Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Üdvözlöm!



Két napja voltam nyaki gerinc és váll röntgenen, a leletemen pedig ez áll:

" Elsimult nyaki lordosis."



Azt szeretném megkérdezni, hogy ez mit jelent pontosan?



Üdvözlettel

H. Péter
Tisztelt Hojbert Péter,



Ez azt jelenti , hogy a nyaki gerinc szelvény ún. anatómiai görbülete

" laposabb, egyenesebb ", ezért ennek a szakasznak a statikája - és a dinamikaja, ill. a porckorongok

" ütéselnyelő " képessége is megváltozik.



Szakember irányításával végzett rendszeres funkcionális gyógytornát , megfelelő folyadék bevitelt, és porckorong védő, - erősítő készítmények szedését javaslom.



Ha fájdalmai vannak, kérem fáradjon be Klinikánkra konzultációra vizsgálatra a leleteivel a rendelési időmben :



H, Cs : du.



Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész szakorvos

Fajdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Doktor Úr!

Február elején több órás megerőltető fizikai munka után tartós és erős fájdalom lépett fel a jobb karomban. Az eddigi vizsgálatok alapján ideg- vagy csonthártyagyulladás valószínűsíthető. A váll ízület uh vizsgálata negatív, gerinc röntgen szintén nem mutat kóros eltérést.Többféle nem szteroid és szteroid gyógyszeres kezelés sem használt, a fájdalom egyáltalán nem enyhült. Kérdésem az, hogy Ön mit ajánlana ebben az esetben. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Bosnyák Mihály
A leírtak alapján ideg -és csonthártya gyulladás is állhat az okok mögött , de lehet izomeredetű - és egyéb eltérés is.

Tekintettel az Ön kórtörténetére - erős fizikai megerőltetés - javaslom , hogy keressen fel egy Orthopaed - Traumatológiai Szakrendelést is , esetleges sérülések kizárása miatt.



Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész Szakorvos

Fájdalomspecialista



Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Üdvözlöm!

A következő problémám lenne:

Kb másfél éve éjszaka zsibbad a karom, van hogy mind a kettő egyszerre. Nem szükséges hozzá rajta feküdnöm. Annyira elzsibbad, hogy akár le is lehetne vágni. Enyhulni nem a kar, hanem a nyaki mozgatásra enyhül(t) a zsibbadás.

A másfél év alatt alig van 1-7 éjszaka, hogy nincs zsibbadás.

Mostanában volt olyan nyaki (középen a gerincél) szúró fájdalmam is, ami miatt lefelé nem nem tudtam biccenteni a fejem, és hátra is csak korlátozottan.

Kb 2-3 hétig tartott, reggelre rosszabb volt.

Igyekeztem minél egyenesebben tartani a fejem, és napközben sem mozgatni a nyakam, így enyhült a panasz, de most már olyan gondom hogy a bal könyököm egy ponton annyira érzékeny, hogy ha véletlenül hozzáér valami (akár kézzel végig simítom), egy villámcsapás szerű rezgést enyhe fájdalmast érzek, majd a fél tenyerem (főleg a kis, gyűrűs és középső ujjam, és a tenyér élem fájdalmasan zsibbad).

Ön szerint milyen problémára utalhatnak a tünetek?



Neurológiára sajnos csak 3 hónap múlva lesz időpont.



Köszönöm!

Viola
Tisztelt Holgyem ,



A leirt problema a tunettan alapjan neurologiai jellegu @ feltehetoen nyaki gerinc eredetu.



Ha magán szolgaltatoi ellatast szeretne , kerem jelentkezzen Klinikank neurologusainal.



A PrimaMedica Egeszsegkozpontba nem szukseges beutalo , es Pacienseink egyeztetett idopontokra erkeznek.

Ha szukseges , kepalkoto eljarasokat is tudunk intezni , rövid hataridovel, terites elleneben : Rtg, CT, MR



Tovabbi reszletek a honlapunkon.



Tisztelettel,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész szakorvos

Fajdalomspecialista

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Szép napot! 23 éves vagyok. Nekem volt egy balesetem mikor lefordultam a kerítésről,megnyult a külső oldalszalag illetve a hátsó reszlesegesen elszakadt a bal térdemben. Ez 2006ban történt. 2011 óta porckopasom van. Jelenleg nem dolgozok mert 2016ban 8-16 órás álló munkát végeztem augusztus 18ig akkor ugyanis bedurrant a térdem. Két nappal később a kórházban 20ml ízületi folyadékot szivtak le egy hét toksin. Utána otto bock genu direxa rögzítőt illetve gyógytornás iontoforézises és ultrahangos kezelést kaptam 10 -10-10 alkalommal. A leleten a diagnózis synovitis genus 1.s., osteochondropathia genus 1.s. továbbá M6590 synovitis és tenosynovitis k.m.n.! Condrosulfot és más porcerositoket is szedtem/szedek de ugyanúgy fáj még pihenő állapotában is. Kissé duzzatabb a belső oldalon mióta ez történt augusztusban mint a jobb oldali. Kb. 3 hónapja a hajlatban is érzek egy kisebb duzzanatot. Nagyobb terhelesnel a csípőmtől indul a fájdalom és sugárzik a térdem felé illetve a forgóm szokott fájni! Az lenne a kérdésem hogy mit tudok ezzel csinálni milyen munkát tudok vállalni? És a legfontosabb hogy muszáj-e megmutetnem vagy másképp is lehet kezelni a jövőben,mert őszintén szólva elsirom magam ha a műtétre gondolok és csak akkor szeretném vállalni ha nincs más lehetőség és különben nem tudok majd lábra állni ! E-mail cimem: feindalinah@gmail.com előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát és hogy időt szakított rám! Köszönettel Alina
Tisztelt Hölgyem ,



A leírt diagnózisok alapján az Ön eseteben az ún. konzervativ ( nem műtéti ! ) eljarások is megfeleloen alkalmazhatók , ezt vizsgálat után az Önt kezelő Orthopaed szakorvos dönti el.



Javaslataim :



Fizikai kímélet : hosszu álló munka kerülendő !

Testsúly kontroll ( ha szükséges )

Szakember irányításával végzett rendszeres functionalias gyogytorna ( ha nincs heveny gyulladas !)

A területileg illetékes rheumatologiai szakrendelőben fiziko- terápiás eljarások alkalmazasa

Porc- es ízület védő keszitmenyek

Ludtalp eseten ennek korrekciója betettel @ megfelelo lábbeli

Ha a panaszok tartósan fenállnak kontroll képalkotó eljárás ; térd - UH ( ultrahang ) esetleg MR is szoba jön



Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fajdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
ROTÁTOR SZAKADÁS MŰTÉT UTÁNI FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS.MIKÉNT?Köszi a választ
Tisztelt Levélíró,



A rotátor köpeny szakadása utáni rekonstrukciós (helyreállító ) műtétet követően a korai postoperativ (műtét utáni) szak utáni periódusban a regeneratios fajdalomcsillapító folyamatokra az alábbi kezeléseinket javaslom :



1.Speciális Hyaluronsav inj . kúra vagy

2. Guna MD orvosi kollagén inj kúra

3.Funkcionális gyógytorna szakember irányításával

4. Egyéb kiegészítő kezeléseink



Kérem fáradjon be Klinikánkra a leleteivel konzultációra vizsgálatra a rendelési időmben :



H, Cs : du



Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc

Sebesz szakorvos

Fajdalomspecialista





Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Doktornő!



5. hónapja, hogy viszonylag hirtelen kialakult sokizületi gyulladásom van. Kéz-csukló-váll-térd (szimmetrikus). Duzzanat, fájdalom, kézmerevség, térdmerevség folyamatosan áll fenn, ami pihentetés után fokozott. Többszöri laborvizsgálat alapján a reumafaktor, crp, süllyedés, fehérvérsejt negatív, több antitest negatív. Immunológus szerint nem áll fenn reumatoid artritis autoimmun rendszerbetegség. Kézröntgen (2 alkalommal is) mérsékelt kopást mutat csak ki, RA jelei nincsenek (duzzadt, merev állapotban). Csukló-, boka izületek UH vizsgálata nem igazol különösebb gyulladást (dagadt állapotban).

2 alkalommal kaptam szteroid injekciót vállba, ill. fenékbe, amelyek után másnaptól kb egy hétig voltam teljesen tünetmentes (vékony, laza ujjak, apadt, viszonylag rugalmas izületi részek). A második héttől pedig folyamatosan töltődnek vissza - duzzanat, fájdalom - mozgásakadályozottság folyamatos erősödésével a megnevezett területek. Reggel a fájdalom nagyon erős, - merevség áll fenn, ami meleg tusolásra kissé lazul, de egész nap megmarad. Non szteroidok úgy tűnik, nem hatnak. Nincsenek reumás csomók, a szteroid után teljesen normális az ujjaim alakja - talán deformitás nincs. Lázam nincs.

Egyelőre a hasi-, mellkasi ultrahang, fül-orr-gégészeti, nőgyógyászati, immunológiai vizsgálatok nem mutatnak gócot. Gyógytornázom, fizioterápiás kezeléseket kaptam. Üléskor, számítógépes munka során határozottan duzzadtabb, fájdalmasabb mindenem.



