Indiba - fizikoterápiás kezelés a fájdalomcsillapításért, gyorsabb gyógyulásért

Indiba - fizikoterápiás kezelés a fájdalomcsillapításért, gyorsabb gyógyulásért

2023.06.26 10:24

Legyen szó mozgásszervi fájdalomról, ostheoarthritisről, izomproblémáról, vagy sérülésből való felépülésről, az Indiba nevű fizikoterápiás eljárás több irányú biológiai hatásainak köszönhetően nem csak a fájdalmat csökkenti, de a gyógyulást is felgyorsítja. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus az akut és krónikus panaszok esetén is hasznos kezelési lehetőség indikációira hívta fel a figyelmett

 

Egy sejtterápiás módszer a gyorsabb gyógyulásért

Az Indiba kezelés fájdalomcsillapító és gyulladás csökkentő hatású.Az Indiba kezelés egy olyan fizikoterápiás eszköz, amely elektromos áramot alakít át 448 kHz-es frekvenciára, és ezzel fejti ki pozitív hatásait. A 448 kHz-es stabil frekvenciának nagy szerepe van, ugyanis a molekuláris biológia területén végzett kutatások szerint ebben a tartományban „frekvenciafüggő” hatások tapasztalhatók. De melyek is ezek a hatások?

  • Biostimuláció

A 448 kHz-en előállított energia javítja a sejtmembrán áteresztőképességét, a sejtek közti anyagcserét és elősegíti a szövetek regenerálódását.

  • Fokozott mikrokeringés

A fokozott mikrokeringés elősegíti a biostimulációt, hiszen a hajszálerek tágításával javítja a szövetek tápanyag- és oxigénellátását, valamint a vénák és a nyirokrendszer felszívóképességét.

  • Hipertermia

A hipertermia egyfajta hőkezelést jelent, ami fokozza a sejtek anyagcseréjét, és egy újjáépülési folyamatot vált ki a szövetekben. Ez az újjáalakulás még fibrózisos, krónikus esetekben, traumatikus szövődmények és porckopás esetén is megtörténik.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

- Amikor úgy látjuk, hogy a páciensnél hasznos lenne az Indiba kezelés, akkor semmi fájdalmas eljárásra nem kell felkészülnie az illetőnek. A kezelés ugyanis teljesen fájdalommentes, valójában még egy kellemesnek is mondható melegség érzet járja át a kezelt területet – hangsúlyozza dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus. – A fizikoterapeuta egy lemezt helyez a terület alá, amivel zárja az áramkört, majd egy géphez csatlakoztatott, leginkább talán fonendoszkópra hasonlító eszközzel elvégzi a kezelést. Az adott problémához igazodva a képzett terapeuta két működési mód közül választhat – ezek szerint lehet a kívánt hatás szubtermikus vagy termikus, illetve a kettő kombinációja. Ennek köszönhetően a problémák akut és krónikus szakaszában is biztosítható a hatékony kezelés.

Milyen betegségeknél, állapotoknál segíthet a kezelés?

A mozgásszervi fájdalmak, sportsérülések kezelésében nagy segítség az Indiba kezelés.Az Indiba rehabilitációs kezelésének középpontjában – a lehető leggyorsabb, biztonságos és fájdalommentes felépülés érdekében – a természetes szövethelyreállítási mechanizmusok elősegítése áll. Ennek érdekében a kezelések legfőbb célja, akut és krónikus rendellenességek esetén is a fájdalom csillapítása és a duzzanatok visszaszorítása, valamint a gyógyulási folyamatok felgyorsítása.
Mindezen okok miatt ez a fizikoterápiás eljárás nagyon hasznos az olyan akut helyzetek kezelésében, mint a húzódások, a rándulások, a törések, a vérömlenyek, különösen gyakran alkalmazzák ezt eredményesen sportolóknál.
Ugyanakkor a krónikus állapotoknál is elősegíthető a gyógyulás azáltal, hogy a terápia csökkenti a fájdalmat, lehetővé teszi az erőnléti munkát és a testtartás javítását, a tünetek és az életminőség javítása érdekében. Érdemes alkalmazni tehát például ízületi gyulladásnál, nyáktömlő gyulladásnál, porclágyulásnál, lumbágónál, illetve az orvos javasolhatja az Indibát kiegészítő kezelésként nyaki-, háti- és egyéb mozgásszervi fájdalmaknál.

Forrás: FájdalomKözpont (www.fajdalomkozpont.hu)

 

 

Téma szakértője

INDIBA kezelés

  • Specialitások:
    • ízületi fájdalom csillapítása
    • izomfájdalom csillapítása
    • izomsérülések gyorsabb gyógyulása
    • szalagsérülések gyorsabb gyógyulása
    • krónikus és akut fájdalmak kezelésére is
    INDIBA kezelés elérhető:
    • Fájdalomközpont - 1015 Budapest, Ostrom u. 16. fsz. 3. rendelő
  • Kapcsolódó orvos válaszol bejegyzésünk

    Kisfiamnak 2 éve fennálló szajzara van. Kattog az ízület . Olvastam, hogy a helyileg beadott hialuronnal csökkenthető a fájdalom. Hany éves kortól végezhető ez a kezelés? Köszönöm a válaszukat. Tisztelttel : Fabók Szílvia
    Tisztelt Fabók Szilvia

    Fajdalom Központunkban kizárólag felnőtt Beteg ellátással foglalkozunk .
    Kérem szíveskedjék gyermek fogorvos vagy sztomatologus szakemberhez fordulni kérdésével .

    Tisztelettel ,

    ARNOLD D. ARNOLD
    Fabók Szilvia

    Dr. Arnold Dénes Arnold MSc

    Fájdalom specialista

    Kapcsolódó oldalak

    Páciensek mondták

    Nagyon részletes

    Nagyon elégedett vagyok Dr. Páll Zoltán főorvos Úr nagyon részletes, minden részletre kitérő diagnosztikájával a fájdalmamat illetően.
    Dr. Páll Zoltán
    Dr. Páll Zoltán
    traumatológus, sportorvos, regeneratív medicina szakértő