Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Darabos István
Tisztelt Doktor Úr!/Doktor Nő!Több mint 20 éve küzdök súlyos fibromyalgiával és annak számtalan vegetatív tünetével. 58 éves férfi vagyok, 6 éve leszázalékolt. Jó néhány orvosnál, még elismert fájdalom-specialistánál is jártam.Természetesen komplex kezelésben részesülök: életmód váltás,kognitív terápia, 45 éve jógázom, 25 éve foglalkozom meditációval, relaxáció különböző fajtáival, zene-terápiával. Profi étrend, és táplálék-kiegészítők.

A pszichés státuszom, az orvosok szerint az átlag feletti. Plusz a gyógyszerek egész tárházát teszteltük. Többnyire eredménytelenül.A fájdalmaim ennek ellenére egyre súlyosabbak.

Sok esetben a kábító fájdalomcsillapítók sem hatnak.Szeretném megkérdezni, hogy van-e Önöknek dokumentált férfi fibromyalgiás betegük, aki tartós fájdalomcsökkenésről számolt be.

Ha igen, milyen kezelés, gyógyszer hatására következett be?Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelt Uram,

Leveléből kiderul , hogy Ön ismeri a betegségét es komplex therapiaban reszesul.

Engedje meg, hogy nehany Gondolatot leirjak - a teljesseg igenye nelkul -

a Fibromyalgiarol:

Rendkivul komplex eredetu @ sokszinu tunettcsoportban megnyilvanulo, nehezen diagnosztizalhato - es kezelhetö, igen heveny fajdalommal jaró korkép.

Ahogy a korkep latin neve is jelzi a kotoszovetek, szalagok, izuletek, vaz izomzat , heveny fajdalmai alakulnak ki az ebben szenvedo Betegeken es ehhez egyeb tunetek is csatlakozhatnak.

Eredetet tekintve :

Kozponti idegrendszeri erintettseg ( a bemeno -fajdalomimpulzusok agyi tudatosulasanak zavara )

Psyches vagy psychosomatikus eredetu ( a korkep felosztasa eszerint a megkozelites szerint tobb alcsoportra bonthato) .

Autoimmun eredetu korkepekhez csatlakozo fibromyalgia - szerteagazo tunetcsoporttal ( RA )

Rendszerbetegsegeghez tarsulo fibromyalgia

Egyeb okokA fibromyalgia eseten - megitelesem szerint-

a fajdalomcsillapitas a kezelesnek egy fontos resze, de a psyches tuntetek ( depresszio, demotivatio, alvasproblemak , kezelese ) es az egyeb panaszok/ tarsbetegsegek kezelese ugyanilyen fontos.

Az agyi erintettseg miatt szukseg lehet neurologus ,

az autoimmun betegsegek eseten ( RA, IBS , SLE ) szukseg lehet belgyogyasz - immunologus , dietetikus, borgyogyasz tanacsira is.

Mivel a korkep minden Paciensnel sokszinu, es ezek adott dominanciaja jellemzo az adott Betegre, a kerdesere konkret therapias javaslattal valaszolni nem lehet.

Eddigi tapasztalataim alapjan egy orvos- psychologus Csapat kozultacioja menten alakult ki a szemelyre szabott kezelesi irany.Javaslom, hogy a leleteivel faradjon be Klinikanra konzultaciora Dr. Kadar Janos Belgyogyasz Immunulogus Foorvos Urhoz, ill. hozzam a rendelesi idomben:H, Cs: du.

Tisztelettel ,DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fajdalomspecialista
Gyakori sportsérülések 40 felett - focitól a futásig Így segíthet a sportorvos

Gyakori sportsérülések 40 felett - focitól a futásig

40 fölött a testünk hajlamos másképp reagálni az edzésre, hiszen az izmok is veszíthetnek erejükből, és a szív és a tüdő sem feltétlenül képes maximum teljesítményre. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint az állóképesség és a teljesítmény is fokozható, ha megfelelően kezeljük a sportsérüléseket, amelyek rizikója a korral egyébként is növekszik.

további részletek »
Porcleválás vagy porckopás? Nem mindegy, mitől fáj a térde A fájdalomcsillapítás és az oki kezelés is elérhető

Porcleválás vagy porckopás? Nem mindegy, mitől fáj a térde

A térdfájdalom lehet egy rossz mozdulat következménye, de kialakulhat lassan, hónapok-évek alatt is. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint nagy különbség van a porcleválás és porckopás okozta panasz és a kezelés közt is. 

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel