Ízületi hialuronsav injekció - Budai FájdalomKözpont

Ízületi hialuronsav injekció - Budai FájdalomKözpont

Mi a hialuronsav?

A hilauronsav az emberi szervezetben is megtalálható természetes anyag. Ah ialuronsav természetes nagy molekulájú szénhidrát, amely az össze szövetben megtalálható. Szerepe az ízületek mozgás során történő kenése, az érintkező porcfelületek akadálytalan mozgásának segítése. A külsőleg az izületbe bevitt hialuronsav segíti a porcsejtek működését, megakadályozza a porcréteg elveszítését. A hialuronsavat több terápiás területen is használják. A reumatológiában, az ortopédiában és sportorvoslásban az ízületek kenőanyagaként ismert a hialuronsav, a fájdalom csökkentésére, gyulladás elkerülésére és a porc további kopásának megakadáylozására használatos.

 

A hilauronsav ízületi injekcióról

A hilauronsav ízületi injekció beadása egyáltalán nem jár fájdalommal, leszámítva a szúrást. Az injekció terápia során az ízületbe 3-5 alkalomal beadott hilauronsav több hónapra is fájdalommentességet biztosít.

Az injekciózás miatt nem kell feküdni, tehát a páciens mindennapi tevékenysége, munkája többé-kevésbé zavartalanul folytatható. Természetesen a terápia alatt kímélni szükséges az ízületet.

Mikor alkalmazható a hialuronsav ízületi injekció?

A betegség kezdeti szakaszában, a térd ízületi gyulladásán lehet segíteni gyógyszeres kezelés nélkül mozgással, s amennyiben szükséges, fogyással.

Az arthrosis-ban (ízületi gyulladásban) szenvedő betegeknek a normálistól jóval kevesebb van hilauronsavból. Ennek kezelésére a páciensek injekciót kapnak az érintett területre.

A hialuronsav injekciós gyógymód alkalmazható a porccal borított ízületek elváltozásai (leggyakrabban porckopás - arthrosis) esetén. A porckopás hosszan kialakuló jelenség, a legérintettebb az idősödő korosztály.

Bejelentkezés neurológiai kivizsgálásra!

Budai FájdalomKözpont

hialuronsav, injekció, fájdalomcsillapítás

+36 70 621 2433

Orvos válaszol

Kérjük, töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot. 

Név:

E-mail:

Az Ön kérdése