Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Üdvözlöm Önöket!

Kérdésem a következő lenne. LCA plasztikát, keresztszalag műtétet hajtottak végre rajtam 6 évvel ezelőtt. Múlt héten ugyanezt a térdemet arthroscopos műtéttel operálták porcleválás miatt. Továbbá: az LFC-n körülírtan II-fokú chondromalatiát találtak. A főorvos úr azt javasolja, hogy porc injekció kúrát folytassunk, ami 3 db injekcióból áll, ára 21.000 Ft/db, ami azért nem kevés sajnos.



38 éves vagyok és aktívan egyesületben sportolok, labdarúgás.

Csak porcerősítő szedése mennyire segíthet a továbbiakban?

Picit sokallom az összeget az injekcióra. Mennyire lehet hatásos? Nem tudom, hogy valóban megérné-e a kifizetett összeg az injekciókra, ha lehet inkább kerülném.



Köszönöm válaszukat!

üdv

Huszl Tamás
Tisztelt Uram ,



Az Ön kórtörteneteben LCA plasztikai , ill. porclevalas es LFC chondromalatia ( Gr . II .) szerepel, es Ön aktív sportoló .



Teljesen egyet értek az Önt operáló Kollégával , a hialuronsav - injekció - kúra ugyanis növeli az ízületi porc rugalmasságát , és a sérülésekkel szembeni ellenálló képességet .

Segíti továbbá a a nagy teherviselő ízületek ( térd ) normális és fájdalommentes funkcióját kenő és ütéselnyelő tulajdonságai miatt ( ún. Viszkoelaszticitás )

Azt a javaslom a "haszon / kockázat - elvét " kezelő orvosaval beszéljék meg.



A szájon át alkalmazott készítmények is hatásosak lehetnek hosszu tavon ( megfelelő felszivodas esetén ! ) de az Ön esetében -kórtörténet - egyesületi labdarúgó - az injekciós kúra hatékonyabb megítélésem szerint.





Tisztelettel ,



DR . ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebesz szakorvos

Fajdalomspecialita
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista

Hírek

Fibromyalgia is lehet a rejtélyes izomfájdalom oka

Fibromyalgia is lehet a rejtélyes izomfájdalom oka


Lehet a nyakfájdalom komoly baj jele?

Lehet a nyakfájdalom komoly baj jele?


Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica

Prima Medica Egészségcsoport