Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Szakértő!
Nemrégiben vettem észre h időnként, főleg este de van amikor Napközben is zsibbad a bal karom. Alkalmanként mell alatti zsibbadó, szúró fájdalommal társul. Mi lehet a probléma illetve hol tudnám kivizsgáltatni.
Tisztelt Holgyem ,

Az Ön által roviden leirt panaszok mogott sok kivalto ok állhat , a teljesseg igenye nelkul felsorolom a gyakoribbakat:

Sziveredetu okok
Tulzott stress/ Distress- szindroma
A nyaki gerinc szakasz elteresei
Izomzat/idegi - eredetu okok
Sérules / trauma vagy serules utani állapot

A panaszok jellege alapjan mindenképpen azt javaslom forduljon korzeti Orvosához , Ő majd eldonti mi a teendő , es - ha szukseges- melyik szakorvoshoz forduljon tovabbi kivizsgalasra.

Ha fajdalmai is vannak , kerem
keresse fel Klinikankat a leleteivel a rendelési idomben :
H, CS : du.

Tisztelettel,

DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fájdalomspecialista
Tisztelt Dojtor ùr / Doktor nő
Kèrdèsem az alàbbi lenne. 1 het iszonyatos gerinc, gerinc meletti fàjdalmat èrzek. Ami ha oldalra fordulok mind a kèt irànyban borda mentèn kisugàrzik előre a gyomor irànyàban. De nem a gyomrom fàj. Pihenèskor nem èrzem. Viszont mozgàskor nagyon. Voltam orvosnàl mert 3 hètig torok fàjàsom volt. Kaptam antibiotikumot. De a hàtfàjàsom nem múlik. Gondoltam esetleg nem e bordakõzi izom vagy ideggyulladàsom van. 4 napig otthon voltam, pihentem. Valamivel jobb is lett De ahogy elkezdtem dolgozni ismèt visszatèrt minden. Kèrdèsem hogy menjek e vissza az orvishoz? Vagy vàrjak hàtha elmúlik. Előre is kõszõnõm vàlaszàt. Üdvõzlettel Anett
Tisztelt Holgyem ,

A lirtak alapjan azt javaslom, mindenkeppen forduljon orvoshoz.
A csatolt tunetek több szerv/ szervrendszer eltváltozásából is szarmazhatnak:

Legzoszervrendszer
A csontos-gerinc a porckorongok ,gerincveloi idegek, a hátizomzat eltérései
A mellkasfal eltérései: bordaközi izomzat -es idegek elváltozásai( ahogy Ön is irta )
Tápcsatorna elváltozások
Traumas sérülések
Egyeb kórokok

A leirtak alapjan csak általános valasz adhato , a pontos diagnozishoz az Ön vizsgálata , alapos orvosi kikerdezese , és leleteinek egyuttes kiertekelese szukseges .
Javasolnék egy mellkas röntgent és labor vizsgalatokat is.

Amennyiben panaszai tartosan fenállnak , kerem keresse fel klinikankat konzultaciora a leleteivel a rendelési idomben :
H, Cs : délutan

Tisztelettel

DR ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fajdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Kedves Doktornő/Doktor úr!

Évek óta fáj , zsibbad és időnként bénul a bal kezem.EMG vizsgálaton kiderült hogy a bal oldali cubitalis alagútban focalis demyelinisatio van nálam.Az orvosom elmondta, hogy ez a myelinhüvely károsodását jelenti.A myelinhüvely a motoneuron része, akkor ez motoneuron betegség?
Köszönettel: Farkas Helga
Tisztelt Holgyem,

Tulajdonkeppen igen.
Pontosabban arrol van szo, hogy a peripherias ( környéki ) motoros neuron myelin - huvelyenek , amely az ingerulet vezetes informacios sebesseget is befolyasolja a körülírt károsodasa ( focalis demyelinisatio a cubitalis csatornaban ) okozza az izomelettani mukodesi zavart a vázizomzatban (motoros egyseg ).
Ez neurologai korép, és ilyen iranyu ellatast is igényel.
Amennyiben tartós fajdalmai vannak,
kerem keresse fel Klinikankat a leleteivel konzultaciora a rendelési idomben: H, Cs : du.

Tisztelettel

DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fajdalom specialista

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Doktornő!

Problémám a következő: fáradtság, szédülés, fejfájás, végtagok bizsergése, illetve több helyen fájdalom, ami nyilván már a szorongás miatt van. A szédülésem inkább egyensúlyzavarra hasonlít. Voltam ideggyógyásznál, megállapította alap vizsgálatokkal, hogy semmi bajom, majd voltam reumám, ahol nyaki meszesedést állapítottak meg, nyaki erek UH és koponya röntgen is negatív. Kérdésem, hogy mitől lehetnek a tüneteim?
Tisztelt Zoltán,

A fejfajas okai szerteagazoak , ahogy Ön is irja.
A teljesseg igenye nelkul lehet :
Belgyogyaszati : magasvernyomas/ hypertonia, hormonalis es egyeb ok, verszegenyseg / anaemia
Ideggyogyaszati es vagy
Szemeszeti eredetu
Psziches eredetu :fokozott stressz ún. Distress, meg nem oldott állandó feszultseget okozo élethelyzet , alvaszavar , etc.
Mozgasszervrendszer- eredetü : a nyaki csigolyak rendellenéssegei ill.
elofordulhat ún. Tensiois - fejfajas is, amelyet a nyaki , felső háti izomzat tulzott feszulese okoz.
Nyari idoben a nem megfelelő mennyisegű folyadek bevitel ( hypovolaemia ) is okozhatja.
Az Ön által leirtak alapjan a fenti okok
nagy reszet kizartak a Kollegak , elvileg az izomerdetu fejfajas szóba johet .
Ennek emegallapitasahoz termesztesen az Ön vizsgalata, alapos orvosi kikerdezese es leleteinek egyuttes kiertekelése szukseges.

Kerem, faradjon be Klinikankra a rendelési idomben konzultácoira
: H, Cs : delutan.
Bovebb informacio a honlapunkon.

Tisztelettel,

DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fajdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Doktor nő ! K.Klaudia vagyok,olyan panaszokkal fordulnék önhöz ,amelyekre még nem igazán kaptam konkrét válaszokat ,tudom így láthatatlanban nehéz elmondani ,hogy valójában mi is áll a háttérben ,de azért nagyon reménykedem önben .Több mint 1 éve kezdődött a probléma amikor elkezdett fájni a térdem, elmentem a házi orvosomhoz aki elküldött engem reumatológushoz ,ahol azt állapították meg , hogy ízületi gyulladásom van,kaptam rá kenőcsöt ,de nem javult a helyzet ,kaptam rá gyógyszert ami szintén nem hozott eredményt, majd ahogyan teltek a hónapok egyre jobban elkezdett fájni a lábam ,elküldött a Zalaegerszegi orvos(Dr.Wittman Károly) a sürgősségire ,ahol olyan diagnózist kaptam , hogy baker cystám van , onnan tovább küldtek az ortopédiára ahol azt mondták hogy porckopásom van kaptam gyógyszert rá de nem használ az sem viszont az ortopédus nem nézte meg a vádlimat mikor elmondtam a panaszomat . Következő tüneteim vannak jelenleg is amik fen állnak : Állandó térd fájdalmam van , és olykor alig tudok menni , több mint 2 hónapja be van dagadva a térdem( ortopédus azt mondta nincs benne folyadék) még sem megy le a dagadás róla, ön szerint... lehet valami komolyabb a háttérben amitől nem megy le a dagadás ? Amikor megyek olykor össze rogyik a jobb lábam is ezen kívül még viszont olyan érzésem van mintha a combcsontom és a sípcsontom mintha külön álló csont lenne ami tudom furcsán hangzik de így érzem és annyira fáj a térdem mintha valóban ,csak a két csont lenne , és még ez mellett most pár napja egyre jobban elkezdett nekem nyomni a jobb vádlim mikor ülök , és rettentő fájdalmaim vannak , sajnos ez a fájdalom egyre inkább elviselhetetlen ,és egyre több fájdalom csillapítot szedek be mint a : Optalgin,Flector rapid 50mg inkább ebből veszek be többet az útobbiból ami ezért veszélyes is lehet hosszú távon,én olyan megoldást szeretnék ami ezt a fájdalmat megszüntetné én tudom ,hogy még fiatal vagyok de műtétileg milyen esélyeim lennének ön szerint?És sajnos nyugalmi helyzetben is nagyfokú fájdalmam van . Előre is köszönöm szépen a Válaszát Tisztelt Doktor nő !
Tisztelt Holgyem ,

Az Ön által leirtak alapjan általanos megközelitésből tudok valaszolni.

A felsorolt terdpanaszok es tunetek kialakulhatnak un. helyi okokbol :
A terdizuletben fellépő heveny es idult gyulladas - es folyadekgyulem
Az térdizuleti porcok kezdodo vagy elorehaladott kopasi folyamata
Baker - cysta ( ezek egy részet diagnosztizalták Önnél )
Izuleti-Trauma / sérules vagy trauma utani állapot ( errol nem irt )
Ezenkivul :
Lehetnek a terdfajdalomnak nem terdizuleti okai is.

A leirtak alapjan javasolnek Önnek egy terd- izuleti MR vizsgalatot ( ha nem volt ) és orthopaediai konziliumot,
ha az eros " vádli " fajdalmai tartosan fenallnak egy un. Doppler- vizsgalatot is ( Ultrahangos áramlas vizsgalat az also végtagi-érrendszerben).

A pontos kezelesi terv csak az Ön vizsgalata es leleteinek egyuttes kiértekelese alapjan adhato.
Ha fajdalmai tovabbra is fenallnak ,
kerem keresse fel Klinikankat konzultaciora a rendelesi idomben,
H, Cs : du.

Tisztelettel

DR . ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fajdalomspecialista


Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Doktornő!

Problémám, több, mint egy hónapja kezdődött. Állandó fejfájás (mindig máshol) és szédülés(egyensúlyzavar) miatt. A tartásom elég rossz, így azt hittem attól lehet, de utána olvastam a neten és olyan dolgokat olvastam, hogy megijedtem.
Még januárban voltam szemésznél, mivel néha homályosabban láttam, és csukott szemmel fényfelvillanásokat láttam, de ott az eredmény negatív volt.
Az elmúlt 1 hónapban, a fejfájás és szédülés mellett a test különböző pontjain érzek bizsergést, sokszor szúr a mellkasom.
Először ideggyógyászatra mentem, ahol megállapította semmi ilyen bajom nincs. (Nem kért semmilyen röntgen félét.)
A reumára mentem, ahol nyaki meszesedést állapított meg, de nem mondott semmit.
A pszichiáter szerint persze pszichés, a felírt gyógyszer nem használ, néha nyugalomban is előjönnek a tünetek.
A nyaki erek UH-ja is rendben volt.
Koponya röntgenben a sella kissé tágabb, de ez is negatív.
Vérképem jó lett, vérnyomásom normális.
Nem tudom merre kellene tovább mennem?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Zoltán!
A fejfajas okai szerteagazoak , ahogy Ön is irja.
A teljesseg igenye nelkul lehet :
Belgyogyaszati : magasvernyomas/ hypertonia, hormonalis es egyeb ok, verszegenyseg / anaemia
Ideggyogyaszati es vagy
Szemeszeti eredetu
Psziches eredetu :fokozott stressz ún. Distress, meg nem oldott állandó feszultseget okozo élethelyzet , alvaszavar , etc.
Mozgasszervrendszer- eredetü : a nyaki csigolyak rendellenéssegei ill.
elofordulhat ún. Tensiois - fejfajas is, amelyet a nyaki , felső háti izomzat tulzott feszulese okoz.
Nyari idoben a nem megfelelő mennyisegű folyadek bevitel ( hypovolaemia ) is okozhatja.
Az Ön által leirtak alapjan a fenti okok
nagy reszet kizartak a Kollegak , elvileg az izomerdetu fejfajas szóba johet .
Ennek emegallapitasahoz termesztesen az Ön vizsgalata, alapos orvosi kikerdezese es leleteinek egyuttes kiertekelése szukseges.

Kerem, faradjon be Klinikankra a rendelési idomben konzultácoira
: H, Cs : delutan.
Bovebb informacio a honlapunkon.

Tisztelettel,

DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fajdalomspecialista
Kedves Doktornő/Doktor úr!
Olyan panasszal fordulok önökhöz ,hogy 1-2 napja a bal vállam és lapockám folyamatosan fáj. Éjszakánként nem bírok tőle aludni ,illetve próbáltam vizesruházni.Mára már minden izmomba fájdalom van ,illetve bizsergő érzés. Szédülök ,amit rosszullét kísér. Mitől lehet ez? Esetleg érdemes lenne kivizsgálásra menni?
Köszönettel: Kovács Lilla
Tisztelt Hölgyem ,

A leírtak alapján csak általános válasz adható.
A pontos válaszhoz Őnt meg kell vizsgálni, alaposan orvosilag kikérdezni , tudni kellene érte- e sérulés, es ahogy Ön is írja, ezt érdemes kivizsgaltatni.

A bal váll- öv fájdalmát okozhathatjak ún. helyi okok ; izom, ideg, ízület , gerinc - eredet ,de egyeb betegségek tünete is lehet a bal vállba sugárzó fájdalom.
Panaszai fenállasa eseten kerem keresse meg Klinikánkat.

Tisztelettel,

DR. ARNOLD Dénes ARNOLD
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Tisztelt Doktor úr. Derékfájás hosszas állás után, farba és hátsó combba kisugárzó, Balra húzó járásbizonytalansággal. A nyak mozgatáskor tompa kattanások vannak. A Házi orvos voltarent irt fel. Porckopásra. Előre is köszönöm a válaszát : Major Ediina
Tisztelt Holgyem,

Általános választ tudok adni a leirtak alapján:
Panaszai hattereben az also hati gerinc szakasz csigolyainak , kisizuleteinek, a csigolyak kozotti porckorongoknak az elváltozasa ( pl. kopasa) esetleg az adott szelvenybol kilepo ideggyoknek a nyomasa , ill. a hatizomzat eltérései is állhatnak .
A nyaki panasz tobb gerinc- szegmentum elterese is utalhat.
Ennek tisztázására MR vizsgalat , ennek birtokaban ideggyogyaszati konzilium is szoba johet .
Pontos diagnozis az Ön fizikalis vizsgálata, alapos kikérdezése es a képalkoto eljaras eredményének egyuttes birtokaban adhato.
A porcerősitést , fajdalom csillapitast izomlazitast én is javaslom , ill. panaszain sokat javithat a szakember irányításával vegzett rendszeres funkcionalis gyogytorna, termeszetesen csak akkor , ha nincs akut gyulladosos folyamat.

Panasszai fenallasa eseten kérem keresse fel Klinikankat leleteivel a rendeslési időmben konzultaciora:
H, Cs: delutan.
Bovebb infornacio a honlapunkon
talalható.

Tisztelettel,

DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fájdalom specialista

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Kedves Doktor Úr!

Szeretném megkérdezni, hogy mi a véleménye a röntgen eredményemről, és hogy mit javasolna ebben helyzetben.

A felvétel eredménye:
Mindkét térdizületben enyhe varus tengelyferdülés észlelhető. Az ízületi rések medial felé jelzetten szűkebbek. Az ízfelszínek kontúrja megtartott, a peremek lekerekítettek.

Az előzményekről, hogy 9 évig kosárlabdáztam, és a bal térdkalácsom felett a bal oldalon duzzanat észlelhető.
Terhelésnél nagyobbodik, és lüktet, illetve fáj.

Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

Tisztelettel:
Skornyák Zita (23 éves)
Tisztelt Hölgyem ,
A csatolt rtg- lelet alapján mindkét térde belsô felszínen léphetnek fel fájdalmai, jellemzően terhelesre, ez adódhat a sport- múltjából is.
Ha a panaszok tartósan fennállnak kiegeszito lágyrész UH vagy MR is szoba jöhet , pontos válasz es szemelyre szabott kezelési terv csak az Ön fizikális vizsgálata es alapos orvosi kikérdezése es a leletek együttes kiértékelése alapján adható .
Javaslom , fáradjon be Klinikánkra a rendelesi időmben konzultációra ( H, Cs) délután .
Addig fizikai kímélet, helyileg fajdalom- es gyulladascsillapito kremek és a gyulladásos szak elmúltával funkcionális gyógytorna javasolt .
Tisztelettel

Dr. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fájdalom specialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista
Jó Napot Kívánok!
Már hetek óta fáj a sarkam,de csak amikor dolgozom ugyanis 8 óra egy helyben álló munkát végzem!
Segítségét szeretném kérni abban,hogy milyen talpbetét lenne célszerű használni!
Előre is köszönöm
Üdv:Borbély Renáta
Tisztelt Hölgyem!

A pontos válaszhoz meg kellene Önt vizsgálni , esetleg lágy rész UH is szükséges lehet .
Sarok fájdalmat sok eltérés okozhat , közöttük az Ön által feltételezett lúd talp is , de az Achilles -in gyulladasa , koros izomfeszules , köszvény , túlsúly , az ún . tapli- szalag gyulladasa, es az álló munkakör is.
Ha beigazolódik a ludtalp , akkor számítógépes talp-vizsgálat alapján erre szakosodott Ortoped rendelők sarok emelot vagy testre- szabott, kulonféle tipusu teljes talp-betétet tudnak javasolni Önnek . A munkahelyen szunetekben végzett gyógytorna elemek is segíthetnek.

Tisztelettel: dr. Arnold Dénes
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista

Hírek

Lehet-e mozogni, sportolni térdfájdalom esetén?

Lehet-e mozogni, sportolni térdfájdalom esetén?

A térdfájdalom nem csak a sportot, de a hétköznapi tevékenységeket, lépcsőzést, gyaloglást is megnehezítheti. Sokakat éppen a fájdalom tart vissza a mozgástól, úgy érzik, feltétlenül kímélni kell az ízületet. Holott dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint fontos lenne mozgatni még a fájós ízületeket is és a megfelelő módszerekkel megállítani az állapotromlást.

Mozgásszervi fájdalom? Ezt érdemes tudni a szteroid kezelésekről

Mozgásszervi fájdalom? Ezt érdemes tudni a szteroid kezelésekről

Sokan tudják a szteroidokról, hogy gyorsan ható, hatékony szerek a fájdalomcsillapításban, gyulladáscsökkentésben. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa azonban arról is beszélt, mi a különbség a szájon át szedhető és injekcióban hozzáférhető szteroidok közt, mikor válnak be ezek az eljárások.

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica Egészséghálózat