Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Arnold DR ÚR! Nekem 2 hónapja teljes meniscus/ belső oldali tèrd/eltàvolìtàsom volt a ORI ban. Indokolt volt , meniscus teljes leszakadàsa miatt. A csontokat borìtó üvegporc szinte teljesen èpp àllapotú. 45 èves aktìv sportoló vagyok. Kèrdèsem : Nem szeretnèm lekoptatni az üvegporcokat meniscus nèlkül es elkerülni a legrosszabbat a protèzist. HALLOTTAM meniscus transplantàcióról Amerikàban, az ottani velem korabeli sportoló akin vègeztek visszaàllhatott a sportba. Mit tudna nekem javasolni? Magyarorszàgon. Vagy injekcióval èrek valamit hialurin savas vagy PRP ? Esetleg hallottam zsìtinjekciórol is. Ezek lehetnek megtartó szerepűek?
Tisztelt Szalay Attila!



5 pontban foglalnám össze a válaszokat:



1, Konzílium kérése az operáló osztályon az Ön részére.

2, Meniscus transzplantáció végett konzultáció Dr. Páll Zoltán traumatológus, sebész orvossal.

3, PRP. + Hialuronsav jó lenne de az ANTSZ. jelenleg nem engedélyezi.

4, Átmenetileg megoldás lehet a Renehavis 2 kamrás 2 komponensű hialuronsav inj. adása a térdbe+ funkcionális gyógytorna.

5, Személyes konzílium után lehet többet mondani.



Üdvözlettel:

Dr. Arnold Dénes Arnold
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista

Hírek

Az „úszóváll” miatt is fájhat a váll mozgatása

Az „úszóváll” miatt is fájhat a váll mozgatása

Az úszóváll kifejezés nem kifejezetten egyetlen betegségre utal, sokkal inkább egy összefoglaló elnevezés, ami bizonyos mozgásszervi elváltozásokat foglal magában. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni, ha a kar felemelése fájdalmat okoz. 

Gyakori sportsérülések 40 felett - focitól a futásig

Gyakori sportsérülések 40 felett - focitól a futásig

40 fölött a testünk hajlamos másképp reagálni az edzésre, hiszen az izmok is veszíthetnek erejükből, és a szív és a tüdő sem feltétlenül képes maximum teljesítményre. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint az állóképesség és a teljesítmény is fokozható, ha megfelelően kezeljük a sportsérüléseket, amelyek rizikója a korral egyébként is növekszik.

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica

Prima Medica Egészségcsoport