ELŐADÁS: A fájdalom szindromák komplex megközelítése  és kezelési lehetőségei Fájdalomközpontban az Élettani Szabályozó Medicina alapelvei szerint

ELŐADÁS: A fájdalom szindromák komplex megközelítése és kezelési lehetőségei Fájdalomközpontban az Élettani Szabályozó Medicina alapelvei szerint

2024.01.08 09:20

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa egy rendkívüli előadást tart. Az előadás címe: "A fájdalom szindrómák komplex megközelítése és kezelési lehetőségei a Fájdalomközpontban, az Élettani Szabályozó Medicina alapelvei szerint". Ezt az izgalmas és tájékoztató előadást 2024. január 24-én, szerdán online formában tekinthetik meg érdeklődők. Az előadás tartalmáról és az abban tárgyalt kulcsfontosságú témákról részletesebben az alábbiakban olvashatnak.

Az emberi élet egyik legnagyobb rejtélye a fájdalom. Egy olyan érzet, mely mindenkit érint, de mégis rejtély marad. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Fájdalomközpont alapító főorvosa, sebész, fájdalomspecialista és hialuronsav szakértő, egyedülálló előadásán keresztül viszi magával minket ezen a titokzatos utazáson, ahol a fájdalom szindrómák komplex világát tárja fel.

A fájdalom társadalmi hatása

Az orvosi látogatások több mint felét fájdalom okozza, ami hatalmas terhet ró az egészségügyi rendszerekre és a társadalomra. A fájdalom nem csupán fizikai szenvedést jelent, hanem mély pszichológiai és érzelmi rétegeket is érint. A Doktor Úr ezen előadásában nem csak a fájdalom biológiai aspektusait tárgyalja, hanem annak szociális és pszichológiai vonatkozásaira is kiterjed.

A Krónikus Fájdalom Szindróma (KFS) komplexitása

A Krónikus Fájdalom Szindróma, mely hosszabb ideje áll fenn és nem reagál a hagyományos fájdalomcsillapítókra, egy rendkívül összetett állapot. Az előadás során a Doktor Úr bemutatja a KFS különböző típusait, mint a post-operatív fájdalom, a regionális komplex fájdalom szindrómák, és a post-Covid szindróma, kiemelve azok bio-pszicho-szociális jellemzőit.

Modern terápiás módszerek

A fájdalomcsillapítás területén az utóbbi években jelentős fejlődés történt. Az előadás során bemutatásra kerülnek a komplex konzervatív kezelések, mint az akupunktúra, neuralterápia, Guna MD kollagén terápia, a PRP terápia, a PENS kezelés, az INDIBA kezelés vagy különböző Hyaluronsavas injekciós kúrák. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc kitér az integratív medicina szerepére is, mely az akadémikus és a keleti medicinák eredményeit ötvözi.

A fájdalom pszichológiai aspektusai

A fájdalom nem csak fizikai, hanem pszichológiai következményekkel is jár. Dr. Arnold Dénes Arnold Msc kitér a fájdalom pszichológiai aspektusaira, mint a stressz, az apátia és a depresszió, bemutatva, hogy a fájdalomkezelésnek ezeket a tényezőket is figyelembe kell vennie.

Egyedi betegségek és kezelési stratégiák

Az előadás részletesen foglalkozik különböző fájdalomszindrómákkal, mint a gerincoszlop, a térdízület és a vállízület problémái, és ezek kezelési stratégiái. A fájdalomspecialista a legújabb kutatásokat és kezelési módszereket ismerteti, hangsúlyozva a személyre szabott megközelítés fontosságát.

A fájdalomkezelés jövője

Az előadás bepillantást nyújt a fájdalomkezelés jövőjébe, ahol a technológiai fejlődés és a holisztikus megközelítések együttesen nyújthatnak reményt a fájdalomcsillapítás területén.

Tehát…

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Fájdalomközpont alapító főorvosa, sebész, fájdalomspecialista és hialuronsav szakértő előadása nem csak egy szakmai bemutató, hanem egy mély emberi utazás a fájdalom világába. Egy olyan előadás, ami nem csak informál, hanem inspirál és új perspektívákat nyit a fájdalom megértésében és kezelésében.

Az előadás a Zoom rendszerén keresztül zajlik, időpontja: Január 24.,16:30-18:15.

További információ és jelentkezés az előadásra ide kattintva elérhető.

 

Online Bejelentkezés

Széll Kálmán téri rendelő - 1015 Budapest, Ostrom 16.

Téma szakértője

INDIBA kezelés

  • Specialitások:
    • ízületi fájdalom csillapítása
    • izomfájdalom csillapítása
    • izomsérülések gyorsabb gyógyulása
    • szalagsérülések gyorsabb gyógyulása
    • krónikus és akut fájdalmak kezelésére is
    INDIBA kezelés elérhető:
    • Fájdalomközpont - 1015 Budapest, Ostrom u. 16. fsz. 3. rendelő
  • Kapcsolódó orvos válaszol bejegyzésünk

    Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2014-ben egy súlyos autóbalesetben a bal térdemmel eltörtem az autó műszerfalát, de akkor az orvosok szerint nem sèrült meg a térdem (látható jele tényleg nem volt). Az évek múlásával a fájdalom előjött, mindennapossá vált. 33 éves vagyok, jártam ortopédián, csináltattam CT felvételeket, az eredmény annyi, hogy kevés a folyadék a térdemben, nem tudnak a fájdalommal mit kezdeni, kenegessem Voltarennel és használjak bandázst. Szeretném megtudni, hogy tényleg csak ez lenne a megoldás a fájdalom és a járás közbeni kattogó hang megszűntetésére?
    Tisztelt Hölgyem!

    A leírt tünetei, panaszai alapján, kérem fáradjon be leleteivel klinikánkra konzultációra,vizsgálatra. Viszkosupplementációs kezelést javaslok és funkcionális gyógytornát.
    Bejelentkezéshez, kérem hívja a +3670/621-2433-as telefonszámot.

    Tisztelettel,
    Dr. ARNOLD Dénes ARNOLD MSc.
    Adrienn Roth

    Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

    Fájdalom specialista

    Kapcsolódó oldalak

    Páciensek mondták

    Részletes tájékoztatás

    Elégedett voltam az ott dolgozók udvariasságával, szívélyes segítőkészségükkel. A Főorvos Úr alapos tájékoztatásával. Részletes tájékoztatást kaptam az injekció esetleg előforduló mellékhatásairól, ezzel kapcsolatos teendőimről, ezek el- rülése miatt az óránkénti 1-2 perces jegelés fontosságáról, stb. Elégedett vagyok a Főorvos Úr gondos törődését az állapotom kontrollálását illetően. gyok A Főorvos úr
    Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
    Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
    sebész, fájdalomspecialista, hialuronsav szakértő, neurálterápia-, akupunktúra-, HKO/TCM szakorvosa, minősített oktató

    Kapcsolódó videók