Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

ROTÁTOR SZAKADÁS MŰTÉT UTÁNI FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS.MIKÉNT?Köszi a választ
Tisztelt Levélíró,

A rotátor köpeny szakadása utáni rekonstrukciós (helyreállító ) műtétet követően a korai postoperativ (műtét utáni) szak utáni periódusban a regeneratios fajdalomcsillapító folyamatokra az alábbi kezeléseinket javaslom :

1.Speciális Hyaluronsav inj . kúra vagy
2. Guna MD orvosi kollagén inj kúra
3.Funkcionális gyógytorna szakember irányításával
4. Egyéb kiegészítő kezeléseink

Kérem fáradjon be Klinikánkra a leleteivel konzultációra vizsgálatra a rendelési időmben :

H, Cs : du

Tisztelettel ,

DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc
Sebesz szakorvos
Fajdalomspecialista


Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Doktornő!

5. hónapja, hogy viszonylag hirtelen kialakult sokizületi gyulladásom van. Kéz-csukló-váll-térd (szimmetrikus). Duzzanat, fájdalom, kézmerevség, térdmerevség folyamatosan áll fenn, ami pihentetés után fokozott. Többszöri laborvizsgálat alapján a reumafaktor, crp, süllyedés, fehérvérsejt negatív, több antitest negatív. Immunológus szerint nem áll fenn reumatoid artritis autoimmun rendszerbetegség. Kézröntgen (2 alkalommal is) mérsékelt kopást mutat csak ki, RA jelei nincsenek (duzzadt, merev állapotban). Csukló-, boka izületek UH vizsgálata nem igazol különösebb gyulladást (dagadt állapotban).
2 alkalommal kaptam szteroid injekciót vállba, ill. fenékbe, amelyek után másnaptól kb egy hétig voltam teljesen tünetmentes (vékony, laza ujjak, apadt, viszonylag rugalmas izületi részek). A második héttől pedig folyamatosan töltődnek vissza - duzzanat, fájdalom - mozgásakadályozottság folyamatos erősödésével a megnevezett területek. Reggel a fájdalom nagyon erős, - merevség áll fenn, ami meleg tusolásra kissé lazul, de egész nap megmarad. Non szteroidok úgy tűnik, nem hatnak. Nincsenek reumás csomók, a szteroid után teljesen normális az ujjaim alakja - talán deformitás nincs. Lázam nincs.
Egyelőre a hasi-, mellkasi ultrahang, fül-orr-gégészeti, nőgyógyászati, immunológiai vizsgálatok nem mutatnak gócot. Gyógytornázom, fizioterápiás kezeléseket kaptam. Üléskor, számítógépes munka során határozottan duzzadtabb, fájdalmasabb mindenem.

A tünetek megjelenése előtt hidegben erős fizikai munkát végeztem, (kerti) amihez nem vagyok szokva. Akár meg is erőltethettem (guggolás, metszés), de az nem tartana ilyen hosszú ideig.

Kérdésem lenne, hogy váll-, és térd további ultrahangos vizsgálattal lépjek-e tovább az okok keresésében vagy mást javasol?

Válaszát köszönöm!
Tisztelettel
Tóth I. Mihályné
Tisztelt Hölgyem ,

Kérdésére válaszolva egyenlőre nem a vall - es térd UH irányában lépnék tovább, hanem az alap betegség kiderítését javaslom .
A klinikum és a leírt tunettan alapján RA szoba jön , de ezt a labor vizsg. es a kéz-rtg nem erősítette meg , és a góc kutatas is negatív.
Azt javaslom konzultáljon az Önt kezelő Immunologus Kollégával - ill. Rheumatologussal.

Fájdalomcsillapitas az Ön eseteben az alapbetegség ismeretenek - és az ún. alapkezelésének birtokában lehetséges .


Tisztelettel ,

DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebész Szakorvos
Fajdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Szakértő!
Több éve futok. Heti szinten 50-60 km-t. Két éve a jobb sarkam fájdalma miatt szteroid injekciókat kaptam. Hosszú idő után helyrejött. Kb. 2 hete a bal sarkam ugyanúgy elkezdett fájni. Nem szeretnék injekciókat kapni. A kérdésem az lenne, hogy mivel lehetne helyettesíteni az injekciót?
Köszönöm válaszát!
Csombók Huszár Kata
Tisztelt Hölgyem ,

A sarokfájdalom injekciós kúrákon kivüli kezelésére ajánlom a Klinikánk műszer parkjában található korszerű lökés - hullám készüléket az Ön kezelésére ( LHT ).
Kérem fáradjon be Klinikánkra vizsgálatra konzultációra a rendelési időmben a leleteivel :

H, Cs : du

Tisztelettel ,

DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebész szakorvos
Fajdalomspecialta

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Jó napot! Talpam lágy része fáj bal láb fejemen. A sarkamtól beljebb és a közép rész széle. tehát nem a csontos részek. Főleg az első pár percben ébredés utátn,ha ráállok,de egész nap is,ha terhelem. Nyugalomban is kissé viszkető érzése van. De nem emlékszem különösebb hirtelen megterhelésre,rossz cipőre. Milyen kezelés lenne lehetséges? Kezd nagyon zavaró lenni,pár hete tart. Köszönöm!
Tisztelt Uram ,

Az Ön által leírt panaszok hátterében több kiváltó ok is állhat , javaslom keresse fel háziorvosát vizsgálatra , és ennek alapján dönthető el a kezelési terv , ill. az is, hogy szükséges - e további szakorvosi konzílium .

Tisztelettel ,


DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fajdalom specialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
40 éves nő vagyok.2 éve trombózisom volt,,azóta is fáj a lábam,bedagad. Nem találtak ahéten vérrőgőt de iszonyatosan fájéjjel,nappal.MI LEHET A BAJ?
Tisztelt Hölgyem ,

Levele alapján azt javaslom , hogy fáradjon be Klinikánk Trombózis Központjában vizsgálatra konziliumra az orvosi dokumentációval.

Tisztelettel ,


DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fájdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Jó napot !
Horváth Erika vagyok . A párom Arnoldnak vannak láb fájdalmai.
Hajlatnál. Az ér kidudorodva a kelletténél. Mit tanácsolnak?
Üdvözlettel , Erika
Tisztelt Hölgyem,

A leírt tünettan alapján kérem jelentkezzenek háziorvosuknál ,
Aki a vizsgálat alapján eldönti , hogy kell- e angiológiai konzílium. ( ér - betegségek irányában vizsgálat )

Tisztelettel ,

DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc .
Sebész szakorvos
Fájdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Doktor Úr / Nő! 36 éves nő vagyok. Panaszaim kb. másfél éve jelentkeztek a jobb combom zsibbadásával, mintha ezer hangya mászkált volna benne. Ekkor elmentem neurológiára, csináltak mr-t, röntgent, és csak annyit mondtak, gerincferdülésem van, csigolya elfordulással, semmi nagyobb gond, majd elmúlnak a panaszok, mozogjak. Ezek után a gerincoszlopom mellett egy ponton elkezdett fájni a hátam pár hónapja, most már ott tartok, hogy az egész felső hátrészem annyira fáj, hogy aludni sem tudok tőle, és a napokban vettem azt is észre, hogy mindkét combom elől járás közben érzékeny, lépcsőn lefelé kissé remeg. Reumatológiára mentem, ahol fizikoterápiát ajánlottak, mert hogy biztos be vannak kötve az izmaim, annak ellenére, hogy rendszeresen járok masszázsra is, de utána sem lett jobb, sőt erősebb a fájdalom. Minden orvos azt mondja, fiatal vagyok semmi bajom, mozogjak. Mozgok én, úszni, tornázni járok, de az örökös fájdalomból már elegem van, aludni sem tudok. Hova mehetnék még el? Milyen irányban? Mi állhat a háttérben? Most valaki idegsebészt javasolt. Valóban idegsebészeti probléma lehet?Segítségét előre is köszönöm. Üdvözlettel: B.Anita
Tisztelt Hölgyem ,

A levelében leírt tünettan ideggyógyászati kórképre utal.
Azt javaslom , keresse fel kontroll celjábol neurologusát, mert az elváltozasoknak van egy időbeli dinamikája , vagyis a tünetek minősége - és intenzitása is változhat.
A Neurológus Kolléga az Ön vizsgálata alapján eldönti , hogy kell-e Idegsebészeti konzílium.

Amennyiben magán-szolgáltatói ellátàst szeretne, kérem fáradjon be Klinikánkra konzíliumra a leleteivel a rendelési időmben :

H, Cs : du.

Tisztelettel ,


DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebész szakorvos
Fajdalomspecialista

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
TISZTELT D.R ÚR/NŐ!
KB.2 HÓNAPJA ELKEZDETT FÁJNI A TÉRDEM GUGGOLÁSKOR HAJLÍTÁSKOR. PIHENTETTEM DE NEM MÚLT A FÁJDALOM ,SŐT A LÁBFEJEMEN EGY CSONTKINÖVÉS IS KELETKEZETT EZ IDŐ ALATT. AMI SZINTÉN FÁJDALMAT OKOZ. ELŐRE IS KÖSZÖNÖM VÁLASZUKAT.
TISZTELETTEL. TÓTHNÉ
Tisztelt Hölgyem ,


A leírt tünettan alapján kérem jelentkezzen Orthoped - szakorvosi vizsgálatra.


Tisztelettel ,


DR . ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebész - szakorvos
Fajdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Szakértő,

Hosszu ideje, 1.5-2 eve kinzo viszketes gyotor mindket karomon, vallamtol a csuklokig.
Mivel tobb mindenre allergias vagyok, eloszor erre gondoltunk orvosaimmal, de arra a kovetkeztetesre jutottunk, hogy az allergia nem egy bizonyos helyen jelentkezik, es ha tudom is, hogy olyat ettem, a viszketes mas jellegu. Tehat tobb kevos latta, nem borbetegseg, nem atka fertozes.

Tehat a karjaimon jelentkezo viszketes takarora, kanape huzatra, selymes agynemu huzatra, bolyhos anyaggal valo erintkezesre reagal. Este erosebb, de ejjeli nyugalmi allapot utan, reggel eves elott is elojon. Hogy nyugodtan aludjak, a jegeles vagy fajdalomcsillapito segithet. A legjobb, ha semmi nem er hozza, es nappal az utcan vagy nem itthon altalaban ritkabban fordul elo. Ritkabban megesik, mintha apro eles "valamik" karcolgatnak, bokdosnék a borom, s talan a szor is felall a karomon. Az egyetlen allando gyogyszer, amit szedek a Regulon.
Nem tudom, minek lehet ez a fajdalmas viszketes a tunete, de az orvosok ideggyogyaszati problemara gyanakodnak. Ha segitene nemi tampontot adni, mi lehet az oka, megkoszonnem. Nem tudom, hogy kapcsolodik-e es hasznalhato a tobbi tunetem is: bal oldali fej/arc es torokzsibbadas, csigolya kopas, hideg labfej izzad, gyakori vizelet urites ( hilyagserv, es nem iszok sokat, hogy ezt elkeruljem)

Nagyon szepen koszonom elore is valaszat!
Dorka/39
Tisztelt Hölgyem ,

A leírt, régóta fennálló tünettan alapján alapvetően neurológiai kivizsgálást javaslok panaszainak tisztázására .

Szoba jöhet továbbá allergia irányában egy szélesebb - panellel történő vizsgálat ,
a vércukor - szint ellenőrzése is .

Kérem , keresse fel Klinikánk szakorvosait .


Tisztelettel ,


DR . ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebész szakorvos
Fájdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Kedves Doktor Úr!
KB: 2 hónapja kezdődtek a nyakamnál és a gerincnél ( főleg a deréki szakaszra) kiterjedő fájdalom.Sajnos a munkám során állandó előre-hajló helyzetben vagyok.Főleg akkor érződik ez a fájdalom amikor fel kell állni,olyan érzés a derekamban és a gerincben mint ha,görcsölne illetve valami nem engedne kiegyenesedni. Folyamatosan tornázgatok,már régóta.Sajnos ez a kellemetlen érzés korlátoz a mozgásban is .
Kérném a tanácsát milyen irányban induljak el, mi lehet a probléma
Válaszát előre is köszönöm!
Horváthné
Tisztelt Hölgyem ,

A leírt panaszok hátterében állhatnak :

a munkahelyi tartós testtartási pozíció ,
de okozhatja az adott gerinc -szelvény:
kopása, gyulladása,
a szalagrendszer és csigolya - közti porckorongok eltérései és
az adott gerinc- szelvény nem megfelelő ívű görbületei és izomzat eredetű is lehet.

A pontos válasz az Ön kórtörténetének , fizikális vizsgálatának , és a képalkotó eljárások ( Röntgen , MR ) együttes kiértékelésének birtokában adható.
Ezek alapján állítható fel az egyéni kezelési terv is.

Rheumatologia irányban javaslom elindulni .

Ha magánszolgáltatói ellátàst szeretne, kérem keresse fel Klinikánkat konzultációra, vizsgálatra .

Tisztelettel ,

DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fajdalomspecialista

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista

Hírek

Az onkológiai fájdalomcsillapítás mellékhatásai is kezelhetők

Az onkológiai fájdalomcsillapítás mellékhatásai is kezelhetők

A daganat maga és annak kezelése is járhat fájdalommal, ezért számos fájdalomcsillapító módszer, kezelés áll rendelkezésre annak csökkentésére, az életminőség javítására. De mit lehet kezdeni a fájdalomcsillapítással járó esetleges mellékhatásokkal? Dr. Pádi Éva, a FájdalomKözpont onkológusa, az onkológiai fájdalmak csillapításának specialistája válaszolt.

Ülés után fáj a térde? Ezek a térdkalács porcbántalmának tünetei

Ülés után fáj a térde? Ezek a térdkalács porcbántalmának tünetei

A térdízület az egyik legnagyobb terhelésnek kitett ízületünk, lépcsőzéskor például a súlyunk 2-3-szorosa terheli. Nem csoda, ha sokakat érint a térdfájdalom, a mozgás beszűkülése. Dr. Szily Tamás, a FájdalomKözpont ortopéd-traumatológusa az egyik gyakori problémára, a térdkalácsot érintő porcbántalomra és kezelési lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica Egészséghálózat