Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Szűcsné Péntek Henrietta
Tisztelt Doktor Úr/Nő!



Édesanyámmal kapcsolatban kérem segítségét. 15 hónapja erős nyakmerevséggel járó nyaki fájdalmai vannak fejfájással társulva. A fájdalom nagyfokú, állandó és folyamatos. Neurológia rendelésen többször volt, sikertelenül. Szemészeti kivizsgálás negatív. Agyi Ct-re nem küldte a neurológus, mert nem indokolt (ez számomra érthetetlen a több hónapnyi fájdalom ellenére). A elektromos kezelések és gyógyszerek, fájdalomcsillapítók hatástalanok. A gyógyszerek mellékhatásaként sajnos folyamatosan fennáll a bélgyulladás is nagyfokú fájdalommal. Nyakcsigolya röntgen és nyakcsigolya CT megtörtént, ahol kopást, meszesedést, gyulladást állapítottak meg, semmit nem írtak fel. Masszírozást nem tudja elviselni a fájdalom miatt. Nyakát nem tudja egyik oldalra sem fordítani. Kérem segítségét, mit lehetne tenni ez ügyben. Fájdalomcsillapító injekció (lidocain v. procain az ideggyökbe, GUNA terápia, fájdalomcsillapító infúzió, fellinger-infúzió, stb.) segíthet-e a problémán? MR vizsgálatra sajnos nem mehet, mert műtötték melldaganattal 17 éve és bennt hagytak a mellállományba egy jelölődrótot.

Kérem javaslatukat, melyik irányba induljunk el.

Tisztelettel: Szűcsné Péntek Henrietta
Tisztelt Hölgyem ,





A krónikus nyaki fájdalommal is társuló fejfajasok gyakoribb okai:



Idegrendszerei elváltozasok ( kizártak)

A nyaki gerinc szelvény - es izomzat koros folyamatai (l. CT lelet)

Szemeszeti okok ( kizárták)

Baleseti elváltozasok

Belgyógyászati okok





Előfordulhat az ún. izomzat-eredetű fejfájás is.





Javaslom szakember irányításával végzett funkcionális gyogytorna vegzeset es vény- nélkul ( VN) kaphato porcerôsitő készítmények , izomlazitok

szedését a degenerativ nyaki gerinc folyamatok miatt.



Kérem , hogy a leletekkel fáradjanak be a Klinikánkra a rendelesi időmben konzultációra és vizsgálatra :



H, Cs : du.



Tisztelettel,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész - szakorvos

Fájdalomspecialista
Bányászné Vincze Viktória
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!



2 hete ülőideg gyulladást állapítottak meg, ülni nem tudok bal lábamban terhelésre erős lesugárzó fájdalmaim vannak. Rheosolon lökés terepiát kaptam, majd Medrol injekciót gerinc mellé. Sajnos érdemi változást nem hozott. Régebben volt már hasonló ideggyulladásom akkor egy steroidos infúzió kezelés sokat segített hosszú távon, Noedolpasse nem segített.Sajnos az orvos akihez járok, csak benfekvéssel tud infúziót adani hosszú előjegyzéssel. Mivel aktív dolgozó vagyok szeretnék mielőbb visszekerülni olgozni. Láttam , hogy Önök szolgáltatási között szerepel az infúzió kezelés. Kérdésem lenne, hogy tudnának e segíteni, hogy -természetesen egy vizsgálat után, Önök által is indokolt esetben -ambulásan is kevés várakozással az infúzió kezelést megkaphassam.

Megtiszetelő válaszukat előre is köszönöm.

Üdvözlettel:Bányászné Vincze Viktória
Tisztelt Holgyem ,



Jelenleg - technikai okok miatt - nem alkalmazunk ambulans infuzios kezelest , de a kozeljovoben mar igen.

Egyeb komplex konzervativ fajdalomcsillapito eljarasokat vegzunk amelyek - tapasztalataink szerint - az Ön eseteben is hatekonyan alkalmazhatoak.



Kerem faradjon be Klinikankra vizsgalatra es konzultaciora a rendelesi idomben.

Elojegyzes szukseges :



H, Cs : du .



Tisztelettel,



DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fajdalomspecialista
Farkas Helga
Tisztelt Doktornő/Doktorúr!



Érszűkületet, érszűkületes fájdalmat okozhat-e a Viregyt kapszula szedése?Másodlagos Parkinsonismusra írták fel nekem.De közben

Raynaud szindrómám van-kezemen lilulnak a körmök, gracilis a hátsó agyi artériám, az a. cerebri posterior, emellett szedhetem-e?

Nem súlyosbítja-e ezeket az érszűkületes betegségeket?Amióta szedem sokat fáj a fejem hátsó fele tőle, szívritmus-zavarom felerősödött, kezeim fájnak tőle.Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Hölgyem ,



Az Ön által leírt kórkepek kezelése :



Másodlagos Parkinsonismus

Raynaud - szindróma



nem tartoznak az én szakterületemhez.

Kerem forduljon kérdéseivel Neurologusahoz, Belgyogyaszahoz.



Tisztelettel ,





DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész szakorvos

Fájdalomspecialista
Bakonyi Beatrix
Tisztelt Szakértő!



Migrénes fejfájásommal kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét. Pár évvel ezelőtt elvétve volt erős fejfájásom, amely elmúlt egy időre és idén év elején sűrűbb lett (hányással, egész napos fekvéssel járt). Voltam vele neurológusnál, aki kivizsgált és azt mondta, hogy ha változik vagy erősebb lesz, akkor menjek vissza és elküld agyi képkészítésre, egyébként rendben talált, illetve az aura látás kezdetére felírt fél szem Relpax nevű gyógyszert. Klasszikus migrént diagnosztizált. Szemészeten is voltam, ott is mindent rendben találtak.



Fiatalabb koromban volt egyszer, hogy a fejem hátsó részét bevágtam az ablak sarkában felállás közben, akkor napokig érzékeny volt, de hányni nem hánytam, másnap szédültem még. Orvosnál akkor nem voltunk vele, de mivel a fejfájásaim kb. onnan kezdődtek kb. 1 évre rá voltam vele neurológusnál, aki akkor szintén rendben talált és a röntgen sem mutatott ki semmit.



A mostani neurológus kikérdezett, hogy mit szedek, jelenleg és akkor is csak fogamzásgátlót, amelyet idén tavasszal kezdtem el szedni. Azt tanácsolta, hogy hagyjam abba a szedését háziorvosomat is megkérdeztem, ő azt mondta, hogy egy ideig ne szedjem, hogy megnézzük milyen hatással lenne.

A fejfájásom már a gyógyszer szedése előtt kezdődött, azóta az erőssége és az intenzitása csökkent néha van, de tompa, egyáltalán nem olyan erős, mint a fogamzásgátló gyógyszer előtt (volt látás problémám is- szemcika minimális fejfájással).



Szeretnék más szakvéleményt is, ezért írtam Önnek. Mit tanácsol? További vizsgálatot érdemes csinálni? A fogamzásgátló szedését abba kell hagynom? A doktornő eléggé rám ijesztett a fogamzásgátlóval kapcsolatban kialakulható veszélyes betegséggel kapcsolatban (agyi).



Segítésüket előre is köszönöm!



Üdvözlettel:



B. Bea, 26 éves lány
Kedves Bea!





Kétféle fejfájásról ír, egy migrénről ill. egy fejtrauma után jelentkező fejfájásról. Ezek így, első olvasásra korrektül ki lettek vizsgálva.

Folyamatosan fennálló fejfájás esetén persze adódhat olyan helyzet, hogy új képalkotó vizsgálatot kérünk.



A fogamzásgátló szedésének valóban vannak veszélyei. Ezek minimalizálása érdekében haematológiai és neurológiai vizsgálatokra van szükség. Fontos továbbá a családi anamnézis ismerete is.



Általánosságban azt mondhatom, ha a fogamzásgátló jó hatással volt a migrénjére, ez legalábbis megnyugtató. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy - ha nem is sürgősen - a fenti vizsgálatokat érdemes elvégeztetni.



