Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Kedves Doktor úr/nő
Kb. 1 egy hete fáj a hasam köldök körül, erős a bélgázképződés is. Erre Espumisant vettem be, valamennyit csökkent, de nem szünteti meg.
Kérdésem, mi okozhatja? Mivel gyógyítható?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Zsanett!

Kérdése sajnos nem a mi hatáskörünkbe tartozik, így nem tudunk rá választ adni. Keresse fel háziorvosát, vagy gasztroenterológust, mert problémáját sok minden okozhatja.
Üdvözlettel
Janicsek Zsuzsanna
asszisztens
Üdv.29 éves vagyok.októberben 3-adjàra is elvetéltem,kb rà két hétre egy hirtelen jelentkezõ szúrò szoritó mellkasi fâjdalom jelentkezett nehézlègzéssel.a ct a nagy embòliàt kizàrta,de a mikroembóliàt nemtudtàk kizàrni.sajnos ez a fàjdalom azòta is fenntàll a nap 24 òràjàban,semmilyen fàjdalomcsillapitò nem hat.rengeteg vizsgàlaton vagyok túl,gasztro,gyomortükrözés,neurológia,pajzsmirigy.kardiológia ugymond jó csak magas a pulzusom,mozgàs szervi vizsgàlatok jók.most nemrég kiderült hogy veleszületett trombofiliàm van,valószinû ez okozta a vetéléseket,de a doki szerint vérhigitózni csak terhességtõl kellessz magam.de még most se zàrtàk ki a mikroemboliàt,de nem küld sehova.az a kérdésem hogy ha tényleg az van milyen vizsgàlat mutatnâ ezt ki? Mert a ct és rtg nem mutatja.és ez okozhat e ilyen fàjdalmat hónapok óta és nehézlégzést? Vagy a leirtak alapjàn van e ötlete mi okozhatja? Nagyon elvagyok keseredve hogy ilyen fiatalon az orvost jàrom és mégse tudjâk mi a baj.nemrégiben volt egy ròzsahàmlàs pityriasis rosea nevü börkiütésem is.amire azt mondtàk a legyengült immunrendszer okozta.ezt csak azért irom le hàtha fontos lehet.novemberben a d dimer 0.23 lett.
Tisztelt Hölgyem.
Kérdése a tromboziskozpont.hu oldal profiljába tartozik, kérdését ott felteheti, a Trombózis Központ orvosai fognak tudni Önnek specifikusabb választ adni.
Üdvözlettel
Janicsek ZSuzsanna
Tisztelt Doktornő!
24 éves lányomnak 4 hónapja szünet nélkül jobb oldalt a vakbél környékén egy ponton fáj a hasa.Semmi egyéb tünete mint hasmenés, véres széklet, hányinger, súlyvesztés nem volt és azóta sincs. Júniusban megműtötték vakbélre annak ellenére, hogy a folyamatos fájdalmon kívül semmi egyéb tünetet nem produkált. A műtét után 2 héttel visszatért a fájdalma. Azóta orvostól orvoshoz járunk, minden vizsgálati eredménye negatív /labor, hasi UH, kismedencei MR, széklet, vizelet/. Lumbális gerinc MR-en minimális eltérés látható amire az idegsebész azt mondta, hogy nem okozhat ilyen panaszokat.Sajnos senki nem tudja megmondani mi okozza a szűnni nem akaró fájdalmat. Fájdalomcsillapító nem hat rá. Legutóbb neurológusnál voltunk aki szintén csak találgatni tud és ő arra gondol, hogy a fájdalmas részen idegszál lehet nyomás alatt. Természetesen nem hibáztatok senkit, hisz elég alattomos lehet a probléma, de a lányom életét nagyon megkeseríti. Egyébként egy életvidám, örökmozgó, rendszeresen sportoló, egészségesen táplálkozó leányzó. Az lenne a kérdésem, hogy a leírtak alapján a Doktornő találkozott-e már ilyen vagy hasonló problémával, illetve tudna-e nekünk segíteni. Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Hachbold Nándorné
Tisztelt Hölgyem ,


A leírtak alapján a komplex csatolt kivizsgálások , a műtét es a képalkotó eljárások es szakorvosi konziliumok sem tudták megállapítani a panaszok okát. (?)
Véleményt formálni csak a Paciens fizikalis vizsgálata , alapos kikerdezese és az összes orvosi dokumentáció áttanulmányozása után tudok.

