Tetőtől talpig beválik a természetes fájdalomcsillapító

Tetőtől talpig beválik a természetes fájdalomcsillapító

2017.07.04 14:35

Nyak, váll, derék, könyök, csípő, térd vagy talp? A lökéshullám terápia számos mozgásszervi fájdalmat csillapít. Dr. Arnold Dénes Arnold MsC, a Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista szerint legnagyobb előnye, hogy az azonnali hatáson túl az okokat is kezeli.

Nem kell együtt élni a fájdalommal   

A lökéshullámok – amelyek a természetben például a mennydörgésnél keletkeznek - nagy energiájú, hallható hullámok, amelyek a gyógyításban is rendkívül hatékonynak bizonyultak.Kiderült ugyanis, hogy ha a szakember az érintett, fájdalmas helyre juttatja a hullámot, az beindítja a test öngyógyító mechanizmusait, élénkíti a vérkeringést és az anyagcserét, oldja a triggereket és dekalcifikál, ezáltal meszesedés okozta fájdalomra, meszes vállra is jól használható, és hatékony a térd és a csípő fájdalmának kezelésében is.
természetes fájdalomcsillapítás lökéshullámmalDr. Arnold Dénes Arnold MsC, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista szerint az eredményes fájdalomcsillapításhoz és a probléma okának megszüntetéséhez az első lépés a panaszok pontos behatárolása és a gondos diagnózis. Ezután pedig már elégséges lehet akár a lokális fájdalomcsillapítás is ahhoz, hogy jelentős életminőség javulás következzen be.
- A terápia hatása már néhány kezelés után érezhető, de a teljes kúrához és a tartós eredményekhez több alkalomra is szükség lehet. A páciensek egy része kezeléskor enyhe fájdalmat érezhet, de ez is annak a bizonyítéka, hogy eltaláltuk az érzékeny pontokat. Sokan már az első, második alkalom után is jelentős fájdalomcsökkenésről számolnak be, miközben a kiváltó ok maga is gyógyul – hangsúlyozza Arnold doktor. -  A lökéshullám terápia rendkívül eredményes alternatívája lehet a konzervatív gyógymódoknak.

Tetőtől talpig hatásos

A gyógyító, fájdalomcsillapító hatású lökéshullám számos területen beválik, orvosi kivizsgálás és javaslat alapján. Milyen esetekben segíthet?

Nyaki panaszok

A nyakunkban gyakran érezhetünk merevséget, feszülést és fájdalmat is, amely akár tartóssá is válhat, például ízületi kopás és nyakcsigolya ferdülés esetén.

Vállfájdalom

20-30 éves kor közötti sportolóknál az úgynevezett elakadási szindrómák fordulnak elő a legnagyobb számban. 40-50 év között a leggyakoribb problémák az vállízületek körül kialakult fokozódó meszesedések. 50 év felett többször fordul elő izomszakadás, amely szintén komoly vállfájdalmat okoz, ahogyan a nyaki gerinc kopásos folyamata is.

Könyökfájdalmak

A könyök érzékeny pontja testünknek, így számtalan sérülés érheti. A töréseken kívül előfordulhat e testrészben többek közt ficam, tenisz-, és golfkönyök, de a könyökfájdalom lehet egy általános mozgásszervi betegség résztünete is.

Derékfájdalom

Szinte népbetegség a krónikus derékfájdalom, hiszen az elhízás, a mozgáshiány, az ülőmunka, a kopásos betegségek, a porckorong károsodás mind hozzájárulnak a kínzó érzés kialakulásához.

Csípőfájdalom

Számos forrása lehet ennek a problémának, sokan a medence körüli nagy izomcsoportok aszimmetriája miatt érzik egyik lábukat rövidebbnek a másiknál, mások a túl sok ülés vagy állás miatt tapasztalják úgy, hogy minden porcikájuk fáj. A csípőfájdalom másik gyakori előidézője a nagy tomportáji nyálkatömlő (burza) mechanikai eredetű gyulladása.

Térdfájdalom

A futótérd és az ugrótérd elnevezés önmagában utal a fájdalmak kialakulásának okára, de a kerékpárosok is gyakran tapasztalhatják a térdproblémákat. Ezen kívül természetesen, mint minden ízületi fájdalom esetében, a térdnél is állhat porckopás a háttérben.