A tünetek megjelenése előtt hidegben erős fizikai munkát végeztem, (kerti) amihez nem vagyok szokva. Akár meg is erőltethettem (guggolás, metszés), de az nem tartana ilyen hosszú ideig.



Kérdésem lenne, hogy váll-, és térd további ultrahangos vizsgálattal lépjek-e tovább az okok keresésében vagy mást javasol?



Válaszát köszönöm!

Tisztelettel

Tóth I. Mihályné
Tisztelt Hölgyem ,



Kérdésére válaszolva egyenlőre nem a vall - es térd UH irányában lépnék tovább, hanem az alap betegség kiderítését javaslom .

A klinikum és a leírt tunettan alapján RA szoba jön , de ezt a labor vizsg. es a kéz-rtg nem erősítette meg , és a góc kutatas is negatív.

Azt javaslom konzultáljon az Önt kezelő Immunologus Kollégával - ill. Rheumatologussal.



Fájdalomcsillapitas az Ön eseteben az alapbetegség ismeretenek - és az ún. alapkezelésének birtokában lehetséges .





Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész Szakorvos

Fajdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Szakértő!

Több éve futok. Heti szinten 50-60 km-t. Két éve a jobb sarkam fájdalma miatt szteroid injekciókat kaptam. Hosszú idő után helyrejött. Kb. 2 hete a bal sarkam ugyanúgy elkezdett fájni. Nem szeretnék injekciókat kapni. A kérdésem az lenne, hogy mivel lehetne helyettesíteni az injekciót?

Köszönöm válaszát!

Csombók Huszár Kata
Tisztelt Hölgyem ,



A sarokfájdalom injekciós kúrákon kivüli kezelésére ajánlom a Klinikánk műszer parkjában található korszerű lökés - hullám készüléket az Ön kezelésére ( LHT ).

Kérem fáradjon be Klinikánkra vizsgálatra konzultációra a rendelési időmben a leleteivel :



H, Cs : du



Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész szakorvos

Fajdalomspecialta



Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Jó napot! Talpam lágy része fáj bal láb fejemen. A sarkamtól beljebb és a közép rész széle. tehát nem a csontos részek. Főleg az első pár percben ébredés utátn,ha ráállok,de egész nap is,ha terhelem. Nyugalomban is kissé viszkető érzése van. De nem emlékszem különösebb hirtelen megterhelésre,rossz cipőre. Milyen kezelés lenne lehetséges? Kezd nagyon zavaró lenni,pár hete tart. Köszönöm!
Tisztelt Uram ,



Az Ön által leírt panaszok hátterében több kiváltó ok is állhat , javaslom keresse fel háziorvosát vizsgálatra , és ennek alapján dönthető el a kezelési terv , ill. az is, hogy szükséges - e további szakorvosi konzílium .



Tisztelettel ,





DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fajdalom specialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
40 éves nő vagyok.2 éve trombózisom volt,,azóta is fáj a lábam,bedagad. Nem találtak ahéten vérrőgőt de iszonyatosan fájéjjel,nappal.MI LEHET A BAJ?
Tisztelt Hölgyem ,



Levele alapján azt javaslom , hogy fáradjon be Klinikánk Trombózis Központjában vizsgálatra konziliumra az orvosi dokumentációval.



Tisztelettel ,





DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fájdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Jó napot !

Horváth Erika vagyok . A párom Arnoldnak vannak láb fájdalmai.

Hajlatnál. Az ér kidudorodva a kelletténél. Mit tanácsolnak?

Üdvözlettel , Erika
Tisztelt Hölgyem,



A leírt tünettan alapján kérem jelentkezzenek háziorvosuknál ,

Aki a vizsgálat alapján eldönti , hogy kell- e angiológiai konzílium. ( ér - betegségek irányában vizsgálat )



Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc .

Sebész szakorvos

Fájdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista

Hírek

Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

A különböző okok miatti fájdalom komplex szemléletű kezelése mellett a FájdalomKözpont azzal is büszkélkedhet, hogy egy milliárdos árbevételű magánegészségügyi hálózat tagja. Dr. Babai László, a FájdalomKözpontot is magában foglaló Prima Medica Egészséghálózat alapítója-igazgatója a hálózat történetéről és jelenéről beszélt a portfolio.hu-nak.

Ízületi fájdalmat okozhat a koronavírus

Ízületi fájdalmat okozhat a koronavírus

A koronavírus legismertebb tünetei közé tartozik többek közt a láz, a köhögés, a légszomj, a kimerültség, ám a betegek egy része ízületi fájdalmakat is tapasztal. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa a pandémia alatti fájdalomkezelés lehetőségeiről beszélt.

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica

Prima Medica Egészségcsoport