ELŐADÁS: A fájdalom szindromák komplex megközelítése és kezelési lehetőségei Fájdalomközpontban az Élettani Szabályozó Medicina alapelvei szerint

ELŐADÁS: A fájdalom szindromák komplex megközelítése és kezelési lehetőségei Fájdalomközpontban az Élettani Szabályozó Medicina alapelvei szerint

2024.01.08 09:20

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa egy rendkívüli előadást tart. Az előadás címe: "A fájdalom szindrómák komplex megközelítése és kezelési lehetőségei a Fájdalomközpontban, az Élettani Szabályozó Medicina alapelvei szerint". Ezt az izgalmas és tájékoztató előadást 2024. január 24-én, szerdán online formában tekinthetik meg érdeklődők. Az előadás tartalmáról és az abban tárgyalt kulcsfontosságú témákról részletesebben az alábbiakban olvashatnak.

Az emberi élet egyik legnagyobb rejtélye a fájdalom. Egy olyan érzet, mely mindenkit érint, de mégis rejtély marad. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Fájdalomközpont alapító főorvosa, sebész, fájdalomspecialista és hialuronsav szakértő, egyedülálló előadásán keresztül viszi magával minket ezen a titokzatos utazáson, ahol a fájdalom szindrómák komplex világát tárja fel.

A fájdalom társadalmi hatása

Az orvosi látogatások több mint felét fájdalom okozza, ami hatalmas terhet ró az egészségügyi rendszerekre és a társadalomra. A fájdalom nem csupán fizikai szenvedést jelent, hanem mély pszichológiai és érzelmi rétegeket is érint. A Doktor Úr ezen előadásában nem csak a fájdalom biológiai aspektusait tárgyalja, hanem annak szociális és pszichológiai vonatkozásaira is kiterjed.

A Krónikus Fájdalom Szindróma (KFS) komplexitása

A Krónikus Fájdalom Szindróma, mely hosszabb ideje áll fenn és nem reagál a hagyományos fájdalomcsillapítókra, egy rendkívül összetett állapot. Az előadás során a Doktor Úr bemutatja a KFS különböző típusait, mint a post-operatív fájdalom, a regionális komplex fájdalom szindrómák, és a post-Covid szindróma, kiemelve azok bio-pszicho-szociális jellemzőit.

Modern terápiás módszerek

A fájdalomcsillapítás területén az utóbbi években jelentős fejlődés történt. Az előadás során bemutatásra kerülnek a komplex konzervatív kezelések, mint az akupunktúra, neuralterápia, Guna MD kollagén terápia, a PRP terápia, a PENS kezelés, az INDIBA kezelés vagy különböző Hyaluronsavas injekciós kúrák. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc kitér az integratív medicina szerepére is, mely az akadémikus és a keleti medicinák eredményeit ötvözi.

A fájdalom pszichológiai aspektusai

A fájdalom nem csak fizikai, hanem pszichológiai következményekkel is jár. Dr. Arnold Dénes Arnold Msc kitér a fájdalom pszichológiai aspektusaira, mint a stressz, az apátia és a depresszió, bemutatva, hogy a fájdalomkezelésnek ezeket a tényezőket is figyelembe kell vennie.

Egyedi betegségek és kezelési stratégiák

Az előadás részletesen foglalkozik különböző fájdalomszindrómákkal, mint a gerincoszlop, a térdízület és a vállízület problémái, és ezek kezelési stratégiái. A fájdalomspecialista a legújabb kutatásokat és kezelési módszereket ismerteti, hangsúlyozva a személyre szabott megközelítés fontosságát.

A fájdalomkezelés jövője

Az előadás bepillantást nyújt a fájdalomkezelés jövőjébe, ahol a technológiai fejlődés és a holisztikus megközelítések együttesen nyújthatnak reményt a fájdalomcsillapítás területén.

Tehát…

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Fájdalomközpont alapító főorvosa, sebész, fájdalomspecialista és hialuronsav szakértő előadása nem csak egy szakmai bemutató, hanem egy mély emberi utazás a fájdalom világába. Egy olyan előadás, ami nem csak informál, hanem inspirál és új perspektívákat nyit a fájdalom megértésében és kezelésében.

Az előadás a Zoom rendszerén keresztül zajlik, időpontja: Január 24.,16:30-18:15.

További információ és jelentkezés az előadásra ide kattintva elérhető.

 

Online Bejelentkezés

Széll Kálmán téri rendelő - 1015 Budapest, Ostrom 16.

Téma szakértője

INDIBA kezelés

 • Specialitások:
  • ízületi fájdalom csillapítása
  • izomfájdalom csillapítása
  • izomsérülések gyorsabb gyógyulása
  • szalagsérülések gyorsabb gyógyulása
  • krónikus és akut fájdalmak kezelésére is
  INDIBA kezelés elérhető:
  • Fájdalomközpont - 1015 Budapest, Ostrom u. 16. fsz. 3. rendelő
 • Kapcsolódó orvos válaszol bejegyzésünk

  Tisztelt Dr nő/Doktor/úr. Nagyon nagy migrénes fejfájással küzdöm, 1 hónapja Azt diagnosztizálták. Anyria fej tetői görcsön van, nagyon labilis járással. Szavak nem jutnak a görcs alatt, Most Algopyrin + No-SPA 40 mg. Nem sok sikerrel.Szedek gyógyszereket pánik betegségre, és nyugtató, szívemre keringés javítót, Nagyon szépen kérnék segítséget, dolgozni sem bírok. hová forduljak, vagy gyógyszer javaslatot, már nem bírom. Készült C-t vérvétel, semmi többre nem jutottunk. Nagyon szépen kérek tanácsot egy 61 éves elkeseredő nőnek. Várom nagyon a válasz levelet. Tisztelettel Varga Ilona
  Tisztelt Hölgyem ,

  Javaslom , hogy először a fejfajas eredetét tisztázzák :
  ideggyógyaszati ,
  belgyógyászati : magas vérnyomás , verszegénység
  szemészeti
  egyeb ok/ eredet.

  Első lépésként az ideggyógyaszati szakorvosi vizsgálatot javaslom , melynek soran az Ön fizikalis vizsgálata , kikerdezese, leleteinek ( képalkotó eljárások is) kiiertekelese alapján pontos diagnózis ill. ehhez illesztett egyéni kezelési terv állítható fel.

  A fentiekkel párhuzamosan javaslom a pánik betegség pszichiátriai szakorvosi kezelését is.

  Tisztelettel,


  DR. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
  Sebesz szakorvos
  Fájdalomspecialista
  Varga Ilona

  Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

  Fájdalom specialista

  Kapcsolódó oldalak

  Páciensek mondták

  Kedves

  A Doktor úr, a recepciós hölgyek kedvesek, mosolygósak, közvetlenek, segítőkészek! Sok-sok ilyen EMBER-re lenne szükség az élet sok területén. Nyugtatóként hatnak a rám, nagyon bízom bennük és természetesen a Doktor úr tudásában, az ajánlott kezelés eredményességében!
  Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
  Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
  sebész, fájdalomspecialista, hialuronsav szakértő, neurálterápia-, akupunktúra-, HKO/TCM szakorvosa, minősített oktató

  Kapcsolódó videók