Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt szakértő.Érdeklődni szeretnék hogy anyukám régóta alagutszindrómába szenved és hogy az adókedvezmény erre a betegségre kiterjed e.Annyi szakkifejezés van feltüntetve,én pedig nem igazodok ki rajta.

Válaszukat előre is köszönöm
Tisztelt Uram ,





Az alagút - szindróma ( CTS ) és az adókedvezmény összefüggéseinek megítélése nem az én kompetenciám.

Kérem szíveskedjék könyvelőjéhez , üzemorvosához , esetleg háziorvosához fordulni.



Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész szakorvos

Fajdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
80 éves édesapám dec.24-én hanyatt esett akkor még haza tudott menni, de csak széken tudott ülni fájdalmában. 26-án mentőt hívtunk hozzá, bevitték a balesetibe, megröntgenezték, annyit mondtak, hogy nincs törés és repedés a derekában, szedjen fájdalomcsillapítót. Ezek nem igen segítettek, így január 2-án ismét mentőt hívtunk. A sűrgösségin nem sokat foklalkoztak vele, azt mondták, hogy sokáig fog még tartani a gyógyulás. 2-óta már felállni sem tud, és erős fájdalmai vannak. a körzeti orovs erős fájdalomcsillapítót írt felneki, de és végre már oldal fekszik, mert csak a bal oldalán tud feküdni, de ha megmozdul akkor rettenetes fájdalmai vannak. sajnos a család nem tudja elvinni sehova vizsgálatra, mivel nem bírjuk el, ezen kívül nem bírná a szállítást autóba. Igazán úgy félem, hogy senki sem vizsgálta meg minden szempontból és nem adták meg azt a segítséget a gyógyulásához, ami megfelelő lenne Várom mielőbbi válaszukat. köszönettel
Tisztelt Hölgyem ,



A leírtak alapján :



Az Édesapját az Orszagos Baleseti Inteztben @ egy Sürgősségi Osztalyon látták el a balesetét követően , jelenleg háziorvosa ( HO ) gondozása alatt áll.

Az elkészült képalkotó eljárás ( rtg ) nem mutatott Traumas eltérést , de a Beteg fájdalmai es mozgaskorlatozottsaga az alkalmazott kezelések ellenére fokozódtak.

Saját gyakorlatom , es a leirtak alapján azt javaslom készüljön egy kontroll képalkotó vizsgálat ( rtg vagy MR ) az érintett gerinc- szelvenyről ill. Kiegeszito ideggyógyaszati konzilium is



A Beteg szállítás lehetőségeiről a HO - Kollagan keresztül kaphatnak tájékoztatást .



Tisztelettel,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fájdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Cím!



Internetes oldalukon - fájdalmaim miatti éjszakai ébrenlét során - találtam egy cikket a nyáktömlő gyulladásról.

A leírt tünetek mind mind stimmelnek, és a cikkben leírt ülőmunka végzése is vonatkozik rám.



Kérdésem: milyen szakorvos rendelését keressem fel, hogy kivizsgáljanak? Elviselhetetlen már az állandó fájdalom, és kimerítő, hogy az éjszakai pihenésemet is akadályozza.

Reumatológiára menjek, vagy más, speciális szakrendelést keressek fel?



Nagyon szépen köszönöm előre is, hogy segítenek elindulni egy jó irányba!



Tisztelettel:

Szabóné Kis Judit
Tisztelt Holgyem ,



Amennyiben panaszai hattereben "nyaktomlo- gyulladas " áll, sziveskedjek rheumatologiai szakrendelesre fordulni.



Tisztelettel,



DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.

Sebész szakorvos

Fajdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Lumbágók után erős, bokáig kisugárzó fájdalmam van. A legerősebb gyógyszerek alig hatnak. Mit tegyek?
Tisztelt Uram ,



Javaslom készüljön egy MR felvétel az ágyeki gerincszevenyrol @ ideggyógyaszati konzilium .

Fizikai kímélet , az asszimetrikus terhelések kerülése , megfelelően kialakított fekhely es szék szinten fontosak.

