Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt doktor Nő / Úr;

Két hete vérnyomás kiugrásom volt. ( 170/107 ).
Ezt Tensiominnel levittük 150/90- es pulzus 90 körüli átlagra. Folyamatosan gyógyszert szedek a vérnyomásomra.
A vérnyomásom 130-145 / 75-95 között mozog.
Kb másfél hete, olyan nyomás, húzó- nyomó jellegű érzésem van a fejemben.
Voltam sürgősségin, ott fizikális vizsgálatokkal, az agyi történéseket nem valószínűsítették. A tarkómnál, izomcsomót érzek. Fejfordításkor ropogó hangot hallok a nyakamból, enyhén fáj, ha a fejemet jobbra döntöm.Ha hirtelen fordítom a fejemet jobbra és balra bizonytalan lesz az egyensúlyom, néhány pillanatra. A nyomás érzése fekvésre enyhül. A szemem olyan, mintha ki lenne száradva.
Hányinger , forgó jellegű szédülés nincs.
Zavar, hogy nem volt még csak koponya röntgen sem, a Romberg teszttel és vakjárással az agyi érintettséget "kizárták" az orvosok.
Mindkét vizsgáló sürgősségis orvos a vérnyomásomat tette felelőssé, a második orvos pánikzavart is valószínűsített. Vérnyomáscsökkentő gyógyszert váltott, Nebibeta 5 mg helyett Concor 5 mg 1 / napra. Mellette szedek még Covercard 5/5 1 / nap. Most xanaxot is adtak 0,25 2X1-et.

Ön szerint a panaszok miatt egy koponya CT / MR / vizsgálat nem lenne indokolt?

Várom válaszát.


Zoltán
Tisztelt Uram,

Az On altal leirt komplex elváltozasok nem az en szakteruletemhez tartoznak.

Levele alapjan javaslataim a kovetkezok :

A vernyomas kontrollra 24 oras ambulans vernyomas- monitorizalast javaslok ( ABPM vizsgalat ) ennek alapjan allithato fel a pontos kezelelési strategia megitelesem szerint.
A koponya MR vizsgalat javaslatat es szuksegesseget dontse el neurologus szakorvos az Ön vizsgalata , alapos kikerdezese es leleteinek egyuttes kiertekelese alapjan .
Erdemes a panik- szindromat is kivizsgaltatni es ebben psychiater szakorvos segitseget kerni.

A vernyomas kontroll - es beallitashoz javaslom a Klinikankon is dolgozo Dr. Kapocsy Judit FőorvosNo
szakmai segitseget igenybe venni.

Tisztelettel,

DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.
Sebesz szakorvos
Fajdalomspecialista
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc Fájdalom specialista

Hírek

Állkapocs fájdalom - nem mindig a fogorvos kezeli

Állkapocs fájdalom - nem mindig a fogorvos kezeli

Az állkapocs fájdalma kezdetben lehet, hogy csak egy-egy fájdalmas epizóddal jelentkezik, később azonban akár a rágást, a beszédet is akadályozhatja. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csak fogászati okai lehetnek az ilyen tünetnek.

Krónikus fájdalom szindróma COVID -19 után

Krónikus fájdalom szindróma COVID -19 után

A krónikus fájdalom szindróma és a COVID-19 kapcsolatát vizsgálva több irányban is gondolkodnak a szakemberek: vajon a koronavírus szövődményeként jelentkezhet-e a krónikus fájdalom, esetleg a fertőzés rontja a már meglévő betegség tüneteit vagy éppen olyanok szembesülnek a krónikus fájdalommal, akik a COVID-dal nem, de a rizikófaktorokkal találkoztak?  Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa nemzetközi kutatásokról és saját tapasztalatairól számolt be. 

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica

Prima Medica Egészséghálózat