Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktor úr!
Szeretném megkérdezni, hogy mi okozhatja, hogy állandóan merevnek érzem a nyakamat a vállamat. Üllő munkát végzek és sokáig ugyanabban a pózban ülök. Nem tudom magam ellazítani. Két hete fejfájásnál a férjem megmasszírozta a nyakamat és bal oldalon egy diónyi nagyságú csomót vett észre, ami nem fáj és néha kisebbnek tűnik. Olyan mintha egy nagy izom lenne becsomósodva.Mi okozhatja ezeket a tüneteket?
Válaszát köszönöm! Zsuzsanna
Tisztelt Hölgyem!

Panaszait okozhatja az úgynevezett nyak-váll szindróma, de származhat tartási rendellenességből, illetve ülőmunkájából is. Javaslok egy nyaki gerinc rtg-t, és reumatológiai vizsgálatot.
Amennyiben privát szolgáltatói ellátást szeretne, kérem jelentkezzen be konzultációra és vizsgálatra a 70-6212433as telefonszámon rendelésemre.
H-CS 13.30-19
Javaslom a féloldalas terhelések, a huzat, fizikai megerőltetés kerülését.
Tisztelettel

Dr. Arnold Dénes Arnold MSC
sebész fájdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Doktor ÚR/Nő
A jobb oldali csípőmnél a következő tüneteket tapasztalom: ha arra az oldalamra fordulok fekvéskor erős fájdalmat érzek, ami lesugárzik a lábam szárába is. Hosszabb ülés után felálláskor is nehezen járódik be.Utána már nincs gondom vele. Több éve, hogy felálláskor már tapasztaltam az enyhe változatát ennek a fájdalomnak. (Úgy éreztem mintha a lábam nem jól lett volna a csípőmhöz beakasztva). Hová lehet fordulni a problémával és mi lehet ennek az oka?
Válaszát előre is köszönöm:
Tisztelt Levélíró!

Panaszai derék- és csípőizületi eredetűek is lehetnek. Ortopéd szakorvosi vizsgálatot javaslok első lépésben, ennek alapján képalkotó eljárás is szóba jöhet (rtg, CT, MR)
Kezelési stratégia ennek alapján allítható fel.
Tisztelettel
Dr. Arnold Dénes Arnold MSC
sebész, fájdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Dr.Páll! 2009-óta beszűkült a bal térdem és azóta 3 hónaponként felváltva szedek Condrosulf 800mg, Glükozamin Pharma nord 400mg gyógyszereket. A közelmúltban elvégzett artoszkópiás feltáró műtét során kiderült nem hogy növelődött a porc vastagság, hanem még 5Ft-os nagyságú porchiány van az egyik oldalon.Nem tudom lehet-e a nem megfelelő felszívódásnak? Hogyan kellene szedni ezeket a gyógyszereket ill. szükséges-e mindkettő az optimális porc regenerálódáshoz? Az ápririsi patika magazint olvasva kérdezem a fent említett glükóz kristályosnak minősül-e? Végezetül van-e ezeknél másik jobb hatásfokú gyógyszer mivel a következő beavatkozás a protézis, amit bárhogy szerettem volna elkerülni?
Válaszát előre is köszönöm.
István
Tisztelt Uram!

Először is a kora is meghatározó ebben az esetben. Az ortézisig azért még van 1-2 lépcső. Izületi hyaluronsav, porcátültetés, (mozaikplsztika) stb. Egy friss térd MRt is jó lenne látni. Konkrét diagnózist, kezelési javaslatot a fenti kérdések átbeszélésével személyes konzultáció során tudok adni. Bejelentkezés, bővebb felvilágosítás a 70-6212433as telefonszámon.

