Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Regina
Tisztelt Doktor Úr/Nő!



Derékfájdalom kapcsán szeretném kikérni véleményét. 21 éves nő vagyok. A fajdalom kb egy éve kezdődött, nem állandó, újra és újra visszatér. Az utóbbi két hónapban sokat betegeskedtem, nem tudom ez számít e. Két hétig szedtem antibiotikumot (aktil duo) amelyet fogműtétre és arcüreggyulladásra kaptam. Reflux gyanujara kezdetben pantoprazol-teva, most pedig quamatel tablettát szedek, szakorvosi vizsgálatra sajnos még 2 hetet kell várnom. Egyéb gyógyszerek: sinupret forte, mometazon sandoz orrspray, xilox-ot kb. Másfél hétig szedtem fogászati gyulladás miatt, műtét utan pedig ketodex-et.

November elején egy hirtelen mozdulat hatására pár napig fájt a térdem, amelynek akkor nem tulajdonítottam jelentőséget. Ez azonban azóta bizonyos időközönként előtör. Kb. 3-4 hete mintha a csípőnél éreztem volna fájdalmat (főleg fekvő helyzetben) amely a combba sugárzott. Mozgás hatására javult a helyzet. Viszont előfordult, hogy séta közben jelentkezett járáskor szúró fájdalom, amely viszonylag hamar, maximum fél óra alatt elmúlt. A fájdalom helye sem állandó, van hogy a bal oldal fáj, máskor pedig a jobb. A lábban néha jelentkezett tűszurkálás jellegű érzés, amely a bal lábban erősebb, viszont időnként a test többi pontján is érzem. Az utóbbi időszakban több izület is fájt, hol az egyik kézben, hol a másik vagy éppen a vállban. Nem tudom, hogy ezt okozhatja e a szedett gyógyszerek egyike, hiszen több tájékoztatóban is fel van tüntetve az izületi fájdalom, mint mellékhatás, vagy pedig más problémára.



Múlt héten jártam háziorvosomnál, hiszen az utóbbi egy héten jobban fájt a derekam. Én gerinc eredetű fájdalomra gyanakodtam, viszont szerinte valamilyen vese probléma lehet a háttérben. Kb. a bordákig terjedő részen fáj a derekam, illetve mellette. Ütögetésre érzékeny. Ez néha jobb, illetve bal alsó irányba kisugárzik. Múlt hét óta fáj a hasam, ez főleg a köldök környékén, illetve attól feljebb lévő részen, nyomásra érzékeny, néha még az is kellemetlenséget okoz ha hasra fekszem. A bordák alatt szokott néha jelentkezni szúrásszerű fájdalom, illetve néha az alhasban ami az ágyék felé sugárzik. Egyébként csípő érzés nem jelentkezett vizelés közben, illetve nem is volt véres. Ciprinol antibiotikumot kaptam, vizelet vizsgálatig másfél hetet kell várnom.



Ön szerint ezek valóban lehetnek gerinc eredetű problémák? Illetve pontosan milyen szakemberhez kellene fordulnom, mindenképp szükséges hozzá háziorvosi beutaló?

Válaszát előre is köszönöm szépen!

Tisztelet Hölgyem ,





A leírt tünettan alapján a derekfajasa egyaránt származhat az Also háti gerinc szakasz elvaltaltozasaibol , lehet vese eredetű is, de az is előfordulhat , hogy mindkét elváltozás egyszerre áll fenn.

Önt háziorvosa kezeli jelenleg , es eldönti a fizikalis vizsgálat , a klinikai kép ès a labor eredmények alapján , hogy szükséges - e további szakorvosi konzilium :

Rheumatologiai és/vagy

Urologiai irányban.



Ha közfinanszírozott ellátást kiván igénybe venni , arra háziorvosától(HO ) kaphat beutalót.

A magán egészségügyi szolgáltatókhoz nem szükséges HO-beutaló .



Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész szakorvos

Fájdalomspecialista
Porckopás miatt fáj? 6 tipp a javulásért  Az életmód és a hialuronsav injekció is segít

Porckopás miatt fáj? 6 tipp a javulásért

A porckopás nem csak a térd fájdalmát okozhatja, de megakadályozhatja a nyak, a váll, az ujjízületek szabad mozgását is. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos a leghatékonyabb fájdalomcsökkentő módszereket ismertette. 

további részletek »
Baker ciszta is lehet az oka a térdhajlat fájdalmának A Baker ciszta kezelhető

Baker ciszta is lehet az oka a térdhajlat fájdalmának


további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel