Ízületi hialuronsav injekció - Budai FájdalomKözpont

Ízületi hialuronsav injekció - Budai FájdalomKözpont

A hialuronsav egy olyan, nagy vízmegkötőképességgel rendelkező természetes anyag, mely megtalálható az izmokban a csontokban és a bőrben is. Az ízületi kopással járó megbetegedésekben az ízületi résbe fecskendezve segít a fájdalom csökkentésébe és a porc további kopásának megakadályozásában.

Mi a hialuronsav?

Kapcsolódó cikkünk

Fáj a háta? Íme, az 5 leggyakoribb ok!

Fáj a háta? Íme, az 5 leggyakoribb ok!

Szinte minden felnőtt ember tapasztalta már a hátfájdalmat, aminek számos oka lehet. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Budai FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista szerint azonban a legtöbb probléma jól kezelhető, csak a legmegfelelőbb gyógymódot kell megtalálni.

A hialuronsav az emberi szervezetben is megtalálható természetes anyag. A hialuronsav természetes nagy molekulájú szénhidrát, amely az össze szövetben megtalálható. Szerepe az ízületek mozgás során történő kenése, az érintkező porcfelületek akadálytalan mozgásának segítése. A külsőleg az izületbe bevitt hialuronsav segíti a porcsejtek működését, megakadályozza a porcréteg elveszítését. A hialuronsavat több terápiás területen is használják. A reumatológiában, az ortopédiában és sportorvoslásban az ízületek kenőanyagaként ismert a hialuronsav, a fájdalom csökkentésére, gyulladás elkerülésére és a porc további kopásának megakadáylozására használatos.

 

A hialuronsav ízületi injekcióról

A hilauronsav ízületi injekció beadása egyáltalán nem jár fájdalommal, leszámítva a szúrást. Az injekció terápia során az ízületbe 3-5 alkalomal beadott hialuronsav több hónapra is fájdalommentességet biztosít.

Az injekciózás miatt nem kell feküdni, tehát a páciens mindennapi tevékenysége, munkája többé-kevésbé zavartalanul folytatható. Természetesen a terápia alatt kímélni szükséges az ízületet.

Mikor alkalmazható a hialuronsav ízületi injekció?

A betegség kezdeti szakaszában, a térd ízületi gyulladásán lehet segíteni gyógyszeres kezelés nélkül mozgással, s amennyiben szükséges, fogyással.

Az arthrosis-ban (ízületi gyulladásban) szenvedő betegeknek a normálistól jóval kevesebb van hilauronsavból. Ennek kezelésére a páciensek injekciót kapnak az érintett területre.

A hialuronsav injekciós gyógymód alkalmazható a porccal borított ízületek elváltozásai (leggyakrabban porckopás - arthrosis) esetén. A porckopás hosszan kialakuló jelenség, a legérintettebb az idősödő korosztály.

Bejelentkezés fájdalomcsillapításra!

Budai FájdalomKözpont

hialuronsav, injekció, fájdalomcsillapítás

+36 70 621 2433

Orvos válaszol

Kérjük, töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot. 

Név:

E-mail:

Az Ön kérdése