Aktív fájdalomcsillapítással hatékonyan kezelhető az idegbecsípődés

Aktív fájdalomcsillapítással hatékonyan kezelhető az idegbecsípődés

2023.12.13 09:07

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa, elárulja, vajon hogyan lehet megszűntetni az idegbecsípődésből adódó fájdalmat.

Online Bejelentkezés

Széll Kálmán téri rendelő - 1015 Budapest, Ostrom 16.

Aktív fájdalomcsillapítással hatékonyan kezelhető az idegbecsípődés

A jó idő beköszöntével a családi házban élők kitelepszenek a kertbe és megkezdik a tavaszi munkálatokat. A virágültetés, a fűvetés, a trágyázás és a kapálás bár kellemes időtöltés, sokan mégis megszenvedik ezt az időszakot, hiszen elég egy rossz mozdulat, és az illető moccanni sem bír. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebész főorvosa elárulja, vajon hogyan lehet megszűntetni az idegbecsípődésből adódó fájdalmat.

Mi is az idegbecsípődés?Becsípődés, Fájdalomközont

Sokszor hallani, hogy valakinek becsípődött valahol egy idege, ami nem is csoda, hiszen gyakran nem is kell nagyobb fizikai megerőltetés hozzá. Megtörténhet, ha az ember rosszul fordul meg az ágyában, vagy ha csak egyszerűen fel próbál egyenesedni.  Ilyenkor egy hirtelen, éles fájdalom jelzi a problémát, és nem ritka, hogy az illető mozgásképtelen lesz.

De hogy pontosan mi is játszódik le ilyenkor? A gerincvelőből kilépő oldalirányú idegek nyomás alá kerülnek, degeneratív elváltozások, illetve a porckorong elmozdulása következtében. A fájdalom akár hosszú hetekig is elhúzódhat, és kezelés nélkül csak ritkán múlik el magától. A tüneti terápia – pl. fájdalomcsillapítók- csak ideig-óráig hoznak enyhülést, azonban a kiváltó okot nem szűntetik meg, így végleges javulást nem eredményeznek.

Szűntesse meg mihamarabb a fájdalmat

Akut mozgáskorlátozottságot okozó idegbecsípődéses állapot leggyakrabban lumbágó formájában jelenik meg, de nyaki és háti gerinc mentén is előfordulhat. Ilyenkor az érintett gerinc melletti izmok fájdalmas görcsös állapota áll fenn, sokszor végtagba vagy bordákba kisugárzó fájdalommal. Az esetek nagy részében orvosi segítség és aktív fájdalomcsillapítás szükséges a teljes gyógyuláshoz, így érdemes mihamarabb szakemberhez fordulni, hogy elkerülhető legyen a hosszú időn át tartó szenvedés.
Az aktív fájdalomcsillapítás lényege az ok, a fájdalom kiindulópontjának kezelése. A célzott és erőteljes kezelés hatására a fájdalom gyorsan és jelent

ősen csökken, a mozgáskészség helyreáll anélkül, hogy az egész szervezetet terhelnénk feleslegesen.
Az aktív fájdalomcsillapítás első lépése a fájdalom kiindulópontjának azonosítása. Idegbecsípődés esetében azon pont megtalálása, ahol a fájdalmas ideg a gerincből kilép. A fájdalom eredetének azonosítását követően a kezelés személyre szabottan leggyakrabban injekcióval történik - érzéstelenítő, gyulladáscsökkentő vagy éppen homeopátiás készítmény beadásával. Speciális esetekben az akupunktúrás kezelés is szóba jöhet. A tartós eredmény érdekében a kezelést párszor ismételni szükséges.
„Az aktív fájdalomcsillapításnak köszönhetően a kerti munka tovább folytatható, a mindennapi mozgás gyorsan visszanyerhető” - mondja Dr. Arnold Dénes MSc  a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa.

Téma szakértője

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

sebész, fájdalomspecialista, hialuronsav szakértő, neurálterápia-, akupunktúra-, HKO/TCM szakorvosa, minősített oktató

  • Specialitások:
    • Krónikus mozgásszervi fájdalmak
    • Hátfájdalom
    • Nyaki fájdalom
    • Hosszú ideje fennálló fájdalmak
    • Holisztikus szemlélet
    • Keleti és nyugati orvoslás ötvözése
    • Kollagen injekció és hialuronsav injekció szakértő
     
  • Kapcsolódó orvos válaszol bejegyzésünk

    Tisztelt Dr. Podlovics Ágota doktornő! Egy negyven éves nő vagyok, aki igen igen el van keseredve. Már régebben is volt néhány ízületi fájdalmat, de nem tulajdonítottam neki semmilyen jelentőséget, ahogy jött el is múlt. Pár hete, talán egy hónapja kezdődött viszont olyan fájdalom, ami nem akart elmúlni és szinte bolygó hollandi módon az összes ízületemet megtámadta. Volt, hogy járni nem tudtam, volt, hogy a csuklóim fájtak iszonyatosan, volt, hogy a könyököm, majd a vállam és általában szimetrikusan. Általában egy egy helyről pár nap alatt tovább is állt máshová. Ekkor kértem egy vérvételi beutalót, amelynek az eredményét még várom. Valamiért két hetet mondtak rá, közben azonban megtaláltam, hogy van egy másik mérőfaktor az ANTI ccp, mely kimutathatja korai stádiumban is a RA betegséget. Enyhén elkeseredtem, hogy a véremben kimutatható ez az anyag, ami, ha jól olvasom kizárólag ebben a betegségben termelődik az immunrendszer által. Az ANTI CCP szint most jelenleg 7 U/ml, ami tudom, hogy a még megengedett szint alatt van, de ha jól értem adhat okot aggodalomra, főként, hogy rengeteg másik tünetem is volt. A legmarkánsabb és legfájdalmasabb az egyik ujjamon az utolsó perc volt begyulladva és bedagadva, ekkor kezdtem a neten nézelődni és találtam rá többe között Önre is. Kérem segítsen, hogy mennyire kell elkeserednem, mennyire gyógyítható ma az RA betegség? Mit kéne tennem most vajon? Időközben megérkeztek a leleteim és a süllyedésem 30,00mm/h , a reuma faktro 0,9 IU/ml. nem tudom ezek mennyire jó számok, de ami elkeserít, hogy tüneteim mind az RA betegségre utalnak, valamint az, hogy van a véremben ez az Anti CCp vegyület, mennyire kell elkeserednem? Vajon ez még visszafordítahtó? Köszönöm, Enikő
    Tisztelt Enikő!

    Sajnos az Ön által említett Doktornőt nem ismerjük.
    Dr. Arnold Dénes rendel nálunk, akinek az alábbiak a specializációi:

    Mozgásszervi fájdalomcsillapítás, asztma, allergia, bőr- és emésztőszervi elváltozások kezelése
    Mozgásszervi elváltozások kezelése különböző alternatív terápiákkal a HKO/Hagyományos Kínai Orvoslás szerint
    Test- és fülakupresszúra a megfelelő akupunktúrás pontkombinációk szerint

    Fájdalmai csökkentésében tud segíteni hétfői és csütörtöki napon 14-19 óráig, előre egyeztetett időpontban.
    Üdvözlettel
    Janicsek Zsuzsanna

    Kapcsolódó oldalak

    Páciensek mondták

    Mindenre kiterjedő tájékoztatàs

    Pontosság! Arnold Doktor úr alapossága, kedvessége, mindenre kiterjedő tájékoztatàsa nagyon tetszett! Minőségi idő, amikor csak velem foglalkozik!
    Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
    Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
    sebész, fájdalomspecialista, hialuronsav szakértő, neurálterápia-, akupunktúra-, HKO/TCM szakorvosa, minősített oktató

    Kapcsolódó videók