Kérdésére válaszolva :
nehány hasonló esettel találkoztam a praxisomban , ahol az okok között :
műtét utáni ( ún. Postoperativ) anatomia eltérés ill.
egy speciális " hasfali - eltérés" okozott hasonló jellegu fájdalmat .

Kerem , ha a panaszok tovabbra is fenallnak, szíveskedjenek befáradni a rendelesemre a teljes orvosi dokumentációval konzultációra a rendelesei időmben :

H, Cs : du

Tisztelettel ,

DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fájdalomspecialista
Hachbold Nándorné

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
T Dr Úr az lenne a kérdésem,hogy lehet-e a csípőfájdalmamon enyhíteni műtét nélkül.Gyerekkoromban volt egy bokasérülésem,a jobb bokám sérült ,így a statikai tartásom megváltozott,elferdült a gerincem a két terhesség után nagyon sokat fájt a derekam de most már a bal csípőm is sokszor fáj,főleg terhelésre(ha sokat gyalogolok).Igaz hogy már 65-éves elmúltam de szeretném ha még nem kellene műteni.Köszönettel Szigetiné
Tisztelt Hölgyem ,

Az Ön eseteben egy ún. összetett statikai probléma es valószínűleg nem szimmetrikus terhelések egyuttes előfordulása állhat fenn.
Javaslok egy komplett Orthopaedai kivizsgálását , ennek függvényében lehet eldönteni a kezelési stratégiát ( es azt is, hogy szükséges - e műtét ).

Általanossagban elmondható, hogy a Fájdalomcsillapitasra ma már sok egyeb lehetőségünk is rendelkezésre áll.

Tisztelettel ,


DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fájdalomspecialista
Szigeti Ottóné

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Tisatwlt Doktor ur! 17 eves fiamnak folyamatosan faj a hata, foleg a gerincoszlop kornyeken. Magas es nagyon rossza a tartasa ami vegett es folyamatosan szolok . Szeretnem megnezetni higy mitol lehet ez a folyamatosa harfajasa mert allandian panaszkodik miatta. Udvozlettel, vaczi Diana
Tisztelt Hölgyem ,


A kamaszkornak megvannak a jellemző gerinc eltérései , a Fiú eseteben a leirt fizikai adottságok hajlamosito tényezők lehetnek .
Javaslom az érintett gerinc szakasz röntgen vizsgálatát es Orthopaed szakorvosi vizsgálatot , továbbá Tartas korrekciót , a féloldalas terhelések mellőzését , es gerinc - tornát .

A panaszok tartos fennállasa eseten kerem keressek fel Klinikánkat konzultációra a leletekkel a rendelesi időmben :

H, Cs: du .



Tisztelettel ,

DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fájdalomspecialista
Vaczi Diana

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
nyaki gernic sérvre kapok ultrahangos kezelést az jo rá?meggyogyulhat még
Tisztelet Uram ,

Igen , hatásos .

Komplex kezeléssel , Életmodvaltassal, rendszeres funkcionális gyogytornaval a kórkép progresszioja ( előrehaladása ) lassitható , es a tünetek is enyhulhetnek .


