Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Lőrincz-Kiss Éva
Tisztelt Szakorvos!

2016 novemberben kezdődött a fájdalom a külső bokámnál. jelentkeztem az ortopédián.A dr.úr felírt talpbetétet és elküldött MR vizsgálatra melynek eredménye az alábbi: PD ésT2 súlyozású képeken a talusban csaknem teljes egészében inhomogén, fokozott jeladás látható. A calcaneus lateralis széle mentén a csontállomány megjelenése hasonló.Diszkrétebben oedemas területek az os cuneiformában és navicularéban is észlelhető. A belboka csúcsa szintén oedemas. A talusban jelzett kiejezett oedema közvetlen a FUI alatt kezdődik. A FUI dorslais-lateralis részében folyadékfelszaporodás van.A FUI környezetében a lágyrész dorsalisan oedemás.A látott kép a talus osteonecrosisára utal.

Ezután kaptam beutalót a teljestest csontszcintigráfia vizsgálatra. eredmény az alábbiak: a perfúziós és vér-pool fázis felvételein a bal boka régioban és diffuse a lábtőcsontok területén enyhén fokozott radiofarmakon dúsitás látható.Ezen kívűl diszkrét sávszerű halmozástöbblet ábrázolódott a felső ugróizületnek megfelelően, kissé intezívebb közepes fokú halmozástöbblet látható az os naviculare vetületében. A kései felvételeken a balboka és láb aktivitásfelvétele diffuse inhomogén, enyhén fokozott.Enyhén fokozott dúsitás látható ezenkívül a felső ugróizületben és a III-as ujj kisizületeiben.A teljestest felvételen degeneratív jellegü enyhén inhomogén aktivitáshalmozás látható a thoracalis gerincszakaszon.Vélemény:szcintigráfiás pozitivitás jelenleg elsősorban az os naviculare vetületében látható.A diffuse fokozott halmozás algoneuro-disthropia korai szakaszának megfelelhet. Hát ennyi a diagnózis. Most két hét mulva mennék vissza a doktor úrhoz, de már jelezte, hogy ez nem rá tartozik, menjek reumatologushoz.Kérem segitsenek abban, hogy egyáltalán mi a bajom.A leletekből semmit sem értek. Kihez forduljak? Köszönöm segitségüket. Üdvözlettel
Tisztelet Hölgyem ,





A csatolt MR @ scintifraphia diagnózisok ( talus osteonecrosis

@ algoneuro-dystrophia )

alapján az Ön kezelése nem esik Fajdalom Kozpuntunk profiljaba .



Rheumatologiai @ Belgyógyászati irányokban javaslom a továbblépést , ahogy azt az Önt jelenleg kezelő Kolléga is tanácsolta .

Kerem , hogy kérdéseivel szíveskedjék kezelő orvosához fordulni .



Megértését koszonom,



Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész szakorvos

Fajdalomspecialista

Flazarne
Tisztelt Szakértő!



Csípő fájdalmammal MR készítését javasolták, melynek eredménye a következő:

Combfej necrosisra utaló magas jeladás PD FS mérésekkel nem látható.

A femurfejek alakja megtartott, bal oldali túlsúllyal mindkét femurfej hyalin porcbontása elkeskenyedett.

A csípőizületek környéki bursakban folyadék egyik oldalon sem detectalható.

Mindkét femurfej medialisan alsó és lateralis felső peremszéle megnyúlt.

A bal oldalon az acetabulumban lateralisan közvetlenül annak ízfelszíne alatt apró max. 3-4 mm átmérőjű degenerativ jelleggel felritkult cystosus területek figyelhetők meg egymás szomszédságában. (EZ NAGY PROBLÉMA? ) Mit lehet ezzel tenni?



Köszönöm előre is válaszát.
Tisztelt Hölgyem ,



A csatolt MR lelete a csípő ízületekben degenerativ / kopasi ," elhasználodasi " jeleket irt le , bal oldali dominanciaval.

Első lépésben Orthopaed szakorvosi vizsgálatot es konzultációt javaslok a kezelési stratégiai felállítására.



Amennyiben konzervativ kezeles a választandó megoldás @ maganszolgaltatoi ellatast szeretne, kerem jelentkezzen Fajdalom - Kozpontunkban a leleteivel konzultációra a rendelesi időmben ;



H, Cs : du



Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész szakorvos

Fajdalomspecialista
Antal Zsuzsa
Tisztelt Fájdalom Központ!



Szeretnék érdeklődni aziránt, hogy a 48 éves öcsémnek miért nem tudják a szakemberek hathatósan kezelni a gerinc eredetű problémáját kb. két éve? Ennyi idő normális az ilyen jellegű betegségeknél? Hiszen jelenleg is fekszik, mert annyira fáj a dereka.

A diagnózis bizonytalan.

Anamnézis:

Először megállapítottak nála gerincsérvet. Aztán azt, hogy ez nem okozhatja ezt a fájdalmat. Utána folyamatos gyógytornán vett/vesz részt. Lényegében az sem használt/használ. Piriformis betegségre is gyanakodtak. Majd a legutóbbi vélemény szerint le van lappadva a porckorong a lumbális részen, onnan veszít a porckorong az anyagából. A környéki izmokat kellene felerősíteni. Ezt próbálja már két éve. Most diszkográfiát javasolnak. Folyamatosan tornázik szakember segítségével, eredménytelenül. Vannak ugyan jobb időszakok, de mostanra már fekvéssel sem javul. Az orvos szerint pihenés és fokozatos terhelés szükséges, és ha visszaesés van, át kell gondolni a továbbiakat. Szóba jöhet egy csavaros műtét. Több diagnózis is van: lumboischialgia, sérv, vagy előboltosulás (ezt az orvosok sem tudják pontosan meghatározni). Amit jelenleg tehet, hogy nem homorít, nem sem domborít. Többféle gyógyszere is van, ilyenek, mint izomlazító, Aflamin fájdalomcsillapitó.

Vajon van egyáltalán kezelése az ilyen betegségeknek? Vagy ez ennyire nehézkes? És csak próbálgatással lehet elérni bármilyen eredményt? Egyáltalán meghatározható a diagnózis?

Köszönettel:

Antal Zsuzsa

Tisztelt Antal Zsuzsa!



Látnom kellene a képalkotó eljárások eredményét, és a beteget is. Ennek tükrében tudok bármilyen diagnózist mondani. Bejelentkezés, bővebb felvilágosítás a 30-512-1496os telefonszámon.

Üdvözlettel

Dr. Páll Zoltán
Boros Mariann
Izületi gyulladásban szenvedek 4 éve,spedifen granulátumot szedek szükség esetén,mire számithatok a jövöben?Állitólag megis halhatok mennyire igaz az állitás??,ÉS hogyan tudnák megszabadulni töle?
Tisztelt Boros Mariann!



Meg kellene állapítani, hogy milyen az izületi gyulladása. Reumatológiai kivizsgálás javasolt.

Üdvözlettel

Dr. Páll Zoltán
Dia
Üdvözlöm! Olyan problémám lenne, hogy több mint egy éve éjszakánként rendszeresen lezsibbad a kezem, mikor melyik, van hogy mind a kettő egyszerre. Teljes idegen test érzésig. Amikor felébredek, egy kisebb átmozgatásra általában enyhül (érzem és erősebb fájdalom lesz benne) vagy megszűnik mint akit elvágtak. A nyakam és vállam is szokott fájni. Eddig gerinc eredetű problémára gondoltam, de most elbizonytalanodtam és aggódni kezdetem, mert az elmúlt éjszakákon a jobb lában is haslóképp zsibbad el. Visszatérően hasi görcseim vannak (labor uh nem mutat semmit csak hogy fel vagyok fúvódva), és szokott lenni éjszaki hőhullámom is. 31 éves vagyok. Az lehet hogy valóban gerinc eredetű a probléma és a lábamnál pont ugyan úgy van gond, mint a kezemnél, esetleg hormonális gond? Vagy esetleg agyi, ill immun folyamatra kellene máris gondolnom??? Nagyon várom a válaszát. Dia
Tisztelt Dia!



Első hallásra nyaki gerinc probléma, az alsó végtagi panaszai ágyéki gerincre is visszavezethetőek. Fontos egy komplex, tüzetes kivizsgálás. Bejelentkezés és bővebb felvilágosítás a 30-5121496os számon.

Üdvözlettel

Dr. Páll Zoltán
Nagy Brigitta
Tisztelt doktor úr!

Karácsony környékén kezdtek el fájni a bokáim,talpam. 3 orvosnál is jártam,azt mondták hogy lúdtalp és izületi gyulladás( nemtudok lábujhegyen menni és hajlítani a nagy újjam). a gyógyszerek,talp betét nem használ,dagadt az egész boka környéke,alig bírok felállni,járni. Az én gyanum az hogy ez sarkantyú lehet(sarkam felett dudorok vannak,gönge a sarkam,lehet hogy sarkntyú vagy a bokasüllyedés is tud így fájni?
Tisztelt Hölgyem ,





A leírt panaszai hátterében az Ön által is említett ludtalp @ ízületi gyulladas @ sarkantyu is állhat , de származhat a láb-ízületek kopásatol es egyeb okoktol is.

Javaslom készüljön egy Rontgen felvetel az érintett vegtagrol.



Kerem fáradjon be Fajdalom Kozpontukba konzultációra @ vizsgálatra a leleteivel a rendelesi időmben :



H, Cs : du.



Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fajdalomspecialista
Kása László
Tisztelt Doktor úr/nő!



41 éves fizikai munkát végző férfi vagyok.

Deréktáji és lábaim fájdalmai miatt háziorvosom röntgenre küldött, aminek a lelete a következő: "A lumbalis lordosis íve csökkent, a sacrum dőlésszöge megtartott. Érdemi Spondylosis vagy kisizületi arthrosis nem ábrázolódik. Az intervertebralis rések nem szűkebbek.



Mindkét oldalon a csípőízületekben kezdödö arthrosis figyelhető meg. Az ízületi rések nem szűkebbek. A terhelési felszíneken minimális meszes felrakódás figyelhető meg."

A fájdalom főleg ülés közben jelentkezik, fél óra után már elég kellemetlen, legfőképpen csípőtájéktól lefele a lábamba.

Mit tegyek, hogy enyhüljön/elmúljon a fájdalom? Sportolhatok-e továbbra is(futás)? Sajnos csak nyárra kaptam időpontot a reumatológiára, addig mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm,

László
Tisztelt Kása LÁszló!



Mindenképpen az orvosi vizsgálat a döntő. Addig is gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító gyógyszerszedés és kíméletes életmód javasolt.Üdvözlettel

Dr. Páll Zoltán
Horváth Klára
T. Szakértő!

Édesanyám 84 éves. Ca. 10 évvel ezelőtti kulcscsonttörés következtében a jobb válla azóta is érzékeny. Most azonban a vállcsont alatt egy ca. 3 cm átmérőjű puha pukli alakult ki. Nagyon erős fájdalmai vannak, a karját alig tudja felemelni váll magasságban. Sajnos nem akar orvoshoz menni. Mit tanácsol?

köszönettel.Horváth Klára
Tisztelt Horváth Klára!



Csakis az orvosi vizsgálat és a képalkotó eljárás tisztázhatja a kórképét.

Üdvözlettel
Tothné Beke Éva
tc. Doktor Úr.

m2540 izületifolyadékgyülem m1790terdizületi arthorosis. m2240chondromalacia patella m23000 m7120 a poplitealis ároksynovalis cystája baker Borzalmas Fájdalmam van Dona gyogyszert kremeket használok .ezenkivül mit tehetnék hogy enyhüljön a fajdalmam köszönettel Tothné
Tisztelt Hölgyem ,



A csatolt diagnózisok/ kódok alapján Önnek komplex terdizuleti elváltozásai vannak : degenerativ / kopasi folyamatok , porcrendellenesseg @ a terdárokban ún. Baker cysta.

Eloszor egy Orthopaed szakorvosi vizsgálatot javaslok a kezelési stratégia felállítására.



Ha ennek alapján konzervativ kezeles is szoba jön, kerem fáradjon be a leleteivel konzultációra Fajdalom Kozpontunba a Rendelesi időmben :

H, Cs : du.



Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc

Sebész szakorvos

Fajdalomspecialista
Szurduk Gyöngyi
tavaly február óta sarokfájdalmam van, sajnos súlyzós edzések következményeképp. 2 hónap után menemtem ortopedushoz, aki erős gyulladáscsökkentő port irt fel, de nem segitett. hosszanti boltozatom picit lesüllyedt azóta ortoped talpbetétet hordok. 6 lökésterápián voltam utánna, az sem segített. elmentem röntgen besugárzásra, augusztusban 5 alkalommal Budapestre, az sem segített. Februárban Uh alapján nincsen sarkanytúm (még), ekkor sajátvérterápián voltam(sarkamba fecskendeztek sajátvért) az sem segitett.

A bal sarok fájdalmam még mindig megvan.

Önök mit tudnának ajánlani?

Láttam van még jópár féle injekció, hány % a hatása?

Köszönöm: Szurduk Gyöngyi
Tisztelt Hölgyem ,



Javaslom, hogy Rontgen felvetel is készüljön a sarokcsontrol .



Klinikánkon a sarokfajdalom @ az exostosis ( sarkantyu )

kezelésére többféle komplex konzervativ Eljarast alkalmazunk , az Ön kórtörténetét figyelembe véve egy

" szenvdics- kezelést " javasolnék :

Guna MD orvosi kollégén injekciós kúra, majd 2 hét múlva LHT ( Lokeshullam Therapia ) ill. Egyeb Kiegeszito kezelések .



Kerem, jelentkezzen Fajdalom Kozpontunkban konzultációra, vizsgálatra a leleteivel a Rendelesi időmben :



H, Cs : Du.



Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc

Sebész szakorvos

Fajdalomspecialta
Porckopás miatt fáj? 6 tipp a javulásért  Az életmód és a hialuronsav injekció is segít

Porckopás miatt fáj? 6 tipp a javulásért

A porckopás nem csak a térd fájdalmát okozhatja, de megakadályozhatja a nyak, a váll, az ujjízületek szabad mozgását is. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos a leghatékonyabb fájdalomcsökkentő módszereket ismertette. 

további részletek »
Baker ciszta is lehet az oka a térdhajlat fájdalmának A Baker ciszta kezelhető

Baker ciszta is lehet az oka a térdhajlat fájdalmának


további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel