Gerincfájdalom

Gerincfájdalom

2022.02.18

A gerinc fájdalmait a fájdalom helye szerint azonosíthatjuk.

Nyaki Gerinc Fájdlaom

A nyak egy sérülékeny és egész nap használt testrészünk, ami ezért számos okból produkálhat fájdalmat, akár a vállba, hátba, állkapocsba, fejbe sugározva. 

Hátfájdalom

Szinte minden felnőtt ember tapasztalta már a hátfájdalmat, aminek számos oka lehet. A legtöbb probléma azonban jól kezelhető, csak a legmegfelelőbb gyógymódot kell megtalálni. A hátfájdalom kiváltó oka sokféle lehet, a teljesség igénye nélkül okozhatja terhelés, sérülés vagy baleset, elhízás, stressz, de akár az öregedés is.

Derékfájdalom , isiász

A gerinc eredetű panaszok leggyakrabban a derékban jelentkeznek, derékfájás, merevség és/vagy zsibbadás tüneteivel. A derékfájdalom széleskörűen érinti az embereket, öt felnőttből négynél már jelentkezett élete folyamán. Az isiász (más néven: nervus ichiadicus), azaz ülőideg szervezetünk leghosszabb idege. A csípő-fartájon lép ki a medencéből és fut le a combokba. Számos izmot mozgat és felel a lábak érző beidegzéséért.

Gerincsérv

A gerincsérv az egyik legrettegettebb reumatológiai problémák egyike, hiszen nem csak az ember mindennapjait befolyásolja, hanem sokszor szinte teljesen mozgásképtelenné teszi az illetőt. 

Kapcsolódó cikkünk

Fáj a háta? Íme, az 5 leggyakoribb ok!

Fáj a háta? Íme, az 5 leggyakoribb ok!

Szinte minden felnőtt ember tapasztalta már a hátfájdalmat, aminek számos oka lehet. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Budai FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista szerint azonban a legtöbb probléma jól kezelhető, csak a legmegfelelőbb ...

Téma szakértői