Aktív fájdalomcsillapítással az ülőidegzsába ellen

Aktív fájdalomcsillapítással az ülőidegzsába ellen

2023.12.13 08:53

Az ülőmunka számtalan egészségügyi panasszal jár, ami igencsak meg tudja keseríteni az ember hétköznapjait. Azoknál, akik szinte egész napra a székhez vannak kötve, gyakran alakul ki ülőideg zsába –vagy más néven isiász-, ami könnyen rányomhatja a bélyegét a dolgos napokra. dr. Arnold Dénes MsC, a FájdalomKözpont fájdalomspecialistája  elárulja, mit lehet ilyenkor tenni.

Online Bejelentkezés

Széll Kálmán téri rendelő - 1015 Budapest, Ostrom 16.

Amikor az ülés is szenvedés

Deréktáji fájdalom, lábzsibbadás, érzékkiesés- csak pár tünet, ami isiászra utal, viszont ennél lényegesen több panaszt is okozhat. A tünetek főleg ülés közben jelentkeznek – előrehaladottabb esetben már akár nyugalmi helyzetben is-, hiszen ekkor nagyobb nyomás nehezedik a gerincre és az ülőidegre. Ekkor az illetőnél gyakran figyelhető meg aszimmetrikus testtartás, ami nem meglepő, ugyanis a beteg próbálja minél jobban kímélni az érintett oldalát.

Az isiász háttérében több ok is húzódhat, mint például gerincferdülés, porckorong sérv, kopásos megbetegedések, rossz szék, stb. Az esetek egy részében több hét elteltével előfordulhat spontán gyógyulás, azonban a tünetek megjelenésekor mindenképp érdemes szakemberhez fordulni, egyrészt azért, hogy az esetleges mögöttes okokra fény derüljön, másrészt mert kezeletlen esetben kellemetlen és fájdalmas szövődményeket is okozhat.

Véget vethet a fájdalomnakakupunktúra hatékony kezelés lehet a fájdalom ellen

Az isiász kezelésében kulcsfontosságú az aktív fájdalomcsillapítás, mely segítségével célzottan és hatékonyan tudja megszűntetni a fájdalmat.

„Az isiász kezelésének alapja a helyi és általános fájdalom-és gyulladáscsökkentés, mely kezdődik a megfelelő testhelyzetben történő pihenéssel, majd külsődleges, úgynevezett isiász borogatás felhelyezésével, valamint szájon át szedett, vagy muscularis injekciós fájdalomcsillapítással. Ha a vizsgálat során kifejezett nyomásérzékenységet találunk, akkor érdemes szteroidos –lidocainos helyi célzott injekciós kezelést is alkalmazni, illetve nagyon jó hatású az akupunktúra és a GUNA bioterápiás  ischial injekció alkalmazása az ideg lefutása mentén. Makacs esetekben ischias  infúziós kezelést is lehet alkalmazni, általában 5 alkalommal”- mondja dr. Arnold Dénes MsC, a FájdalomKözpont fájdalomspecialistája.

Kapcsolódó cikkek, melyek érdekelhetik Önt

 

Téma szakértője

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

sebész, fájdalomspecialista, hialuronsav szakértő, neurálterápia-, akupunktúra-, HKO/TCM szakorvosa, minősített oktató

  • Specialitások:
    • Krónikus mozgásszervi fájdalmak
    • Hátfájdalom
    • Nyaki fájdalom
    • Hosszú ideje fennálló fájdalmak
    • Holisztikus szemlélet
    • Keleti és nyugati orvoslás ötvözése
    • Kollagen injekció és hialuronsav injekció szakértő
     
  • Kapcsolódó orvos válaszol bejegyzésünk

    Tisztelt Doktor úr/doktornő! Több hónapja rettenetes térd fájdalommal Állandó Erőssége változó,de nem enyhe. PL fekve combtól a lábfejig. ülés.felállás lépcső le-fel , hajlítva kinyújtva stb.. Voltam ortopédusnál,- Condrosulf szedés,két hónapja,- nem segít. Két hét múlva viszkozszuplementáció javasolt. Kérdésem: ez milyen kezelést jelent.? / Mind két térdem kb. 25 ill.15 évvel ezelőtt porcleválással műtve volt/ Eddig is voltak fájdalmaim, de ez idáig gyógyszeresen kezelhető volt. Válaszát előre is megköszönve, Tisztelettel Ilona. /70 éves, 158cm/ 64kg. Nem iszom ,nem dohányzom /
    Tisztelt Hölgyem ,

    Levele alapján az Ön kórtörteneteben kétoldali térd műtét szerepel , és jelenleg is orthopaediai kezelés alatt áll.

    A viscosupplementatio a térd ízület - mint ún. nagy teherviselő ízület - normális működését segíti elő elsősorban az ízületi "kenő- funkció " az ízületi nedv megromlott "kenőképességenek " javításával .
    Ezen keresztül az ízületben olyan élettani és biomechanikai hatásokat eredményez ( ütéselnyelő hatás ) , amelyek az ízületi fájdalmat ( merevséget ) izületi mozgaskorlátozottságot csökkentik.

    Tisztelettel

    DR . ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
    Sebesz szakorvos
    Fájdalom Specialista

    Uné M Ilona

    Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

    Fájdalom specialista

    Kapcsolódó oldalak

    Páciensek mondták

    Profi

    A doktor úr profizmusa, empátiája. Gerinc problámákkal küzdő embereknek biztosan szívből fogom ajánlani.
    Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
    Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
    sebész, fájdalomspecialista, hialuronsav szakértő, neurálterápia-, akupunktúra-, HKO/TCM szakorvosa, minősített oktató

    Kapcsolódó videók