Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Zoli
Tisztelt Doktornő!



Problémám, több, mint egy hónapja kezdődött. Állandó fejfájás (mindig máshol) és szédülés(egyensúlyzavar) miatt. A tartásom elég rossz, így azt hittem attól lehet, de utána olvastam a neten és olyan dolgokat olvastam, hogy megijedtem.

Még januárban voltam szemésznél, mivel néha homályosabban láttam, és csukott szemmel fényfelvillanásokat láttam, de ott az eredmény negatív volt.

Az elmúlt 1 hónapban, a fejfájás és szédülés mellett a test különböző pontjain érzek bizsergést, sokszor szúr a mellkasom.

Először ideggyógyászatra mentem, ahol megállapította semmi ilyen bajom nincs. (Nem kért semmilyen röntgen félét.)

A reumára mentem, ahol nyaki meszesedést állapított meg, de nem mondott semmit.

A pszichiáter szerint persze pszichés, a felírt gyógyszer nem használ, néha nyugalomban is előjönnek a tünetek.

A nyaki erek UH-ja is rendben volt.

Koponya röntgenben a sella kissé tágabb, de ez is negatív.

Vérképem jó lett, vérnyomásom normális.

Nem tudom merre kellene tovább mennem?

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Zoltán!

A fejfajas okai szerteagazoak , ahogy Ön is irja.

A teljesseg igenye nelkul lehet :

Belgyogyaszati : magasvernyomas/ hypertonia, hormonalis es egyeb ok, verszegenyseg / anaemia

Ideggyogyaszati es vagy

Szemeszeti eredetu

Psziches eredetu :fokozott stressz ún. Distress, meg nem oldott állandó feszultseget okozo élethelyzet , alvaszavar , etc.

Mozgasszervrendszer- eredetü : a nyaki csigolyak rendellenéssegei ill.

elofordulhat ún. Tensiois - fejfajas is, amelyet a nyaki , felső háti izomzat tulzott feszulese okoz.

Nyari idoben a nem megfelelő mennyisegű folyadek bevitel ( hypovolaemia ) is okozhatja.

Az Ön által leirtak alapjan a fenti okok

nagy reszet kizartak a Kollegak , elvileg az izomerdetu fejfajas szóba johet .

Ennek emegallapitasahoz termesztesen az Ön vizsgalata, alapos orvosi kikerdezese es leleteinek egyuttes kiertekelése szukseges.



Kerem, faradjon be Klinikankra a rendelési idomben konzultácoira

: H, Cs : delutan.

Bovebb informacio a honlapunkon.



Tisztelettel,



DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fajdalomspecialista
Kovács Lilla
Kedves Doktornő/Doktor úr!

Olyan panasszal fordulok önökhöz ,hogy 1-2 napja a bal vállam és lapockám folyamatosan fáj. Éjszakánként nem bírok tőle aludni ,illetve próbáltam vizesruházni.Mára már minden izmomba fájdalom van ,illetve bizsergő érzés. Szédülök ,amit rosszullét kísér. Mitől lehet ez? Esetleg érdemes lenne kivizsgálásra menni?

Köszönettel: Kovács Lilla
Tisztelt Hölgyem ,



A leírtak alapján csak általános válasz adható.

A pontos válaszhoz Őnt meg kell vizsgálni, alaposan orvosilag kikérdezni , tudni kellene érte- e sérulés, es ahogy Ön is írja, ezt érdemes kivizsgaltatni.



A bal váll- öv fájdalmát okozhathatjak ún. helyi okok ; izom, ideg, ízület , gerinc - eredet ,de egyeb betegségek tünete is lehet a bal vállba sugárzó fájdalom.

Panaszai fenállasa eseten kerem keresse meg Klinikánkat.