Üdvözlettel
Dr. Páll Zoltán
Dr. Páll Zoltán
Dr. Páll Zoltán Traumatológus, sportorvos
Üdvözlöm!
A kezelőorvosom izületi fájdalmakra a trexan nevű gyógyszert írta fel, és azt mondta életem végéig szednem kell. Internetes böngészések alapján ugy gondolom hogy ez a gyógyszer nagyon roncsolja a májat. Érdeklődnék hogy ezt a gyógyszert valóban évekig kell e szedni vagy esetleg lehet e helyettesíteni injekcióval hogy elkerüljem a májkárosodást? Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Levélíró!
A válaszhoz tudni kellene, hogy milyen indikációban rendelték el a készítményt Önnek. Kérem forduljon kezelőorvosához kérdéseivel. Amennyiben az alapbetegség RA, az injekciós kúrák csak az alapkezelések kiegészítéseként jöhetnek szóba. Felhívom szíves figyelmét, hogy az internet szakmailag nem minden esetben kontrollált információkat is tartalmazhat.
Tisztelettel

Dr. Arnold Dénes Arnold MSC
sebész fájdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Szakértő! Tudom, hogy nagyon hipochonder vagyok már évek óta! De ez most egészen más. Január elején vettem észre, hogy gyakran vérzik a fogínyem több helyen. Ez azóta is kisebb-nagyobb közökkel fent áll! Bár talán picit mint ha javult volna! Olvastam, hogy ez lehet a leukémia tünete is. Teljesen az jön le nekem, hogy akut leukémiás vagyok. Már ki sem mozdulok itthonról annyira rossz a kedvem miatta! Tudom ,hogy orvoshoz kéne fordulnom és mostmár rá is szánom magam de nagyon aggódom! Tudom, hogy konkrétat nem tud mondani Ön sem, de lehetséges, hogy ez akut leukémia? vagy az már január óta más bonyodalmat is okozott volna? Lázam még nincs, de miután olvastam a tüneteket a csontom vagy az izületem fáj itt-ott ami mondjuk nem minden napos! Bár a lázra visszatérve reggel mérve általában 36,4 körül de napközbe már most hogy méregetem van ,hogy 37,1 is van. Köszönöm szépen előre is a válaszát! 25 éves vagyok.
Tisztelt Levélíró!

Kérem forduljon fogorvosához és háziorvosához vizsgálatra, valamint a leírt tünettan alapján javasolnék egy mennyiségi és minőségi vérkép vizsgálatot is. Felhívom szíves figyelmét, hogy az interneten vannak szakmailag nem kontrollált források is.
Tisztelettel
Dr. Arnold Dénes Arnold MSC
sebész, fájdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
27 éves szellemi munkát végző hölgy vagyok.
Körülbelül 5-6 hete deréktáji fájdalom jelentkezett nálam, majd kórházba is kerültem, mert a kisugárzó fájdalom miatt nem tudtam lábra állni.
Isiászt diagnosztizáltak, de a fájdalom továbbra se csökken. (MRI röntgen, hasi ultrahang mindent készítettek)
Egy gyulladásra hivatkoza a szervezetemben már azt mondják nem is isiász a bajom.., de se a belgyógyászat, se a neurológia, és se a reumatológia nem érez saját betegének.
Már hőemelkedésem is van, ujj zsibbadásom, borda alatti szuró fájdalom, izomgyengeség, és csak járókerettel tudok járni a lábamba sugárzó fájdalom miatt.
Voltam csontkovácsnál is, szerinte ez a gyógyulás jele, hogy vándolrol a fájdalom. Nem igazán tudom, hogy várjak és ne tegyek semmit, vagy inkább legyek akaratosabb, hogy valahol lellásanak.

Előre is köszönöm a válaszát.

ÜDv,

Zsanna
Tisztelt Zsanna!

