ELŐADÁS: A fájdalom szindromák komplex megközelítése és kezelési lehetőségei Fájdalomközpontban az Élettani Szabályozó Medicina alapelvei szerint

ELŐADÁS: A fájdalom szindromák komplex megközelítése és kezelési lehetőségei Fájdalomközpontban az Élettani Szabályozó Medicina alapelvei szerint

2024.01.08

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa egy rendkívüli előadást tart. Az előadás címe: "A fájdalom szindrómák komplex megközelítése és kezelési lehetőségei a Fájdalomközpontban, az Élettani Szabályozó Medicina alapelvei szerint". Ezt az izgalmas és tájékoztató előadást 2024. január 24-én, szerdán online formában tekinthetik meg érdeklődők. Az előadás tartalmáról és az abban tárgyalt kulcsfontosságú témákról részletesebben az alábbiakban olvashatnak.

Az emberi élet egyik legnagyobb rejtélye a fájdalom. Egy olyan érzet, mely mindenkit érint, de mégis rejtély marad. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Fájdalomközpont alapító főorvosa, sebész, fájdalomspecialista és hialuronsav szakértő, egyedülálló előadásán keresztül viszi magával minket ezen a titokzatos utazáson, ahol a fájdalom szindrómák komplex világát tárja fel.

A fájdalom társadalmi hatása

Az orvosi látogatások több mint felét fájdalom okozza, ami hatalmas terhet ró az egészségügyi rendszerekre és a társadalomra. A fájdalom nem csupán fizikai szenvedést jelent, hanem mély pszichológiai és érzelmi rétegeket is érint. A Doktor Úr ezen előadásában nem csak a fájdalom biológiai aspektusait tárgyalja, hanem annak szociális és pszichológiai vonatkozásaira is kiterjed.

A Krónikus Fájdalom Szindróma (KFS) komplexitása

A Krónikus Fájdalom Szindróma, mely hosszabb ideje áll fenn és nem reagál a hagyományos fájdalomcsillapítókra, egy rendkívül összetett állapot. Az előadás során a Doktor Úr bemutatja a KFS különböző típusait, mint a post-operatív fájdalom, a regionális komplex fájdalom szindrómák, és a post-Covid szindróma, kiemelve azok bio-pszicho-szociális jellemzőit.

Modern terápiás módszerek

A fájdalomcsillapítás területén az utóbbi években jelentős fejlődés történt. Az előadás során bemutatásra kerülnek a komplex konzervatív kezelések, mint az akupunktúra, neuralterápia, Guna MD kollagén terápia, a PRP terápia, a PENS kezelés, az INDIBA kezelés vagy különböző Hyaluronsavas injekciós kúrák. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc kitér az integratív medicina szerepére is, mely az akadémikus és a keleti medicinák eredményeit ötvözi.

A fájdalom pszichológiai aspektusai

A fájdalom nem csak fizikai, hanem pszichológiai következményekkel is jár. Dr. Arnold Dénes Arnold Msc kitér a fájdalom pszichológiai aspektusaira, mint a stressz, az apátia és a depresszió, bemutatva, hogy a fájdalomkezelésnek ezeket a tényezőket is figyelembe kell vennie.

Egyedi betegségek és kezelési stratégiák

Az előadás részletesen foglalkozik különböző fájdalomszindrómákkal, mint a gerincoszlop, a térdízület és a vállízület problémái, és ezek kezelési stratégiái. A fájdalomspecialista a legújabb kutatásokat és kezelési módszereket ismerteti, hangsúlyozva a személyre szabott megközelítés fontosságát.

A fájdalomkezelés jövője

Az előadás bepillantást nyújt a fájdalomkezelés jövőjébe, ahol a technológiai fejlődés és a holisztikus megközelítések együttesen nyújthatnak reményt a fájdalomcsillapítás területén.

Tehát…

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Fájdalomközpont alapító főorvosa, sebész, fájdalomspecialista és hialuronsav szakértő előadása nem csak egy szakmai bemutató, hanem egy mély emberi utazás a fájdalom világába. Egy olyan előadás, ami nem csak informál, hanem inspirál és új perspektívákat nyit a fájdalom megértésében és kezelésében.

Az előadás a Zoom rendszerén keresztül zajlik, időpontja: Január 24.,16:30-18:15.

További információ és jelentkezés az előadásra ide kattintva elérhető.

 

Online Bejelentkezés

Széll Kálmán téri rendelő - 1015 Budapest, Ostrom 16.

Téma szakértője

INDIBA kezelés

 • Specialitások:
  • ízületi fájdalom csillapítása
  • izomfájdalom csillapítása
  • izomsérülések gyorsabb gyógyulása
  • szalagsérülések gyorsabb gyógyulása
  • krónikus és akut fájdalmak kezelésére is
  INDIBA kezelés elérhető:
  • Fájdalomközpont - 1015 Budapest, Ostrom u. 16. fsz. 3. rendelő
 • Kapcsolódó orvos válaszol bejegyzésünk

  Tisztelt Dojtor ùr / Doktor nő Kèrdèsem az alàbbi lenne. 1 het iszonyatos gerinc, gerinc meletti fàjdalmat èrzek. Ami ha oldalra fordulok mind a kèt irànyban borda mentèn kisugàrzik előre a gyomor irànyàban. De nem a gyomrom fàj. Pihenèskor nem èrzem. Viszont mozgàskor nagyon. Voltam orvosnàl mert 3 hètig torok fàjàsom volt. Kaptam antibiotikumot. De a hàtfàjàsom nem múlik. Gondoltam esetleg nem e bordakõzi izom vagy ideggyulladàsom van. 4 napig otthon voltam, pihentem. Valamivel jobb is lett De ahogy elkezdtem dolgozni ismèt visszatèrt minden. Kèrdèsem hogy menjek e vissza az orvishoz? Vagy vàrjak hàtha elmúlik. Előre is kõszõnõm vàlaszàt. Üdvõzlettel Anett
  Tisztelt Holgyem ,

  A lirtak alapjan azt javaslom, mindenkeppen forduljon orvoshoz.
  A csatolt tunetek több szerv/ szervrendszer eltváltozásából is szarmazhatnak:

  Legzoszervrendszer
  A csontos-gerinc a porckorongok ,gerincveloi idegek, a hátizomzat eltérései
  A mellkasfal eltérései: bordaközi izomzat -es idegek elváltozásai( ahogy Ön is irta )
  Tápcsatorna elváltozások
  Traumas sérülések
  Egyeb kórokok

  A leirtak alapjan csak általános valasz adhato , a pontos diagnozishoz az Ön vizsgálata , alapos orvosi kikerdezese , és leleteinek egyuttes kiertekelese szukseges .
  Javasolnék egy mellkas röntgent és labor vizsgalatokat is.

  Amennyiben panaszai tartosan fenállnak , kerem keresse fel klinikankat konzultaciora a leleteivel a rendelési idomben :
  H, Cs : délutan

  Tisztelettel

  DR ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
  Sebesz szakorvos
  Fajdalomspecialista
  Varjasnè Antal Anett

  Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

  Fájdalom specialista

  Kapcsolódó oldalak

  Páciensek mondták

  Részletes tájékoztatás

  Elégedett voltam az ott dolgozók udvariasságával, szívélyes segítőkészségükkel. A Főorvos Úr alapos tájékoztatásával. Részletes tájékoztatást kaptam az injekció esetleg előforduló mellékhatásairól, ezzel kapcsolatos teendőimről, ezek el- rülése miatt az óránkénti 1-2 perces jegelés fontosságáról, stb. Elégedett vagyok a Főorvos Úr gondos törődését az állapotom kontrollálását illetően. gyok A Főorvos úr
  Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
  Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
  sebész, fájdalomspecialista, hialuronsav szakértő, neurálterápia-, akupunktúra-, HKO/TCM szakorvosa, minősített oktató

  Kapcsolódó videók