Tisztelettel,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD

Edina
Tisztelt Doktor úr. Derékfájás hosszas állás után, farba és hátsó combba kisugárzó, Balra húzó járásbizonytalansággal. A nyak mozgatáskor tompa kattanások vannak. A Házi orvos voltarent irt fel. Porckopásra. Előre is köszönöm a válaszát : Major Ediina
Tisztelt Holgyem,



Általános választ tudok adni a leirtak alapján:

Panaszai hattereben az also hati gerinc szakasz csigolyainak , kisizuleteinek, a csigolyak kozotti porckorongoknak az elváltozasa ( pl. kopasa) esetleg az adott szelvenybol kilepo ideggyoknek a nyomasa , ill. a hatizomzat eltérései is állhatnak .

A nyaki panasz tobb gerinc- szegmentum elterese is utalhat.

Ennek tisztázására MR vizsgalat , ennek birtokaban ideggyogyaszati konzilium is szoba johet .

Pontos diagnozis az Ön fizikalis vizsgálata, alapos kikérdezése es a képalkoto eljaras eredményének egyuttes birtokaban adhato.

A porcerősitést , fajdalom csillapitast izomlazitast én is javaslom , ill. panaszain sokat javithat a szakember irányításával vegzett rendszeres funkcionalis gyogytorna, termeszetesen csak akkor , ha nincs akut gyulladosos folyamat.



Panasszai fenallasa eseten kérem keresse fel Klinikankat leleteivel a rendeslési időmben konzultaciora:

H, Cs: delutan.

Bovebb infornacio a honlapunkon

talalható.



Tisztelettel,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fájdalom specialista



Skornyák Zita
Kedves Doktor Úr!



Szeretném megkérdezni, hogy mi a véleménye a röntgen eredményemről, és hogy mit javasolna ebben helyzetben.



A felvétel eredménye:

Mindkét térdizületben enyhe varus tengelyferdülés észlelhető. Az ízületi rések medial felé jelzetten szűkebbek. Az ízfelszínek kontúrja megtartott, a peremek lekerekítettek.



Az előzményekről, hogy 9 évig kosárlabdáztam, és a bal térdkalácsom felett a bal oldalon duzzanat észlelhető.

Terhelésnél nagyobbodik, és lüktet, illetve fáj.



Előre is nagyon köszönöm a válaszát!



Tisztelettel:

Skornyák Zita (23 éves)
Tisztelt Hölgyem ,

A csatolt rtg- lelet alapján mindkét térde belsô felszínen léphetnek fel fájdalmai, jellemzően terhelesre, ez adódhat a sport- múltjából is.

Ha a panaszok tartósan fennállnak kiegeszito lágyrész UH vagy MR is szoba jöhet , pontos válasz es szemelyre szabott kezelési terv csak az Ön fizikális vizsgálata es alapos orvosi kikérdezése es a leletek együttes kiértékelése alapján adható .

Javaslom , fáradjon be Klinikánkra a rendelesi időmben konzultációra ( H, Cs) délután .

Addig fizikai kímélet, helyileg fajdalom- es gyulladascsillapito kremek és a gyulladásos szak elmúltával funkcionális gyógytorna javasolt .

Tisztelettel



Dr. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fájdalom specialista
Borbély Renáta
Jó Napot Kívánok!

Már hetek óta fáj a sarkam,de csak amikor dolgozom ugyanis 8 óra egy helyben álló munkát végzem!

Segítségét szeretném kérni abban,hogy milyen talpbetét lenne célszerű használni!

Előre is köszönöm

Üdv:Borbély Renáta
Tisztelt Hölgyem!



A pontos válaszhoz meg kellene Önt vizsgálni , esetleg lágy rész UH is szükséges lehet .

Sarok fájdalmat sok eltérés okozhat , közöttük az Ön által feltételezett lúd talp is , de az Achilles -in gyulladasa , koros izomfeszules , köszvény , túlsúly , az ún . tapli- szalag gyulladasa, es az álló munkakör is.

Ha beigazolódik a ludtalp , akkor számítógépes talp-vizsgálat alapján erre szakosodott Ortoped rendelők sarok emelot vagy testre- szabott, kulonféle tipusu teljes talp-betétet tudnak javasolni Önnek . A munkahelyen szunetekben végzett gyógytorna elemek is segíthetnek.



Tisztelettel: dr. Arnold Dénes
Máté Noémi
Kedves Doktornő/Doktor úr! Azzal a panasszal érkeztem ide, hogy nekem már 7éve van problémám a térdemmel el estem és a porc a térdembe szilánkokra tört. És mostanába nagyon nagy fájdalmaim vannak félek el menni orvoshoz vele mert nem szeretnék kés allá feküdni azt ki szeretném kerülni.. Ha le fekszek az ágyra nem tudom le emelni a lábamat a kezemnek kel segiteni hogy le tehessem.Ha pedig tornáztatom akkor nagyon meg ereszkedik az egész térdem vérrel és vizzel. Hajoláskor pedig nagyon ropog. Remélem tud valamit rá majd irni nagyon megköszönném. :)
Tisztelt Levélíró!



A pontos válaszhoz Önt meg kellene vizsgálni , alaposan kikérdezni a kórtörténetét , és képalkotó eljárás ( UH , MR ) is szükséges lenne.

A leírt tünetek alapján- csak általános válasz adható -javaslom , hogy sürgősen forduljon Ortopéd - Traumatológus szakorvoshoz.

A pontos diagnózis felállítása után lehet dönteni a különféle kezelési lehetőségekről:

- Az ízületi folyadék gyülem eltávolítása, fájdalom - gyulladás csökkentés,

- az akut gyulladási szak elmúlása után funkcionális gyógytorna , esetleg műtét.



Természetesen várjuk Klinikánkra is konzultációra,



Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész - szakorvos
Morvai Zsolt
Tisztelt Doktor ur ill.Doktor no!



Eloszor is elnezest az ekezetek hianyaert!(kulfoldi billentyuzet)

39 eves ferfi vagyok.Mar kb. 3 eve tart ez az idegesito allapot es mar nem tudom hogy mit tegyek vele.A faromnal mindket oldalon trigger pontok fajdalma,derek es comb forgok fajdalma es mindket lab feszulese neha labfej zsibbadasa,szurkalasa.Ezenkivul januar ota mar negyszer heves fajdalom az anusz es a herezacsko kozott.Ketszer majdnem ajulasig fokozodott.E ket alkalom elott nyujto gyakorlatot csinaltam mert nagyon feszultek a labaim.Urologusnal voltam mivel kezeltek prosztatagyulladassal,de azt mondta hogy nincs gyulladas.Korabban elkuldtek fizioterapeutahoz a labfeszulessel,de a gyakorlatok amiket javasolt semmit nem segitettek.Az isiasz szindromara gyanakszom mivel egyik labamat sem tudom 45 foknal jobban nyujtva felemelni fekvo helyzetben.Fajdalom csillapito gelt tobbet is probaltam nem sok eredmennyel.Probaltam hogy tobbet setalok,mozgok de altalaban rontja a tuneteket.Mit tudna javasolni,hova menjek ezzel?

Valaszat elore is koszonom!

Tisztelettel:

Zsolt
Tisztelt Uram,



Az Ön által leirt tünet- csoport háttereben általánossàgban az alabbi kórokok állhatnak:

Az also hati- gerincszakasz, a porckorongok, idegek, es a hatizomzat elteresei

Csipo izuleti problemak

Prostata eredetu okok ( Önnek kizartak )

Végbel eredetu okok

Egyeb okok

A leirt tunet- csoport alapjan valoszinusitheto az ischias - szindroma , ennek megallapitasahoz MR vizsgalat ill. ennek eredmenye alapjan ideggyogyaszati konzilium is szoba johet.

A pontos diagnozishoz az Ön vizsgalata , alapos orvosi kikerdezese , a klinikai kép és a tunetek idobeni valtozasanak ismetete es a kepalkoto eljarasok ( MR ) eredmenyének ismerete egyuttesen szukseges .

Altalanossagban fajdalom - es gyulladascsillapitas , izomlazitas ( helyileg is )

és szakember iranyitasaval végzett funkcioknalis gyogytorna javasolt , ez utobbi csak akkor , ha nincs akut gyulladas.



Panaszai tovabbi fenállása esetén kerem keresse fel klinikankat a leleteivel a rendelesi idomben konzultáciora

: H, Cs délután

Bovebb informacio a honlapunkon



Tisztelettel,



DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.

Sebész szakorvos

Fájdalomspecialista



Pataki László
Tisztelt Cím!

3 éve szenvedek erős derékfájdalommal. De most már nemcsak a derekam fáj, hanem pár napig a térdem utána a kezem, de előfordul, elég gyakran, hogy a combom annyira fáj, hogy támaszkodással tudok felállni ülő helyzetből. Mindenféle vizsgálaton voltam többször feküdtem reumatológián, de sajnos tanácstalanok voltak az orvosok, mert a CT és az MR leletek nem mutattak olyan nagy elváltozást amely indokolná ezt a nagy fájdalmat. Rengeteg laborvizsgálatom is volt, azok sem mutattak ki nagyobb eltéréseket. A 3 év alatt kb. 16 orvos vizsgált, de mindenki tanácstalan volt, természetesen nem Őket hibáztatom, mert tényleg a leleteim elfogadhatók voltak.

Legutóbbi kezelőorvosom több laborvizsgálatot is csináltatott, amelyekből egy meg is érkezett, és az alábbi érték szerepel benne:

SE anti-filaggrin megh. 64,53 INOVA egység "erősen pozitív" Referencia érték 0,00-20,00

A kérdésem az lenne, hogy ez lehetséges egy kezdődő, vagy esetleg már megvalósult RA?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelt Levélíró ,



Az RA diagnozisanak felállítása Rheumatologus szakorvos feladata , megítésem szerint az Ön leírt kórtörtene alapján erre fény derült volna a Rheumatologiai kezelések kapcsán.

A diagnózis felállítása nem csak labor vizsgálatok , hanem a teljes klinikai kép , annak változása , a képalkotó eljárások ( röntgen , CT , MR ) es az Ön fizikális vizsgálatának együttes értékelése alapján történhet meg.

Javasolnék egy ideggyógyaszati vizsgálatot is ( ha nem volt ) .

Megjegyezni kívánom , hogy makacs deréktáji fájdalmat okozhat még a túlsúly , a belső nemi szervek idült gyulladásai , az emesztő - rendszer krónikus gyulladasi, de lehet izom eredetű oka is.

Az ülő munkakör és a mozgasszegény életmód is állhat ilyen panaszok hátterében .



Fájdalmai fenállasa esetén kérem keresse fel Klinikánkat leleteivel konzultáció céljából.



Tisztelettel



Dr. Arnold Dénes Arnold



SVÁB KOVÁCS PETRA
5 Holnapja faj a vállam. Most be is gyulladt és nem bírom fel emelni se .gyulladás gátló inekcíót kaptam.a gyulladás szűnt. és elkezdtem tornára járni . de nem javult ,
Tisztelt Sváb Kovács Petra!



Fájdalmai fennállása eseten vagy konzultációs célból keren keresse fel központunkat a mielőbbi ellátás miatt.



Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész - szakorvos

Lusztig Jánosné
Tisztelt Dr.Váradi Éva!



Több mint 1éve bal oldali lábfájdalommal küzdök ami egyre jobban csak fokozódik.Sok esetben gyaloglás során is elkezd fájni,járok gerinc tornára és sajnos vannak olyan mozdulatok amit nem tudok megcsinálni a fájdalom miatt.Sokszor előfordul,hogy legugolni nem tudok.Ha megpihentetetem a lábam utána míg be nem járódik alig tudok lábra állni.A fájdalom kezdődött a hajlat körül majd kiterjedt külső comb részre majd a boka és a sarok lábfej részre.Bemerevedik és elgyengül a lábam ilyenkor.Elküldtek MRI vizsgálatra nyaki,háti és a derék szakaszt nézték.2012.-ben volt már egy nyaki gerincsérv műtétem.Leírnám az MRI leletem eredményét szeretném megkérni önt,hogy elemezze ki nekem...

A nyaki lordosis kiegyenesedett.A C.IV./V. segmentumban cage beültetés utáni állapot látható,a zárólemezek környezetében,Modic II.stádiumú degeneratio figyelhető meg.A csigolyatestek magassága rendes,a peremeken spondylophytosis és mérsékelt uncovertebralis arthrosis látható.A discusok degeneráltak.Az atlanto-dentalis távolság szabályos.A csigolyák és a craniocervicalis átmenet területén érdemi oedema pathológiás lágyrész eltérés nem figyelhető meg.A myelon jelviszonyai szabályosak.A C.V./VI. duscus területén körkörös előboltosulás látható,melyet kétoldali uncovertebralis csontos deformitás kisér.A gyökök szabadok.A C.VI./VII. discuson enyhe,bal oldali medio-lateralis körülírt előboltosulás látszik,melynek érdemi térszűkítő hatása nem észlelhető.



A háti kyphosis megtartott.A T.XI. corpus ventral felé kb.négyötödére megkeskenyedett,az eltérést csonthíd rögzíti.A peremeken mérsékelt spondylosis látható.A csigolyákban kórjelző oedema nem figyelhető meg.A myelon jelviszonyai szabályosak a conus az L.I. alsó harmada magasságában végződik.A T.V./VI.porckorongokon minimális ellapulás látható.A T.XI./XII. discus degenerált,területén mérsékelt,krkörös elődomborodás látható,melynek érdemi térszűkítő hatása nincs.A C.VII./T.I illetve a T.I./II. segmentumban bal oldalon foraminalisan gyöktasak cysták mutatkoznak.



Derék:A gerinc íve diszharmónikus,a lumbalis lordosis íve csökkent.A csigolyatestek magassága megtartott,a peremszélek megnyúltak.A discusok jelintensitása a T2 súlyozott felvételeken csökkent.Kóros mértékű discus protusio,hernia nem látható.Kezdődő spondylosis,polydiscopathia.



Voltam ENG vizsgálaton is aminek ez az eredménye.:Mk n. peroneus és n. tibialis motoros válasza ép,bal oldalon peroneus F-hullám nem nyerhető.A tibialis F-hullám vizsgálatánál norm.perzisztencia és latencia értékek,de a jobb oldalon néhány A-hullám is látható és a H-reflex vizsgálatnál a bal oldalon norm.de az ellenoldalinál alacsonyabb válasz nyerhető.Mk.n. suralis és bal peroneus spf. sensoros válasz ép.Kompressziós neuropathiát,polyneuropathiát a vizsgálat nem igazolt.A klinikum és a vizsgálati leletek (késői válaszok) alapján mérs.foku,bal túlsúlyú, L5-S1 gyöki radiculopathia.



Kérdésem az lenne,hogy mi okozhatja a bal oldali lábfájdalmat?Mit kell tennem ez érdekében,hogy megszünjön a fájdalom.Gyóygszereket kaptam(Sirdalus MR 6mg retard kapszula,Apranax 550mg,Tramadolor 50mg,Lombax) ami nem használ,kenegetem mindenféle gyulladásos izületi krémekkel,de eddig hatástalan volt minden.Maszíroztatni ilyen esetben szabad?

Köszönöm hogy rám szánta a drága idejét és türelmét.



Válaszát előre is köszönöm!



Üdvözlettel:Lusztig Jánosné
Tisztelt Lusztig Jánosné !



Bármennyire részletes leletleírást küldött, sajnos klinikai vizsgálat nélkül sem diagnózis, sem terápiás javaslat nem adható.A kivizsgálása alapján korrekt ellátásban részesült eddig is, kezelőorvosa tud válaszolni a fenti kérdésekre Tisztelettel dr. Váradi Éva

Orvos válaszol


Név:

E-mail:

Az Ön kérdése