Sípcsont körüli fájdalmak

Az úgynevezett mediális stressz szindrómát leggyakrabban a focisták, a futók tapasztalják, akik túl sokat futnak, túl kemény felületen és/vagy rosszul kialakított, nem jól párnázott cipőben.

Achilles ín-gyulladás

Szintén a túlterhelés, de akár a nem megfelelő cipő viselése is okozhatja a fájdalmas íngyulladást.

Talpfájdalmak

A saroksarkantyú és az ún. plantalis fasciitis (talpi bőnye gyulladása) gyakran eredményez fájdalmat. A probléma kialakulhat a lúdtalp és a túlterhelés miatt is, különösen olyanoknál, akik erősen terhelik a sarkukat, így futóknál, atlétáknál, táncosoknál.

Forrás: FájdalomKözpont (www.fajdalomkozpont.hu)


 

Téma szakértője

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

sebész, fájdalomspecialista, hialuronsav szakértő, neurálterápia-, akupunktúra-, HKO/TCM szakorvosa, minősített oktató

  • Specialitások:
    • Krónikus mozgásszervi fájdalmak
    • Hátfájdalom
    • Nyaki fájdalom
    • Hosszú ideje fennálló fájdalmak
    • Holisztikus szemlélet
    • Keleti és nyugati orvoslás ötvözése
    • Kollagen injekció és hialuronsav injekció szakértő
     
  • Kapcsolódó orvos válaszol bejegyzésünk

    Jó napot kívánok.38 éves 3 gyermekes édesanta vagyok.6 éve rendszeresen futok.Tavaly november eleje körül egy rossz mozdulatnál éles fájdalmat éreztem a derekamnál.Kb.1 hónap után fordultam orvoshoz mert a fájdalom nem enyhült ès zsibbadást is éreztem a jobb lábamba és enyhe görcsöket.Kaptam fájdalomcsillapítókat gyulladáscsökkentő gyógyszeteket ès 10db Almiral injekciòt is kiszedtem.Eredménytelenül.Kb.1 hónappal ezelőtt annyira elkapott a fájdalom a görcs hogy ordìtani tudtam volna a fájdalomtól.Azonnal kórházba mentünk és bent is figtak.12 napig szedtem az infuziókat és gyògyszereket.Az utolsó napon kaptam egy ózon injekciò kezelést amit CT alatt végeztek el.Nem mindom hogy nem segített 3.4.nap után éreztem hogy jobb.Viszont valamelyik nap elviselhető enyhe fájdalmam van másik nap meg szinte mintha semmi kezelésen nem estem volna át.Febr.16.án megyek neurologiara és ott a doktornő fogja megmondani hogy mikor fogom kapni a következő ózon injekciót.Valamikor már arra gondolok hogy jobb lenne a műtét hogy már ne érezzem ezt a fájdalmat.Mikor kell elkezdeni a tornát.Jelen pillanatba még a torna gondolata is fáj.Ön szerint mi lenne a legjobb megoldás?Kiszedni a maradék ózon injekciót és türelemmel várni a javulást vagy inkább műtét és ùgy várni a gyógyulást.Köszönöm válaszát.
    Tisztelt Hölgyem!

    Kérdéseivel kérem forduljon az Önt kezelő kollégákhoz. A műtéti indikációról az idegsebész kolléga dönt az Ön vizsgálata és képalkotó eljárások eredményének és a klinikai képegyüttes kiértékelése után.

    Tisztelettel,
    Dr. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
    Lengyel Anikó

    Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

    Fájdalom specialista

    Kapcsolódó oldalak

    Páciensek mondták

    Kedves

    A Doktor úr, a recepciós hölgyek kedvesek, mosolygósak, közvetlenek, segítőkészek! Sok-sok ilyen EMBER-re lenne szükség az élet sok területén. Nyugtatóként hatnak a rám, nagyon bízom bennük és természetesen a Doktor úr tudásában, az ajánlott kezelés eredményességében!
    Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
    Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
    sebész, fájdalomspecialista, hialuronsav szakértő, neurálterápia-, akupunktúra-, HKO/TCM szakorvosa, minősített oktató

    Kapcsolódó videók