Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő, Doktor úr!
Egy MR leletet szeretnék megkérdezni, hogy tudjam mi a további teendőm a fájós derekammal, illetve a lábba sugárzó fájdalommal. Én ebből nem tudom, hogy sérvem van-e, vagy azzá alakulhat, vagy bármi egyéb. Köszönettel: Péter
Lumbális gerinc MR vizsgálat (T2 tse cor, T2 tse rst sag, T1 tse sag, T2 tirm fs sag , T2 tse rst msma, T1 tse tra 4 mm) A lordosis íve lapos. A csigolyák alakja, szerkezete ép. Az LV korong dehydratált, a többi discus szabályos, az intervertebrális rések egyenletes tágasságúak. Az LV-SI csigolyák között a hátradomborodó porckorong eléri mindkét oldalon az SI gyök eredését. A kisizületekben arthrosis nem Iátható, a gerinccsatorna tágassága, a cauda lefutása, jelintenzitása szabályos. Vélemény: Discopathia, protrusió disci LV-kétoIdali gyöki érintettséggel.
Tisztelt Uram!

Leletének pontos diagnosztizálásához, valamint fájdalmának csökkentése érdekében kérjük keresse fel klinikánkat rendelési időmben (H-Cs 13:30-18).
Bejelentkezését a +3670/621-2433-as telefonszámon várjuk.

Üdvözlettel,
Dr. ARNOLD Dénes ARNOLD Msc.
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

03.15.-én a wc-ről felállva egy erős roppanást éreztem a hátamban, és utána alig bírtam mozogni. Becsípődött a hátam. Szó szerint mint a kérdőjel. Másnap elmentem gyógymasszőrhöz amitől sokkal jobb lett és egy hét alatt rendbe is jöttem rendesen. Másfél hét múlva a fájdalom visszatért és újra görbe is lettem. Elmentem egy fizikoterapeuta magánrendelésre. Kaptam összesen 5 lézeres kezelést, gyulladás csökkentő gyógyszert, és most jelenleg járok gyógymasszőrhöz is újra. Két masszázson vagyok túl. Heti kétszer járok. A helyzet javult, de a hátam továbbra is gyenge és érzem hogy az izmaim nem lazák, görcsös állapot fenn áll. Ülő munkát végzek 9 órában, bár igyekszem közte mozogni amennyit csak lehet. Most kiegészítés képen keresek gyógytornászt is helyben, Vácott ahol lakok, de kissé már elvagyok keseredve hogy jó úton haladok-e vagy mitévő legyek, mi segíthet igazán. 34 éves vagyok, nem szeretnék ilyen háttal maradni. Várom tanácsukat, és előre is köszönöm.
Tisztelt Major Andrea!

Egy alapos orvosi kivizsgálás és egy gerinc Mr szükséges a pontosabb diagnózis felállításához.
bejelentkezés, időpont egyeztetés a 70-6312433as telefonszámon szerda délután 14-20ig.
Üdvözlettel
Dr. Páll Zoltán
Dr. Páll Zoltán
Dr. Páll Zoltán Traumatológus, sportorvos
Tisztelt Cím,

Fáldalom csillapítási problémával fordulok Önökhöz.
Édesanyámnak Töbszörös Trlov Cisztája van, amit súlyosbít egy 3-as színtű csontritkulás, és 2 gerinccsigolyája is meg van roppanva.
Idegsebész Fájdalomspecialista vagy ideggyógyász felkeresését javasolta, amiatt, hogy azt állapította meg, hogy a tarlov ciszta műtéte nem javasolt.
Az idegygyógyász Reumatológus felkeresését javasolta, viszont korábbi vizsgálatok alkalmával a Reumatológus is azt mondtam hogy ő nem tud segíteni, csak rehabilitácoót tud javasolni, viszont a tornáztatást pedig az idegseész nem javasolta.
Fájdalom csillapítók közül a kábító hatásuak, és agyomron keresztül felszívódó gyógyszerek nem váltak be és erős bódultságot, szédülést okoztak.
A fekvésen kívül nem sok mozgást képez végezni, az erős fájdalomtól, ami az ülést is ellehetetleníti.
Állás/ ülés közben a bal alsó végtag fájdalma fokozódik, a talpa sugároz ki.
Bal bokától lentebb zsibbadás is szokott jelentkezni.
Széklet és vizelet tartási problémái nincsenek, de nagymértékű fogyás volt, 6 hónap alatt 8 kiló, ami azért jelentős, mert amúgy is egy vékony testalkatú.
A segítségüket szeretném kérni abban, hogy milyen lehetőségek, kezelések lehetnének a fájdalom csökkentésére a csontritkulás kezelése mellett,?
Előre is köszönöm szépen a segítségüket!
Üdvözlettel és Tisztelettel:
Orosz Tamásné Lívia
Tisztelt Orosz Tamásné!

