Van megoldás az évek óta tartó térdfájdalomra

Van megoldás az évek óta tartó térdfájdalomra

2024.02.15 10:21

Az évek előrehaladtával szinte nincs is olyan ember, akinél ne jelentkeznének különböző reumatológiai fájdalmak. A legtöbben ezen belül is a térdükre panaszkodnak, ami gyakran odáig fajul, hogy az illető már csak nagy szenvedésekkel tud lábra állni. Dr. Szily Tamás, a FájdalomKözpont ortopéd-traumatológus, térdfájdalom specialista szakorvosa, elárulja, hogy lehet véget vetni a kínzó fájdalomnak.

Online Bejelentkezés

Bosnyák téri rendelő - 1147 Budapest, Csömöri út 18.

Az évek előrehaladtával szinte nincs is olyan ember, akinél ne jelentkeznének különböző ortopédiai fájdalmak. A legtöbben ezen belül is a térdükre panaszkodnak, ami gyakran odáig fajul, hogy az illető már csak nagy szenvedésekkel tud lábra állni. Dr. Szily Tamás, a FájdalomKözpont ortopéd-traumatológus, térdfájdalom specialista szakorvosa, elárulja, hogy lehet véget vetni a kínzó fájdalomnak.

A térdfájdalom okai

Amikor valakinek fáj a térde, az több okból lehetséges: állhat a hátterében például az ízületek, illetve az azok körüli lágyrészek gyulladása, ám leggyakrabban porckopás felelős a problémáért.

Ilyenkor felborul a porcképződés és bomlás egyensúlya, ami miatt az ízületeket borító porc először elvékonyodik, majd később eltűnik, aminek következtében a csontok végei összeérnek, miközben tovább károsítják egymást. Ez természetesen gyulladással, fájdalommal, duzzanattal jár, ami az idő folyamán akár állandósulhat is. Porckopás leggyakrabban a térdnél, illetve a csípőnél jelentkezik. Kezdeti stádiumban csak nagyobb igénybevétel után jelentkezik a kellemetlen érzés, majd később terhelés alatt is, végül pedig állandósulhat, ami akár a mindennapi munkavégzést is akadályoztathatja..

A szakemberek két féle porckopást különböztetnek meg:

elsődleges: amikor az állapot hátterében nem találni kiváltó okot, és a természetes öregedési folyamat része.

másodlagos: ehhez valamilyen korábbi sérülés, veleszületett deformitás, endokrin betegségek, gyulladások stb. vezetnek.

Azonban bármi is legyen a porckopás hátterében, kezelni mindenképp szükséges, hiszen a fájdalom akár elviselhetetlen méreteket is ölthet.

Aktív fájdalomcsillapítással a fájdalom ellenRégóta tartó térdfájdalom kezelése, Fájdalomközpont

„Sok ember szinte mozdulni sem bír a porckopás okozta fájdalomtól, ezért fontos a tünetek gyors és hatékony csillapítása. Ehhez remek megoldást nyújt az aktív fájdalomcsillapításhoz tartozó hialuronsavas kezelés, melynek segítségével pótolhatja a már nem képződő porc anyagot, valamint megszűntetheti a gyulladást és véget vethet a fájdalomnak.”- mondja Dr. Szily Tamás, a FájdalomKözpont ortopéd-traumatológus, térdfájdalom specialista szakorvosa.

A célzott terápia lényege, hogy a hialuronsav egyfajta kenőanyagként funkcionál, aminek hatására a csontok felülete nem fog közvetlenül egymással súrlódni, hanem visszaáll a köztük lévő könnyed csúszás.

A kezelés kúraszerűen történik, - hogy kinél hány alkalom szükséges, ahhoz egyéni elbírálás szükséges-, melynek eredményeként több mint fél évig javítja a térd funkcióit, illetve csillapítja, vagy megszűnteti a fájdalmat.

Téma szakértője

Dr. Szily Tamás

Ortopéd- traumatológus, ízületi specialista

  • Specialitások:
    • Térdfájdalom
    • Szalag sérülések
    • Porckopás, artrózis
    • Porcleválás, meniszkusz sérülés
    • Injekciós és műtéti beavatkozások
  • Kapcsolódó orvos válaszol bejegyzésünk

    jonapot kivanok tisztelt doktor ur mar egy parnapja elkezdett fajni a terdem es a csipom korul eros hasgatasok es fajdalmak mi lehet az oka
    Tisztelt Erik!

    Látatlanban, kivizsgálás nélkül sajnos nem tudjuk megállapítani fájdalmának okát, kérjük jelentkezzen be szakorvosi vizitre a +3670/621-2433-as telefonszámon.

    Üdvözlettel,
    Locherer Zita

    Kapcsolódó oldalak

    Páciensek mondták

    szakértelem

      Borzalmasan fájt a térdem és egyre csak romlott... korházról korházra jártam, de egyik orvos sem tudta kezelni, míg Szily Doktor Úr pár kezelés alatt megszüntette.. Nagyon köszönöm, ajánlom mindenkinek..
    Dr. Szily Tamás
    Dr. Szily Tamás
    Ortopéd- traumatológus, ízületi specialista