Akupunktúra - Budai FájdalomKözpont

Akupunktúra

Az akupunktúra nem más, mint a bizonyos, meghatározott testfelszínhez közeli területek ( akupunktúrás pontok ) mechanikus ingerlése (akupunktúrás tűkkel), amelynek létezése a hagyományos kínai orvoslás egyik szakterületeként vált ismertté. Az akupunktúra szerteágazó élettani hatással rendelkezik. Többek közt a reumatológiai fájdalomcsillapításban is használható, precíziós kezelés, melyet tapasztalt reumatológus-fizioterápiás orvosunk végezhet kizárólag. Az akupunktúra nagyon sok tanulást és gyakorlást igényel. Az orvosi akupunktúra a nyugati orvostudományt és a keleti akupunktúrás gyakorlatot egyesíti.

Az akupunktúra hagyományos kínai magyarázata az, hogy az egész testek energia-csatornák hálózzák be. Minden betegsége a nem megfelelő energia-áramlásból ered, így az akupunktúra alkalmazásával állítják vissza a megfelelő energia-áramlást.

Az akupunktúrás módszert leggyakrabban a fájdalomcsillapítás területén használják kiegészítő kezelésként. Nagyon hatásos mozgásszervi fájdalmak esetén:akupunktúra fájdalomcsillapítás

  • ízületi fájdalmak;
  • izomfájdalmak;
  • hátfájás;
  • derékfájás;
  • fejfájás.

Hogyan működik az akupunktúra

Akupunktúra segítségével különböző mélységű szövetek (bőr, izom, idegdúcok, idegek stimulációja érhető el. Eredményképpen sokszor már a kezelés alatt csillapodik vagy megszűnik a meglévő mozgásszervi fájdalom intenzitása. A gyors hatás itt az idegpályák (meridiánok) összekötöttségén és stimulációs pontok közötti összefüggésen múlik.

A kezelés lényege, hogy a páciens testének kritikus pontjain a bőrbe vékony fémtűket szúrunk (a tűk átmérője 0,16-0,46 mm, hosszuk 13 mm-től akár 130 mm-ig terjedhet). A megfelelő akupunktúrás pontok manuális vagy elektromos ingerlése a gyógyulást segítő folyamatokat vált ki a beteg szervezetében. Az eljárás invazív (bőr alá hatoló) ezért kizárólag anatómiai ismeretekkel és kellő tapasztalattal rendelkező orvos végezheti.

akupunktúra fájdalomcsillapítás

Bejelentkezés akupunktúrás kezelésre!

Budai FájdalomKözpont

akupuntúra

 

Orvos válaszol

Kérjük, töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot. 

Név:

E-mail:

Az Ön kérdése