Tisztelettel,


DR . ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fájdalomspecialista
derkusich róbert

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Tisztelt Dr. Úr- Dr. Nő
Utóbbi 1 évben gyakran előforduló szív környéki szúrás, mk. kar , alkar zsibbadás, deréktáji fájdalom, idegbecsípődés, szédülés, tarkó fájdalom miatt több kivizsgáláson voltam. Legutóbbi MR vizsgálaton az alábbiakat írták: Th.II. corpusban 1,5 cm- es haemangioma.C.IV.- V discus egyenletesen előboltosul, CV._VI discus körkörösen bo. laterálisan kiszakadt, előboltusol 5 mm.-rel, myelonon benyomatot okoz, a kilépő gyököt eléri. Ez gyógyítható-e valamilyen injekcióval, milyen torna javasolt, szükséges -e műtét. Rosszat tehet-e ennek a futás, szobabicigli, meleg gyógyfürdő?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelt Hölgyem ,

Komplex tünet - csoportról számol be levelében.

A csatolt MR lelet alapján javaslom keressen fel egy Idegsebészet , aki az Ön vizsgálata @ a klinikai kép @ az MR alapján eldönti , hogy kell- e műtét, ill. ezek alapján egyéb kérdéseire is választ ad.

Az ún. Komplex Konzervatív kezelésekkel - amelyeket Klinikankon mi is végzünk - és megfelelo Életmóddal @ funkcionális gyogytornaval a kórkép progressziója ( előrehaladása , rosszabbodása) lasssitható, a tünetek is csökkenhetnek.

Amennyiben az érintett gerinc - szelvényekben gyulladásos folyamat is fenáll, a meleg gyógyfürdőt nem javaslom.

Tisztelettel,


DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fájdalomspecialista
Kocsis Enikő

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
T.Doktor Úr! Cval küzdök, elviselhetetlen égető, maró, szurkáló, viszkető "rohamok" kínoznak. Lyricát szedtem egy hónapig, de a tünetek erősödtek, abbahagytam. 3 hete kaptam szteroid injekciót, a tünetek nagy része attól is megmaradt (bár lehet, hogy a Lyrica számlájára írható, hogy rosszabbul vagyok, mint kezelés előtt). Akupunktúrára járok, ami ideig-óráig segít, de nagyon szeretnék hosszabb távú, esetleg végleges megoldást.
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Hölgyem ,

Az alagút - szindróma miatt Ön a leírtak alapján egy ún. összetett konzervatív kezelésben részesül jelenleg.

Ha ezekre - a levele alapjan nem javul az állapota - javaslom keressen fel Orthopaed szakorvost / kézsebészt konzultáció , és esetleges műtéti megoldás céljából .


Tisztelettel ,

DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fájdalomspecialista
Kóta Margit

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
Tisztelt Doktor Úr/ Nő!

A következő problémával fordulok Önhoz. Két nappal ezelőtt felkeléskor erős térdfájdalmat éreztem. A fájdalom jellege lüktető és feszítő volt. A fájdalmon kívül a bőr a kérdéses területen melegebb és pirosabb lett néhány órával később. A reumatológiám bursitis praepatellaris-t állapítottak meg, amire kenőcsöt és tablettát is kaptam. A kérdésem az lenne, hogy az a reális idő, ami után javulásra számíthatok ill. mi állhat a betegség hátterében? ELőre is köszönettel, Anikó
Tisztelt Hölgyem ,

A praepatellaris bursitis a térdízületi " nyák - tomlo " gyulladásos megbetegedése , amelynek teljes gyógyulása heteket vehet igénybe.

Konkrét kérdéseire az Önt kezelő Rheumatologus szakorvos tud választ adni .


Tisztelettel ,


DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fájdalomspecialista

Aniko

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Fájdalom specialista
vanegy farkaskutyusunk a forgojaval van problrm nala is adhato lenne a guna injek koszonom valaszat udvozlettel katalin
Tisztelt Holgyem ,

Az Ön kerdesere állatorvos kollega tudna valaszt adni , eziranyu tapasztalatom nincs.
Tudomasom szerint a Guna MD orvosi kollagen injcetio-keszitmeny csak emberi felhasznalasra van regisztralva Magyarorszagon.

Tisztelettel

DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fajdalomspecialista

Kérdezzen orvosainktól!


Prima Medica Egészségközpontok