Javaslom továbbá a vény nélkul kaphato ún. porc védő keszitmenyek kúra- szerű szedését is .



Amennyiben panaszai nem múlnak el,

kerem fáradjon be Klinikankra konzultációra - es vizsgálatra a leleteivel a rendelesi időmben:



H, Cs : du.





Tisztelettel,





DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész szakorvos

Fájdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Doktor Úr!

Kb. egy hónapja egy rossz mozdulat (kerítésünkről visszalépve) után gerincem fájni kezdett. Most voltam röntgen vizsgálaton, a leletben az áll, hogy elcsúszott a csigolyám 10 mm-t. Még a reumatológus hátra van, de a fájdalmaim miatt érdeklődöm, hogy a kineziológiai tapasz jelenthet-e megoldást a problémámra, mert ha igen, akkor bejelentkeznék Önökhöz. Válaszát várva, üdvözlettel: Emődi Béla
Tisztelt Uram ,



Az ilyen elvaltozasokra klinikánkon az un. összetett fájdalomcsillapító - es regenarolo eljárásokat alkalmazzuk , amelyekről reszletes információt a honlapunkon talál a kezeléseink árait is beleértve .

Mivel mindig a komplex megközelítést részesitjuk előnyben , ezért szakember irányításával végzett funkcionális gyogytornat is alkalmazunk az orvosi kezelések mellett.



A magam szakorvosi gyakorlatában a kinesiotape - technikát nem alkalmazom, de Gyogytornasz Kollaganom, Patricia igen.



Várjuk rendelesunkre konzultációra es vizsgalatra a leleteivel a rendelesi időmben :



H, Cs : du.



Tisztelettel,





DR . ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fájdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Üdvözlöm!

Azért keresem, mert kb 3éve fordult elő először, hogy hosszabb hidegen tartózkodásra néhány ujjam elfehéredett és érzéketlenségig zsibbadt. Akkor mind a két kezemre jellemző volt, a balon 2-3 ujjam egyszerre a jobbon nem vagy csak egy. Utána évben megint elő jött a probléma, de tavaly ilyen már nem volt. Idén télen ismét elfehéredik a hidegben az ujjam (kesztyűt hordok), de most csak a bal középső ujj. Két fázisa van, először fehéredik, majd vörösödik, ha melegbe helyiségbe kerülök, kb 15 perc múlva (kékülni nem szokott). Éjszaka pedig gyakran jellemző (hetente 3-6 alk), hogy arra ébredek, hogy lezsibbad a karom (mind a két karomnál előfordul, van hogy egyszerre, de van hogy csak az egyik, amikor felkelek, és mozogni kezdek, nagyon fájdalmasan kezd újra érezhetővé válni- teljesen idegentest érzésig zsibbad, akár le is lehetne ilyenkor vágni). Nem tudom a két probléma összefügghet e. Ön szerint mi okozhatja a zsibbadásokat, és szükséges e kivizsgálás. Általános Vérképem (t.vékép)jó szokott lenni, nagy eltérések nincsenek. Közérzetem az elmúlt másfél két évben változó, mert gyakran van szédülős émelygős hányingerem. Véleményét és válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Dia
Tisztelt Hölgyem ,



Igen, szükséges kivizsgáltatnia a csatolt tünettant okozó, régóta fennálló elváltozást :



Belgyógyászati / immunológiai @

Ideggyógyaszati ( neurológiai )

kivizsgálást javaslok Önnek.



Tisztelettel ,





DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fajdalomspecialtsa



Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt dr úr , dr nő

Gálicz Dóra vagyok 23 éves nő



Olyan problémával fordulok önökhöz amivel évek óta szenvetek a jobb csuklómról lenne szó ami kb 6 hónapja folyamatosan fály és semmilyen kezelésre nem javul voltam fizikoterápián rögzítőt használom és gyulladás csökkentőt is szedek de sajna semmi javulás .készült mri felvétel ami szerint a CMC I izületben és a fexor -carpi-radialisín distalis része körül kis mennyiségű folyadék látható melynek oka lehet enyhe tenosynovitis vagy a CMC I izületből származó ganglioncysta is.és a sebész annyot mondott hogy ha nől majd akkor kiszedik . Az a gondom hogy nemtudom terhelni mert akkor fály így sajna nem tudok dolgozni mert ithon is töbször elejtek dolgokat és ha terhelem fály és a tanácsukat kérném hogy mitévő legyek mert ez már nekem évek óta kezdődött és az akkori orvosom nem törődött vele és ez most állandósult €s nem akar javulni semmire és kezdek elkeseredni. Mit tudnának javasolni?

Válaszukat előre is nagyon köszönöm.
Tisztelt Holgyem,



A csatolt MR lelet @ a tunettan alapjan orthopaed- szakrendelesre jelentkezzen , ahol eldönthető a klinikai kép alapján, hogy műtéti vagy nem műtéti ( ún. Konzervativ) megoldás jöhet- e szoba.

Az utobbinak fontos resze a fizikai kimelet @ a szakember iranyitasaval vegzett funcionalis gyogytorna is



Tisztelettel,





DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fajdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Szakértő!

Férjemnek jobb oldalirotátorköpenyben repura látható, csak a biceps ín ábrázolódik, a többi ín nem.A biceps ín körül és humero-scapularis ízületben is folyadék látható. Ezt az ultrahang leletet kapta, amellyel sebészetre irányították. Az lenne a kérdésem, hogy ha nem vállalja a műtétet milyen következmények várhatóak? Kérdésemre mielőbbi válaszát köszönöm!

Tisztelettel: Bodnárné Judit.
Tisztelt Hölgyem,



Az Önök kezelőorvosa tudja megállapítani a műtéti javaslatot ( indicatio) a kórtörténet , a klinikai kép @ a képalkotó eljárások eredményeinek együttes kiértékelése alapján .

Ha szükséges a műtéti beavatkozás , és ezt Önök elutasítják , akkor elhúzódó fájdalom, és az érintett vállöv - és a felsővégtag súlyos mozgáskorlátozottsága , funkció- kiesése várható .



Tisztelettel ,





DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész szakorvos

Fájdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Hol lehet találni olyan intézményt, ahol a hialuronsavat a nem müthetö csípömbe beadathatnám
Tisztelt Hölgyem ,



A saját klinikai gyakorkatunkban az ún. Orthopaediai indikaciojú ( javaslatu) hyaluronsav - injekciók ízületbe történő adásával foglalkozunk .



Az Ön eseteben "a nem műthető csípő " miatt az ún. ultrahang / UH- vezérelt -izuleti-injectios technika lenne a kívánatos megítélésem szerint.



Erről az interneten talál információkat , amennyiben budapesti , az SE - Orthopadiai Klinika honlapján ill. a nagyobb Orthopaediai profillal rendelkező Inzeteteknél

: Uzsoki utcai Kórhaz

: János Kórhaz

@ Magan Eü. Szolgáltatóknál informálodhat .



Ha nem budapesti , háziorvosától kérjen szakmai tanácsot , hogy melyik videki intezethez forduljon .





Tisztelettel ,





DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fájdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Doktor Úr/Nő!



Derékfájdalom kapcsán szeretném kikérni véleményét. 21 éves nő vagyok. A fajdalom kb egy éve kezdődött, nem állandó, újra és újra visszatér. Az utóbbi két hónapban sokat betegeskedtem, nem tudom ez számít e. Két hétig szedtem antibiotikumot (aktil duo) amelyet fogműtétre és arcüreggyulladásra kaptam. Reflux gyanujara kezdetben pantoprazol-teva, most pedig quamatel tablettát szedek, szakorvosi vizsgálatra sajnos még 2 hetet kell várnom. Egyéb gyógyszerek: sinupret forte, mometazon sandoz orrspray, xilox-ot kb. Másfél hétig szedtem fogászati gyulladás miatt, műtét utan pedig ketodex-et.

November elején egy hirtelen mozdulat hatására pár napig fájt a térdem, amelynek akkor nem tulajdonítottam jelentőséget. Ez azonban azóta bizonyos időközönként előtör. Kb. 3-4 hete mintha a csípőnél éreztem volna fájdalmat (főleg fekvő helyzetben) amely a combba sugárzott. Mozgás hatására javult a helyzet. Viszont előfordult, hogy séta közben jelentkezett járáskor szúró fájdalom, amely viszonylag hamar, maximum fél óra alatt elmúlt. A fájdalom helye sem állandó, van hogy a bal oldal fáj, máskor pedig a jobb. A lábban néha jelentkezett tűszurkálás jellegű érzés, amely a bal lábban erősebb, viszont időnként a test többi pontján is érzem. Az utóbbi időszakban több izület is fájt, hol az egyik kézben, hol a másik vagy éppen a vállban. Nem tudom, hogy ezt okozhatja e a szedett gyógyszerek egyike, hiszen több tájékoztatóban is fel van tüntetve az izületi fájdalom, mint mellékhatás, vagy pedig más problémára.



Múlt héten jártam háziorvosomnál, hiszen az utóbbi egy héten jobban fájt a derekam. Én gerinc eredetű fájdalomra gyanakodtam, viszont szerinte valamilyen vese probléma lehet a háttérben. Kb. a bordákig terjedő részen fáj a derekam, illetve mellette. Ütögetésre érzékeny. Ez néha jobb, illetve bal alsó irányba kisugárzik. Múlt hét óta fáj a hasam, ez főleg a köldök környékén, illetve attól feljebb lévő részen, nyomásra érzékeny, néha még az is kellemetlenséget okoz ha hasra fekszem. A bordák alatt szokott néha jelentkezni szúrásszerű fájdalom, illetve néha az alhasban ami az ágyék felé sugárzik. Egyébként csípő érzés nem jelentkezett vizelés közben, illetve nem is volt véres. Ciprinol antibiotikumot kaptam, vizelet vizsgálatig másfél hetet kell várnom.



Ön szerint ezek valóban lehetnek gerinc eredetű problémák? Illetve pontosan milyen szakemberhez kellene fordulnom, mindenképp szükséges hozzá háziorvosi beutaló?

Válaszát előre is köszönöm szépen!

Tisztelet Hölgyem ,





A leírt tünettan alapján a derekfajasa egyaránt származhat az Also háti gerinc szakasz elvaltaltozasaibol , lehet vese eredetű is, de az is előfordulhat , hogy mindkét elváltozás egyszerre áll fenn.

Önt háziorvosa kezeli jelenleg , es eldönti a fizikalis vizsgálat , a klinikai kép ès a labor eredmények alapján , hogy szükséges - e további szakorvosi konzilium :

Rheumatologiai és/vagy

Urologiai irányban.



Ha közfinanszírozott ellátást kiván igénybe venni , arra háziorvosától(HO ) kaphat beutalót.

A magán egészségügyi szolgáltatókhoz nem szükséges HO-beutaló .



Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész szakorvos

Fájdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista

Hírek

Az „úszóváll” miatt is fájhat a váll mozgatása

Az „úszóváll” miatt is fájhat a váll mozgatása

Az úszóváll kifejezés nem kifejezetten egyetlen betegségre utal, sokkal inkább egy összefoglaló elnevezés, ami bizonyos mozgásszervi elváltozásokat foglal magában. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni, ha a kar felemelése fájdalmat okoz. 

Gyakori sportsérülések 40 felett - focitól a futásig

Gyakori sportsérülések 40 felett - focitól a futásig

40 fölött a testünk hajlamos másképp reagálni az edzésre, hiszen az izmok is veszíthetnek erejükből, és a szív és a tüdő sem feltétlenül képes maximum teljesítményre. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint az állóképesség és a teljesítmény is fokozható, ha megfelelően kezeljük a sportsérüléseket, amelyek rizikója a korral egyébként is növekszik.

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica

Prima Medica Egészségcsoport