Mindenképpen idegsebészhez forduljanak.
Üdvözlettel
Dr. Páll Zoltán
Dr. Páll Zoltán
Dr. Páll Zoltán Traumatológus, sportorvos
Tisztelt doktor Úr/Nő!

Az lenne a problémám hogy nem tudom felemelni a vállamat még az öltözködés is nagyon nehezen megy mi kehet a probléma?


Tisztelt Veres Alexa!

Problémájának nagyon sok oka lehet, melyre egy alapos kivizsgálás adhat pontos választ.
Szerda délután készséggel állunk rendelkezésére 14-20 óra között.
Üdvözlettel
Dr. Páll Zoltán
Dr. Páll Zoltán
Dr. Páll Zoltán Traumatológus, sportorvos
Tisztelt Dr. Váradi Éva
Az anyukámnak ülőideg zsábája van, csontritkulása volt kb. 10 évvel ezelőtt. Kapott rá gyógyszert. A gerincen nagyfokú, degeneratív elváltozás van, 3 évvel ezelőtt sztómája lett. Közben a tüdőn is vannak apróbb áttétek, de az onkológus szerint még olyan kicsik, hogy csak szemmel kell tartani. Tavaly novemberben kezdett fájni a lába. December elején "lerobbant", nem tudott felkelni. Kapott injekciót, cataflamot. 1,5 hónap múlva nem kellett szednie. Eljárt úszni. Március végén a zsába újra jelentkezett a szeméremcsont területén. Csak csillapítóval tudott járni. Lassan újra bot nélkül járt, de a cataflamot szednie kellett a fájdalom miatt. Most már fél, hogy túl sokáig kell ezt szednie és a gyomrát tönkreteszi, így nem szed fájdalomcsillapítót .Inkább egész nap az oldalán fekszik, bár így is fáj, de tűrhetőbb a fájdalom. Persze el van keseredve, mert senki nem ad útirányt.
Ilyen súlyos esetben hová forduljunk? Most időnként hőemelkedése van, illetve minden reggelre "leizzad". Nincs semmi módszer, amivel csökkenne a fájdalom? Vagy hova forduljunk? Neurológushoz menjünk? A reumatológus elküldte csontritkulásos vizsgálatra Pestre a Kékgolyóba, de csak május 17-re kaptunk időpontot. Mit tehetnénk még?
Sajátvér-kezelés vagy guna bioterápia szóba jöhet? Van remény fájdalomcsillapításra, stabilizálásra valahogy?
segítségét előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Tisztelt László Katalin!

Onkológus reumatológus együttműködés segíthet a panaszok enyhítésében.
Üdvözlettel
Dr. Páll Zoltán
Dr. Páll Zoltán
Dr. Páll Zoltán Traumatológus, sportorvos
Tisztelt Dr. Pál Zoltán! Térdemmel közel másfél éve erős fájdalommal élek, éjszakáim is fájdalmasak. Porcerősítő kapszulákat is szedtem. Közben kétszer fizikoterápiás kezelésen, lézeres kezelésen voltam, egyszer sztereorid injekciót is kaptam 5 alkalommal. Nem sokat használt egyik sem. Egy 38 szor 10 milliméteres ízülettel közlekedő ciszta is van a térdemben. A mediális peremen meszes csőrök láthatók. A mediális collateralis szalag elongált. Ezen kívül folyadék is látható az ultrahangos felvételen. A reumatológus doktornő szerint lehetne egy eljárás, a hialuronsav ízületi injekció, de mivel vérhígítót szedek egész életemre a kétszeri mélyvénás trombózisom miatt, ez szerinte lehetetlen számomra. Kérdésem Önhöz, hogy tényleg nincs számomra egyéb megoldás csak az örökös szünet nélküli fájdalom? Üdvözlettel: Nagy Erzsébet 64 éves
Tisztelt Hölgyem!

A hyaluron injekció a társbetegségek miatt kockázatos, de egyéb más beavatkozás is. Meg lehet kísérelni a lökéshullám terápiát. A terápia pontos beállítása személyes konzultáció során lehetséges. Bejelentkezés, bővebb felvilágosítás a 30-5121496os telefonszámon. Üdvözlettel
Dr. Páll Zoltán
Dr. Páll Zoltán
Dr. Páll Zoltán Traumatológus, sportorvos
Dr. Páll Zoltán doktor úrtól kérdezem, hogy az általa is javasolt hialuron sav injekciók közül milyen esetben használják azt a készíményt amelyből 1 injekció is elég és mikor azt, amelyik 3 injekciós kezelésből áll? Ill. hogy az OEP téríti-e a hialuronsav kezelést?
Tisztelt Tassy Róbert!
Az OEP csak a HYALGAN nevű készítményt téríti. Ez a leggyengébb, legkevésbé hatásosabb, de a legolcsóbb. Hogy milyen problémához melyik készítményt javasoljuk, ahhoz mérlegelni kell a körülményeket, például, a panaszok súlyosságát, fennállásuknak idejét, milyen hatást és milyen hamar akar elérni stb.

Üdvözlettel,
Dr. Páll Zoltán
Dr. Páll Zoltán
Dr. Páll Zoltán Traumatológus, sportorvos
Bal lábamon újjak éslábfej első része zsibbad,fáj,sugárzó fájdalom van,valaminterős combizom fájdalom jelentkezik. Milyen rendelésre jelentkezzek be. Válaszukat köszönöm.
Tisztelt Levélíró!

A leírt tünettan alapján neurológiai szakrendelést javaslok panaszainak tisztázására.

Tisztelettel
Dr. Arnold Dénes Arnold MSC
sebész, fájdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Kedves Doktor úr!
Szeretném megkérdezni, hogy mi okozhatja, hogy állandóan merevnek érzem a nyakamat a vállamat. Üllő munkát végzek és sokáig ugyanabban a pózban ülök. Nem tudom magam ellazítani. Két hete fejfájásnál a férjem megmasszírozta a nyakamat és bal oldalon egy diónyi nagyságú csomót vett észre, ami nem fáj és néha kisebbnek tűnik. Olyan mintha egy nagy izom lenne becsomósodva.Mi okozhatja ezeket a tüneteket?
Válaszát köszönöm! Zsuzsanna
Tisztelt Hölgyem!

Panaszait okozhatja az úgynevezett nyak-váll szindróma, de származhat tartási rendellenességből, illetve ülőmunkájából is. Javaslok egy nyaki gerinc rtg-t, és reumatológiai vizsgálatot.
Amennyiben privát szolgáltatói ellátást szeretne, kérem jelentkezzen be konzultációra és vizsgálatra a 70-6212433as telefonszámon rendelésemre.
H-CS 13.30-19
Javaslom a féloldalas terhelések, a huzat, fizikai megerőltetés kerülését.
Tisztelettel

Dr. Arnold Dénes Arnold MSC
sebész fájdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Doktor ÚR/Nő
A jobb oldali csípőmnél a következő tüneteket tapasztalom: ha arra az oldalamra fordulok fekvéskor erős fájdalmat érzek, ami lesugárzik a lábam szárába is. Hosszabb ülés után felálláskor is nehezen járódik be.Utána már nincs gondom vele. Több éve, hogy felálláskor már tapasztaltam az enyhe változatát ennek a fájdalomnak. (Úgy éreztem mintha a lábam nem jól lett volna a csípőmhöz beakasztva). Hová lehet fordulni a problémával és mi lehet ennek az oka?
Válaszát előre is köszönöm:
Tisztelt Levélíró!

Panaszai derék- és csípőizületi eredetűek is lehetnek. Ortopéd szakorvosi vizsgálatot javaslok első lépésben, ennek alapján képalkotó eljárás is szóba jöhet (rtg, CT, MR)
Kezelési stratégia ennek alapján allítható fel.
Tisztelettel
Dr. Arnold Dénes Arnold MSC
sebész, fájdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista

Hírek

Lehet-e mozogni, sportolni térdfájdalom esetén?

Lehet-e mozogni, sportolni térdfájdalom esetén?

A térdfájdalom nem csak a sportot, de a hétköznapi tevékenységeket, lépcsőzést, gyaloglást is megnehezítheti. Sokakat éppen a fájdalom tart vissza a mozgástól, úgy érzik, feltétlenül kímélni kell az ízületet. Holott dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint fontos lenne mozgatni még a fájós ízületeket is és a megfelelő módszerekkel megállítani az állapotromlást.

Mozgásszervi fájdalom? Ezt érdemes tudni a szteroid kezelésekről

Mozgásszervi fájdalom? Ezt érdemes tudni a szteroid kezelésekről

Sokan tudják a szteroidokról, hogy gyorsan ható, hatékony szerek a fájdalomcsillapításban, gyulladáscsökkentésben. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa azonban arról is beszélt, mi a különbség a szájon át szedhető és injekcióban hozzáférhető szteroidok közt, mikor válnak be ezek az eljárások.

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica Egészséghálózat