Üdvözlettel:



Dr. Vida Zsuzsanna PhD

neurológus, szomnológus főorvos
Buczkóné Mészáros Ágnes
T.Cím!

24 éve műtöttek a gerinccsatornából egy hamartóma nevű daganatot és kettős cyszát valamint csontokat távolítottak el. Kb. 15 éve fokozódó fájdalmat érzek a bal ülőideg és a bal lábamon végig egészen a láb ujjakig.Már mindenhol jártam a kínommal,de ha elmondom,hogy gerincműtétem volt, már mondják is "attól van".Komoly fájdalom csillapítókkal próbálkoztak / Teperin,Tramadol,Contramal / eredmény nélkül.Már ülni,állni és feküdni is kín.

Kérem amennyiben tud segítsen.

Köszönöm

Tisztelettel: Buczkóné Ágnes
Tisztelt Hölgyem ,





Az Ön esetében - tekintettel a kórtörténetére - először egy IdegSebeszeti konzíliumot javaslok , akár az operáló Osztalyon is ( ha nem volt ).

Ennek a véleménye alapján lehet további kezelési tervet felállítani megítélésem szerint.



Fájdalmai fennállása esetén kerem fáradjon be Klinikanra a rendelesi időmben a leleteivel :



H, Cs : du.



Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész szakorvos

Fájdalomspecialista
Hajdu Józsefné
Sajnos nem műthető tédeim és csipő izü

ízűleteim miatt nagy fájdalmaim és mozgáskorlátozottságom van, kérem szíves tanácsukat.Tisztelettel Hajdu Józsefné

Tisztelt Hölgyem ,



Amennyiben Önnek a leírt ízületei

nem operalhatóak vmilyen orvosi ellenjavallat ( contraindicatio) miatt , akkor az ún. komplex konzervatív kezelések alkalmazhatóak , amelyet mi is végzünk Klinikánkon :



porc védelem - és erősítés

gyulladas csökkentés

szakember iranyitasaval vegzett funkcionális gyogytorna ,

Guna MD orvosi kollagen - kúra ,

es egyeb kiegészítő eljárások .



Ha fájdalmai tartósan fenállnak , kerem fáradjon be a leleteivel Klinikanra a rendelesi időmben :



H, Cs : du.



Tisztelettel ,





DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész szakorvos

Fájdalomspecialista
Kolozsvari Aliz
Jo napot! 22 eves lany vagyok. Kb. 1 hete faj a bal terdem van foleg mikor jarok es mikor behajlitom. Eszrevettem, hogy hidegre fokozodik ez a fajas, amikor megyek lefele a lepcson reggel, az elviselhetetlen. Mit tegyek?

Valaszat elore is koszonom!
Tisztelt Hölgyem ,



Kerem , forduljon körzeti orvosához aki kikerdezi az Ön kórtörténetét, megvizsgálja es ezek alapján eldönti , hogy szükséges- e képalkotó eljárás ( Rontgen , UH ) és további szakorvosi konzílium.



Tisztelettel ,



DR . ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész szakorvos

Fájdalomspecialista
Gábris Jenő
Szép napot kívánok.

Szeretnék érdeklődni a következőkről, tegnap voltam gerinc röntgenen, és ez lett az eredmény..A lordosis kiegyenesedett.Az L.IV-V.-S.I zárólemezei erősen íveltek, kontúrjuk scleroticus.

Ez lett az erdmény, nem teljesen értem, sőt nem tudum értelmezni én.Kíváncsi vagyok, hogy mi lett.

Köszönöm a válaszukat.Üdvözletem.Gábris Jenő
Tisztelt Uram ,





Az Ön vizsgalt gerinc szakaszának (L- gerinc ) Rontgen felvétele ún. tartási rendellenességet ill. a megjelölt csigolyákon degenerativ ( kopasi ) folyamatot véleményezett.



Ilyen esetekben tapasztalatom alapján fontos a testsúly kontroll , es a szakember irányításával végzett funkcionális gyogytorna.

Ha panaszai is vannak orthopaediai vizsgálat is javasolt .



Tisztelettel ,



DR . ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész szakorvos

Fájdalomspecialista
Bényei Bianka
Üdvözlöm!



4 éve Still betegséget állapítottak meg nálam és azóta folyamatosan Trexan gyógyszert szedek heti egy alkalommal 10 mg-ot. A nőgyógyászom pedig irt fel nekem nemrégiben Symicia nevű fogamzásgátló tablettát.

Arról szeretnék rédeklődni, hogy a két gyógyszer nem gyengíti együttes szedésnél a hatását?

Köszönöm szépen válaszát előre is!
Tisztelt Hölgyem ,





A Still - Betegség esetében fontos az

ún. bázis - terapia alkalmazása.



Annak eldöntése , hogy az Ön által leírt készítmények között van - e interakció az Önt kezelő belgyógyász ( Immunologus ) es a nogyogyasz Kolléga feladata , az nem az én szakterületem.



Megértését megköszönve ,



Tisztelettel ,



DR . ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész szakorvos

Fájdalomspecialista
Eszter
Tisztelt Doktor Úr/Nő!



Azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy a férjem fizikai munkát végez (festő), sokszor be szokott állni a dereka, ezt gyógyszeres kezeléssel úgy ahogy tudja kezelni, illetve ha összejön neki több nap pihenő, akkor úgy. Viszont szeptember elején egy kiruccanás során elesett és pont a dereka azon részét ütötte be, ami egyébként is fájni szokott. Azóta folyamatosan fáj neki és a megszokottnál is többször áll be a dereka. Volt orvosnál, azon kívül, hogy idegbecsípődése van és írtak fel neki gyógyszert (ami nem használ semmit!), nem tudtak semmi hasznosat mondani. Mégis hova kellene mennie ezzel a problémával? Van e valami módszer amivel lehetne rajta segíteni akár itthon is?



Köszönöm előre is a választ!
Tisztelt Hölgyem ,



A ferjenek rendszeresen derek fajdalmai vannak , fizikai munkát végez, es a " fájós " teruletet par hete baleset is érte.

Erről a regióról( gerinc- szakaszról ) javaslom készüljön Rontgen felvétel az esetleges Traumas sérülés kizárása érdekében. ( ha nem volt )

A megállapított " idegbecsípődés " miatt ideggyógyaszati konzílium is szoba jöhet.

Általánosságban elmondható az otthoni Életmód kapcsán, hogy a fizikai kímélet, a szakember irányításával végzett rendszeres funkcionális gyogytorna ,és a testsúly kontroll egyuttesen alkalmazva jó hatású a derék fájdalmak kezelésében .

Amennyiben a panaszok tartósan fennállnak , kerem fáradjanak be a Klinikánkra a leletekkel konzultációra es vizsgálatra a Rendelesi időmben :



H, Cs : du.



Tisztelettel ,





DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fájdalomspecialista
Porckorongsérv? Ezek az ajánlott és kerülendő mozgásformák  Porckorongsérv esetén is fontos a mozgás, az orvos segít választani

Porckorongsérv? Ezek az ajánlott és kerülendő mozgásformák

A körültekintően kiválasztott és végrehajtott mozgás segíthet a porckorongsérv okozta merevségen, csökkentheti a fájdalmat is, de dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint vannak olyan mozgásformák, amelyeket inkább kerülni kell.

további részletek »
Sport közben sérült a könyök, a boka? Így segít a hialuronsav A hialuronsavas injekció gyorsítja és teljesebbé teszi a gyógyulást

Sport közben sérült a könyök, a boka? Így segít a hialuronsav

Sokan nyáron vágnak bele a tenisz edzésekbe, a golfba, a labdajátékokba, amit igen gyakran egy-egy könyök- vagy bokasérülés miatt kényszerülnek felfüggeszteni. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint az akut fájdalmak esetén alkalmazható hialuronsavas kezelés jelentősen gyorsítja a felépülést.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel