Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Bakonyi Beatrix
Tisztelt Szakértő!



Migrénes fejfájásommal kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét. Pár évvel ezelőtt elvétve volt erős fejfájásom, amely elmúlt egy időre és idén év elején sűrűbb lett (hányással, egész napos fekvéssel járt). Voltam vele neurológusnál, aki kivizsgált és azt mondta, hogy ha változik vagy erősebb lesz, akkor menjek vissza és elküld agyi képkészítésre, egyébként rendben talált, illetve az aura látás kezdetére felírt fél szem Relpax nevű gyógyszert. Klasszikus migrént diagnosztizált. Szemészeten is voltam, ott is mindent rendben találtak.



Fiatalabb koromban volt egyszer, hogy a fejem hátsó részét bevágtam az ablak sarkában felállás közben, akkor napokig érzékeny volt, de hányni nem hánytam, másnap szédültem még. Orvosnál akkor nem voltunk vele, de mivel a fejfájásaim kb. onnan kezdődtek kb. 1 évre rá voltam vele neurológusnál, aki akkor szintén rendben talált és a röntgen sem mutatott ki semmit.



A mostani neurológus kikérdezett, hogy mit szedek, jelenleg és akkor is csak fogamzásgátlót, amelyet idén tavasszal kezdtem el szedni. Azt tanácsolta, hogy hagyjam abba a szedését háziorvosomat is megkérdeztem, ő azt mondta, hogy egy ideig ne szedjem, hogy megnézzük milyen hatással lenne.

A fejfájásom már a gyógyszer szedése előtt kezdődött, azóta az erőssége és az intenzitása csökkent néha van, de tompa, egyáltalán nem olyan erős, mint a fogamzásgátló gyógyszer előtt (volt látás problémám is- szemcika minimális fejfájással).



Szeretnék más szakvéleményt is, ezért írtam Önnek. Mit tanácsol? További vizsgálatot érdemes csinálni? A fogamzásgátló szedését abba kell hagynom? A doktornő eléggé rám ijesztett a fogamzásgátlóval kapcsolatban kialakulható veszélyes betegséggel kapcsolatban (agyi).



Segítésüket előre is köszönöm!



Üdvözlettel:



B. Bea, 26 éves lány
Kedves Bea!





Kétféle fejfájásról ír, egy migrénről ill. egy fejtrauma után jelentkező fejfájásról. Ezek így, első olvasásra korrektül ki lettek vizsgálva.

Folyamatosan fennálló fejfájás esetén persze adódhat olyan helyzet, hogy új képalkotó vizsgálatot kérünk.



A fogamzásgátló szedésének valóban vannak veszélyei. Ezek minimalizálása érdekében haematológiai és neurológiai vizsgálatokra van szükség. Fontos továbbá a családi anamnézis ismerete is.



Általánosságban azt mondhatom, ha a fogamzásgátló jó hatással volt a migrénjére, ez legalábbis megnyugtató. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy - ha nem is sürgősen - a fenti vizsgálatokat érdemes elvégeztetni.



Üdvözlettel:



Dr. Vida Zsuzsanna PhD

neurológus, szomnológus főorvos
Porckorongsérv? Ezek az ajánlott és kerülendő mozgásformák  Porckorongsérv esetén is fontos a mozgás, az orvos segít választani

Porckorongsérv? Ezek az ajánlott és kerülendő mozgásformák

A körültekintően kiválasztott és végrehajtott mozgás segíthet a porckorongsérv okozta merevségen, csökkentheti a fájdalmat is, de dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint vannak olyan mozgásformák, amelyeket inkább kerülni kell.

további részletek »
Sport közben sérült a könyök, a boka? Így segít a hialuronsav A hialuronsavas injekció gyorsítja és teljesebbé teszi a gyógyulást

Sport közben sérült a könyök, a boka? Így segít a hialuronsav

Sokan nyáron vágnak bele a tenisz edzésekbe, a golfba, a labdajátékokba, amit igen gyakran egy-egy könyök- vagy bokasérülés miatt kényszerülnek felfüggeszteni. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint az akut fájdalmak esetén alkalmazható hialuronsavas kezelés jelentősen gyorsítja a felépülést.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel