Bemer mágnesterápia - Budai FájdalomKözpont

Bemer mágnesterápia - Budai FájdalomKözpont

2023.05.25 11:44

A Bemer mágnesterápia alapja

A Bemer mágnesterápia alkalmazása már évszázadok óta ismert, azonban csak az utóbbi években lett elterjedt a nyugati orvostudományban is. A Bemer mágnesterápia egy olyan kezelési módszer, amelynek hatása tudományosan bizonyított. A Bemer mágnesterápia során az emberi testre egy alacsony frekvenciájú mágneses teret bocsátanak ki, amelynek hatására számos pozitív változás következik be a szervezetben. 

A vér az egyik legfontosabb alkotóeleme a szervezetünknek, amelynek egyik fő alkotóeleme a magas vastartalmú hemoglobin. Ez a hemoglobin felelős az oxigén szállításáért a sejtekhez, amely nélkülözhetetlen az anyagcsere folyamatok számára. A Bemer mágnesterápia mágnesességének hatása a vér hemoglobinjában található központi egységre, a vasra (Fe) irányul, amelynek következtében a véráramlás felgyorsul, és így gyorsabban jut el több oxigén a sejtekhez. Az oxigén aktiválja a sejtek anyagcseréjét, és ezzel lerövidíti a gyógyulás és regenerálódás idejét. 

Kapcsolódó cikkünk

Fáj a válla? Ízületi porckopás okozhatja!

Fáj a válla? Ízületi porckopás okozhatja!

FÁJ A VÁLLA? ÍZÜLETI PORCKOPÁS OKOZHATJA! A vállízületet leggyakrabban érintő probléma az ízületi porckopás, amely sajnos nagyon sokunk ...

Az emberi test nagy része vízből áll, amely ionokat tartalmaz. A Bemer mágnesesterápia mágneses erőtérének alkalmazásával felgyorsul az anyagcsere, az ionok a mágneses erő hatására nyitottabbá válnak, a sejtek tápanyagellátása javul, és a szervezet ellenállóbbá válik. A Bemer mágnesterápia egyfajta fizikoterápia, amely regenerálja a sejteket és újrapolarizálja a sejtmembránokat. Ez a kezelési módszer hatásos a gyulladásgátlásban és fájdalomcsillapításban.

A Bemer mágnesterápia hatása tudományosan bizonyított. Az eljárás során megnyitnak számos addig zárt kapillárist, növelik a mikrokeringést, növelik a szövetek oxigén ellátottságát, és növelik a vörösvértestek áramlási sebességét. A Bemer mágnesterápia hatékonyságát számos klinikai vizsgálat és kutatás támasztja alá, amelyek eredményei azt mutatják, hogy a Bemer mágnesterápia hasznos lehet a számos fájdalom forma kezelésében.

Mágnesterápia: hatásmechanizmus

A Bemer mágnesterápia tudományosan biztonyítottan javítja a mikrokeringést azáltal, hogy

 • megnyit számos addig zárt kapillárist
 • növeli a mikorerek tágulékonyságát
 • növeli a szövetek oxigén ellátottságát
 • növeli a vörösvértestek áramlási sebességét 

Hatékonyság, indikációk

A Bemer mágnesterápia számos fájdalom formában igen hatékony. Így a Bemer mágnesterápia eredményesen használható

A Bemer mágnesterápia nem csak fájdalomcsillapító hatású, hanem elősegíti az immunrendszer működését, növeli az energiaszintet, javítja a stressztűrő képességet és segíti a regenerációs folyamatokat is. A Bemer mágnesterápia emellett hatékony lehet az érrendszeri problémák, mint például a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, az érszűkület, a visszérbetegség, valamint a diabétesz kezelésében is.

Összességében elmondható, hogy a Bemer mágnesterápia egy hatékony és biztonságos módszer a szervezet egészségének és vitalitásának javítására. A mágnesesség gyógyító hatását már évszázadok óta használják, azonban a Bemer mágnesterápia fejlett technológiával és tudományos kutatásokkal támasztja alá ezen hatásmechanizmusokat. A Bemer mágnesterápia  egyre népszerűbb a mindennapokban, és azon túl is, hiszen a sportolók és az egészségügyi intézmények is széles körben alkalmazzák. A Bemer mágnesterápia a jövő egészségügyi trendje, amely egyedülálló módja lehet az egészségünk megőrzésének és az egészséges életmód kialakításának. 

Téma szakértője

BEMER terápia

 • Specialitások:
  • gerinc eredetű fájdalmak
  • izommerevséggel járó fájdlamak
  • porc-eredetű fájdalmak
  • fejfájás