Egy tüzetes orvosi vizsgálat, amely kiterjed az egész szervezetére, nem csak a fájdalmas testrészre tudná tovább vinni.
Üdvözlettel
Dr. Páll Zoltán
Dr. Páll Zoltán
Dr. Páll Zoltán Traumatológus, sportorvos
Tisztelt doktor ùr! 48 éves férfi vagyok , fizikai munkát végzek. csìpő és alsò háti szakaszon bechterew kòrral diagnosztizáltak. évek òta kìnzò fajdalommal élek, ami semmiféle gyògymòdra vagy kezelésre sem javult. igy állandòan fajdalomcsillapitòk szedésére kényszerülök. a kérdesem az lenne , hogy van e valamilyen megoldás injekciò formájaban ami csökkentené a fájdalmat . hyaluron vagy szteroid. melyik javasolt bechtrew kòr esetén?

válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Kispéter Zsolt!

Belgyógyászati és immunológiai kivizsgálást javasolok. Az általunk alkalmazott gyógymódok ezek kiegészítő kezeléseként jöhetnek szóba Bechterew kór esetén.
Üdvözlettel
DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebész szakorvos
Fajdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt szakértő!
Kb.két hónapja a keresztcsontomnál éles, erős fájdalom kezdódött, ami sugárzott szinte mindenhova, lábam, kezem, derekam stb, Egy pár nap után a fájdalomcsillapitóknak köszönhetően elmúlott. Sajnos megint elkezdődött ez a pokoli rossz érzés, fájdalom a keresztcsontomnál, de most csak a jobb lábamba sugárzik, zsibbad, fáj, főleg éjszaka és reggel.Nagyon lassan mulik, már több mint egy hete tart. Vidéki vagyok, a legközelebbi időpont, még a magánrendeléseket is beleértve három hét.Mi lehet a fájdalom oka? Köszönöm a választ
Tisztelt Hölgyem ,

A leírt tunettan alapján az ún. Ischias szindróma valószínűsíthető, amely szarmazhat az " ülő ideg " gyulladásából vagy a gerincbol kilépő ideggyök "nyomásából " , okozhatják gerinc elvaltozasok ill. egyeb okok is.
Ideggyógyaszati konzilium @ MR felvetel elkészítése javasolt @ fizikai kimelet, izomlazitok , fajdalomcsillapitok.

Amennyiben maganszolgaltatoi ellatast szeretne , Fajdalom Kozpontunkban egy helyen intézni tudjuk az ideggyógyaszati konzíliumot , a Privat MR felvételt @ ezek alapján a megfelelo kezelést , beleértve természetesen a hatekony fájdalomcsillapítast is.

Fajdalom Kozpuntba nem kell beutaló , es rövid határidővel tudunk terminust ( időpontot ) adni Pácienseiknek.


További részletekért kerem látogasson el a honlapunkra.

www.fajdalomkozpont.hu

Tisztelettel ,

DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebész szakorvos
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Szakorvos!
2016 novemberben kezdődött a fájdalom a külső bokámnál. jelentkeztem az ortopédián.A dr.úr felírt talpbetétet és elküldött MR vizsgálatra melynek eredménye az alábbi: PD ésT2 súlyozású képeken a talusban csaknem teljes egészében inhomogén, fokozott jeladás látható. A calcaneus lateralis széle mentén a csontállomány megjelenése hasonló.Diszkrétebben oedemas területek az os cuneiformában és navicularéban is észlelhető. A belboka csúcsa szintén oedemas. A talusban jelzett kiejezett oedema közvetlen a FUI alatt kezdődik. A FUI dorslais-lateralis részében folyadékfelszaporodás van.A FUI környezetében a lágyrész dorsalisan oedemás.A látott kép a talus osteonecrosisára utal.
Ezután kaptam beutalót a teljestest csontszcintigráfia vizsgálatra. eredmény az alábbiak: a perfúziós és vér-pool fázis felvételein a bal boka régioban és diffuse a lábtőcsontok területén enyhén fokozott radiofarmakon dúsitás látható.Ezen kívűl diszkrét sávszerű halmozástöbblet ábrázolódott a felső ugróizületnek megfelelően, kissé intezívebb közepes fokú halmozástöbblet látható az os naviculare vetületében. A kései felvételeken a balboka és láb aktivitásfelvétele diffuse inhomogén, enyhén fokozott.Enyhén fokozott dúsitás látható ezenkívül a felső ugróizületben és a III-as ujj kisizületeiben.A teljestest felvételen degeneratív jellegü enyhén inhomogén aktivitáshalmozás látható a thoracalis gerincszakaszon.Vélemény:szcintigráfiás pozitivitás jelenleg elsősorban az os naviculare vetületében látható.A diffuse fokozott halmozás algoneuro-disthropia korai szakaszának megfelelhet. Hát ennyi a diagnózis. Most két hét mulva mennék vissza a doktor úrhoz, de már jelezte, hogy ez nem rá tartozik, menjek reumatologushoz.Kérem segitsenek abban, hogy egyáltalán mi a bajom.A leletekből semmit sem értek. Kihez forduljak? Köszönöm segitségüket. Üdvözlettel
Tisztelet Hölgyem ,


