Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Tóth I. Mihályné
Tisztelt Doktornő!



5. hónapja, hogy viszonylag hirtelen kialakult sokizületi gyulladásom van. Kéz-csukló-váll-térd (szimmetrikus). Duzzanat, fájdalom, kézmerevség, térdmerevség folyamatosan áll fenn, ami pihentetés után fokozott. Többszöri laborvizsgálat alapján a reumafaktor, crp, süllyedés, fehérvérsejt negatív, több antitest negatív. Immunológus szerint nem áll fenn reumatoid artritis autoimmun rendszerbetegség. Kézröntgen (2 alkalommal is) mérsékelt kopást mutat csak ki, RA jelei nincsenek (duzzadt, merev állapotban). Csukló-, boka izületek UH vizsgálata nem igazol különösebb gyulladást (dagadt állapotban).

2 alkalommal kaptam szteroid injekciót vállba, ill. fenékbe, amelyek után másnaptól kb egy hétig voltam teljesen tünetmentes (vékony, laza ujjak, apadt, viszonylag rugalmas izületi részek). A második héttől pedig folyamatosan töltődnek vissza - duzzanat, fájdalom - mozgásakadályozottság folyamatos erősödésével a megnevezett területek. Reggel a fájdalom nagyon erős, - merevség áll fenn, ami meleg tusolásra kissé lazul, de egész nap megmarad. Non szteroidok úgy tűnik, nem hatnak. Nincsenek reumás csomók, a szteroid után teljesen normális az ujjaim alakja - talán deformitás nincs. Lázam nincs.

Egyelőre a hasi-, mellkasi ultrahang, fül-orr-gégészeti, nőgyógyászati, immunológiai vizsgálatok nem mutatnak gócot. Gyógytornázom, fizioterápiás kezeléseket kaptam. Üléskor, számítógépes munka során határozottan duzzadtabb, fájdalmasabb mindenem.



A tünetek megjelenése előtt hidegben erős fizikai munkát végeztem, (kerti) amihez nem vagyok szokva. Akár meg is erőltethettem (guggolás, metszés), de az nem tartana ilyen hosszú ideig.



Kérdésem lenne, hogy váll-, és térd további ultrahangos vizsgálattal lépjek-e tovább az okok keresésében vagy mást javasol?



Válaszát köszönöm!

Tisztelettel

Tóth I. Mihályné
Tisztelt Hölgyem ,



Kérdésére válaszolva egyenlőre nem a vall - es térd UH irányában lépnék tovább, hanem az alap betegség kiderítését javaslom .

A klinikum és a leírt tunettan alapján RA szoba jön , de ezt a labor vizsg. es a kéz-rtg nem erősítette meg , és a góc kutatas is negatív.

Azt javaslom konzultáljon az Önt kezelő Immunologus Kollégával - ill. Rheumatologussal.



Fájdalomcsillapitas az Ön eseteben az alapbetegség ismeretenek - és az ún. alapkezelésének birtokában lehetséges .





Tisztelettel ,



DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.

Sebész Szakorvos

Fajdalomspecialista
Porckorongsérv? Ezek az ajánlott és kerülendő mozgásformák  Porckorongsérv esetén is fontos a mozgás, az orvos segít választani

Porckorongsérv? Ezek az ajánlott és kerülendő mozgásformák

A körültekintően kiválasztott és végrehajtott mozgás segíthet a porckorongsérv okozta merevségen, csökkentheti a fájdalmat is, de dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint vannak olyan mozgásformák, amelyeket inkább kerülni kell.

további részletek »
Sport közben sérült a könyök, a boka? Így segít a hialuronsav A hialuronsavas injekció gyorsítja és teljesebbé teszi a gyógyulást

Sport közben sérült a könyök, a boka? Így segít a hialuronsav

Sokan nyáron vágnak bele a tenisz edzésekbe, a golfba, a labdajátékokba, amit igen gyakran egy-egy könyök- vagy bokasérülés miatt kényszerülnek felfüggeszteni. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint az akut fájdalmak esetén alkalmazható hialuronsavas kezelés jelentősen gyorsítja a felépülést.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel