ELŐADÁS: A fájdalom szindromák komplex megközelítése  és kezelési lehetőségei Fájdalomközpontban az Élettani Szabályozó Medicina alapelvei szerint

ELŐADÁS: A fájdalom szindromák komplex megközelítése és kezelési lehetőségei Fájdalomközpontban az Élettani Szabályozó Medicina alapelvei szerint

2024.01.08 09:20

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa egy rendkívüli előadást tart. Az előadás címe: "A fájdalom szindrómák komplex megközelítése és kezelési lehetőségei a Fájdalomközpontban, az Élettani Szabályozó Medicina alapelvei szerint". Ezt az izgalmas és tájékoztató előadást 2024. január 24-én, szerdán online formában tekinthetik meg érdeklődők. Az előadás tartalmáról és az abban tárgyalt kulcsfontosságú témákról részletesebben az alábbiakban olvashatnak.

Az emberi élet egyik legnagyobb rejtélye a fájdalom. Egy olyan érzet, mely mindenkit érint, de mégis rejtély marad. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Fájdalomközpont alapító főorvosa, sebész, fájdalomspecialista és hialuronsav szakértő, egyedülálló előadásán keresztül viszi magával minket ezen a titokzatos utazáson, ahol a fájdalom szindrómák komplex világát tárja fel.

A fájdalom társadalmi hatása

Az orvosi látogatások több mint felét fájdalom okozza, ami hatalmas terhet ró az egészségügyi rendszerekre és a társadalomra. A fájdalom nem csupán fizikai szenvedést jelent, hanem mély pszichológiai és érzelmi rétegeket is érint. A Doktor Úr ezen előadásában nem csak a fájdalom biológiai aspektusait tárgyalja, hanem annak szociális és pszichológiai vonatkozásaira is kiterjed.

A Krónikus Fájdalom Szindróma (KFS) komplexitása

A Krónikus Fájdalom Szindróma, mely hosszabb ideje áll fenn és nem reagál a hagyományos fájdalomcsillapítókra, egy rendkívül összetett állapot. Az előadás során a Doktor Úr bemutatja a KFS különböző típusait, mint a post-operatív fájdalom, a regionális komplex fájdalom szindrómák, és a post-Covid szindróma, kiemelve azok bio-pszicho-szociális jellemzőit.

Modern terápiás módszerek

A fájdalomcsillapítás területén az utóbbi években jelentős fejlődés történt. Az előadás során bemutatásra kerülnek a komplex konzervatív kezelések, mint az akupunktúra, neuralterápia, Guna MD kollagén terápia, a PRP terápia, a PENS kezelés, az INDIBA kezelés vagy különböző Hyaluronsavas injekciós kúrák. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc kitér az integratív medicina szerepére is, mely az akadémikus és a keleti medicinák eredményeit ötvözi.

A fájdalom pszichológiai aspektusai

A fájdalom nem csak fizikai, hanem pszichológiai következményekkel is jár. Dr. Arnold Dénes Arnold Msc kitér a fájdalom pszichológiai aspektusaira, mint a stressz, az apátia és a depresszió, bemutatva, hogy a fájdalomkezelésnek ezeket a tényezőket is figyelembe kell vennie.

Egyedi betegségek és kezelési stratégiák

Az előadás részletesen foglalkozik különböző fájdalomszindrómákkal, mint a gerincoszlop, a térdízület és a vállízület problémái, és ezek kezelési stratégiái. A fájdalomspecialista a legújabb kutatásokat és kezelési módszereket ismerteti, hangsúlyozva a személyre szabott megközelítés fontosságát.

A fájdalomkezelés jövője

Az előadás bepillantást nyújt a fájdalomkezelés jövőjébe, ahol a technológiai fejlődés és a holisztikus megközelítések együttesen nyújthatnak reményt a fájdalomcsillapítás területén.

Tehát…

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Fájdalomközpont alapító főorvosa, sebész, fájdalomspecialista és hialuronsav szakértő előadása nem csak egy szakmai bemutató, hanem egy mély emberi utazás a fájdalom világába. Egy olyan előadás, ami nem csak informál, hanem inspirál és új perspektívákat nyit a fájdalom megértésében és kezelésében.

Az előadás a Zoom rendszerén keresztül zajlik, időpontja: Január 24.,16:30-18:15.

További információ és jelentkezés az előadásra ide kattintva elérhető.

 

Online Bejelentkezés

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Széll Kálmán téri rendelő - 1015 Budapest, Ostrom 16.

Téma szakértője

INDIBA kezelés

  • Specialitások:
    • ízületi fájdalom csillapítása
    • izomfájdalom csillapítása
    • izomsérülések gyorsabb gyógyulása
    • szalagsérülések gyorsabb gyógyulása
    • krónikus és akut fájdalmak kezelésére is
    INDIBA kezelés elérhető:
    • Fájdalomközpont - 1015 Budapest, Ostrom u. 16. fsz. 3. rendelő
  • Kapcsolódó orvos válaszol bejegyzésünk

    Tisztelt Címzett! Kb. 2 hete jelentkezett jobb farpofa közepe tájékán nyilaló, éles fájdalom, mely néha terheléskor lehúzódik a combba is. Ez a fájdalom reggel felkelés után a legerősebb, kisebb kínlódás, sétálgatás után ez enyhül, nap közben nem jellemzö a fájdalom, csak autóból kiszálláskor, vagy felálláskor érzem a farban. Ülőmunkát végzek, és sajnos túlsúlyos is vagyok, amúgy 45 éves férfi.Régen sportoltam, de ez a munka miatt elmaradt sajnos. Érdeklődnék, mi lehet ez, milyen fekvési pózban pihentessem, vagy esetleg mi a teendőm addig is, míg eljutok orvoshoz /jan.05. - re kaptam időpontot /. Várom megtisztelő válaszát, tisztelettel: Kovács Róbert
    Tisztelt Uram ,

    Panaszai valoszinuleg az also gerinc szakasz elvaltozasabol szarmaztathatoak, ezt kezeleorvosa fogja megallapitani.
    A pontos diagnozis hianyaban fizikai kimelet, az asszimetrikus terhelesek kerulese @ testsulykontroll javasolt, ill. hasznalnat veny nelkul kaphato fajdalom es gyulladas csokkento kesztimenyeket is az orvosi vizsgalataig.
    Mivel ulo munkat vegez, a megfelelo munka kozbeni testtartas - és irodai szék kivalasztasa is fontos lehet.

    Tisztelettel,

    DR. ARNOLD Denes ARNOLD MSc.
    Sebesz szakorvos
    Fajdalomspecialista
    Kovács Róbert

    Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

    Fájdalom specialista

    Kapcsolódó oldalak

    Páciensek mondták

    Hihetetlen szaktudás

    Első alkalommal voltam Önöknél, maximális kedvességet, figyelmet, tájékoztatást kaptam és rendkívül jól eső tapasztalat volt a Doktor úr kedélyessége, humorérzéke az érezhetően hihetetlen tudása és tapasztalata mellett.
    Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
    Dr. Arnold Dénes Arnold MSc
    sebész, fájdalomspecialista, hialuronsav szakértő, neurálterápia-, akupunktúra-, HKO/TCM szakorvosa, minősített oktató

    Kapcsolódó videók