A csatolt MR @ scintifraphia diagnózisok ( talus osteonecrosis
@ algoneuro-dystrophia )
alapján az Ön kezelése nem esik Fajdalom Kozpuntunk profiljaba .

Rheumatologiai @ Belgyógyászati irányokban javaslom a továbblépést , ahogy azt az Önt jelenleg kezelő Kolléga is tanácsolta .
Kerem , hogy kérdéseivel szíveskedjék kezelő orvosához fordulni .

Megértését koszonom,

Tisztelettel ,

DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebész szakorvos
Fajdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Szakértő!

Csípő fájdalmammal MR készítését javasolták, melynek eredménye a következő:
Combfej necrosisra utaló magas jeladás PD FS mérésekkel nem látható.
A femurfejek alakja megtartott, bal oldali túlsúllyal mindkét femurfej hyalin porcbontása elkeskenyedett.
A csípőizületek környéki bursakban folyadék egyik oldalon sem detectalható.
Mindkét femurfej medialisan alsó és lateralis felső peremszéle megnyúlt.
A bal oldalon az acetabulumban lateralisan közvetlenül annak ízfelszíne alatt apró max. 3-4 mm átmérőjű degenerativ jelleggel felritkult cystosus területek figyelhetők meg egymás szomszédságában. (EZ NAGY PROBLÉMA? ) Mit lehet ezzel tenni?

Köszönöm előre is válaszát.
Tisztelt Hölgyem ,

A csatolt MR lelete a csípő ízületekben degenerativ / kopasi ," elhasználodasi " jeleket irt le , bal oldali dominanciaval.
Első lépésben Orthopaed szakorvosi vizsgálatot es konzultációt javaslok a kezelési stratégiai felállítására.

Amennyiben konzervativ kezeles a választandó megoldás @ maganszolgaltatoi ellatast szeretne, kerem jelentkezzen Fajdalom - Kozpontunkban a leleteivel konzultációra a rendelesi időmben ;

H, Cs : du

Tisztelettel ,

DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebész szakorvos
Fajdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista

Hírek

Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

A különböző okok miatti fájdalom komplex szemléletű kezelése mellett a FájdalomKözpont azzal is büszkélkedhet, hogy egy milliárdos árbevételű magánegészségügyi hálózat tagja. Dr. Babai László, a FájdalomKözpontot is magában foglaló Prima Medica Egészséghálózat alapítója-igazgatója a hálózat történetéről és jelenéről beszélt a portfolio.hu-nak.

Ízületi fájdalmat okozhat a koronavírus

Ízületi fájdalmat okozhat a koronavírus

A koronavírus legismertebb tünetei közé tartozik többek közt a láz, a köhögés, a légszomj, a kimerültség, ám a betegek egy része ízületi fájdalmakat is tapasztal. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa a pandémia alatti fájdalomkezelés lehetőségeiről beszélt.

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica

Prima Medica Egészségcsoport