Híreink

Egész nap ül? 8 tanács derékfájás ellen

Egész nap ül? 8 tanács derékfájás ellen

Aki napi 8-10 órában ülőmunkát végez, az szinte biztosan megtapasztalta már a hátfájás, a nyak-, a kar- és a derékfájás érzését. A kínzó panaszok legjobb ellenszereiről, a megfelelően kialakított munkahelyről és a funkcionális gyógytornáról Bányai Nikolett, a Budai Fájdalomközpont gyógytornásza beszélt.

Mobiltelefontól könyökfájdalom? Van segítség!

Mobiltelefontól könyökfájdalom? Van segítség!

A mobiltelefon-könyök egy olyan probléma, amely – nevéből fakadóan – a mobiltelefon túl gyakori használata miatt alakulhat ki. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista a szakorvosok által alagút-szindrómának nevezett jelenség okairól, tüneteiről, kezeléséről beszélt.

Biztos, hogy túl fiatal a porckopáshoz?

Biztos, hogy túl fiatal a porckopáshoz?

Negyvenes éveikben sokan legyintenek a porckopásra, mondván, hogy az csak az idősek betegsége lehet. Holott dr. Arnold Dénes Arnold MSc , a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista szerint egyre korábban jelentkeznek a figyelmeztető tünetek.

A leggyakoribb futballsérülés a térdet érinti

A leggyakoribb futballsérülés a térdet érinti

Az egyik leggyakoribb és legsúlyosabb sérülés, ami egy futballistát érhet, az a térdsérülés. Dr. Páll Zoltán, a Budai Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos a kezelési lehetőségekre és a szakszerű ellátás, rehabilitáció döntő jelentőségére világított rá.

11 fontos tipp térdfájdalom esetén

11 fontos tipp térdfájdalom esetén

A térdünk számos akut és krónikus ok miatt fájhat, megsérülhet, kophat benne a porc. Dr. Páll Zoltán, a Budai Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos számos hasznos tanáccsal szolgál, amelyekkel kezelhető, kivédhető a fájdalom.

7 tipp a nyakfájás ellen

7 tipp a nyakfájás ellen

A nyakunk nem csak sérülés vagy rossz mozdulat miatt fájdulhat meg, de akár a helytelen tartás vagy akár egy „elalvás” is okozhat fájdalmat. Dr. Arnold Dénes Arnold MsC, a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista hasznos tippekkel szolgál a probléma kezelésére, megelőzésére.

Fáj a háta felső része? Ezért!

Fáj a háta felső része? Ezért!

A derékfájás mellett igen gyakori probléma a hát felső szakaszának fájdalma, amelyhez gyakran kapcsolódik a váll- és nyakfájdalom is. Az okok igen szerteágazóak, dr. Páll Zoltán, a Budai Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint az eredő lehet egy sérülés, trauma, vagy éppen tartáshiba is. Akár akut, akár krónikus fájdalomról van szó, orvosi segítséggel szinte szó szerint nagy teher kerülhet le a vállunkról.

Itt az ősz - ismét kiújult az ízületi gyulladása?

Itt az ősz - ismét kiújult az ízületi gyulladása?

A hűvösebb, szeles idő kifejezetten fokozhatja az ízületi gyulladás tüneteit, a betegeknek ilyenkor hatékonyabb gyógymódokra van szükségük. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista az okokról és a megoldási lehetőségekről beszélt.

A derékfájdalom diagnózisának lépései

A derékfájdalom diagnózisának lépései

A derékfájdalom olyan általános panasz, ami miatt gyakran felkeressük a szakorvost. Neki azonban nagyon körültekintően kell felállítani a diagnózist, hogy megkezdődhessen egy valóban hatékony kezelés. Dr. Páll Zoltán, a Budai Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos a diagnosztizálás fontos lépéseiről beszélt.

Kérdezzen orvosainktól!

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK