseteben a láb - biomechanikai funkció romlása is fennállhat tünetei alapján .

Az egyeni talp betét viselését fokozatosan szoktuk javasolni es annak hosszától ill. anyagösszetételétől függően a betét egyéni utanállítása ( modellacioja ) is szoba jöhet .

Javaslok Önnek egy Orthopaed szakorvosi vizsgálatot és funkcionális lábtornát, fizikai kiméletet .

Az általunk alkalmazott komplex konzervativ kezelés - amelynek része a Guna MD orvosi kollégén injekciós kúra is - az Othopaed vizsgálat eredménye alapján jöhet szoba.

Ennek birtokában - ha fájdalmai továbbra is fennállnak - kerem szíveskedjék befáradni a rendelesemre : H , Cs : du .



Tisztelettel,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fájdalomspecialista
Liczenciás Zoltán
Tisztelt Doktor Úr!/Nő!

Segítségüket szeretném kérni! 3 éve kezdődött, észre vettem a telefonon is a tükrön is vala hogy a bal oldali részén kialakult egy mélyedés arcon nem tudom hogy.Voltam fogorvosnál szájsebészeten azt mondták olyan mintha ha ütés kapott volna arcon,pedig soha nem történ velem ilyesmi,aztán elmentem állkapocs klinikára és megnézték baloldali rész és mondták hogy valami izom vagy ideg probléma lehet az oka kaptam harapásemelő sín kezelést is mert kicsit kattan egyet az állkapocs,de mondták hogy ez nem biztosan fogja megoldani a problémát valahol más hol kell keresni az okát, pontosabb okát nem tudni mi okozza mélyedést a baloldali arcomon,ez a mai napig tart.

Most a legújabb válasz amit kaptam az állkapocstól hogy nem állkapocsi probléma.De csináltak állkapocsi izületi mr-t és találtak rajta háromszög alakú jobb oldali elváltozást és elmentem vele a fülorggészetre és megnézték a leletet és orrmelléküreg gyuladásom van,De elkültek arc koponya ct-re az eredményt nem tudom. Kaptam még beutalót a szájsebészeten arc szimetri kivizsgálásra és azt mondták hogy ez nem szájszebészeti probléma de nem ártana fogszabályzó,de nem ez oka.Mondták menyek el a neurológushoz vizsgáltasam ki magam de már ott is vizsgálnak de nem tudják hogy mitt vizsgáljanak pedig ott képp a telefonon és ki is nyomtattam nekik és mondtam neki kicsi balon érzek furán rosszabodik a beszédkéségem mintha kicsi zsibadás lenne a baloldali részén nyakon mintha bellene kicsit dagadva nem tom.

Itt vannak a képek amiket csináltam:



http://kepfeltoltes.hu/view/161009/2016-04-26_11.05.48_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg



http://kepfeltoltes.hu/view/161009/2016-04-24_20.30.20_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg



http://kepfeltoltes.hu/view/161009/2016-04-24_20.35.04_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg



http://kepfeltoltes.hu/view/161009/IMG_20160925_192849_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg



http://kepfeltoltes.hu/view/161009/IMG_20160925_192906_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg



Kérdésem lenne? hogy arcon vagy a nyakon milyen vizsgálatott kéne csináltattni megtudjam milyen problémáról van szó kérném segitségét köszönöm.
Tisztelt Uram ,



Az Ön problémája nem tartozik a Fajdalomambulacia szakmai profiljaba.



A leírt elváltozasok hátterében - ahogy Ön is írja , ill. a szakorvosi vizsgálatai is történetek - a kovetkezo okok állhatnak:



Fogászati @ szajsebeszeti okok

Ful- orr - gegeszeti elváltozasok

Balesetek / traumák : Önnek ez nem volt

Ideggyógyaszati elváltozasok .



Az arckoponya CT eredménye közelebb visz a pontos diagnozishoz.

Az Ön által leírt klinikai tünetek jellege alapján ( zsibbdas, beszed- romlás ) neurológiai további kivizsgálást javaslom .

Amennyiben a CT lelet eredménye sem egyértelmű , arckoponya MR vizsgálat is szoba jöhet .





Tisztelettel ,





DR . ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebesz- szakorvos

Fájdalomspecialista

Huszl Tamás
Üdvözlöm Önöket!

Kérdésem a következő lenne. LCA plasztikát, keresztszalag műtétet hajtottak végre rajtam 6 évvel ezelőtt. Múlt héten ugyanezt a térdemet arthroscopos műtéttel operálták porcleválás miatt. Továbbá: az LFC-n körülírtan II-fokú chondromalatiát találtak. A főorvos úr azt javasolja, hogy porc injekció kúrát folytassunk, ami 3 db injekcióból áll, ára 21.000 Ft/db, ami azért nem kevés sajnos.



38 éves vagyok és aktívan egyesületben sportolok, labdarúgás.

Csak porcerősítő szedése mennyire segíthet a továbbiakban?

Picit sokallom az összeget az injekcióra. Mennyire lehet hatásos? Nem tudom, hogy valóban megérné-e a kifizetett összeg az injekciókra, ha lehet inkább kerülném.



Köszönöm válaszukat!

üdv

Huszl Tamás
Tisztelt Uram ,



Az Ön kórtörteneteben LCA plasztikai , ill. porclevalas es LFC chondromalatia ( Gr . II .) szerepel, es Ön aktív sportoló .



Teljesen egyet értek az Önt operáló Kollégával , a hialuronsav - injekció - kúra ugyanis növeli az ízületi porc rugalmasságát , és a sérülésekkel szembeni ellenálló képességet .

Segíti továbbá a a nagy teherviselő ízületek ( térd ) normális és fájdalommentes funkcióját kenő és ütéselnyelő tulajdonságai miatt ( ún. Viszkoelaszticitás )

Azt a javaslom a "haszon / kockázat - elvét " kezelő orvosaval beszéljék meg.



A szájon át alkalmazott készítmények is hatásosak lehetnek hosszu tavon ( megfelelő felszivodas esetén ! ) de az Ön esetében -kórtörténet - egyesületi labdarúgó - az injekciós kúra hatékonyabb megítélésem szerint.





Tisztelettel ,



DR . ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fajdalomspecialita
Kis András
Tiszteletem!



23 éves fiú vagyok. Több, mint 4 éve tartó jobb alhasi fájdalmakkal küzdök, amik hol felerősödnek, hol majdhogynem teljesen megszűnnek. A bőrfelszíne érzékeny.

Emellett krónikus székrekedésem is van. (Viszont székletem távozása után a panaszaim enyhülnek.)



VIZSGÁLATAIM:

UH: deformált terminalis ileum

Colonoscopia: terminalis ileumban néhány aptha-t találtak és a terminalis ileum területe enyhe gyulladásos jeleket mutatott, de a szövettan negatív lett.

CT enterographia (natív) : A mesenterium területén, főleg a terminalis ileum közelében néhány kb. 11-12 mm nagyságú nyirokcsomók ábrázolódnak, emellett több apró nyirokcsomó is megfigyelhető a mesenterium területén. Egyértelmű falmegvastagodás azonban kontrasztanyag hiányában nem különíthető el a vékonybelek területén. Vélemény: mesenterialis lymphadenomegalia susp.

A terminalis ileum megítélésére MR vizsgálat végzését javasoltak.

MR enterographia (natív, kontrasztos): A jenunum és ileumkacsok elhelyezkedése szabályos. A vékonybélkacsok részéről falmegvastagodással járó folyamat egyértelműen nem különíthető el. A terminalis ileum környezetében néhány normál nagyságú nyirokcsomó azonban megfigyelhető.



Itt tartok jelenleg. Most gyomortükrözésre készülök a közeljövőben, az ételallergia kizárása érdekében. Lehetséges, hogy a gyerekkori tejallergiám visszatért? Esetleg lisztérzékenység?

Az IBS lehetőségét is említette már orvos, de akkor miért vannak nyirokcsomó megnagyobbodásaim? És miért érzékeny a jobb alhasam bőrfelszíne? Lehet ez valóban IBS? (Mert az igaz, hogy pszichésen képes vagyok növelni a panaszaim, és stresszes helyzetekben is felerősödnek.)



Lehet ez éveken át tartó vakbélgyulladás? Vagy lehet crohn annak ellenére, hogy az ileumban ugyan van enyhe gyulladás, és nyirokcsomó megnagyobbodás, de falmegvastagodás nincs?



Kérem, segítsen!

Egy kétségbeesett fiú

Tisztelt Kiss András!



Sajnos kérdése nem tartozik a mi területünkre, így keresse fel háziorvosát, gasztroenterológusát. Kivizsgálása után dietetikai tanácsadásra be tud jelentkezni hozzánk, szükség esetén.

Üdvözlettel

Janicsek Zsuzsanna
Veszelovszki Ferencné
Folyamatosan fáj a bal felső combom.Mi lehet az ok, és mit csináljak?
Tisztelt Hölgyem ,



A leírt fajdalom okának kideritese végett azt javaslom , hogy forduljon

körzeti orvosához , aki az Ön vizsgálata es kikérdezése alapján eldönti a fajdalom okát és azt is , hogy kell - e szakorvosi vizsgálat :



Rheumatologai/

Orthopaediai/

Ideggyógyaszati irányban.





Tisztelettel ,





DR . ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fájdalomspecialista
Gyakori sportsérülések 40 felett - focitól a futásig Így segíthet a sportorvos

Gyakori sportsérülések 40 felett - focitól a futásig

40 fölött a testünk hajlamos másképp reagálni az edzésre, hiszen az izmok is veszíthetnek erejükből, és a szív és a tüdő sem feltétlenül képes maximum teljesítményre. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint az állóképesség és a teljesítmény is fokozható, ha megfelelően kezeljük a sportsérüléseket, amelyek rizikója a korral egyébként is növekszik.

további részletek »
Porcleválás vagy porckopás? Nem mindegy, mitől fáj a térde A fájdalomcsillapítás és az oki kezelés is elérhető

Porcleválás vagy porckopás? Nem mindegy, mitől fáj a térde

A térdfájdalom lehet egy rossz mozdulat következménye, de kialakulhat lassan, hónapok-évek alatt is. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint nagy különbség van a porcleválás és porckopás okozta panasz és a kezelés közt is. 

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel