TripleX Training - Fájdalomközpont

TripleX Training - Fájdalomközpont

2022.11.04 10:40

A TripleX tréning nem gyógytorna, hanem egy komplex gerincregeneráló program. A TripleX Training -ahogyan a neve is sejteti, 3 lépcsős program. Az alapoktól építi fel újra a helyes mozgásmintákat.

A három lépés a következőképpen épül föl:

Mobilizálás (1.)

A TripleX Tréning első lépése a gerinc működését, stabilitását befolyásoló ízületek, területek mobilizálását jelenti.

Ha egy ízület nem kellőképpen mobil, egy másik ízület vagy éppen a gerinc próbálja a kieső mobilitást pótolni. Ez a kompenzáló mozgás észrevétlenül írja át az idegrendszerben a helyes mozgásmintákat. A téves minták pedig, mint egy nem megfelelően elhelyezett alkatrész egy gépben, előbb-utóbb károsítják az ízületeket, többek között a gerinc ízületeit is, ami már egyenes út a fájdalomhoz.

Kapcsolódó cikkünk

Csontritkulás? Gyógytornával visszaszerezhető a mozgásbiztonság

Csontritkulás? Gyógytornával visszaszerezhető a mozgásbiztonság

A csontritkulást sokáig a menopauzán átesett nők betegségének gondolták, de mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy férfiakat is érinti az osteoporosis. ...

triplex training-Fájdalomközpont

Stabilizáció (2.)

A TripleX Tréning második lépésében a lumbális (ágyéki) gerinc stabilizációja történik.

A derék és medence körüli izomzat feladata, hogy a mindennapi és sportmozgásaink során csakúgy, mint a váratlan helyzetekben stabilan tartsák a törzset, a csigolyák nemkívánatos elmozdulásainak megakadályozására. A tréning ezen részének a célja nem az izmok erősítése, hanem az idegrendszeri szabályozás újraprogramozása. A mozgásos „szoftver” újratervezésével biztosíjtuk, hogy gerincünk biztonságban legyen minden pillanatban.

Tanítás (3.)

A TripleX Training harmadik és egyben utolsó lépcsőfoka a  helyes mozgásminták (újra)tanítása. Ha minden terület felszabadult a gátlás alól és a stabilitás is teljes, indulhat a helyes mozgásminták kialakítása és begyakorlása. Ezek a mindennapi életből vett minták „tornatermi” változatai, mellyel felkészítjük a testet arra, hogy a jövőben már minden egyes mozdulatunk gerincbarát és egészséges legyen, fájdalommentes, teljes életet élhessünk. 

Téma szakértői