Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő!

Párom kb.3 hete meghúzta a derekát a munkahelyén.A körzeti orvosa írt neki fájdalomcsillapítót és izomlazítót és azt javasolta hogy sétálgasson,a kezelés hatására átmenetileg enyhültek a panaszai.Pár nap mulva egy rossz mozdulat következtében megint becsípődött a dereka de akkor már meg sem tudott mozdulni,így mentővel korházba szállítottuk.Ott kapott isiászra infúziót,mydeton izomlazítót és Talvosilen Forte fájdalomcsillapítót,továbbá javasolja a mozgásszervi szakorvosi vizsgálatot.Következő háziorvosi rendelésre elvittem a korházban kapott ambuláns lapot, mivel párom lakáson belül is csak mankóval tudott közlekedni.A háziorvos adott egy beutalót az idegsebészetre.Mult hét péntekre kapott időpontot.Az idegsebészeti vélemény a következő:Lumbago.állapota javul,gyöki érintettsége nincs.Hétfő óta megint rosszabbodott az állapota, tegnap volt a körzeti orvosnál aki MRI-re küldte de mivel nem szakorvos küldi és nincs beutaló 70.000 Ft lenne a vizsgálat.Kérdésem a következő lenne: Ön szerint szüksége lenne e páromnak egy reumatológiai vizsgálatra és egy röntgenfelvételre?Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Ibolya
Tisztelt Galó Ibolya ! Úgy gondolom , mindenképpen reumatológiai vizsgálatra van szükség, ahol eldől az,hogy mi a következő teendő. Addig is szigorú tehermentesitett / felpolcolt lábbal / fekvés, és az eddigi gyógyszerei javasoltak. Üdvözlettel dr. Váradi Éva

Hírek

Nehezen megy a gépelés? A csuklóban is lehet íngyulladás

Nehezen megy a gépelés? A csuklóban is lehet íngyulladás

A csuklóban jelentkező tendonitis tulajdonképpen íngyulladás, amely jellemzően egy sérülés vagy valamilyen ismétlődő mozdulatsor miatt alakul ki. Tehát például a napi sokórás számítógép használat miatt gyulladás alakulhat ki, ami akadályozza a további sokórás számítógép használatot. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos a hatékony megoldási lehetőségekről beszélt. 

Rheumatoid arthritis miatt is fájhat az állkapocs

Rheumatoid arthritis miatt is fájhat az állkapocs

A rheumatoid arthritis az ízületek fájdalmát és gyulladását okozza, de nem csak a nagyízületeket érintheti. Dr. Selyem Réka MSc, a FájdalomKözpont reumatológusa arról beszélt, milyen tünetei lehetnek az állkapocsban az ízületi gyulladásnak és mit lehet tenni ellenük. 

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica

Prima Medica Egészségcsoport