Aktív fájdalomcsillapítással hatékonyan kezelhető az idegbecsípődés

Aktív fájdalomcsillapítással hatékonyan kezelhető az idegbecsípődés

2023.12.13 09:07

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa, elárulja, vajon hogyan lehet megszűntetni az idegbecsípődésből adódó fájdalmat.

Online Bejelentkezés

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Széll Kálmán téri rendelő - 1015 Budapest, Ostrom 16.

Aktív fájdalomcsillapítással hatékonyan kezelhető az idegbecsípődés

A jó idő beköszöntével a családi házban élők kitelepszenek a kertbe és megkezdik a tavaszi munkálatokat. A virágültetés, a fűvetés, a trágyázás és a kapálás bár kellemes időtöltés, sokan mégis megszenvedik ezt az időszakot, hiszen elég egy rossz mozdulat, és az illető moccanni sem bír. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebész főorvosa elárulja, vajon hogyan lehet megszűntetni az idegbecsípődésből adódó fájdalmat.

Mi is az idegbecsípődés?Becsípődés, Fájdalomközont

Sokszor hallani, hogy valakinek becsípődött valahol egy idege, ami nem is csoda, hiszen gyakran nem is kell nagyobb fizikai megerőltetés hozzá. Megtörténhet, ha az ember rosszul fordul meg az ágyában, vagy ha csak egyszerűen fel próbál egyenesedni.  Ilyenkor egy hirtelen, éles fájdalom jelzi a problémát, és nem ritka, hogy az illető mozgásképtelen lesz.

De hogy pontosan mi is játszódik le ilyenkor? A gerincvelőből kilépő oldalirányú idegek nyomás alá kerülnek, degeneratív elváltozások, illetve a porckorong elmozdulása következtében. A fájdalom akár hosszú hetekig is elhúzódhat, és kezelés nélkül csak ritkán múlik el magától. A tüneti terápia – pl. fájdalomcsillapítók- csak ideig-óráig hoznak enyhülést, azonban a kiváltó okot nem szűntetik meg, így végleges javulást nem eredményeznek.

Szűntesse meg mihamarabb a fájdalmat

Akut mozgáskorlátozottságot okozó idegbecsípődéses állapot leggyakrabban lumbágó formájában jelenik meg, de nyaki és háti gerinc mentén is előfordulhat. Ilyenkor az érintett gerinc melletti izmok fájdalmas görcsös állapota áll fenn, sokszor végtagba vagy bordákba kisugárzó fájdalommal. Az esetek nagy részében orvosi segítség és aktív fájdalomcsillapítás szükséges a teljes gyógyuláshoz, így érdemes mihamarabb szakemberhez fordulni, hogy elkerülhető legyen a hosszú időn át tartó szenvedés.
Az aktív fájdalomcsillapítás lényege az ok, a fájdalom kiindulópontjának kezelése. A célzott és erőteljes kezelés hatására a fájdalom gyorsan és jelent

ősen csökken, a mozgáskészség helyreáll anélkül, hogy az egész szervezetet terhelnénk feleslegesen.
Az aktív fájdalomcsillapítás első lépése a fájdalom kiindulópontjának azonosítása. Idegbecsípődés esetében azon pont megtalálása, ahol a fájdalmas ideg a gerincből kilép. A fájdalom eredetének azonosítását követően a kezelés személyre szabottan leggyakrabban injekcióval történik - érzéstelenítő, gyulladáscsökkentő vagy éppen homeopátiás készítmény beadásával. Speciális esetekben az akupunktúrás kezelés is szóba jöhet. A tartós eredmény érdekében a kezelést párszor ismételni szükséges.
„Az aktív fájdalomcsillapításnak köszönhetően a kerti munka tovább folytatható, a mindennapi mozgás gyorsan visszanyerhető” - mondja Dr. Arnold Dénes MSc  a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa.

Téma szakértője

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

sebész, fájdalomspecialista, hialuronsav szakértő, neurálterápia-, akupunktúra-, HKO/TCM szakorvosa, minősített oktató

  • Specialitások:
    • Krónikus mozgásszervi fájdalmak
    • Hátfájdalom
    • Nyaki fájdalom
    • Hosszú ideje fennálló fájdalmak
    • Holisztikus szemlélet
    • Keleti és nyugati orvoslás ötvözése
    • Kollagen injekció és hialuronsav injekció szakértő
     
  • Kapcsolódó orvos válaszol bejegyzésünk

    Tisztellt Doktor úr / nő !! Voltam reumatológián ! Valószinü huzatot kaptam ! A dr nő irt fel fájdalomcsillapitó tapaszt valamint Contramal 50 mg Kemény kapszulát ! A géllt felraktuk a fájó nyaki és váll részre de a tablettát a tájékoztató elolvasása után félek bevenni !! Az alábbi gyógyszereket szedem : Salofalk 500 mg , Vidonorm4/5 mg, concor 5 mg,Pradaxa 110 mg,Rytmonorm 300mg, Esomeprasol Sandoz 40 mg Notropil 1200 mg !! Betegségeim:Colitis Ulcerosa .Pivarfibrilláció, Magasvérnyomás ,Diabetes 2 tipus Kérem legyen szives válaszolni szedhetem e a felirt gyógyszert ? 69 éves vagyok ! Nagyon félek a mellékhatásoktól ! Viszont a nyaki részen és a tarkómnál elviselhetetlen feszülő fájdalmat érzek ! Kérem szépen a tanácsát ! Megtisztelő válaszát előre is köszönöm tisztelettel : Drigán Bertalan nyugdijas közalkalmazott Mobil: 0630/568 -4627
    Tisztelt Uram!


    Belgyógyászati jellegű kérdéseire az Ön háziorvosa, belgyógyásza adhat választ. saját gyakorlatunkban a természetes hatóanyag tartalmú injekciós kezeléseket preferáljuk. Szóba jöhet még lökéshullám terápia,lágylézer kezelés, test akupunktúra, gyógytorna, életmód tanácsadás.

    Tisztelettel,
    Dr. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
    Drigán Bertalan

    Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

    Fájdalom specialista

    Kapcsolódó oldalak

    Páciensek mondták

    Alapos

    Arnold doktor Úr felkészültsége, alapossága és hozzáállása minden elvárásomat felülmúlta.
    Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
    Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
    sebész, fájdalomspecialista, hialuronsav szakértő, neurálterápia-, akupunktúra-, HKO/TCM szakorvosa, minősített oktató

    Kapcsolódó videók